amigdas.com

Uzi transabdominale, ce este și când este prescris

Ecografia transabdominală - ce este?Ecografia transabdominală este un fel de cercetare efectuată superficial. Acest ultrasunete este prescris în principal pentru anomalii ale prostatei și bolilor în ginecologie. Transabdominalul este efectuat prin peretele abdominal anterior. Cu ultrasunete, se utilizează un senzor special proiectat.

Această metodă necesită o abordare responsabilă și pregătire adecvată pentru aceasta. Adesea, este prescris pentru prevenire o dată pe an.

În ce cazuri este ultrasunetele transabdominale

Un astfel de studiu ar trebui să numească doar un doctor, care vă tratează: proctolog, urolog, ginecolog. Nu treceți singur prin diagnosticare. Indicațiile pentru acest tip de examinare pot servi ca boli ale organelor situate în cavitatea abdominală. La bărbați, glanda prostatică este examinată, iar la femei - uterul și apendicele.

Cazuri în care este administrat un ultrasunete transabdominal la femei

acest tipul de examinare pot fi prescrise femeilor atunci când:

 1. Cum se efectuează ultrasunetele organelor - posibile soiuriExistă suspiciuni legate de sarcina ectopică;
 2. Pentru a determina parametrii adepților și a uterului;
 3. Pentru a confirma sarcina în termeni mici;
 4. Există suspiciuni de umflare și de aderență;
 5. pentru a stabili dacă sarcina este normală și dacă fătul nu se estompează;
 6. Pentru observarea pe întreaga perioadă a sarcinii pentru dezvoltarea fătului;
 7. Dacă există boli grave la făt, atunci în ultimele săptămâni de sarcină acest tip de cercetare o va arăta;
 8. Pentru a diagnostica o tumoare care are o natura maligna;
 9. Pentru a determina localizarea și dimensiunea fibroamelor sau chisturilor;
 10. Dacă activitatea ovarelor a eșuat;
 11. Pentru detectarea polipilor, a endometriozei și a altor patologii în anexe;
 12. Cu ovare multifiled și ovare polichistice;
 13. Dacă există probleme în concepția copilului.

Numirea examenului transabdominal la bărbați

Acest tip de ultrasunete pot fi atribuite unui om:

 1. Cu disconfort în scrot și perineu;
 2. Dacă simțiți durere în zona abdominală;
 3. Cu urinare frecventă și dureroasă;
 4. Cu dificultate în emisia de urină;
 5. Când există senzație de vezică constantă;
 6. Există dorințe de urinare, dar nu pot fi golite;
 7. Unde se utilizează ecografia transvaginalăEvacuările nefiresc și suspecte sunt observate din canal;
 8. Probleme cu conceperea unui copil;
 9. probleme de potență;
 10. există boli cronice ale sistemului reproducător;
 11. Există boli infecțioase care sunt transmise sexual;
 12. Un bărbat a împlinit vârsta de 40 de ani;
 13. Cheaguri de sânge au apărut în urină.

Pro și contra acestui tip de cercetare

Ca toți ceilalți în această lume, ultrasunete transabdominală are avantajele și dezavantajele sale. Acum, ia în considerare în detaliu.

Pro:

 1. Datorită faptului că nu sunt examinate numai organele examinate, dar și organele vecine, medicul poate face un diagnostic mai precis și poate alege tratamentul potrivit;
 2. În studiul femeilor, această metodă de ultrasunete ajută la luarea în considerare a tumorilor largi și în vrac ale apendicelor și ale uterului;
 3. Metoda este nedureroasă, nu necesită pregătire supranaturală și nu este dăunătoare corpului;
 4. În fecioare, puteți folosi această metodă numai pentru a evalua starea generală a apendicelor și a uterului;
 5. La bărbați, modul cel mai simplu și mai informativ de a studia glanda prostatică.

contra:

 1. Imaginea este mai puțin clară, iar detalierea organelor nu este atât de detaliată datorită faptului că o parte a undelor ultrasunete este absorbită de țesuturile cavității abdominale;
 2. Frecvența undelor senzorilor influențează precizia și claritatea rezultatelor. În acest caz, senzorul transvaginal este mai puternic decât senzorul transabdominal;
 3. Imaginea observată a apendicelor și uterului va fi distorsionată dacă femeia are obezitate sau zidul abdomenului este îngroșat;
 4. Nu afectează foarte bine afișarea rezultatelor adeziuni în cavitatea abdominală, care ar putea fi formate dupa cezariana, apendicectomie sau chisturi.

