amigdas.com

Totul despre modul în care iepurele iepure diferă

Știți cum diferă iepurii de iepuri?Ca o regulă, mulți dintre noi, iepuri și iepuri de câmp greșit atribuită clasei de rozătoare, precum și cred că principala diferență dintre un iepure de la un iepure este că iepurele - este un animal sălbatic, un iepure - este aceeași iepurele, numai domesticit. În acest lucru, desigur, există un anumit adevăr, totuși, nu totul este la fel de simplu cum pare, la prima vedere. Să înțelegem în continuare modul în care iepurii sunt diferiți de iepuri.

Principalele diferențe

Ambele animale aparțin unui detașament de lagiforme și ambele pot fi sălbatice. Similarități la două animale sunt puține:

 • Modul de viață și procesul de viață.
 • Specificitatea obiceiurilor.
 • Atitudini față de creșterea copiilor.
 • Structura fiziologică.
 • Gust de gust.
 • Inamicii obișnuiți.

Îmbarcul este mai mare, mai puternic și mai rapid decât iepureleDespre aceasta, poate, toate asemănările. Dar au multe diferențe. În primul rând, este important de remarcat distribuția geografică a acestor animale. Deci, de exemplu, un iepure este un animal singuratic practic nu este legat de niciun teritoriu. El trăiește oriunde există vegetație de arbust, care îl servește nu numai ca o sursă de hrană, ci și ca adăpost. Europeni, cercetători de noi terenuri și oceane, le-au importat în diferite țări, datorită cărora, și atât de răspândite.

Iepurii sunt mult mai mici, există doar peste 20 de specii. Populația lor principală trăiește în America de Nord și Africa. Desigur, ele pot fi văzute în alte țări, dar, cel mai probabil, deja ca un animal de companie.

Cum diferă iepurele de iepure?

Se pare că ambele animale par foarte asemănătoare. Aceleași urechi lungi, o coadă pufoasă și o blană. Dar, în ciuda acestui fapt, există diferențe. După cum sa menționat deja, iepurii nu stau liniștit și își schimbă în mod activ habitatul. Având în vedere activitatea mare de telefonie mobilă, ei au multe membre mai bine dezvoltate, și diferă o mărime mai mare. Și iepurele în sine este mai mare decât un iepure. Iepurele, spre deosebire de iepure, isi schimba culoarea in functie de anotimpuri - pana la iarna se toarna si devine alb, iar pana in vara este gri.

Diferența dintre ele este de asemenea vizibilă în comportament. Iepure este mai nervos, în mod constant frica de ceva, distras de ceva. Are organe bine dezvoltate de auz, vedere și miros. Când se confruntă cu pericol, el întotdeauna fuge. iepure același mai calm și mai echilibrat. Când vezi un lup sau o vulpe, se ascunde, de obicei, într-o gaură care se află în apropiere, dacă nu există, apoi scapă unul nou, în câteva secunde.

Iepurele au un caracter mai calm și sunt ușor de înmulțitIepurii, chiar și cei care trăiesc în sălbăticie, au și un caracter calm. Sunt ușor de îmblânzit. Prin urmare, ele pot fi adesea văzute ca un animal de companie, nu numai în fermă, dar și într-un apartament obișnuit. Vânătorii nu pot fi îmblânziți, sunt animale sălbatice cu drepturi depline, ei nu pot trăi în captivitate, și, prin urmare, la prima ocazie de a scăpa în pădure, în habitatul lor natural. Cu toate acestea, acestea sunt încă de mare interes pentru oameni.

Pentru că au o blană foarte valoroasă și o carne foarte folositoare și în același timp utilă. Prin urmare, ei vânează în mod constant.

posteritate

Nu este un secret pentru nimeni că se înmulțește. Sarcina Perioada iepurele este de 32 de zile, iepurele are de 1,5 ori mai mult - 45 de zile. Numărul mediu de iepuri este de 10-16 iepuri. Iepurii sunt animale de companie și de obicei trăiesc în zonele cu cele mai favorabile condiții și le îmbunătățesc pe tot parcursul vieții. Prin urmare, descendenții sunt acordați pe tot parcursul anului. Hare reproduce doar în condiții de vreme favorabilă, puteți spune cum va fi și unde va fi necesar.

Nou-născut iepuri orbi, surzi și fără păr. Iepurele le hrănește timp de până la patru săptămâni, după care pot trece la o viață independentă. De asemenea, femelele de iepure au un instinct matern de mare și de la începutul sarcinii încep să se pregătească condițiile pentru cultivarea puilor lor. Cu toate acestea, în ciuda calității materne, acestea sunt foarte prejudecăți față de iepuri altor oameni, nu le ia în, în cele din urmă, poate pur și simplu le rupe. Prin urmare, a pune puii altor oameni să hrănească nu va funcționa.

Zaychat se nasc deja adaptat viețiiÎndrăzneții sunt opusul lor. Lăcusta este de 2-4 pui. ei născut complet format: cu lână, vedeți, auziți și puteți mânca în mod independent, chiar și prin mâncarea adulților. Primele zile ale iepurii stau într-un loc retras. Mama hrănește le lapte doar o singură dată, iar apoi fuge, lăsând copiii lor să se descurce singuri, în speranța că nu vor găsi un prădător ca un lup sau vulpe. Atunci când un pui este înfometat, începe să producă infrasune, pe care iepurele îl poate auzi bine. Și rămâne singura speranță pentru noroc, care va rula aproape de o altă femeie după recenta naștere și poate alimenta laptele dintr-un alt iepure de câmp.

Trecerea iepurilor și a iepurilor

Probabil că mulți sunt interesați de întrebarea: este posibil să traversăm un iepure și un iepure? Răspunsul este neechivoc. Reprezentanții acestor animale se încrucișă nu este posibil. Încercările multor crescători care au încercat să îmbunătățească populația de iepure nu au dat rezultate pozitive.

În acest caz totul depinde de caracteristici genetice două animale. Iepurele au 22 perechi de cromozomi, iar iepurii - 24. Nimeni nu a reușit încă să obțină un hibrid din aceste două animale. Este mai ușor să traversăm un bărbat și o maimuță. În plus, iepurele și iepurele au sentimente ostile unul pentru celălalt.

Să rezumăm principalele rezultate ale modului de a distinge un iepure de un iepure:

 1. Mere de dimensiuni mai mari, cu organe bine dezvoltate de auz, vedere și miros. Și, de asemenea, cu membre mai dezvoltate, datorită cărora este mult mai rapidă.
 2. Iepurii și iepurii sunt atât de diferiți încât nu pot fi traversațiSchimbarea culorii. Iarna - alb, vara - gri. Iepure - iarna și vara într-o singură culoare.
 3. Reproducerea. Iepurii cresc din martie până în septembrie, iepuri pe tot parcursul anului. Aceștia din urmă își cresc puii. Și prima aruncare spre mila destinului.
 4. Îngerii sunt animale sălbatice care nu pot fi îmblânzite, spre deosebire de rudele lor. De asemenea, animalele singure sunt singurele care își schimbă în mod constant habitatul.
 5. Spre deosebire de iepuri, puii se nasc imediat cu păr, pot auzi, vedea și mânca în mod independent.

Despre asta, poate totul. Acum știi cum să distingi doi reprezentanți ai unui detașament de leneși.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțeșteIepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
» » Totul despre modul în care iepurele iepure diferă
© 2021 amigdas.com