amigdas.com

Cum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilor

Ce este cheilita?Halit este o boală a graniței roșii a buzelor de natură inflamatorie. Acesta apare adesea în asociere cu stomatita și discerozitatea. Boala apare atât la copii, cât și la adulți. Apare după o lungă perioadă de timp pe stradă, cu vânt și vreme rece. Apare la pacienții cu distopie a glandelor salivare.

Heilit nu are numai disconfort cosmetic pentru o persoană, este un proces inflamator care necesită tratament. Inflamația este un stimulent pentru dezvoltarea și divizarea activă a celulelor țesutului epitelial. Acest lucru crește semnificativ riscul apariției complicațiilor tumorale.

Cheilita exfoliativă și exudativă crește șansa de a dezvolta tumori maligne, în timp ce în alte forme este mult mai mică. Acest lucru indică faptul că în timpul bolii de boală este necesară începerea tratamentului cât mai curând posibil.

Cauzele cheilitei

Boala se poate dezvolta din mai multe motive. Forma bolii va depinde de ele. Dintre acestea putem distinge:

 • Cheilita catarală.
 • Candidoza.
 • Eczematous.
 • Glandulara.
 • Exfoliativa.

Tipuri de cheilităCerințe preliminare pentru dezvoltare cheilita catarala abraziunile, zgârieturile, deteriorarea mecanică a buzelor care sunt infectate cu bacterii. Unul dintre obiceiurile care duce la cheilita este mușcătura buzelor. Când mușcă, marginea roșie a buzelor este umezită cu salivă și, după ce se usucă, formează crăpături, unde devine infecția. Expunerea la vânt umed sau aer uscat este, de asemenea, o cauză a bolii.

Unul dintre factorii frecvenți ai dezvoltării bolii este lipsa de vitamina B2 în organism, care declanșează procesul de creștere celulară a epiteliului.

Factorii chimici care conduc la cheilita catarală pot fi gazele care poluează aerul. Ei afectează epiteliul, dezvoltă procese inflamatorii și infectează.

Candidoza heilita

Motivul pentru dezvoltarea bolii este colonizarea drojdiei în cavitatea bucală. Ca boală separată, cheilita candidoasă nu există, este una dintre manifestările de stomatită candidoasă. Ciupercile Candida se încadrează în răni mici pe buze și provoacă inflamații.

Cheilita eczematoasă

Se dezvoltă datorită inflamației alergice. Factorul de dezvoltare este utilizarea de cosmetice, o alergie la alimente, precum și o lipsă de vitamina B2.

Cheilita glandulară

Cauzele dezvoltării sunt glandele salivare inflamate ale suprafeței interioare a buzelor. Boala se manifestă datorită cariilor, stomatitelor, disbiozelor cavității bucale.

Umedizarea buzelor cu saliva produsă de glandele salivare dystopice este una din cauzele dezvoltării bolii. În mod normal, glandele salivare nu sunt situate la marginea membranei mucoase a epidermei buzelor. Cu toate acestea, cu dezvoltare patologică, pot fi acolo. Epiderma marginii roșii a buzelor nu are funcția de secreție a salivei. Aceasta duce la apariția cheilitei.

Cheilita exfoliativă: simptome și tratamentexfoliativă

Se dezvoltă datorită deficienței vitaminei și a deficienței vitaminei B2. În formă catarală acest factor nu contează, dar în exfoliativ beriberi vine primul și este un factor provocator în dezvoltarea bolii la nivelul buzelor. Prezența pe buze a formei exfoliative a cheilitei indică o lipsă generală de vitamine în organism.

Se poate dezvolta din cauza obiceiurilor proaste. Fumatul de țigări și narghilea, mușcarea buzelor duce la umezirea acestora cu saliva. În astfel de situații, saliva conține enzime de tutun și diferite substanțe care contribuie la leziuni ale epiteliului și inflamației.

