amigdas.com

Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici

Vârsta pisiciiÎn unele cazuri, există situații în care este necesar să se determine corect vârsta pisicii. Această întrebare apare de obicei atunci când găsesc un animal fără adăpost și nu știe cât de vechi este.

În timpul nostru, speranța de viață a pisicilor crește - este echivalentă cu doisprezece sau șaptesprezece ani. Dacă animalul trăiește în confort, atunci poate trăi până la douăzeci de ani. Și la pisici, care trăiesc în natură, de obicei durata vieții poate fi înjumătățită.

Speranța de viață a unui animal de companie poate fi afectată de mai mulți factori, cum ar fi ereditatea, calitatea vieții și alimentația și corectitudinea îngrijirii.

Înțelegeți modul de determinare a vârstei pisicilor, puteți, după anumite criterii:

 • Pentru a investiga calitatea dinților;
 • Apreciez aspectul stratului;
 • Starea ochilor;
 • Maturarea sexuală.

Determinarea vârstei animalului

picioare

Această parte a corpului animalului poate spune și ea foarte mult. De stat, de exemplu, tampoane pe picioare pot fi determinate:

Dacă sunt roz și neted la atingere, ei cred că pisica este încă foarte tânără;

În cazul pisicilor pe labele lor există crăpături și tampoane deja șterse, ceea ce înseamnă că animalul de companie este deja la o vârstă decentă;

Starea ghearelor vorbeste volume. Când sunt în ordine perfectă, nu este nimic de îngrijorat și în cazul în care ghearele sunt șterse, vârsta poate fi foarte avansată.

În plus față de toate semnele principale, trebuie doar să te uiți la starea generală a prietenului tău cu patru picioare din când în când. Practic, totul contează, de exemplu, comportamentul, răspunsul rapid la factorii externi, calitatea și durata somnului, starea de spirit și multe altele.

dantură

Metodă pentru determinarea vârstei unei pisiciDupă examinarea statutului de dinți, puteți înțelege cum să determinați vârsta pisicii. Dinții din lapte apar la pisici la vârsta de două până la patru săptămâni. După aceea, dinții cad și încep să crească permanent, înlocuirea dinților începe în trei până la patru luni.

Dacă deschideți gura pisicii și examinați dinții, colții albi vor da mărturie că animalul nu are mai mult de un an. Dacă se găsesc zone mici îngălbenite, vârsta estimată este mărită la doi până la trei ani. Dacă se găsește tartru pe toți dinții din gură, animalul poate avea vârsta de aproximativ cinci ani sau mai mult.

Trebuie remarcat faptul că, dacă un animal de companie nu are nici un dinte în gură, atunci acest lucru poate vorbi, de asemenea, despre vârsta lui avansată.

Veterinarii au compilat o listă aproximativă, prin care puteți stabili câți ani animalul:

 • Două până la patru săptămâni - dinții încep să izbucnească;
 • Trei până la patru luni - există incisivi permanenți și colți;
 • Cinci până la șase luni - există o înlocuire completă a tuturor dinților în gură;
 • Aproximativ un an - dacă pisica este sănătoasă, are dinți albi și nu se observă tartru;
 • Doi ani - incisivii medii, care se află pe maxilarul inferior, încep să se desprindă. Ele pot deveni treptat galbene, se formează un strat mic de placă;
 • De la trei la cinci ani - începeți să vă purtați de pe incisivii centrali din partea superioară a maxilarului;
 • Șase până la șapte ani - există o manifestare a pigmentării smalțului, incisivii sunt aproape complet șterși;
 • Aproximativ zece ani - pisica incepe sa cada primul centru, apoi dintii medii si extremi;
 • Când un animal trăiește până la vârsta de cincisprezece sau optsprezece ani, aproape toți dinții cad.

Maturarea sexuală a animalului

Care sunt modalitățile de determinare a vârsteiDacă pisica începe să manifeste dorința de a marca teritoriul și urina dobândește un miros specific, se poate susține că a ajuns la pubertate. Aceasta începe să se întâmple la vârsta de de la șase luni la un an. Când pisicile ajung la pubertate, se schimbă în comportament, devin afectuoase, în mod constant miau și necesită o atenție sporită. Pisicile devin mai curajoase, încep să se lupte între ele pentru a identifica cel care domină într-un anumit teritoriu.

Starea de lână

Dacă animalul este încă tânăr, Haina este moale la atingere și delicată. Când trece un anumit număr de ani, începe să devină mai gros, culoarea devine mai deschisă sau mai închisă. Cu vârsta, la animale, la fel ca la om, pot apărea părul gri, iar în unele cazuri, pisicile și pisicile din lâna întunecată pot deveni gri.

ochi

De obicei, animalele tinere au ochi luminoși și nu încețoșați, dar eventual, globul ocular poate apărea pete. Culoarea ochilor se poate schimba sau pigmentarea irisului este perturbată. Adesea, la pisicile adulte apar boli de ochi.

Comentarii:

În lumea modernă, mulți sunt interesați să cunoască vârsta unei pisici. Acest lucru poate fi foarte important, mai ales dacă animalul este fără adăpost. Când nepotul a adus o pisică de pe stradă, am început să căutăm pe Internet pentru informații despre cum să determinăm vârsta unei pisici. În exterior, ei au decis că are mai mulți ani. A trebuit să-l hrănesc cu suplimente speciale pentru a îmbunătăți starea generală.

Mulți oameni sunt interesați să afle cât de veche este o pisică. Într-o serie de cazuri, aceasta poate avea o importanță fundamentală, mai ales dacă se pune întrebarea cum să tratăm un animal fără adăpost. Odată cu vârsta, tratamentul trebuie ajustat în funcție de caracteristicile organismului. Puteți aplica la clinica veterinară cu întrebarea de a determina vârsta pisicii, va fi promptă cu certitudine absolută.

Fiica mea și cu mine am găsit un pisoi, o pisică mică și fără adăpost. Au dus-o la medicul veterinar pentru o examinare, au gândit cum să determine vârsta pisicii. Doctorul a spus că există câteva semne de bază. Complet examinat animalul, medicul veterinar a ajuns la concluzia că animalul nu este mai mare de șase luni. Am decis să-l tratăm și să-l păstrăm pentru noi înșine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afecteazăCât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Vitamine pentru pisici pentru păr pentru viziuneVitamine pentru pisici pentru păr pentru viziune
» » Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
© 2021 amigdas.com