amigdas.com

Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei

ChlamydiaChlamydia este una dintre cele mai comune infecții venerice. Potrivit statisticilor medicale, această boală este mai frecventă decât gonoreea, care a fost anterior cea mai frecventă boală care este transmisă sexual. Chlamydia trachomatis iga, de regulă, se caracterizează prin modul de transmitere urogenital. Cu toate acestea, medicii spun că această infecție poate fi transmisă și de uz casnic. Acest mod de transmitere nu este obișnuit, deoarece aceste microorganisme nu sunt capabile de o viață prelungită în afara corpului uman. Chlamydia este cauzată de bacteria Chlamydia trachomatis.

Chlamydia trachomatis: informații generale

Nu mulți știu, dar chlamydia, luând în considerare statisticile, afectează mai mult de 200 de milioane de oameni în fiecare an. În țara noastră, sa estimat că această boală este diagnosticată de două ori mai frecvent decât gonoreea. Clamidioza este transmisă sexual cu contacte neprotejate, precum și de la mamă la copil în timpul sarcinii sau în timpul nașterii.

Dar, chiar dacă a existat contact sexual fără protecție împotriva barierei cu o persoană care este un purtător al Chlamydia trachomatis, atunci este posibil să nu se obțină chlamydia. deoarece pentru infecție este necesar numărul minim de microorganisme necesare. Din acest motiv, infecția nu se produce la fiecare contact neprotejat. Și femeile se infectează mai des, spre deosebire de bărbați.

Clasificarea chlamidiei trachomatis

chlamydiaDe regulă, pacienții aflați numai în biroul unui venerolog știu că organismul este infectat cu virusul Chlamydia trachomatis. Examinarea poate determina care serotip specific al infecției cu care sunteți infectat. Având în vedere acest lucru, se determină care boală în organism se dezvoltă. Astfel, cauza conjunctivită și Chlamydia urogenital sunt D, E, F, G, H, I, J, K, lymphogranuloma venereum poate provoca L1, L2, L3, și în timpul infecției cu serotipurile A, B, Ba, C apare trahom .

Diagnosticul de chlamydia

Principalul pericol al acestei boli este faptul că este adesea asimptomatic. Sa dovedit că aproximativ 65% dintre femei și mai mult de 45% dintre bărbați nu știu despre bacteriile stabilite în organism. Infecția în ele pentru o lungă perioadă de timp nu se manifestă.

Și este, de asemenea, probabil un transport destul de lung pe termen lung a chlamydia fără nici o manifestare a simptomelor sale. Adesea, boala este determinată în timpul unei examinări generale la Infecții cu transmitere sexuală. Determinarea chlamidiei trachomatis poate fi efectuată cu ajutorul unui test ELISA sau PCR. De asemenea, pentru detectarea chlamidiilor, este adesea folosită cultura bacteriologică.

Simptomele de chlamydia la bărbați

Determinați ce sa întâmplat cu infecția, bărbații pot prin apariția de descărcare de gestiune din uretra. În plus, se plâng de urinare frecventă, care este adesea însoțită de arsură și mâncărime. De asemenea, la bărbați apariția Chlamydia Trachomatis pot fi însoțite de durere în uretra, testicule și scrot. În unele cazuri, boala este însoțită de:

  • descărcarea de sânge din uretra, care apare adesea numai după terminarea urinării;
  • temperatura subfebrilă mai mare de 38С;
  • slăbiciune.

Simptomele bolii la femei

Tratamentul cu chlamidiaDeterminați infecția cu virusul Chlamydia trachomatis prin formarea de secreții neobișnuite. Foarte adesea, femeile observă chiar apariția unei adiții de puroi și o culoare neobișnuită. În plus, chlamydia poate fi însoțită de arsură și mâncărime în zona genitală internă și externă, un miros neplăcut din vagin.

Mai mult, infecția poate provoca sângerări intermenstruale. Iar cele lunare în sine sunt mai dureroase. În același mod ca la bărbați, uneori boala este însoțită de o slăbiciune generală și o creștere a temperaturii.

Caracteristicile de chlamydia

Infecția cu Chlamydia Trachomatis este considerată un virus intracelular. Aceasta înseamnă că o anumită parte a vieții de chlamydia trece în interiorul celulelor țesuturilor mucoase ale organelor genitale. În plus, bacteriile de chlamydia nu au mitocondriile, prin urmare folosesc sistemul energetic al celulei unde s-au "stabilit".

