amigdas.com

Ce arata un felit gri: descriere, viata in natura

Ce arata un felit griGrija de porumb este una dintre cele mai preferate trofee ale vânătorilor

.

Această pasăre mică, asemănătoare cu o pui de găină internă, cântărește doar aproximativ patru sute de grame, cu o lungime a corpului de treizeci de centimetri.

Chiar și vocea pătrunjelului gri este asemănătoare cu cocoșul găinilor domesticite, iar bărbatul publică un "cocoș de cocoș" familiar. Acesta zboară rareori și numai în caz de pericol. Picioarele puternice, cu mușchi dezvoltați, permit păsării să evadeze rapid din prădători, iar grosimea tufișurilor de tufișuri în care această cuib de pasăre îl face invizibilă oamenilor.

Gray Partridge

Acum, pătrunjelul a început să crească acasă. Carnea este considerată o delicatesă și costă o mulțime de bani.

Diferențe externe

Greierul de puiet în condiții naturalePartridge este aproape o rudă de găini domestice și, prin urmare, similitudinea externă a acesteia cu păsările de curte este evidentă. Există câteva caracteristici caracteristice pentru pătrunjelul gri:

 • Ca și la femei și la bărbați, culoarea penei este gri, dar cu unele diferențe. La bărbați, pene este mai viu, în timp ce în timpul verii, pene roșii apar aproape de coadă la femele.
 • Pântecul păsărilor este alb, iar capul este maroniu, cu pete întunecate pe spatele capului.
 • Femela este mai mică decât bărbatul. Semnele sexuale ale ambelor sexe sunt foarte slab exprimate și este posibil să le distingem una de cealaltă doar în dimensiune.
 • Cu vârsta, bărbații apar pe pieptul lor, un loc maro, neclar.

Culoarea păsărilor nu se schimbă pe tot parcursul anului. Pe spate și pe aripi se poate observa un model drăguț, alcătuit din pete și maro.

Comportament în natură și nutriție

Mâncarea de păsări sălbaticeRatia zilnică a pătrunjelului sălbatic constă din predominant din alimentele vegetale. Practic, este cereale, precum și frunze și lăstari de plante. În special, este relevantă producția de alimente în timpul iernii, deoarece resturile de cereale în câmpuri - singura mâncare disponibilă pentru păsări.

Acum, în fiecare an, grișele de gâscă găsesc mai greu să-și găsească mijloacele de trai în timpul iernii. Câmpurile sunt tratate în mod activ cu substanțe chimice și din acest motiv insectele mor masiv.

Principalele păsări alimente sunt boabe, rămânând în câmp după recoltare. Prin urmare, ele sunt din ce în ce mai atrase de așezările oamenilor.

Răcelile de iarnă sunt dificil de dat broderii gri. Sapă în zăpadă și, când se apropie de pericol, zboară din ea. Păsările epuizate de iarnă devin adesea o pradă a unui prădător. În natură, pericolul este prins de păsări nu numai de vânători, păsările sălbatice nu se opun erminilor, șoimilor, vulpilor și dihorilor.

În vara, aceste păsări mănâncă cu nerăbdare melci, insecte variate, mușchi și chiar țestoase mici. Ei caută mâncare dimineața, iar în timpul zilei, de regulă, se ascund în tufișuri de tufișuri. Pe timp de noapte, aceste păsări dorm.

Pătrunjelul gri este o pasăre care preferă un mod de viață stabilit. Ei își schimba adesea locul de reședință. Acesta poate fi un foc de pădure sau o căutare marginală cu alimente mai accesibile. Pentru pottere, schimbarea locurilor devine un adevărat stres. În noul teritoriu devin furioși și nervoși.

În lunile de iarnă, păsările se adună în turme, iar odată cu izbucnirea primăverii, dimpotrivă, ele se deosebesc în perechi pentru cuiburi. În sezonul de împerechere masculii aranjează lupte pentru atenția femelelor. Luptele, de regulă, sunt însoțite de strigăte puternice, iar loviturile sunt puse prin gheare și un cioc.

