amigdas.com

Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec special

Predarea unui catel la un scutecUn câine - o creatură în sine este foarte curată, deci nu ar trebui să existe probleme cu obișnuința unui catelus mic la toaletă. Mai ales dacă utilizați un instrument special, cum ar fi un scutec pentru animale de companie. Obișnuiți cu toaleta este o sarcină primordială care se confruntă cu fiecare proprietar al unui animal de companie, deci va avea nevoie de câteva sfaturi și trucuri, cum să reducă la minimum procesul de învățare.

Cum să înveți un cățel să utilizeze o toaletă specială alocată

Un câine mic, ca orice alt animal, din primele zile de a fi într-un apartament sau casă ar trebui să înțeleagă că spațiul său este clar delimitat în zone, și anume:

  • zona de hrană (aici vor fi bolurile sale pentru apă și mâncare);
  • o zonă de somn (aici se va pune un văl special pe câine, pe care se poate odihni);
  • zonă de toaletă (locul unde animalul poate face față nevoii).

Ultima zonă este cel mai important: la urma urmei, dacă nu începe să tren un catelus merge în mod corespunzător la toaletă, animalul de companie va începe să-l fac eu, concentrându-se pe propriile mele instincte. Aceste rase de caini, cum ar fi Yorkshire Terrier, Chihuahua, Pomeranian si pechinez, de multe ori începe să defeca, nu în cazul în care este necesar, de exemplu, în pragul camerei, pe balcon sau în afara. Și responsabilitatea pentru astfel de acțiuni se va baza nu pe câine și comandantul său, acesta face parte din acțiunile sale corecte depind de câine disciplinat.

Acuzați rapid catelusul la scutecDeci, primul sfat pentru proprietarii de câini neexperimentați este să elimini toate covoarele și covoarele care sunt disponibile în interior. Acesta este un punct foarte important, deoarece dacă cel puțin o dată catelul "face o băltoacă" pe covor, cu siguranță o va repeta din nou și din nou. Pentru a înțelege acest comportament este simplu: covorul este o suprafață moale caldă care absoarbe imediat lichidul. Desigur, pentru un câine această opțiune este ideală, dar nu pentru proprietarii săi, deci această nuanță ar trebui luată în considerare imediat.

Câteva cuvinte despre scutece pentru animale de companie

În orice magazin de animale de companie, puteți cumpăra scutece speciale pentru câini care sunt utilizați în medicina veterinară, precum și ca material pentru care aveți nevoie de cățelul dvs. de nevoie. Există două tipuri de astfel de scutece - acestea sunt de unică folosință și reutilizabile:

  • Scutece de unică folosință ar trebui să fie aruncată imediat după ce animalul de companie își face micile "afaceri";
  • scutece reutilizabile mai versatil, pot fi folosite de mai multe ori, dar vor avea nevoie de spălare sistematică.

O clarificare importantă: ziarele vechi nu pot fi o alternativă la scutece. În primul rând, ele nu absorb umiditatea și câinele va începe să lase urme de apă în jurul casei și, în al doilea rând, cerneala de imprimare poate fi dăunătoare pentru animalul de companie.

Cum să predați un câine unui scutec

Cum să predați un cățeluș unui scutec? Acest lucru trebuie făcut imediat, din primele zile de viață a unui animal de companie mic in apartament, si cel mai bine este de a cumpăra materialul necesar în prealabil, și, de asemenea, nevoie de o tavă (de exemplu, puteți lua o pisică obișnuită, dar fără grila), care se va deplasa de-a lungul a scutecului. Apoi, există necesitatea de a determina imediat unde va fi o toaleta, ar trebui să fie un loc în care nu există proiecte și lumina directă a soarelui. Nu puteți schimba locația tăvii. Și câteva sfaturi:

  • De îndată ce catelul coboară pe scutec, va trebui schimbat imediat;
  • tava însăși ar trebui să fie spălată periodic, dar în același timp să se abțină de la substanțe chimice puternice, deoarece acestea pot lăsa un miros în spatele lor, iar apoi câinele nu va dori să meargă în ea.

