amigdas.com

Wolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproș

Animal wolverinewolverine

combină în comportamentul său două calități de bază - precauție și cockiness. Nu se teme de om, dar încearcă să nu-l întâlnească. Pentru vânători, aceasta este o pradă rară. Sneaking ajuta Wolverine evita pericolul, iar agilitatea si agilitatea fac din ea un rival serios. Printre popoarele din nord, Wolverine are o reputație de a fi nedrept, o creatură misterioasă. Saami îi numește "diavolul animal" din cauza strălucirii roșii din ochi.

Locuitorii din Chukotka au poreclit Wolverine yeti, pentru că este imposibil să se prevadă apariția și dispariția ei. Norvegienii au inventat pentru fiară o poreclă neobișnuită "balenă montană". Caracterizează dimensiunea mare a indivizilor și a habitatului lor principal.

Cum arată Wolverine?

Unde și cum trăiește wolverineleConform clasificării științifice, wolverina este separată într-un gen separat familie de cunis. Din punct de vedere zoologic, este aproape de animale cum ar fi marin, badger, sable, vidra. Cu toate acestea, depășește de mai multe ori dimensiunea lor. De la o distanta, silueta unui wolverine seamana cu una de urs. Prin urmare, locuitorii Peninsulei Scandinave au creat credința că Wolverine este un pui de urs care nu poate crește.

De fapt, dimensiunea unui adult este comparabilă cu mărimea unui câine, aproximativ 1 metru în lungime. Coada este de 20 cm. Greutatea medie este de 10-14 kg. Masculii mari pot recruta 20-35 kg. Animalele de ambele sexe nu prezintă diferențe vizibile.

Capul este rotund pe un gât scurt masiv. Urechi mici, fără păr. Wolverinele sunt organe senzoriale bine dezvoltate. Vedere și auz frumos. Clape puternice puternice, care să permită zdrobirea oaselor victimelor.

La prima vedere, wolverine pare ciudat și stângace. Corpul este ghemuit, dens. Blana este lungă, groasă, tare la atingere. Are o proprietate remarcabilă de respingere a apei. Culoarea stratului este predominant întunecată. Capul și gâtul sunt maro, pe frunzele luminoase ale frunții și ale trunchiului. Botul este negru. În decurs de un an animalul se împrăștie de două ori, înlocuind stratul de blană de iarna mai gros, pe un strat de vară scurt și rar.

Pași groși cu picioare largi, înțepați de ghearele ascuțite. Picioarele posterioare sunt mai lungi decât membrele anterioare, ceea ce produce un mers special în fiară. Mută ​​nu repede, dar incredibil de greu. Pentru o zi poate depăși distanța 85 km.

Parafrazând o poveste binecunoscută, se poate spune că "labele Wolverine sunt hrănite". Structura membrelor dă animalului câteva avantaje importante:

  • piciorul larg este ideal pentru deplasarea pe zăpadă în vrac, nu permite fiarei să eșueze;
  • Ghearele ajută să urce în mod abrupt copacul și ambuscade ramurile.

Unde se află

Cum arată WolverineWolverine este o fiară rară. Habitatul său este concentrat în zona temperată: părțile centrale și nordice ale Eurasiei și Americii de Nord.

Se odihnește în zonele cu taiga surd, tundra și tundra pădurilor, păduri cu frunze largi. Poate să locuiască printre roci în zonele muntoase.

Dacă este necesar, treceți la ședere în turbări și zone umede. Se întâmplă pe insulele din Arctica, dar nu tolerează înghețuri severe.

Wolverine este un nomad născut. Ea este în permanență în mișcare. De regulă, unul Un animal controlează o suprafață de 100-200 kilometri pătrați. Face o ocolire, trecând de la un loc la altul.

întâmplări

În cazul în care există un wolverine în naturăWolverinele sunt cunoscute pentru autocontrolul lor și pentru indefatigabilitatea lor. Aceste calități îi ajută în vânătoare. prădător De mult timp el este capabil să urmărească pradă, Până când se va rupe liberă. Live și Hunt Wolverines singur. Foarte rar, ei organizează vânătoare comună pentru vânatul mare. În acest caz, două sau trei războinici acționează în mod rezonabil și armonios. Când cineva urmărește fiara, alții îl așteaptă într-un anumit loc și atacă brusc. Jocul prins neconsimțit este mâncat împreună.

În mâncare nestemnit, conținutul cu orice pradă. Poate fi tratat fără hrană mai mult de 7 zile. Cu toate acestea, ei au devenit renumiți pentru insatisfacția lor. Prin urmare, ei au primit numele Latin "lacom". Rezervele energetice se acumulează în organism sub formă de strat gras.

Alimentele preferate - carrion. Posedă capacitatea de a miroase câțiva kilometri sângele unei ființe rănite sau mirosul de rămășițe decăzute. Preferă să mănânce animale uciși de alți pradatori. Dar Wolverine însuși a devenit faimos, ca vânător norocos. Se ascunde, de obicei, într-un copac, așteptând o pradă potrivită. El sare de sus pe spate și sparge coloana vertebrală sau mușcă artera cu dinții. Majoritatea cărnii mănâncă imediat, iar restul se depozitează în rezervă. Wolverine vâna pe diferite ungulate (cerb, cerb, elk), păsări sălbatice, rozătoare. Vara, în căutarea ouălor, salvează cuiburi. În timpul iernii, prinde pește în râu. Nu disprețuiți alimentele vegetale: rădăcinile plantelor, fructe de pădure, nuci, ciuperci.