În țara noastră, cea mai comună formă a bolii este chlamydia urogenitală. În jumătatea de sex feminin, această boală este mult mai frecventă decât la bărbați. Primele semne ale bolii se pot manifesta într-o lună după actul sexual neprotejat. Dar nu trebuie să vă relaxați dacă, după un anumit timp, nu ați observat nimic neobișnuit. Trebuie reamintit faptul că în aproape jumătate din cazuri această infecție nu se poate manifesta pe o perioadă lungă de timp.

Ciclul de viață al chlamidiei are două faze:

  • În prima fază, chlamidiile sunt sub formă de spori. Doctorii îi numesc viței elementari. În plus, bacteriile în acest caz sunt insensibile la antibiotice.
  • În cea de-a doua fază, chlamydia penetrează în celule mucoasele țesuturi, sporii devin corpuri reticulare și încep să se dezvolte în mod activ. Numai după această tranziție există un simț pentru a efectua un tratament antibacterian.

Examenele necesare

Dacă ați observat unul dintre semnele de mai sus sau dacă există un act sexual neprotejat, atunci este mai bine să verificați. Medicul vă va scrie o trimitere la un laborator în care puteți determina cu exactitate dacă sunteți infectat cu infecția care provoacă chlamidia.

Examinarea pentru chlamydiaÎn laborator, pentru a determina boala, se recomandă efectuarea acesteia PCR diagnostic. În acest caz, cantitatea de virusuri ADN dintr-o probă a materialului este determinată. Acest lucru face posibilă determinarea cu exactitate dacă procesul de infectare cu chlamydia a avut loc. Dacă infecția a avut loc, atunci în eșantion vor exista destul de multe dintre aceste organisme patogene. Și cu un număr mic de bacterii din proba luată, este mai bine să continuăm cercetarea în continuare.

În acest caz, definiția anticorpilor - anti Chlamydia trachomatis - este o analiză suplimentară. Cu ajutorul acestuia puteți afla cât timp sa produs infecția. Această examinare face, de asemenea, posibilă determinarea exacerbării unei boli cronice. Este necesar să se știe că anticorpii IgG împotriva Chlamydia trachomatis se formează nu mai devreme de o lună după infecție. Și dispar numai când boala este complet vindecată. Totuși, o recuperare completă se poate spune numai dacă organismul nu este prezent imunoglobulinele IgM și IgA.

Cum se determină prezența anticorpilor?

Există mai multe moduri de a studia sângele, conform căruia se determină dacă infecția se află în organism. Pentru oricare dintre ele, sânge venos este luat pentru examinare. Pentru diagnostic mai precis, experții recomandă să nu fumezi timp de cel puțin o jumătate de oră înainte de examinare.

Definiția se bazează pe faptul că anticorpii sunt formați activ într-un moment în care simptomele clinice ale bolii sunt definite cel mai clar. În mod normal, rezultatul analizei trebuie să fie negativ.

Anticorpi în chlamydiaEste pozitiv dacă coeficientul de pozitivitate variază de la 0 la 0.99. Imunoglobulinele IgM se formează numai după infecție. Prezența lor este considerată un semn că infecția din organism a fost relativ recentă. Coeficientul de pozitivitate pentru acest marker variază de la 0 la 0,85. De exemplu, dacă analiza sunt IgG anticorpi împotriva Chlamydia trachomatis și în același timp, rezultatul pentru prezența imunoglobulinelor IgM negativ, aceasta înseamnă că infecția organismului a avut loc acum aproximativ 2-3 luni.

Când nu există posibilitatea de a efectua un examen PCR, atunci studiul anticorpilor în dinamică face posibilă determinarea dacă boala se îndepărtează în cursul tratamentului. IgG anti-Chlamydia trachomatis poate fi determinată chiar dacă infecția trece fără semne clinice pronunțate. Aceste imunoglobuline sunt, de asemenea, determinate în cazul unui curs cronic al bolii. Acestea nu dispar dacă tratamentul prescris de medic este ineficient.

Pregătirea pentru examinarea PCR

Dacă mergeți la laborator pentru a identifica anti Chlamydia trachomatis IgG puteți zilnic, atunci nevoia de analiză pentru însămânțare trebuie luată în considerare în avans. Deoarece rezultatul nu va fi informativ dacă o lună înainte de examinare pacientul nu a completat consumul de medicamente antibacteriene. De asemenea, este necesar să se respecte odihna sexuală cu cel puțin două zile înainte de examinare. Orice proceduri de igienă cu o zi înainte de livrarea testelor trebuie efectuate fără ajutorul săpunului sau al altor medicamente antibacteriene. Numai apa curată trebuie spălată.