Obișnuiți câinele cu tavaPentru ca curățenia tăvii să fie monitorizată în mod constant, nu ar trebui să existe un miros de urină canină în casă. Treptat, catelul poate fi obișnuit cu o plimbare în aer liber, se face după hrănire. Astfel, după aproximativ 2 luni copilul se va obișnui să-și facă toată afacerea pe stradă și să îndure până la următoarea plimbare. Și în timp ce câinele este încă prea mic, poate să folosească în siguranță scutece.

Aproximativ în a treia lună de viață a animalului de companie din apartament, tava de câine cu ficatul poate fi îndepărtată permanent, de această dată animalul de companie va fi în cele din urmă obișnuiți cu strada. Cu toate acestea, încă nu merită să scape de tava, pentru că uneori un câine nu poate aștepta o altă plimbare. Acest lucru se poate întâmpla când proprietarul întârzie la locul de muncă sau din alte motive nu poate călca câinele la timp. În astfel de momente, tava este soluția perfectă a problemei: animalul deja știe cum să meargă în el, iar proprietarul nu-și va face griji cu privire la curățenia din casă.

Cum să înveți un câine să meargă pe un scutec într-un spațiu închis

Procesul de a antrena un câine la un scutec poate fi oarecum facilitat dacă să-i restricționeze mișcarea prin zona de locuit. În acest scop, se face o aviară specială, podeaua în care este complet căptușit cu scutece. Uneori, câinele va trebui să fie lăsat să meargă în jurul apartamentului, în timp ce o mai urmărește. De îndată ce începe să caute un loc pentru a face față nevoii, trebuie imediat să fie luată înapoi în incintă. După ce toate lucrurile se fac, animalul va trebui să fie lăudat, astfel încât să înțeleagă că a făcut totul drept. Acest lucru va stimula catelul sa mearga numai pe scutec.

În timp Numărul de scutece din incintă va trebui redus, în cele din urmă, ar trebui să rămână numai un scutec. Desigur, ar trebui să fie și boluri pentru băut și mănâncă, jucării și un loc pentru dormit (un covor, o pernă și altele asemenea). Când copilul își dă seama că este necesar să meargă exclusiv pe scutece, atunci incinta poate fi complet curățată.

Dacă spațiul este nelimitat

Opțiuni pentru antrenamentul cățelului la scutecDacă nu există posibilitatea de a instala avioanele de la proprietari, atunci crescătorii de câini cu experiență recomandă ca scutecele să fie răspândite în întreaga zonă rezidențială. Desigur, la prima vedere, această metodă poate părea foarte incomodă, dar totuși ea se justifică pe deplin. Și așa, au curățat toate covoarele, în loc de ele, scutecele. De îndată ce catelul dorește să folosească toaleta, el va face cu siguranță totul pe un material absorbant moale. În timp câinele se va obișnui numai cu scutecele și nu va putea satisface nevoia în alte locuri.

Și câteva sfaturi mici în concluzie:

  • pentru fiecare călătorie la scutec câinele trebuie lăudat, de exemplu, pat sau tratați cu delicatețe, atunci animalele de companie se vor strădui să facă acest lucru și nu altfel, deoarece la nivel instinctiv, animalele au întotdeauna dorința de a primi o recompensă;
  • dacă catelul nu a făcut o băltoacă în locul unde ar trebui să fie, nu l-au bătut în nici un caz imposibil. de asemenea, nu se poate băga nasul, deoarece câinele va începe să se gândească că merge la toaletă - acest lucru este ceva greșit și interzis, în general, și va începe să facă afaceri în colțuri, ascunde de la gazde.

Potrivit recenziilor crescătorilor de câini și medicilor veterinari, toți câinii se obișnuiesc repede cu scutecele și nu există probleme cu antrenamentul pentru toaletă. Treptat, numărul de scutece poate fi redus prin deplasarea pe stradă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un anCum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un an
Cum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradăCum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradă
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Cum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliuCum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliu
Învățând pisoiul în tavăÎnvățând pisoiul în tavă
Tavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalteTavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalte
Un băiat sau o fată este o modalitate de a determina ce gen este un catelUn băiat sau o fată este o modalitate de a determina ce gen este un catel
» » Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
© 2021 amigdas.com