amigdas.com

Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lor

Descrierea hamsterului de câmpUn hamster de câmp este o specie mare de rozătoare care se instalează în sălbăticie și nu are nimic de-a face cu hamsterii domestici. Are degete bine dezvoltate care îl ajută să facă față găurilor.

Când un hamster de câmp se întâlnește cu o persoană, el nu manifestă interes, mai mult, se comportă agresiv față de oameni.

Descrieți câmpul de hamster puteți prin caracteristicile inerente:

  • Urechi mici, precum și ochi mari, strălucitori.
  • Are un cap gros și un gât scurt. Corpul este îngrozitor, cu un gât scurt care se transformă în cap.
  • Labele sunt scurte, au picioare bine dezvoltate cu gheare mici.

Acest animal are lână, constând din două elemente. Primul este un substrat, datorită căruia hamsterul este încălzit în condiții reci de natură sălbatică. Nu sperie temperatura minus iarna. Parul principal al hamsterului este galben deschis sau maro. Uneori există reprezentanți cu pete întunecate.

O caracteristică interesantă în culoare sunt picioarele albe ale animalului. Dar membrele sunt negre. În stepi, puteți întâlni hamsteri pe orice culoare, sunt atât alb, cât și negru, astfel încât să nu fiți ghidați numai de culoarea animalului atunci când este identificat.

Mamele de hamsteri de câmp ajung până la 34 de centimetri în lungime, fără a lua în considerare coada.

habitate

Unde trăiesc câmpii de hamsteriHamsterul de stepă trăiește în diverse teritorii vaste. Familia sa este răspândită din Europa în China. În Rusia se întâlnește în regiunea Smolensk, până la taiga. Pentru ei, nu este nevoie de condiții speciale de trai, de aceea se găsește aproape pretutindeni. De obicei se găsește pe câmpuri de pâine și grâu, iar unii preferă să se stabilească mai aproape de oamenii din apropierea satelor și satelor.

Uneori, în apropierea unei persoane, hamsterii de stepă pot fura legume din grădină. Ei sunt capabili să-și facă drumul în hale și cămăși. Ei se comportă ca niște șoareci de casă, fură provizii și îi duc la urechi. Problema este însă că hamsterul, spre deosebire de mouse-ul, este mult mai agresiv față de persoană și este capabil să atace într-o coliziune. Oamenii folosesc frecvent capcane Să prindă animalul, suspectând prezența lui în zona lui rezidențială.

Cea mai mare parte a vieții sale, un hamster de stepă petrece în gaură. Toate pentru că pentru vânătoare el trebuie să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în vacanță. Urza acestui rozătoare poate ajunge până la 1-2 metri în profunzime. Adâncimea și designul depind de structura pământului, cât de ușor este să săpăm.

Carcasa animalului constă dintr-o cameră viu și intrări. Camera de zi în care trăiește hamsterul are trei intrări. Primele două intrări sunt proiectate pentru a muta hamsterul în și din casă, a treia intrare în cameră duce la coridorul în care animalul ascunde consumabilele și le folosește în caz de nevoie în timpul iernii. În restul zilelor, el nu atinge proviziile din cămară.

Identificarea habitatului unui hamster poate fi de către clădirile pe care le face. Lângă intrarea în gaură există o grămadă de pământ, aproape de care există adesea o coajă din diferite boabe.

Dacă puneți o bastonă în gaură și o trageți afară, nu trebuie să existe resturi asupra acesteia. Prezența gunoiului: păianjen, mușchi, iarbă și frunze, sugerează acest lucru, că uriașa este aruncată, iar rozătoarele nu trăiesc în ea.

Hrănirea câmpului de câmp

Mâncarea unui hamster de stepă depinde mai mult de locul în care trăiește. Dacă habitatul său este localizat în locuri de câmp de porumb, acesta va fi, de asemenea, hrănit în principal de plante de cereale. Hamsterii nu reprezintă un prejudiciu grav pentru agricultură. Acești rozătoare beneficiază de câmpuri de cereale, prin faptul că mănâncă paraziți mici, care sunt de mare ajutor pentru om.