Hailit: tipuri, simptome și tratament
Tipuri de cheilită: metode de tratamentHeilit Manganotti: SimptomeCum se manifestă cheilita alergică?Cum se trateaza cheilita

Cheilita meteorologică

Există multe motive pentru apariția cheilitei, cu toate acestea, cel mai important factor care provoacă dezvoltarea sa este vremea. Aerul umed, temperatura rece, precum și vânt puternic și precipitații afectează epiteliul buzelor, ceea ce duce la inflamație. Mai mult decât atât, cheilita este capabilă să se dezvolte nu numai în condiții meteorologice nefavorabile, ci și sub acțiunea razelor solare directe.

Heilit, a cărui dezvoltare este asociată cu vremea, este numită vreme. Cea mai frecventă leziune apare în timpul iernii, primăvara și toamna târzie, când există o lipsă de vitamine.

În funcție de natura cursului morfologic, cheilita meteorologică se manifestă prin simptome catarrale. În procesul de progresie, exfoliativă. Tranziția cheilitei de la o formă la alta este asociată cu o lipsă de vitamina B2. Reaprovizionarea deficitului de vitamina și tratamentul local reprezintă baza pentru recuperare.

Din cauza încălcării trofismului de frontieră roșie, buzele se pot dezvolta cheilita Manganotti. Aceasta este etapa la care apar leziuni maligne pe buza inferioară datorită leziunilor mecanice la nivelul buzelor și a suprafețelor faciale, deteriorării nervului facial, efectelor chimice. Un rol important în dezvoltarea formelor maligne este lipsa de vitamina B, C și PP.

Simptomele cheilitei

Diagnosticul bolii se face pe baza unei anamneze, ținând cont de natura bolii. Simptomele și denumirea bolii diferă în funcție de forma cursului bolii. Diferitele semne se manifestă în grade diferite în fiecare persoană în timpul vieții.

Simptomele cheilitei catarale se manifestă prin îngroșarea și mărirea buzelor în mărime. Apare hiperemia vaselor, inflamația duce la colorarea suprafeței epiteliului într-o culoare roșu aprins. Pe suprafața buzelor apar scări mici. Ele sunt greu de deconectat, ei lasă după ei o rană sângerantă.

De multe ori apar fisuri sângerate în buze, pacienții se plâng de arsură și simt o ruptură. Rujul de buze roșu devine dur.

În colțurile gurii există o intensitate ridicată de discerozitate. Ulcerele din colțurile gurii pot fi văzute dimineața după trezirea din somn. Acestea sunt de culoare albă sau galben-gri. Se detașează fără durere fără a lăsa sângerări.

Simptomele cheilitei exfoliative

Are aproape aceeași simptomatologie ca și forma catarrală. Pe suprafata apar scari exagerate de culoare gri sau gri-galben. Sunt mari sub formă de fulgi, situate aproape pe întreaga suprafață a graniței roșii.

Semne de dezvoltare a cheilitei exfoliativeÎn practica medicală, se consideră că cheilita exfoliativă este o continuare a formei catarre. Se manifestă cel mai adesea după somn. Progresia duce la agravarea dismeratozelor și agravarea reacțiilor inflamatorii. Forma exfoliativă a leziunii atinge straturi mai profunde ale epidermei.

Se caracterizează prin bufeuri și colorare în culori roșu aprins. Atunci când se detașează cântarele keratinizate, în locul lor rămân urme sângeroase. Buzele devin brute și crăpate, sângerând din cauza fisurilor pe suprafața lor.

Fisurile sunt un mediu benefic pentru dezvoltarea microbilor. Microbii în cursul dezvoltării lor provoacă inflamații bacteriene. Într-o astfel de situație, totul are o inflamare septică.

Simptomele unei forme eczematoase

Simptomele apar atunci când apar reacții alergice. Alergenii care produc reacții inflamatorii pe buze acționează în mod similar pe alte părți ale corpului. Acest lucru înseamnă că orice substanță care poate cauza dermatită de contact, va promova apariția cheilitei eczematoase pe buze.

Există umflarea buzelor și o creștere a dimensiunilor acestora, colorarea într-o culoare roșie aprinsă.

După câteva ore, pe jantă apar scaluri de gri, care sunt greu de îndepărtat. După rupere, există o rană hemoragică. Când cântarele cad în mod natural, nu există nici o rană.

Simptome ale cheilitei glandulare

Una dintre cele mai rare forme. Pe suprafața buzelor apar pești grei. În plus, există inflamație a glandelor salivare în sine, situată lângă marginea roșie a buzelor.

