amigdas.com

Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?

Spider caracut: descriere, habitatKarakurt - un nume compus: "kara" - negru, "kurt" - un vierme (din Turkic), nume științific - Latrodectus tredecimguttatus. Spiderul a primit un nume diferit de "văduvă neagră" pentru colorarea întunecată a unui corp și mâncarea instantanee a partenerului după împerechere.

O caracteristică specială a acestui păianjen este marcările roșu-portocalii pe abdomen, uneori marginite de un contur alb.

Este estetic în fotografie, fără puf, care este caracteristică de specii de păianjen, aceasta nu produce în mod necesar un sentiment de dezgust sau de posibilitatea de a fi amintit de pericolele. Cu vârsta, pete animalului poate dispărea, în ceea ce privește femelele euro-asiatice, în contrast cu Australia si SUA, care întotdeauna plină de coșuri, așa că ar trebui să evite păianjeni negre în regiunile habitatului lor.

O descriere mai detaliată a păianjenului: un abdomen sferic, un cefalotorax, patru perechi de picioare, două perechi de fălci. Faltele superioare ale capului feminin în cârlige, pe cealaltă parte a căreia se găsesc glandele otrăvitoare. Uneori o femeie matură sexual are dungi galbene în loc de puncte roșu-portocalii. Lungimea corpului este de 1-2 cm, picioarele - până la 3 cm.

Una dintre diferențele dintre specii este dimorfismul sexual: lungimea femelei se referă la lungimea masculului, ca 20: 7 mm. Pentru că hemopoieza nu este responsabilă pentru hemoglobina roșie (fier) ​​și hemocianina albastră (cupru), așa că păianjenii negri au sânge albastru.

Există un alt tip de karakurt - alb. În același constituție cu negru, ea nu are un colorat culori, după cum se poate vedea în fotografie, dar mușcătura nu a fost atât de toxice, și mai periculoase pentru copii și persoanele în vârstă.

habitate

Spider prefera stepă cald, polustepnye, zona de silvostepă din Europa de Sud, Orientul Mijlociu (Iran, Afganistan), Africa de Nord, sudul Rusiei, Kârgâzstan, Azerbaidjan, Kazahstan, se găsește în regiunea Donețk din Ucraina. habitate comune în Rusia - Crimeea, Altai, Krasnodar, Novosibirsk, Astrahan, regiunea Rostov.

Habitate de KarakurtÎn anii fierbinți, Karakurts au fost văzuți la latitudinea regiunii Moscovei în procesul migrației. Dar, de obicei, văduva neagră nu supraviețuiește condițiilor climatice dure și astfel de cazuri sunt rare. Pentru a trăi păianjenul, karakurt alege stepa, terenul arabil, zonele din apropierea râurilor, pajiștile, solonchakii.

Evită zonele deschise, iarba densă, râurile umede, un desert fierbinte. Acceptabil pentru el sunt suprafețe neuniforme de piatră, asemănătoare habitatului dihorilor și lemnei. Uneori, carakurt se găsește pe șantierele de construcție abandonate, însă o curte modernă nu face excepție. Spider carakurty cu debutul de îngheț în toamna toamna.

Sursă de alimentare

Acest păianjen mănâncă insecte prinse de plasele sale. Victimele sunt artropode, trăind în apropiere cu o văduvă neagră: lăcustele, gândacii, muștele, cățelele, lăcustele, cicadele și alte nevertebrate.

Aceste insecte sunt prinse mai des în rețele orizontale. Tesutul pe Web nu arata ca un tipar trapezoid, dar mai mult arata ca un desen haotic aleator. Victima paralizează victima cu otravă, apoi extrage componentele lichide din ea.

reproducere

În perioada iulie-august, păianjenii aranjează împerecherea. Barbatul atrage femeia cu feromoni aromatici. Imediat după împerechere de sex feminin păianjen mănâncă soția și trimis la pontă în colțuri confortabile, care sunt în principal găuri de mouse adecvate, fisuri scoarța terestră, pereții caselor din chirpici, sistemele de ventilație de drenaj. Acolo femela își plasează gogoșii. uzual numărul ouălor atinge 130 de bucăți. Odată cu apariția toamnei, femeia moare.