Cum este ultrasunetele transabdominale

Acest tip de Studiul a fost realizat Doar după ce pacientul a consultat un medic. Este necesară pregătirea obligatorie. Pentru ca rezultatele să fie corecte, trebuie să urmați regulile studiului.

Reguli de examinare:

 1. Examinarea transabdominală americană - verificați organele interneEste necesar să ne culcăm. Dacă este necesar, medicul poate înclina sau ridica canapeaua.
 2. Specialistul aplică un gel pe pielea pacientului, conceput special pentru procedură. Acest gel ajută senzorul să alunece ușor și să evite penetrarea aerului sub el (dacă aerul devine sub senzor, pot apărea interferențe cu transmisia semnalului).
 3. După aplicarea gelului, ultrasunetele examinează pacientul, apăsând cu atenție senzorul suprafeței dopantului în diferite puncte. În același timp, trebuie să conducă senzorul prin secțiune de la un punct la altul.
 4. După întreaga examinare, medicul trebuie să descifreze ultrasunetele și să dea rezultatele finale pacientului.

Faceți decriptarea și încheierea este necesară numai de către un specialist. Interpretarea corectă a datelor de cercetare va ajuta medicul să prescrie un tratament eficient și corect.

Cum să vă pregătiți corespunzător pentru un test transabdominal

După cum am menționat deja, pentru rezultate precise este necesar să se supună pachetului de formare corect. O astfel de formare este de natură clasică.

Proceduri de preparare:

 1. Timp de 2-3 zile înainte de examinare, este necesar să se excludă o serie de produse din dieta pacientului, care pot provoca balonare și formarea de gaze. O astfel de listă de produse trebuie consultată de medicul care vă tratează. Dacă există o acumulare de gaze în intestin, poate interveni o interferență care va interfera cu vizualizarea organelor.
 2. Cu 4 ore înainte de procedura planificată în ziua studiului, se recomandă să nu mergeți la toaletă. Este mai bine să se ia în considerare organul care este examinat, vezica urinară umplută cu urină vă va ajuta. Există momente când o persoană nu poate rezista la un astfel de timp cu o vezică plină. De aceea, dacă ați mai mers la toaletă, apoi cu o oră înainte de ultrasunete, beți cel puțin 1 litru de apă fără gaz. O astfel de ultrasunete este mai bine să nu fie efectuată după o colonoscopie și gastronoscopie. Dacă dintr-o dată aceste studii sunt programate pentru o zi, atunci ultrasunetele sunt mai întâi efectuate.

Pentru a efectua procedura cu dvs., trebuie să aveți servetele pentru a șterge resturile de gel și un scutec de unică folosință.

Ecografia transabdominală permite detectarea bolii la stadiul incipient. Prin urmare, de îndată ce începeți să vă faceți griji cu privire la aceste sau alte simptome ale bolii, consultați un medic pentru ca acesta să vă examineze și să vă dirijeze pentru a trece prin acest tip de diagnostic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Ce este neurosonografia creierului pentru copii?Ce este neurosonografia creierului pentru copii?
Pregătirea pentru biopsie a prostateiPregătirea pentru biopsie a prostatei
Cum pot verifica vasele creierului?Cum pot verifica vasele creierului?
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Screening-ul neonatal al nou-născuților pentru bolile ereditareScreening-ul neonatal al nou-născuților pentru bolile ereditare
Uzi în format 3D în timpul sarcinii - demnitatea saUzi în format 3D în timpul sarcinii - demnitatea sa
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Brain ultrasunete: când trebuie făcut, transcriereBrain ultrasunete: când trebuie făcut, transcriere
» » Uzi transabdominale, ce este și când este prescris
© 2021 amigdas.com