Zborul de porci este foarte zgomotos și scăzut. O turmă înspăimântată ridică un adevărat buzunar care poate speria orice persoană. Ei zboară în linie dreaptă, fără a se întoarce, și se așează în apropiere. Cel mai adesea, dacă au nevoie să se miște, ei doar fug din loc în loc.

Aceste păsări sunt foarte mulțumite să petreacă o zi săpat în pământ de lângă cuib. Ocupația lor preferată este în flăcări în praf.

Cuiburi pe care le construiesc din ramuri și iarbă, iar locurile aleg cele mai silențioase. De multe ori puteți întâlni un pătrunjel gri pe pajiștile adiacente râurilor, pe marginile pădurilor și pe stânci. Are nevoie doar de tufișuri verzi, așa că dacă se stabilește în zona de stepă, ea alege zone cu ierburi înalte sau un grup de arbuști de stepă.

reproducere

Reproducerea de păsări sălbaticeÎn sălbăticie trăiesc rareori până la cinci ani. În timp ce păsările domestice pot trăi și zece. Alimentația necorespunzătoare și pericolul care se află constant în fața prădătorilor scurtează durata vieții.

deja în anul în care pasărea devine matură sexuală și poate deja cuib. Dacă condițiile climatice ale zonei în care trăiește acest lucru, cuibul poate începe mai devreme - în luna martie.

De regulă, partenerul alege partenerul, iar ambii părinți viitori participă la construcția cuibului. Cuibul este construit din ramuri și tulpini de plante, dar în interior încălziți-o.

Porumbeii gri sunt extrem de purtători de ouă. Astfel, o femeie poate fi amânată la un moment dat până la douăzeci de ouă. Iar majoritatea puiilor care se varsă sunt sănătoase și rezistente. Copiii rapizi în două zile, mișcări excelente și repede. Părinții încearcă să-i scoată de pe cuiburi pentru a le proteja de pradă.

Masculii de porumbei gri sunt adevărați apărători ai familiei și tați excelenți. Aceasta diferă de mulți reprezentanți ai păsărilor. În cazul unui atac asupra cuibului, bărbatul protejează furios femelele cu puii, uneori chiar moare într-o luptă inegală. Bărbații sunt implicați direct în hrănirea și îngrijirea copiilor mici. În plus, în timpul incubării ouălor, bărbatul înlocuiește cu ușurință femelele.

Prepicul se naște la sfârșitul lunii mai și deja în luna septembrie ajunge la dimensiunea părinților.

Care este numele masculului de porc?

Vânătorii au un termen - "Kurochit", dar, de fapt, masculii sunt numiți pur și simplu cocoși.

tipuri

Tipuri de potârniciPe lângă patrunjelul gri, există mai multe specii de păsări care diferă de la un alt habitat:

 • chukar, sau altfel - un pătrunjel de piatră. Ea are o dimensiune foarte mică pentru ambele păsări. Greutatea adesea nu depășește șase sute de grame. Ca de obicei, femeile sunt mai mici decât bărbații.
 • În Asia Centrală, cu broccatul în barbă. Zona de cuibărit, alege un munte cu vegetație abundentă.
 • Tundra Partridge arata foarte elegant si are o varietate de culori. Cel mai adesea corespunde teritoriului în care trăiește.
 • În nordul Europei, precum și în America și Asia, trăiește Ptarmigan. Este mai adaptat la răcelile de iarnă, deoarece în toamnă se mărește penei, iar în primăvară se cade. Culoarea păsării este ușoară, gălbui.

Vânătoarea pentru ei a fost întotdeauna condusă. Anterior, modul popular de capturare a fost capcanele. Vânătorii s-au strecurat până la păsările așezate și au aruncat o plasă. În prezent, numărul de potârnici a scăzut semnificativ. Motivul este lipsa hranei datorită hobby-ului pesticidelor și substanțelor chimice. Și, de asemenea, habitatul de potârnici, precum și alți locuitori ai câmpurilor se reduc constant. O persoană, datorită activității sale, nu dorește să împingă păsările.