Caracteristici ale reproducerii de karakurtOuă ascunse de cocon, Salvată fiabil în timpul iernii, iar în luna aprilie eliberată de vânt, răspândirea pe terenul plat, extinderea orizonturilor habitatului speciilor.

Cubii apar repede, după zece zile, dar nu părăsesc adăpostul până când nu mănâncă alimentele lăsate de mamă. Apoi continuă să se mănânce. Numai indivizii puternici supraviețuitori rămân, care sunt selectați din cocon în primăvara primăvară și devin mature sexual în iunie-iulie.

Se înregistrează periodic izbucniri puternice de reproducere a păianjenului Karakurt la intervale de 10-25 de ani.

Dușmanii din Karakurts

Cropurile de ovine și porcine sunt un fenomen nefavorabil pentru păianjeni: se hrănesc cu suprafețe mari în timp ce mănâncă caracurturi care se hrănesc cu iarbă.

Viespi mănâncă păianjeni într-un mod similar: prin injectarea de otravă și supt.

Beetles-riderii pun ouă în gogoși de carakurt, iar apoi larvele lor distrug puii de păianjen.

Ezham muscaturile din Karakurts nu dăunează, iar aricii nu refuză să le mănânce.

mușcături

Ceea ce este periculos este mușcătura karakurtuluiMocurile de mușcătură sunt mortale și De 15 ori mai toxic decât o muscatura de clopot, a cărei otravă este suficientă pentru a ucide 75 de persoane din 100 de muscaturi. Dar păianjenii nu atacă. Este recomandabil să vedeți păianjenul din fotografie să-și amintească cum arată.

În primul minut, mușcătura nu este simțită, iar zona afectată arată ca o ușoară abraziune. Odată cu trecerea timpului, acest simptom începe să dispară. Durerea se manifestă în 2-3 ore, și uneori, 30 de minute sunt suficiente pentru ca o persoană să simtă o durere, o greutate, o stare de rău.

Simptomele mușcăturii:

 • dureri ale corpului, mușchii din piept, abdomen, spatele inferior;
 • dificultăți de respirație, care pot duce la stop cardiac;
 • frecvente puls, dificultăți de respirație, amețeli, tremor;
 • slăbiciune și vărsături;
 • epuizare nervoasă, depresie;
 • vedere încețoșată, percepție defectuoasă;
 • paloare a feței;
 • ochii umezi;
 • transpirație;
 • greutate în piept.

Tratamentul în timp util oferă o îmbunătățire a stării zilelor din douăzeci de ani. Astenia și slăbiciunea persistă uneori timp de până la două luni.

Extrem de periculoase sunt mușcăturile de karakurt în timpul perioadei de reproducere și după înmulțirea ouălor, când crește concentrația otrăvurilor. Acestea reprezintă o amenințare majoră pentru persoanele cu imunitate scăzută și pentru o reacție alergică dureroasă.

Masculi de karakurt nu sunt capabili să muște pielea oamenilor și a unor animale, deci nu sunt periculoase.

Acțiuni după mușcă:

 • deoarece mușcătura păianjenului pielii este capabilă doar de o jumătate de milimetru, se dovedește a fi eficientă imediat cauterizarea pielii (în primele 2 minute, dar nu mai târziu de 10), astfel încât otravă nu se poate răspândi în tot corpul;
 • uneori decizia devine gheata pe zona afectata a corpului inainte de a va ajuta, să conțină viteza de răspândire a otrăvurilor, precum și imobilizarea și pacea totală a victimei;
 • urgent să meargă la spital pentru primirea unui antidot, care se găsește în regiunile habitatului văduvei negre.

Cum să ajuți victima cu o muscatura de karakurtO singură doză de zer costă aproximativ 37 mii de ruble. În cazul în care nici un antidot, injecție admisă de permanganat de potasiu (5 ml de 0,1%), cu aceeași compresie în mușcătură sau sulfat de magneziu 10-15%, ceea ce a ușura suferința pacientului. Nu sunt rezultate proaste pentru novocaină, clorură de calciu, hidrogen sulfat de magneziu.