Dieta hamster include:

  • cereale
  • Legume din grădinile oamenilor
  • bug-uri
  • Animale de dimensiuni mici

Câmpii de hamsteriAnimalul care trăiește în apropierea satelor va mânca alimente cultivate în grădinile de bucătărie. Dar hamsterii nu pot aduna aceste culturi ca stocuri pentru iarnă, prin urmare, cazurile în care rozătoarele pătrund în cămară și depozite pentru răpirea cerealelor nu sunt mai puțin frecvente. Au fost cazuri de atacuri de hamsteri la animalele de companie, pot mușca găini, în acele situații în care nu există cine să-i protejeze.

În timpul iernii, hamsterii de câmp cad în hibernare, încetinind metabolismul lor pentru a duce un climat sever. Trezirea se produce în februarie, când pământul începe să înghețe. După trezire, hamsterii nu își dezvăluie imediat locuința. La început, el locuiește o vreme într-o grădină, își mănâncă resturile necesare și o lună mai târziu, se duce afară pentru a căuta mâncare. Femelele, spre deosebire de bărbați, părăsesc urmele mai târziu, mai aproape de timpul de împerechere.

Acest rozăcător nu are grijă să mănânce carne, dar nu va vâna. În mâncare, el folosește carne în acele cazuri când află accidental un animal mort sau rănit.

reproducere

Reproducerea rozătoarelor se produce la sfârșitul toamnei. În a doua jumătate a lunii mai, 4-5 săptămâni după împerechere, hamsterul feminin se duce în gaură. O femeie dă naștere la 6 până la 18 persoane. Copiii sunt născuți cheli și orbi, dar deja au dinți. Copiii cresc foarte repede, în ziua a 3-a au puf. Într-o săptămână își vor deschide ochii și vor începe să se miște în jurul cuibului stăpânind lumea nouă.

De obicei, bărbații au grijă de mai multe femele în același timp, astfel încât, în caz de înfrângere în lupta pentru femeie, a existat o șansă pentru continuarea genului pe de altă parte. Mamele se ocupă în mod fiabil de copiii lor născuți, sunt capabili să adopte alți copii și să-i hrănească ca pe alții. Dar copiii tratează negativ străinii. Sunt capabili să ucidă un copil adoptat dacă este slab.

Hamsterii sunt, prin natura lor, rozătoare foarte agresive. Alți membri ai familiei rozătoarele preferă să nu privească alte animale și oameni, dar această fiară va urca în luptă la prima ocazie. Sunt capabili să se grăbească fără teamă chiar și câinilor mari.

Există situații în care bărbații mușcă femelele slabe atunci când nu există perioadă de împerechere. Dar, în timpul împerecherii, dacă câțiva bărbați pretind pentru o femeie, ei încep într-o luptă, unde cel mai puternic reprezentant câștigă și cel slab îl moare.

Un bărbat este capabil să controleze 12 hectare de teren sub controlul său, femela este puțin mai mică.

Se luptă pentru teritorii, când un bărbat începe să-și revendice terenurile pe care le place.

Prindeți hamsteri

Cum mănâncă hamsterul de câmpCaracterul de hamster de stepă este foarte rău. Dar în acele situații în care a fost prins și crescut în captivitate, el nu este agresiv față de om. Nu se poate spune că această specie moare, dimpotrivă, reușește să înmulțească și să populeze câmpurile, astfel încât nu este necesar să o prindem din motive de întreținere artificială a speciei. Dar există diferite tipuri de meșteșuguri, care vizează extragerea de resurse de la hamsteri. Ar trebui să fie prinși în primăvară și toamnă. Acest lucru se face înainte de molt, dacă un hamster prins are leziuni pe corp după o luptă, este recomandabil să renunțe la el.

Ei îi prind în capcană, punându-se la intrarea în burropă, săpând puțin sub pământ. Trapezul dăunează membrelor animalului, dar pielea rămâne intactă. Apa este turnată în năluci și, în astfel de situații, animalul nu poate fi salvat. Piei de acest rozătoare sunt folosite în industrie, sunt foarte apreciate și de bună calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiesc și trăiesc lemneleCum trăiesc și trăiesc lemnele
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
» » Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
© 2021 amigdas.com