amigdas.com

Cum trăiesc și trăiesc lemnele

Un rezident al tundreiToată lumea a auzit probabil numele de lemmings, dar puțini oameni vor spune imediat ce animal este și unde locuiește. Putem spune că lemmingul este un hamster sălbatic, aparține familiei rozătoarelor. În natură, există până la 20 de specii diferite de animale, dar diferențele lor nu sunt atât de semnificative. Dimensiunea unui adult ajunge la 10-15 cm, se va potrivi cu ușurință pe palma ta.

Acest mic păsărică are un strat de blană de culoare roșiatică-maronie, mai des observat, chiar și pockmarked. De obicei, culoarea diferitelor specii este ușor diferită, depinde de locul în care trăiește lemmingul, deoarece culoarea ei servește ca un fel de deghizare de la prădători. Pentru iarnă, unele animale pot schimba culoarea stratului la o culoare mai deschisă, ceea ce le face mai puțin vizibile pe fundalul zăpezii albe. Schimbarea stratului de blană de la iarnă la vară și spate are loc în timpul procesului de îmbătrânire sezonieră.

Și totuși, în cazul în care locuiesc lemming. Lemming trăiește în principal în tundră și tundra pădurilor. Sunt multe mâncare aici. Lemming este un ierbivore, se hrănește cu mușchi, iarbă, rădăcini de arbuști și țepi. Aceste rozătoare mănâncă aproape toată vegetația mică care vine în cale, astfel încât acestea pot mânca suficiente suprafețe extinse de vegetație înconjurătoare. Acest lemings provoca daune semnificative naturii. Ei mănâncă în mod constant, pot mânca de două ori mai mult zilnic decât animalul cântărește. În timpul pauzelor scurte, dacă lemnul nu mănâncă, atunci depozitează alimente.

Tundra-habitate de lemmingsUnde trăiesc lemnul, întrebați. Este interesant, dar vara aceste animale sunt mai nomade. Pentru iernare, rozătoarele se fac cuiburi din aceeași hrană sub zapada. Unele specii de rozătoare pentru perioada de vară sapă găuri printre rădăcinile arbuștilor. De exemplu, lemmingul norvegian are o lungime mică tunele la poalele dealurilor, care se termină într-o gaură rotundă. Partea de nurca este acoperită cu mușchi sau iarbă uscată.

Stilul de viață

În general, acest animal este un singuratic, dar pentru iarnă se poate uni, formând întregi case-așezări cu multe mișcări. În timpul verii, în case veți întâlni adesea o lemming de sex feminin. Aici îi arată pe urmașii ei, iar bărbatul își petrece timpul în căutarea mâncării. În hibernare, acestea nu cad, se înmulțesc pe tot parcursul anului, din cauza căruia populația poate crește foarte mult.

Lemingurile servesc drept principala sursă de hrană pentru acestea Predators, ca martens, ermine, vulpi și lupi. Predatorii ajută la reglarea mărimii populației de lemne. Pentru majoritatea păsărilor de prada, rozătoarele sunt ușor pradă, mai ales în timpul iernii.

durată durata de viață a animalului este în medie de doi ani. O femeie poate produce până la 10-12 descendenți pe toată durata ei de viață. Într-o litieră, se naște o medie de 5-6 viței.

Știința distinge patru tipuri de lemmings. Există mai multe specii în fiecare gen. Există mai multe specii pe teritoriul Rusiei. Ei locuiesc în Siberia, în Arctica și în întregul teritoriu din Extremul Orient și Chukotka până în Peninsula Kola. În Siberia, lemnul se poate așeza în tracturi forestiere, unde crește mușchiul - unul dintre principalele tipuri de alimente ale acestor păsări. Ei pot, de asemenea hrană boabe, semințe de conuri, scoarță de arbuști și arbori tineri. Unele specii pot mânca insecte.

