amigdas.com

Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare

Conjunctivită la pisici: simptome și tratamentAdesea, maestrii pisicilor notează înfrângerea membranei interioare a ochiului. Când vedeți un medic, se confirmă conjunctivita. Pisicile sunt cunoscute pentru rupere, umflare, există secreții.

Toate semnele indică prezența bolii, deci trebuie să contactați un specialist. Dacă întârziați tratamentul, eventual condiția se va deteriora, ceea ce poate duce la consecințe dezastruoase.

Cauze și simptome

Este adesea remarcat faptul că conjunctivita la pisici nu apare dintr-un singur motiv, ci face parte dintr-o infecție microbiană sau virală. Printre premisele principale sunt:

 • Expunerea la ochi a factorilor externi, inclusiv murdăria și nisipul.
 • Otrăvirea emisiilor toxice provenite de la substanțele chimice utilizate în viața de zi cu zi.
 • A fost o iradiere.
 • Sunt paraziți.
 • Pisica a luat o infectie virala.
 • Procesul purulent se dezvoltă după intrarea microbilor.
 • Inflamația apare din locurile apropiate.
 • A fost o reacție alergică.

Cauzele conjunctivitei la pisiciPot exista alte simptome care afectează manifestarea conjunctivitei la pisici. Animalul prezintă inflamație, puroiul este secretat. În acest caz, rețineți forma acută a bolii. Cu o imagine cronică mai puțin vizibilă cu un curent lung. În acest caz, membrana mucoasă devine inflamată, curge lacrimile, la nivelul corneei apar lacrimi.

În funcție de natura secrețiilor, specialiștii determină agentul cauzal al bolii. Acest lucru vă permite să stabiliți cauza inițială, care provoacă conjunctivită într-o pisică:

 • apariția de puroi indică prezența bacteriilor;
 • umplere descărcată prezintă o infecție virală;
 • atunci când mucus conjunctivita este detectată.

În cazul celei de-a doua variante, simptomele unei alte afecțiuni cronice se vor manifesta și, în acest context, se confirmă conjunctivita. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, atunci când apare inflamarea chlamydială. Problemele la pisica apar nu numai cu ochii, ci si cu gat si nasofaringe.

Ochii, la rândul lor, se umflă și se sclipesc. În primele două săptămâni, se dezvoltă o formă severă, apoi simptomele devin aproape invizibile. Cu toate acestea, imunitatea slăbită afectează faptul că toate simptomele persistă mult timp. Corect pentru stabilirea diagnosticului este posibilă după efectuarea anumitor tehnici de diagnosticare. Tratamentul eficient al conjunctivitei la pisici poate fi folosirea medicamentelor antimicrobiene.

Trăsături distinctive ale tipurilor de boli

Forma de conjunctivită la pisici poate diferi în funcție de manifestările caracteristice:

 • Catarrala acuta. Conjunctivita la pisică este marcată de descărcarea unui lichid gros, turbid. Se acumulează în colțurile ochilor, apar bulgări. După uscare, ochii sunt blocați. În acest moment este necesară tratarea pisicilor, altfel boala din forma acută va trece în cronică.
 • Aspect cronic se caracterizează prin secreții mici persistente. Există inflamații și edeme, iar în jurul ochilor nu există păr.
 • Aspectul purulent loveste imediat ochii. Cu această formă, se observă imaginea clinică a variantei clasice de conjunctivită. În plus, apetitul scade, pisica devine flască, clipește rar, temperatura poate să crească brusc și să scadă. Prizele de ochi se umflă, puroul apare cu un miros neplăcut, globul ocular devine roșu.
 • Conjunctivita la pisoiCea mai gravă formă este conjunctivita foliculară. Pleoapele pisicii înguste, puroiul curge din întregul ochi, este colectat sub pleoapa inferioară, care se umflă. Mucoasele și globul ocular devin roșii, există dureri și spasme musculare.
 • Conjunctivită a întregii orbite apare cu inflamația parenchimală. Puteți observa umflarea, înroșirea, sângerarea. Este important să ajungeți imediat la salvare, deoarece pisica poate pierde din vedere.
 • În cazul alergii Boala se manifestă într-un mod diferit, trebuie să tratați pisoiul în alte moduri. Nu există edem pronunțat, totuși, lacrimile curg profund, iar descărcarea are o culoare transparentă. Este necesar să se utilizeze imediat terapia antihistaminică, eliminând alergenul, astfel încât conjunctivita să nu treacă într-o altă etapă.

Diagnosticul specialistului se bazează pe manifestări clinice pronunțate. Este necesar să se efectueze analize de laborator ale secrețiilor din ochi. Aceasta va crește eficiența terapiei antimicrobiene.

Cum să ajuți un animal la domiciliu

De îndată ce a existat o suspiciune că pisica a arătat conjunctivită, ajutorul medicului veterinar este ideal. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să mergeți imediat la spital, așa că este important să știți cum să tratați animalul înainte de a veni medicul.