Creșterea animalelor de casă la domiciliu

Creșterea unui pătrunjel griCreșterea acestor păsări a avut loc mult timp. Avantajul acestor păsări în comparație cu alte păsări domestice este după cum urmează:

 • Ouă de prepeliță, care au devenit o adevărată panaceu pentru multe boli. Diferența dintre ouăle de prepeltă și pui este că pot fi consumate crude.
 • Carne de prepelit mult mai gustos decât puiul obișnuit, dar prețul său depășește puiul de cinci sau de mai multe ori.
 • Reproducerea păsărilor poate deveni o afacere profitabilă. La urma urmei, depunerea de ouă a unei femei este de până la douăzeci și cinci ouă la un moment dat, iar supraviețuirea puilor este destul de ridicată.

Pentru cresterea acasa, prepelita gri este perfecta. Mai puține ori dobândește o astfel de rasă încă rară ca pătrunjelul roșu. Bird pentru reproducere este cumpărat de obicei, dar puteți să-l obțineți singur.

Principalul lucru este să asigurăm siguranța pentru prune. Pentru a face acest lucru, puneți carcasa cu un gard mare. Din cauza dimensiunilor mici, numărul de dușmani care vor să profite de pătlăgele este semnificativ mai mare decât puii de găină. Chiar și o cioară obișnuită nu este disprețuită să captureze un pui sălbatic.

Le cresc împreună cu găini, rațe și gâște. Ei dobândesc mai multe perechi în același timp, deoarece în timpul perioadei de cuibărtare trebuie să se separe în familii. Este de dorit să existe cel puțin patru femele și același număr de bărbați. Spre deosebire de alte păsări, nu este poligam, ceea ce înseamnă că numărul bărbaților și al femelelor trebuie să coincidă. Un an mai târziu, o femeie matură poate aduce cel puțin douăsprezece ouă, iar în viitor numărul lor va crește de fiecare dată.

Rapoartele de la domiciliu sunt produse cum ar fi: făină de porumb, oase și de pește, făină de floarea-soarelui și soia, orz, drojdie de grâu și furaj. Asigurați-vă că da sare alimentelor și iarba verde. Înainte de incubarea ouălor, femeile primesc suplimente de vitamine.

Nestlings în alimente sunt amestecate cu gălbenuș, brânză de vaci și zer de lapte. Și, de asemenea, în dieta de păsări puteți include pâine albă și varză proaspătă tăiată.

Puii încearcă să păstreze în cuști, astfel încât acestea vor fi mai sigure. Două luni mai târziu sunt eliberați în curtea păsărilor.

În ceea ce privește bolile, potârnicile au o imunitate excelentă în comparație cu puii. Cu toate acestea, riscul de prindere a infecției persistă. Tratamentul păsărilor este similar cu restul păsărilor.

Pruncul nepretențios necesită numai o iarnă caldă în timpul iernii și disponibilitatea constantă a alimentelor. Plantați pe teritoriul incintei un arbust scăzut, astfel încât păsările să se poată ascunde în umbra sa. Cu o dietă echilibrată și o îngrijire corespunzătoare, puteți obține o mulțime de descendenți sănătoși și, prin urmare, un profit bun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncăPasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncă
Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?
Pătrunjelul alb. Unde locuiește. Caracteristicile speciilor și vânătoareaPătrunjelul alb. Unde locuiește. Caracteristicile speciilor și vânătoarea
Cele mai bune rase de pui decorativiCele mai bune rase de pui decorativi
Pui de mătase din China: descriere cu fotografie, conținut, îngrijirePui de mătase din China: descriere cu fotografie, conținut, îngrijire
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Ce visează puiul: variante de interpretări și detaliiCe visează puiul: variante de interpretări și detalii
Zboară de pește trigla sau cocoș de mareZboară de pește trigla sau cocoș de mare
» » Ce arata un felit gri: descriere, viata in natura
© 2021 amigdas.com