amigdas.com

Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa

Echipamente de sudareDesfășurarea lucrărilor de sudură este asociată cu un anumit pericol. Din acest motiv, alegerea echipamentului de lucru ar trebui luată cu o responsabilitate specială. Mașinile de sudare cu invertor se referă la echipamentele moderne și cele mai performante ale prezentului timp după transformatoare și redresoare.

Popularitatea lor se explică prin greutatea redusă și ușurința utilizării. Costul unui dispozitiv de tip invertor este mai mare decât cel al altor echipamente, dar justifică așteptările. Pentru a face alegerea potrivită și pentru a decide ce "sudură" este cel mai bine pentru a cumpăra pentru casa, este necesar să se descifreze corect marcajul de pe dispozitiv și să se țină cont de toți parametrii necesari ai funcționării sale.

Principiul de funcționare al mașinii de sudat invertor

Cum se utilizează echipamentele de sudurăSursa echipamentului este un curent de înaltă tensiune. Acest principiu de lucru vă permite să efectuați lucrări de sudură la domiciliu sau la serviciu. Principiul de funcționare se reduce la următoarele: curentul, provenind dintr-o rețea mai puternică trifazată, este egalat de redresor. Pentru a obține o variabilă de la DC, aceasta este inversată într-un modul special.

Apoi curentul trece la un transformator special, unde tensiunea este coborâtă la turația necesară de ralanti. Pentru a obține dorința pentru funcționarea parametrilor în aparat, apare o altă rectificare a curentului electric. Ca rezultat al acestui flux de lucru, sudorul poate obține o cusătura netedă și poate reduce la minimum pulverizarea la foc.

Cum să decodificați marcajul de pe dispozitiv

Toate echipamentele electrice de construcție sunt de obicei prescrise abrevieri comune, în special în limba latină. Când alegeți un dispozitiv pentru invertor Sudarea, va indica tipul de sudură produs și necesitatea de echipamente suplimentare.

De obicei, producătorii de invertoare de sudură utilizați următoarele marcaje:

 • Evaluarea celor mai buni invertoare de sudurăMMA. Acest marcaj indică scopul dispozitivului de a efectua sudarea manuală în arc și necesită utilizarea de electrozi. Datorită greutății reduse și a muncii scurte, aproximativ 30-40 de minute, acestea sunt potrivite pentru lucrările periodice în gospodărie.
 • MIG sau MAG. Aceste abrevieri indică un dispozitiv semiautomat pentru sudarea invertorului. Echipamentele suplimentare vor necesita utilizarea firelor. Pentru a lucra într-un mod semi-automat, va trebui să achiziționați o sticlă cu dioxid de carbon. Principiul de funcționare al acestui echipament se bazează pe combinația de metale într-un mediu protejat de medii active sau inerte. Zgura cu această sudură nu este aproape formată.
 • TIG. Această denumire indică un aparat proiectat să funcționeze cu electrozi de argon și tungsten. Ele nu se topesc în timpul funcționării și sunt destinate sudării produselor metalice complexe. Astfel de dispozitive sunt utilizate în principal în întreprinderile industriale.
 • CUT. Acest echipament este destinat tăierii cu plasmă a metalelor.

Caracteristicile invertoarelor

Pentru a alege un invertor de sudură pentru locuință, trebuie să studiați caracteristicile tehnice ale tuturor dispozitivelor care vă plac. O atenție deosebită trebuie acordată acestor indicatori:

 • Modele invertorProtecție împotriva căderii de tensiune în rețea. Această funcție este necesară din cauza instabilității tensiunii în rețea. Cu cât nivelul protecției în dispozitiv este mai bun, cu atât va fi mai scump.
 • Puterea curentă. Echipamentele moderne pot avea o putere de curent de 5 până la 500 de amperi.
 • Dispozitiv de ventilație. Acest dispozitiv se găsește în aproape toate dispozitivele moderne și vă permite să răciți aparatele de uz casnic în timpul și după lucrul îndelungat. Cel mai bun sistem de răcire este sistemul de tuneluri. Acesta presupune amplasarea radiatorului de-a lungul întregului corp al dispozitivului. Dar chiar și acest lucru nu va salva echipamentul din praf. Ventilatorul absoarbe intens praful în timpul funcționării. Expertul ar trebui să deschidă periodic dispozitivul și să îl curăță de praf.
 • Diametrul electrozilor utilizați. Puterea invertorului depinde de lățimea electrodului utilizat. Pentru uz casnic, puteți achiziționa un aparat care are o putere de curent de maximum 200 de amperi. Cu un astfel de dispozitiv puteți utiliza electrozi cu o dimensiune de până la 5 milimetri.
 • Numărul de funcții disponibile. Atunci când selectați echipamentul, este necesar să luați în considerare funcțiile suplimentare care, desigur, vor afecta prețul dispozitivului.
 • Greutatea și dimensiunile echipamentului. În funcție de producător, masa și dimensiunea invertorului finit pot avea valori diferite cu caracteristici tehnice similare.
 • Prețul. Atunci când alegeți un dispozitiv de sudură, nu este întotdeauna necesar să fiți ghidați de preț. Invertorii de mari companii de producție sunt cel mai adesea preț atractiv. Ei vând mărfuri în loturi mari și pot oferi cumpărătorilor bunuri de înaltă calitate la prețuri minime.
 • Centrele de service. Atunci când se iau în considerare caracteristicile tehnice atunci când se achiziționează un dispozitiv, atenția trebuie acordată disponibilității centrelor de service din oraș și numărului acestora, calendarul furnizării serviciilor de reparații și disponibilitatea pieselor de schimb pentru vânzare. Invertorul trebuie să fie însoțit de o instrucțiune detaliată în limba rusă.

