amigdas.com

De ce am nevoie de lipire de acid?

Acid de lipitToți cei care au trebuit să lucreze cu aparatele de radio electronice au folosit în mod repetat un fier de lipit pentru a-și rezolva problemele, așa că știe ce este principiul funcționării unui astfel de echipament. Dar din cauza mirosului neplăcut emis în timpul procesării structurii cu ajutorul lipirii clasice și, de asemenea, a dificultăților semnificative în diferite etape ale acțiunii, această tehnologie nu utilizează cererii speciale

și are un număr de analogi simpli.

Scopul lipirii acidului

Lipirea aciduluiPentru a face viitoarea lipirea este mai productivă mulți sudori folosesc substanțe speciale - fluxuri, cu care soldura se întinde uniform în locul lipirii. Printre fluxurile principale se numără colofoniu și acid de lipit. Prima opțiune este indispensabilă la lipirea cuprului și a argintului, iar acidul este utilizat în cazuri deosebit de dificile. Cum funcționează procesul de lipire a acidului, compoziția și alte caracteristici ale unei astfel de substanțe sunt principalele probleme de îngrijorare pentru mulți începători neexperimentați.

Dacă ieșim singuri recomandări cheie pentru lipirea reușită cu acid, acestea vor arăta astfel:

 1. Atunci când alegeți soluția potrivită, trebuie să înțelegeți tipul de metal sau aliaj. La lipirea fierului, inclusiv a fierului galvanizat, se utilizează un tip unic de acid de lipit reprezentat de o soluție de clorat de zinc. Soluția de lipire a oțelului inoxidabil este realizată cu ajutorul acidului ortofosforic pentru lipire, precum și a fluxurilor multicomponent. Materiale cum ar fi aluminiu nu cade la lipire, care se datorează lipsei de fluxuri adecvate capabile să dizolve filmul de oxid din material. Acidul nu poate fi utilizat pentru lipirea plăcilor cu circuite imprimate, deoarece acest lucru crește riscul de formare a elementelor corozive și închiderea între conductori.
 2. Dacă intenționați să utilizați acidul de lipit pentru propriile scopuri, îl puteți cumpăra în magazinul potrivit sub forma unei paste. Cu toate acestea, mulți sudori produc acid de lipit prin propriile mâini, argumentând că o astfel de acțiune nu necesită dificultăți speciale. Trebuie să luați aproximativ 100 ml de acid clorhidric, să puneți în el felii de zinc, de exemplu, luați din baterii, și să așteptați finalizarea reacției chimice, în timpul căreia va exista o eliberare de hidrogen. Având în vedere această caracteristică, evenimentul este cel mai bine realizat într-un mediu ventilat departe de sursele de incendiu. Dacă bulele de hidrogen încetează să se ridice, lăsați soluția să se oprească până când este transparentă și apoi o aruncați cu grijă în flacon. Asta-i tot, acidul de lipit de înaltă performanță este gata.

Instrucțiuni de utilizare

 1. Imediat înainte de lipire este necesar curățați suprafața un dosar sau o hârtie de șmirghel, care va permite evitarea posibilelor poluări.
 2. În loc de lipire, trebuie să aplicați acid, pentru care puteți folosi o perie. Apoi, este necesar să se acopere structura sudată cu un lipitor realizat pe bază de staniu sau aliajul acestuia. Dacă substanța nu se află în mod egal, este necesar să se repete tratamentul cu acid Încă o dată.
 3. În etapa următoare ușor sudură de suprafață. Când lucrați cu un fier de călcat încălzit, nu uitați de regulile de siguranță și încercați să nu aglomerați zona de lucru cu materiale care ard foarte repede.
 4. După finalizarea procedurii acidul trebuie neutralizat, folosind o soluție alcalină, de exemplu o soluție de sodă, și apoi clătiți locul de lipire pentru a scăpa de reziduurile de acid. În cazuri rare, rolul fluxului este efectuat de acidul acetilsalicilic, deși utilizarea acestuia necesită o abordare mai complexă.

Caracteristicile metalelor de lipit

argint

Caracteristicile lipirii de argintDacă trebuia să lucrați cu un fier de lipit, atunci știi că lipirea este un fel de fel conexiune continuă produse metalice prin metale cu punct de topire redus. Tehnologia însăși este selectată ținând cont de tipul de metale care sunt supuse lipirii, precum și de condițiile înconjurătoare în care va fi efectuată acțiunea. De exemplu, procesarea plăcilor de circuite imprimate de la unele electronice și repararea bijuteriilor din argint diferă semnificativ unul de altul.

Cu o astfel de lipire ar trebui să utilizați un fier de lipit, lipit, și, de asemenea, un flux, care utilizează colophony.