Glandele penetrează microbii, provocând umflarea și înroșirea. Pacienții se plâng adesea despre excreția puroiului din glande situate sub suprafața buzelor. Persoana are un miros neplăcut din gură, există o cantitate mare de plăci pe limbă.

Simptomele cheilitei Candida

Semne de dezvoltare a cheilitei candidozeiPacienții se plâng de senzația de arsură în gură. Acest lucru se datorează înfrângerii papilelor limbii și membranelor mucoase. Fisurile sunt un mediu benefic pentru dezvoltarea candidei, care se manifestă sub forma unui înveliș alb pe obraji și pe buze. Uneori, raidul trece la cer și la limbă, precum și pereții faringieni posteriori.

În timpul consumului sau al mâncării, mucoasa este deteriorată, pe care este localizată ciuperca candida. Din aceste leziuni, se poate produce sângerare.

Candidoza este mai puțin probabil să meargă la buze, astfel încât să nu puteți vedea plăcile albe. Dar există semne de inflamație și umflături. Pacienții au un miros acid din gură, dar poate fi absent dacă persoana își spală dinții.

Tratamentul cheilitei pe buze

Pentru a trata cheilita pe buze, cei mai buni indicatori de performanță sunt unguentele de corticosteroid:

 • Lorinden-C la-HaileyLorinden C. Are proprietăți antifungice și antibacteriene. Ea arată o bună eficacitate în tratamentul dermatitelor, eczemelor și dermatozelor.
 • Unguent de prednisolon. Pentru uz extern, ameliorează simptomele alergice și inflamația. Medicamentul elimină puffiness și reduce permeabilitatea celulelor în pereții vaselor de sânge.
 • Deksokort. Produs sub formă de aerosol. Este indicat pentru forma alergică a cursului bolii. Contraindicațiile la medicament sunt boli fungice
 • Hidrocortizon unguent. Folosit în mod activ pentru a trata cheilita. Ameliorează reacția alergică și inflamația.

Toate medicamentele trebuie utilizate după numirea unui medic. Ca mijloc auxiliar pentru tratarea cheilitei, se folosesc de asemenea remedii folclorice.

 • Bucurați-vă de coaja de stejar. Are un efect calmant, ameliorează inflamația. O lingura de un pahar de apa, amestecul fiert timp de o jumatate de ora pentru dezinfectie. Supa se răcește și un tampon steril este umezit. Aplicați pe buze timp de 15 minute, repetând procedura de 7-8 ori pe zi.
 • Calendula și Sage. Un remediu comun pentru tratarea cheilitei, ameliorează inflamația și umflarea. Două linguri de ierburi pentru un pahar de apă caldă. După fierbere, 10 minute pot fi folosite ca loțiune.
 • Suc de aloe. Folosit ca antiseptic, auxiliar. Trebuie aplicat de 3 ori pe zi.
 • Propolis și miere. Poate fi folosit pentru tratament în absența alergiilor. Timp de 15-20 de minute sunt aplicate pe buze ca o mască de protecție împotriva infecțiilor.

Pentru a trata cheilita medicina folk nu merita. Fondurile sunt doar auxiliare și nu sunt suficiente pentru a trata cheilita. Cu toate acestea, în combinație cu tratamentul cu medicamente pot obține rezultate pozitive rapide.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa trateziStomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa tratezi
Care este chistul de retenție al buzei inferioare?Care este chistul de retenție al buzei inferioare?
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Dr. Komarovsky privind tratamentul și prevenirea otitei la copiiDr. Komarovsky privind tratamentul și prevenirea otitei la copii
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Diagnostic și metode de tratament a tumorilor KlatskinDiagnostic și metode de tratament a tumorilor Klatskin
Simptomele și tratamentul oreionului la copiiSimptomele și tratamentul oreionului la copii
Ce o boală oreion epidemie: simptome și tratamentCe o boală oreion epidemie: simptome și tratament
Urticaria este notorie sau nu?Urticaria este notorie sau nu?
Stomatita virală la copii: simptome și tratamentStomatita virală la copii: simptome și tratament
» » Cum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilor
© 2021 amigdas.com