De asemenea, trebuie amintit faptul că femeile vor putea trece analiza nu mai devreme la două zile după terminarea lunii regulate. De asemenea, se interzice interzicerea și utilizarea supozitoarelor vaginale. Atât bărbații, cât și femeile trebuie să se abțină de la urinare înainte de decopertare timp de 2-4 ore.

Chlamydia în timpul sarcinii

Toate femeile care așteaptă apariția unui copil și se înregistrează în clinică, medicii sfătuiesc să efectueze teste pentru infecții care sunt transmise sexual. Printre acestea se numără determinarea prezenței Chlamydia trachomatis în organism. Analiza pozitivă la femeile gravide este destul de des. Deoarece aproape jumătate din cazuri boala nu se manifestă.

Chlamidia la femeile gravideDar dacă infecția este detectată, atunci ei este necesar să se vindece. Deoarece chlamydia infectează membranele fetale, ele se depun pe membranele mucoase, intră în lichidul amniotic. Această infecție poate duce la arestarea dezvoltării fetale, precum și la avorturi la o vârstă fragedă de sarcină.

Chlamydia este adesea cauza nașterii timpurii sau a eliberării premature a lichidului amniotic. De asemenea, acest virus duce la apariția unor vicii la copil. Femeile gravide cu chlamydia au adesea copii cu greutate corporală insuficientă. La 30-40% dintre nou-născuți, conjunctivita apare în câteva săptămâni, iar 15-25% la vârsta de până la 3 luni dezvoltă pneumonia, care este cauzată de această infecție.

tratament

Dacă s-au detectat IgG anti-Chlamydia trachomatis sau dacă a fost diagnosticat un rezultat pozitiv al analizei PCR, atunci este pur și simplu imposibil să se facă fără tratament competent. Tratamentul în sine include ambeleterapie antiinflamatorie, antibacteriană și imunostimulatoare. În plus, este imposibil să alegeți dispozitivele medicale și schema prin care acestea ar trebui utilizate. Întrucât medicamentele sunt necesare pentru a duce complet la moartea microorganismelor de infecție cu Chlamydia trachomatis.

Tratamentul este selectat astfel încât acest curs să includă antibiotice care penetrează în interiorul țesuturilor umane. Astfel, cea mai eficientă este administrarea preparatelor din grupul de tetraciclină în combinație cu macrolidele. Cel mai adesea, aceste medicamente sunt prescrise:

  • „Doxiciclina“;
  • „Levofloxacina“;
  • „Azitromicina“.

Aceste medicamente pot distruge infecția cu Chlamydia trachomatis. Cel mai adesea tratamentul durează câteva săptămâni. Simultan cu aceasta se prescriu agenți imunomodulatori și preparate împotriva unei dysbacterioze. Dar, în orice caz special, specialistul alege cursul de tratament individual.

Cum să tratați chlamydiaLa câteva luni după terminare, este mai bine să efectuați din nou teste. Dacă este imposibil să se efectueze un test PCR pentru a determina infecția, atunci trebuie efectuat cel puțin un test de sânge venoasă. Absența IgG Chlamydia trachomatis este indicatoare numai dacă nu există imunoglobuline IgA, IgM.

De asemenea, este necesar să se renunțe complet la actul sexual în cursul tratamentului până la obținerea rezultatelor testelor negative. În plus, tratamentul este efectuat simultan de la doi parteneri. Această regulă se aplică și în cazurile în care un partener are un rezultat negativ.

În primele etape ale infecției, predicțiile tratamentului sunt pozitive. Auto-medicația sau boala neglijată nu poate să ducă la astfel de previziuni favorabile, deoarece o astfel de activitate de amator poate duce adesea la infertilitate. Cea mai bună prevenire împotriva chlamidiei este excluderea sexului ocazional, a igienei personale și a examinărilor periodice cu un medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de infecție Gardnerella este tratamentul pentru femei și bărbați?Ce fel de infecție Gardnerella este tratamentul pentru femei și bărbați?
Care este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidineiCare este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidinei
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
Gonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbațiGonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbați
Lista fluoroquinolonelor cu antibiotice cu spectru largLista fluoroquinolonelor cu antibiotice cu spectru larg
Senzații neplăcute la femei: durere în uretraSenzații neplăcute la femei: durere în uretra
Semne și simptome de pneumonieSemne și simptome de pneumonie
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
Arsură și mâncărime în uretra la bărbațiArsură și mâncărime în uretra la bărbați
» » Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei
© 2021 amigdas.com