Instrucțiunea pas-cu-pas arată astfel:

 1. Nu este un secret faptul că pentru elementele de lipit cu un conținut ridicat de argint se folosește un material de lipire în care sunt prezente aproximativ 60% staniu și 40% plumb, capabil să se topească la un regim de temperatură de 180 grade Celsius. Încercați să pregătiți lipirea, care va fi indispensabilă pentru lipirea circuitelor electronice. Un astfel de produs este un tub subțire, care este umplut cu rășină și servește ca flux.
 2. Suprafața, care va fi lipită, trebuie să fie pre-curățată de orice defecte și neregularități care pot apărea atunci când sunt expuse la un film de oxid. În acest caz, lipirea termică poate crea o legătură eficientă cu argintul.
 3. Partea din zona de lipire este încălzită la astfel de temperaturi încât începe topirea firească a lipitorului. Cu toate acestea, în această etapă este posibil să se evite unele dificultăți care pot fi asociate cu o alimentare insuficientă a puterii fierului de lipit pentru încălzire suficient de înaltă. Atunci când lipiți produse din argint, este important să protejați spațiul de efectele posibile ale oxigenului în aer. În acest caz se utilizează colofonie, care poate crea un film de protecție în locul lipirii.
 4. În ceea ce privește lipirea bijuteriilor, aceasta se realizează prin intermediul unor aliaje de lipit la temperatură ridicată, care corespund unui eșantion de metal sau prin lipirea unor eșantioane mai mici, dar care conțin argint. Lipirea bijuteriilor cu staniu este necesară numai în cele mai extreme cazuri și numai după acordul prealabil al tuturor detaliilor cu proprietarul inelului, lanțului, brățării sau altui produs. Dacă nu știți cum să efectuați în mod corespunzător o astfel de acțiune, acest lucru poate deteriora designul costisitor.

bord

Instalarea componentelor electroniceNu este nici un secret faptul că etanșarea componentelor radio în panouri - procesul este simplu. Este mult mai ușor să efectuați decât să conectați firele libere, deoarece găurile din plăci sunt destinate fixării pieselor lipite. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că rezultatul final este direct legat de experiența și responsabilitatea lucrătorului. Prima schemă, care este colectată pe panou, nu poate fi numită foarte reușită. Dar nu vă faceți griji - după un timp calitatea conexiunii va crește substanțial.

Instrucțiunile și caracteristicile pas cu pas ale acestor lipiri constau în următoarele puncte:

 1. Scopul principal al lucrării viitoare este de a conecta eficient cipul la placă pentru a obține un vârf uniform uniform. Evenimentul poate fi împărțit în mai multe etape separate.
 2. În primul rând, trebuie să aduceți soldatul și energia instrumentului deja încălzit în zona în care este necesară conexiunea. Este important să respectați regula cheie, asigurându-vă că vârful fierului de lipit este în totalitate în contact cu ieșirea procesată și cu placa în sine.
 3. La prelucrare, nu puteți schimba poziția vârfului de fier de lipit, până când întreaga suprafață de contact nu este acoperită cu un strat uniform de lipire. În majoritatea cazurilor acest lucru durează între 0,5 și 1 secundă. Un astfel de interval de timp asigură o încălzire suficientă a stației de lipit.
 4. În etapa următoare, trebuie să cuplați vârful sculei în apropierea contactului prelucrat într-un semicerc, deplasându-l în direcția opusă. În același mod, încă un milimetru de lipit trebuie aplicat pe locul de lipit. În această perioadă, zona selectată se încălzește suficient de bine, astfel încât materialul de lipire care se topește sub influența tensiunii superficiale va fi distribuit uniform pe tamponul de contact.
 5. După aplicarea cu succes a cantității necesare de lipit în locația aleasă, este posibilă scoaterea firului din zona sudată.
 6. Și în ultima etapă este necesar să îndepărtați rapid capsula în lateral. Într-o perioadă scurtă de timp, substanța lichidă, cu un strat mic de flux, va lua forma finală și se va solidifica, creând o legătură puternică.

Este important să înțelegeți că în cazul în care intepatura este suficient de încălzită, acțiunea nu va dura mai mult de o secundă. încerca ascuți abilitățile și urmați recomandările profesioniștilor. În acest fel puteți obține un succes incredibil.

cupru

Cel mai adesea, trebuie să lipiți fire de cupru, de exemplu, pe căști,Aflați cum să lipiți fiecare om, pentru că o astfel de procedură nu necesită abilități speciale sau secrete. În orice caz, capacitatea de a efectua o lipire poate fi foarte utilă și utilă în viața de zi cu zi, unde doriți să conectați firele și părțile circuitelor electrice, să reparați radiatorul mașinii și să montați elementele de cupru ale conductei.

Nu este un secret faptul că cuprul se referă la acele materiale care sunt foarte potrivite pentru lipire. În plus, suprafața produselor fabricate din acest metal este ușor curățată de pelicula de oxid, murdărie, neuniformitate și alte defecte fără utilizarea de produse chimice scumpe și agenți agresivi. Majoritatea metalelor cu topire scăzută au aderență excelentă (aderența suprafețelor) la cupru și nu necesită utilizarea unor fluxuri scumpe sau complexe. Cuprul practic nu interacționează cu aerul atunci când este încălzit.