Primul lucru care trebuie început este: spălare ochi. Pentru aceasta utilizați o soluție de mangan sau acid boric. Aceste medicamente ștergeți ochii pentru a îndepărta crusta uscată. Soluția ar trebui să fie slabă:

 • Când se utilizează soluția de permanganat de potasiu trebuie să se transforme în roz deschis.
 • Furatsilin este crescut din calculul de 0,2 gr. pulbere pentru 1,5 litri de apă caldă.
 • Acidul boric necesită o jumătate de linguriță, este crescut într-un pahar de apă fiartă.

Conjunctivită: tratamentÎn plus, boala poate fi tratată cu medicamente populare. Utilizați slab decocții de mușețel și calendula. Pentru a face acest lucru, adăugați 1 linguriță la ½ litru de apă. iarba, insista. Apoi, aplicați medicamentele care vor numi un medic. Pentru a elimina durerea, recomanda utilizarea novocaine 2%. Pentru aceasta, pisoii sau adulții au picurat două picături sub pleoapa inferioară.

În plus față de aceste instrumente, nimic altceva nu poate fi folosit. Auto-medicamentul este contraindicat. Mijloacele numesc doar un medic. Fără să știi motivul, nu poți scăpa de picături. La domiciliu, utilizați medicamente prescrise de un medic veterinar. Dacă picăturile sunt alese incorect, imaginea clinică poate fi distorsionată, medicul va fi dificil de determinat ce fel de conjunctivită are pisicul.

Boala la pisici este transmisă, prin urmare alte animale sunt protejate de contact. O persoană trebuie să poarte mănuși și după procedură spălați-vă mâinile cu săpun.

medicament

După ce medicul veterinar determină tipul bolii la pisică, medicamentul este prescris simultan pentru ambii ochi. Trebuie să fie făcută acasă, chiar dacă vizual un ochi pare sănătos. Cu conjunctivita primară a unei pisici, principiul tratamentului este același.

Diferența constă în găsirea de leziuni purulente și foliculare la nivelul ochilor. Acest lucru se aplică și la chlamydia. Medicamentele antimicrobiene sunt adăugate la terapia cu antibiotice. Acestea sunt administrate în interior sau injectate intramuscular.

Când conjunctivita la un animal este o boală concomitentă a unei alte boli, accentul se pune pe tratarea bolii subiacente. După spălarea ochilor:

 • pisica este anesteziată;
 • utilizarea corticosteroizilor;
 • utilizați picături sau unguente pentru ochi;
 • da antibiotice;
 • aplicați terapia tisulară, dacă procesul cronic este întârziat;
 • ei efectuează o blocadă retrobulbarică.

Este important să rețineți că nu puteți aplica unguent cu mâinile. Este mai bine să folosiți o tijă de sticlă cu capăt rotund. Înainte de fiecare utilizare, ea este administrată cu apă clocotită și apoi aplicată sub pleoapa inferioară, astfel încât atunci când pisica clipește, pisica în sine distribuie remedia pentru conjunctivă.

profilaxie

Pentru a salva sănătatea animalelor de companie poate fi prin măsuri preventive. Fiecare proprietar de pisici trebuie să urmeze reguli simple pentru a preveni orice boală:

 • Nu puteți supraîncărca animalul, astfel încât să excludeți curenții și în plimbarea rece pe stradă la numai 10 minute.
 • Este important să mențină în mod constant imunitatea, acordând atenție nutriției animalului de companie.
 • Asigurați-vă că efectuați un examen preventiv de la un medic veterinar.
 • Cum să evitați dezvoltarea conjunctiviteiEste important să nu pierdeți vaccinarea. El întărește corpul. Acest lucru se aplică animalelor care nu se află pe stradă.
 • Chimia de uz casnic ar trebui să fie ascunsă.
 • Lana animalul de companie este pieptanat astfel incat firele de par sa nu se loveasca de ochi.
 • Asigurați-vă că petreceți o curățare umedă cel puțin de două ori pe săptămână.
 • Pisicile domestice ar trebui să fie limitate de la comunicarea cu animalele stradale.
 • După mers pe jos proprietarul ar trebui să se spele pe mâini, și apoi fierul pisica.

Acestea sunt reguli simple care arată că trebuie să mențineți igiena. Acest lucru este valabil pentru animale și gazde. Este important să se monitorizeze starea animalului de companie, să se acorde atenție schimbărilor de comportament. Acest lucru va permite detectarea debutului bolii în timp și începe tratamentul adecvat. Este necesar să se ia măsuri la timp pentru a elimina boala.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alergii la pisici: cum face copilulAlergii la pisici: cum face copilul
Conjunctivita la copii - cum se trateaza boala la un copil?Conjunctivita la copii - cum se trateaza boala la un copil?
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Nou-născutul are o încruntare. Ce ar trebui să fac?Nou-născutul are o încruntare. Ce ar trebui să fac?
Pisicul are ochi aprinși: motivele și ce trebuie să facăPisicul are ochi aprinși: motivele și ce trebuie să facă
Roșeața ochilor și inflamația: cauze și simptome, tratamentRoșeața ochilor și inflamația: cauze și simptome, tratament
Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratamentBoala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament
Urolitiaza la pisici: cauze, simptome și tratamentUrolitiaza la pisici: cauze, simptome și tratament
» » Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare
© 2021 amigdas.com