Și, în primul rând, Wolverine îndeplinește funcția sanitară. Se estimează că din cele 10 ungulate consumate de ea, doar trei sunt extrase independent. Restul sunt îndepărtați de ceilalți prin pradă sau mizerie. Pe măsură ce oamenii bolnavi mor, Wolverine este, de asemenea, pus în pericol de infecție. Ordonatorii de pădure se mureau adesea de infecții.

Activitatea animalului se manifestă noaptea. Wolverine iese rareori în vânătoare, preferând să stea în adăpost. Fiara nu are o zi permanentă, pentru că este mereu în mișcare și nu rămâne într-un loc de mult timp. Un leagăn de zi se aranjează în crăpăturile de roci, pe copaci. În timpul iernii face depresiuni în zăpadă.

reproducere

Wolverine obiceiuri și comportamentTrăiți în afară. Ele apar la începutul sezonului de împerechere, în primăvară și la începutul verii. Bărbații se bucură de dreptul de a poseda o femeie. Aranjați bătălii mortale. Cuplul trăiește împreună timp de aproximativ o lună. Apoi, frunzele de sex masculin se vor întoarce pentru scurt timp când vor apărea bebelușii.

Pentru wolverine, există așa-numitul. latenta latenta. Oul fertilizat este întârziat în dezvoltare de ceva timp (de la câteva săptămâni până la câteva luni). Mecanismul de dezvoltare a embrionilor este lansat la toate femelele în același timp.

Prin urmare, în ciuda diferiților termeni de concepție, bebelușii se nasc în aceeași perioadă (februarie-martie).

Femeia nu are grijă să aranjeze un bord confortabil. Puii pot apărea în lumină între o grămadă de pietre sau rădăcini de copaci. Într-o garnitură 2-3 copii.

Etape de creștere:

  1. la naștere un foarte mic 70-100 g, orb, fără apărare. Mama le hrănește activ cu lapte, iar tinerii cresc repede;
  2. în prima lună ajung la 400 g și își deschid ochii. Cu un comutator de alimentare cu lactate la o dieta de carne. În această perioadă, bărbatul care se întoarce este de mare ajutor. El aduce mâncare femeii. Mama hrănește carnea pe jumătate digerată;
  3. la trei luni cresc și cântăresc 3 kg. Odată cu apariția căldurii, femela cu urmașul începe să ducă o viață nomadă. Mama îi învață pe tinerii războinici abilitățile de vânătoare;
  4. Până în toamnă puii devin destul de independenți, dar continuă să trăiască împreună cu mama lor timp de până la 2 ani. Atunci femeia îi îndepărtează, iar tinerii nu sunt de acord în căutarea propriului teritoriu de vânătoare. În același timp ajung la pubertate.

Metode de autoapărare

Reproducerea Wolverines în sălbăticieAnimalul își limitează clar posesiunile. Mamele marchează locuri vizibile cu o secreție acută mirositoare, care este secretă de glandele prianale. capacitate presărați un lichid mirositor neplăcut, cum ar fi skunks, este o altă caracteristică interesantă a lui Wolverine.

Fiarele încearcă să nu se întâlnească cu dușmanul rău, mirositor. Folosind acest avantaj, Wolverine este uneori atât de impudent, încât conduce rivali mult mai puternici din prada lor.

Wolverine aproape nu dușmani în sălbăticie. Fiara se comportă cu precauție și în secret. În caz de pericol, este protejat de dinți și gheare ascuțite, a turnat adversarul cu un "deodorant" caustic.

Relațiile cu oamenii

Wolverine și relațiile umanePrintre vânători, bestia wolverine a fost considerată a fi un prădător murdar. Ea mănâncă adesea animale prinse. Apropierea locuinței umane poate ataca animalele de companie, poate fura mâncarea. Un comportament nepotrivit ia determinat pe oameni să se opună. În orice ocazie convenabilă, fiara a fost ucisă nemilos.

În plus, wolverinele sunt vânate pentru piei lor. În aparență, ele sunt inferioare celorlalți reprezentanți ai familiei Kouyi.

Valoarea pielii în calitățile sale impermeabile la apă. Blana este caldă și nu îngheață în frigul de iarnă. Pentru că este mai scump decât pielea unui sâmbătă. Multe grădini zoologice sunt dispuse să plătească sume mari pentru persoanele vii. Wolverine rareori poate fi văzută în captivitate. Animalele tinere adăpostite se adaptează rapid la noile condiții, se obișnuiește cu persoana, devine îmblânzită. Cu toate acestea, fiind în grădini zoologice, puii de război devin repede pradă.

În sălbăticie, animalul poate trăi până la 10 ani, în captivitate până la 17 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiește bizonul americanUnde trăiește bizonul american
Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuiaSambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Tasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animalTasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animal
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
» » Wolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproș
© 2021 amigdas.com