Numele speciilor acestui animal provin adesea din habitatul indivizilor. Lemnul de pădure trăiește în principal în păduri diferite, populația lor nu este atât de mare, spre deosebire de cele care locuiesc în stepi. Acest lemming aproape nu mănâncă iarbă, preferând diferite tipuri de mușchi. În cazul în care numărul de lemne de pădure este foarte mare, acestea pot migra în orașele cele mai apropiate.

Tipuri de lemne

 • Tipul de lemming-siberiansiberian
 • cherestea
 • norvegiană
 • Amur
 • ungulate
 • Vinogradova

Cele mai numeroase specii includ siberian Lemming. Are cel mai mare habitat, locuind în tundra Eurasiei, nordul și nord-vestul Rusiei, insulele Oceanului Arctic. În timpul iernii, culoarea lânii este schimbată într-o culoare mai deschisă.

populații norvegiană Lemmings sunt, de asemenea, puține, locuiesc în unele zone din Suedia, nordul Finlandei, Peninsula Kola. Aici se găsesc pe turbării, pe lanțurile muntoase și pe pante. Cu o creștere a populației, ei pot migra în mediul rural. Lana lor nu se udă, are un strat natural rezistent la apă. Ca o gaură, adăposturile naturale și adăposturile sunt cel mai adesea folosite, mai degrabă decât uriașele.

Specii rare

Amur specia este rară. Se află între râurile Kolma și Lena și în sud-estul peninsulei Kamchatka. Această specie este mai mică decât restul, iar culoarea vara este asemănătoare cu cea a unui chipmunk. Fusta de iarna este mult mai lunga decat vara si mai matasoasa la atingere.

O altă specie - ungulate Lemming. El a primit un astfel de nume deoarece, odată cu apariția răcoarelor pe labele din față, două gheare cresc foarte mult. Acest lucru le face mai ușor să pună tuneluri în zăpadă și să prindă alimente. În general, labele acestei specii de rozătoare sunt mult mai dens acoperite cu blană lungă pe tot parcursul anului. Aceasta este o consecință a adaptării la climatul arctic rece.

Lemming tip - ungulateCea mai mare specie este lemming Vinogradova, de către un biolog naturalist sovietic. Mărimea unui adult poate ajunge la 17 cm. Această specie este protejată de rezerva de stat a insulei Wrangel, deoarece trăiește numai aici. Ei construiesc case de locuințe, adâncind până la un metru și jumătate, zona unei astfel de colibe poate atinge o suprafață de până la 30 de metri și are multe mișcări atât în ​​interiorul, cât și în mai multe puncte de vânzare.

Comportament în natură

Privirea firii este suficientă Interesant. Este un animal foarte în mișcare, aproape întotdeauna se scurge între hummocks în căutarea de alimente. Uneori puteți afla cum stau la nurca lor, se răsucesc cu voce tare și își răsucesc rapid labele. Astfel, ei încearcă să îndepărteze inamicii potențiali și să notifice vecinii despre un posibil pericol. Aceasta este o vedere destul de frumoasă.

Fiecare animal este complet independent și nu depinde mult de locul, cu excepția femelelor în timpul reproducerii puilor. Dar când populația speciei crește puternic, din partea ei se pare că se mișcă într-o turmă organizată.

Lemingurile sunt purtători ai unor tipuri de boli infecțioase periculoase pentru oameni, nu mănâncă fructe și legume nespălate, recoltate în locuri unde trăiesc aceste creaturi.

portabil infecție:

 • tularemia
 • febra hemoragică
 • leptospiroza
 • alveolar echinococcosis
 • encefalita encefalică și rabia (probabil)

Efectuarea de viață în captivitate lemmings este destul de dificil, au nevoie de un anumit climat și un aliment destul de specifice. În ciuda înălțimii mici și a aspectului drăguț, aceste rozătoare sunt destul de agresive și pot ataca cu ușurință.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
» » Cum trăiesc și trăiesc lemnele
© 2021 amigdas.com