Avantaje și dezavantaje

Dintre avantajele evidente ale invertoarelor, puteți specifica:

 • Cum sa alegi echipamentul de sudareO masă mică de adaptare. Dispozitivele de sudare tip portabil nu cântăresc mai mult de 12 kg. Un astfel de invertor poate fi luat pentru a lucra într-o casă de țară.
 • Eficiența dispozitivului nu este mai mică de 90%. Un astfel de dispozitiv consumă energic electric și necesită o putere mare pentru încălzire.
 • Oferind o reglementare actuală și capacitatea de ao aplica pentru a lucra cu diferite metale.
 • Abilitatea de a lucra cu maestrul începător al dispozitivului.
 • Nu influențează tensiunea constantă asupra funcționării echipamentului.
 • Posibilitatea de a folosi orice electrod pe un invertor puternic.
 • Abilitatea de a seta modul de sudare cu setările.

În plus față de toate avantajele, trebuie evidențiate și neajunsurile evidente în funcționarea invertoarelor, printre care:

 • Costul ridicat al reparațiilor. Dacă unitatea invertor se descompune, va trebui să plătiți jumătate din costul dispozitivului.
 • Diferență semnificativă în preț la achiziționarea unui tip de invertor și a unui tip de transformator.
 • Sensibilitate ridicată a echipamentului de tip invertor la umiditate ridicată, praf și temperatură minus în cameră.

Invertor de sudare pentru casa

Atunci când alegeți echipamentul de acasă, trebuie să alegeți dispozitivele cu curent mic. Dar, în același timp, este necesar să ne amintim că un astfel de instrument nu va funcționa cu metal gros.

Atunci când alegeți un invertor pentru uz casnic, este recomandabil să vă concentrați asupra unor astfel de caracteristici:

 • Durata ciclului de funcționare.
 • Lista caracteristicilor de încărcare.
 • Curent și tensiune.
 • Dispozitive suplimentare disponibile pentru a facilita procesul de lucru.

Echipamentele sunt achiziționate cel mai bine de la un mare furnizor cu centre de reparații specializate. Prețul ar trebui, de asemenea, să corespundă caracteristicilor de performanță ale unității.

Evaluarea celor mai buni invertoare

Printre cele mai bune dispozitive de sudare cu invertor, puteți găsi produse de la producători străini și autohtoni. Potrivit consumatorilor, cele mai bune pe piață sunt:

 • Avantajele echipamentelor de sudare"Resanta SAI-220". Dispozitivul cântărește nu mai mult de 5 kg și nu se teme de praf. Potrivit pentru uz casnic.
 • Fubag I. R. 200. Puteți afla invertorul din carcasa roșu-negru. Unitatea prezintă o eficiență ridicată și are izolație. Firele scurte pot fi atribuite defectelor dispozitivului, dar, în general, dispozitivul se descurcă bine cu lucrările de uz casnic.
 • "Rapid și Furios 161". Având o dimensiune mică și o greutate de până la 5 kg, dispozitivul are o putere mare, ceea ce permite reducerea timpului de lucru. Dispozitivul are un arc stabil și moale.
 • "Interskol ISA-160 / 7,1". O caracteristică distinctivă a invertorului acestui brand este reglarea diametrului electrodului și a costului redus. Ca și funcții suplimentare, producătorii au adăugat antipicking, pornire la cald și arc după ardere. Echipamentul acestui brand poate fi folosit cu succes în repararea unui garaj sau a unei case de țară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasăMașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
» » Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
© 2021 amigdas.com