Măsurile auxiliare după administrarea antidotului sunt:

 • baie fierbinte pentru a calma durerea musculara;
 • băutură abundentă pentru a dizolva toxinele;
 • frecare cu alcool;
 • clismă;
 • dureri și hipnotice pentru a ajuta victima să se recupereze (Analgin, Dimedrol, Ketanol);
 • antihistaminice, reducând puffiness (Suprastin, Agistam, Loratadin, Claritin).

Fără intervenția medicală, moartea este posibilă într-o zi sau două. Numărul de decese după o mușcătură de caracurt este de 4-6%, ceea ce se datorează admiterii cu întârziere la un spital, predispoziția unei persoane la intoxicare, inclusiv bolile și slăbiciunea imunității.

Karakurt
Cum arată Karakurt?Cum de a evita o muscatura de un karakurt in repaus pe naturaKarakurt în naturăDescrierea comportamentului lui Karakurt

Animale de pește

Caii și cămilele sunt cele mai susceptibile de mușcăturile de karakurt, rezultatul poate fi un rezultat letal pentru ei.

Reptile, amfibieni, câini, oi, porci, arici - nu sunt susceptibili la mușcătura caracutului.

Circumstanțele unei mușcături

Precauții atunci când vă relaxați în natură, unde se odihnește carakurtulCel mai adesea, un atac de păianjen apare atunci când cuiburi sau rețele de animale sunt sparte, atunci când corpul uman este strâns într-un păianjen. Acest lucru este posibil în timpul colectării de flori, cosit iarbă, odihnă pe pământ, când petreceți noaptea în natură.

Există cazuri de pătrundere a păianjenilor în hale, așchii de lemn, clădiri rurale și latrine. Dacă locuința karakurtului este inundată în perioada de ploi torențiale, penetrarea acestuia în casă în căutarea unei locuințe noi nu este exclusă.

Protecție împotriva mușcăturii

Reguli pentru prevenirea contactului cu păianjenul:

 • pentru parcarea în timpul odihnei, alegeți un teren necorespunzător locuinței de karakurt (excluzând o mulțime de rozătoare năvălitoare, vegetație cu păianjen, depresiuni în sol);
 • Nu umblați desculți în locuri unde poate fi cazată o văduvă neagră;
 • nu petreceți noaptea în zona de stepă pe teren gol, aplicați prelate și saltele de aer;
 • atunci când curățați un loc de odihnă, adunați lemne de foc pentru un incendiu, este necesar să vă puneți mănuși și să vă puneți pantalonii în cizme;
 • când se găsește un păianjen pe haine, nu-l atingeți cu mâinile, ci bateți-l și scuturați-l;
 • Nu este recomandat să mutați pietre și să mergeți noaptea pe teren pietros;
 • corturile sunt mai bine să se închidă și să meargă la o odihnă de noapte, să scuture pungile de dormit și să verifice corturile, ca și pentru încălțăminte;
 • Nu atingeți peretele interior al cortului;
 • săpați un cort construind un canal în jurul lui;
 • iarba sălbatică din mediul rural poate fi locuită de karakurtas și tarantule, o condiție bună va fi lăsată pe pantofii de grădină.

Revenind la descrierea obiceiului barbară a Spider-karkurtov ucide masculii care au servit propria lor, îmi place să menționez cercetator observație profesorul Paul lustinovich Marik, care a condus intrările de jurnal din natură și a înregistrat comportamentul de păianjeni din fotografie. Nici o zi nu durează curtenirea enervantă a căsătoriei de la mai mulți bărbați simultan. Împiedică femelele să mănânce, să lupte și, dacă le ucide înainte, bărbații nu sunt deloc jenați. Ca rezultat, femela este forțată să părăsească locuința împreună cu așteptarea prietenilor ei, însă astfel de măsuri sunt temporare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Ce este visul unui păianjen mare?Ce este visul unui păianjen mare?
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Spider tarantula acasăSpider tarantula acasă
» » Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?
© 2021 amigdas.com