Brazarea țevilor de cupruDatorită acestor proprietăți unice, metalul poate fi lipit într-o mare varietate de medii, folosind diferite tipuri de fluxuri și aliaje de lipit.

Pentru a lipi piesele, folosiți fier de lipit electric sau stații de lipit cu capacități diferite. Se știe că cu cât este mai mare masa și volumul părții, cu atât este mai mare puterea de lucru a sculei de lucru. Dacă nu ați mai practicat niciodată lipirea înainte, cea mai bună soluție va fi un dispozitiv cu o putere de 25-50 wați.

Alte caracteristici ale lipirii

Lipirea acidului pentru lipireÎn faza de pregătire, mulți începători au o întrebare: "Ce este lipirea și fluxul?" Solderul este un tip obișnuit de metal cu temperatură scăzută, care este necesar pentru lipirea cu succes a circuitelor radio, electronice și bijuterii. Cea mai mare parte a lipirii este făcută din tablă, dar în forma sa pură un astfel de metal nu este ieftin, deci este folosit numai pentru vesela de cositorire și lipire, care este utilizată pentru depozitarea și gătitul produselor alimentare. Dacă este necesar, sârma de lipire și cablajul, se folosește opțiunea de lipire din tablă de plumb.

Când efectuați lucrări de lipit, este posibil să aveți nevoie de astfel de scule și accesorii:

 • stand pentru dispozitivul de lipit;
 • aparate de tăiat laterale;
 • clește;
 • pensete;
 • papetărie cuțit;
 • ambreiaje;
 • coamă sau panglică din cupru.

Însăși procesul de lipire implică mai multe acțiuni:

 1. Decuparea zonei selectate pentru a străluci.
 2. Îndepărtarea vârfului fierului de lipit în colofoniu pentru o curățare mai eficientă.
 3. Strângerea puternică a elementelor conectate între ele.
 4. Apoi, este necesar să atașați un fier de lipit cu o cantitate mică de lipire pe capăt la joncțiunea unor astfel de părți.
 5. Apoi, fierul de lipit ar trebui să fie apucat pe partea sau sârmă, făcând acest lucru cât mai repede posibil pentru a evita arderea colofoniu de pe intepatura.
 6. Locul de lipire ar trebui să fie bine încălzit, astfel încât colofoniul, atunci când se topește, să acopere întreaga suprafață a piesei, iar lipirea umple spațiul dintre părți.
 7. Nu uitați să îndepărtați excesul de lipit folosind un fier de lipit sau un cositor. De asemenea, utilizarea unei panglici nu interferează.

Utilizarea acidului în lipireÎn cazul în care toate operațiunile sunt efectuate în exact normele stabilite, duritatea aliajului de lipit devine maximă, și va fi o distribuție uniformă.

Dacă în etapa de solidificare a pieselor de lipire lipite muta de la locul, cel mai probabil, o rație bun nu este suficient. Pentru a evita un astfel de curs de evenimente, este suficient să înveți cum să eviți multe greșeli.

concluzie

Având în vedere informațiile de mai sus, putem spune cu încredere că, dacă doriți și disponibilitatea îndrumărilor adecvate, să înțelegeți toate secretele abilității de lipire se poate face în câteva ore și experimente. Principalul lucru - nu renunta la erori si necazuri. Într-un mediu casnic, puteți învăța cum să lipiți într-o varietate de moduri, ceea ce va duce la obținerea pieselor de cea mai bună calitate și a etanșeității containerelor. Astăzi, cu ajutorul lipirii de acid, este posibil să se conecteze cu succes aproape toate soiurile de metale și aliaje, fire electrice, carcase radiatoare auto, ustensile metalice și multe alte obiecte de zi cu zi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesuluiCum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului
Ce este colofoniu și pentru ce este?Ce este colofoniu și pentru ce este?
Robineți de carbură: cum să lipiți placheteleRobineți de carbură: cum să lipiți plachetele
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Cum să utilizați în mod corespunzător un fier de lipit cu colofoniu: aflați cum să lipițiCum să utilizați în mod corespunzător un fier de lipit cu colofoniu: aflați cum să lipiți
Caracteristici de a face un blowtorch cu propriile mâiniCaracteristici de a face un blowtorch cu propriile mâini
Lipirea tuburilor de cupru cu un arzător cu gazLipirea tuburilor de cupru cu un arzător cu gaz
Caracteristicile de lipire moale dupa 61Caracteristicile de lipire moale dupa 61
Fluxuri populare pentru lipirea componentelor radioFluxuri populare pentru lipirea componentelor radio
» » De ce am nevoie de lipire de acid?
© 2021 amigdas.com