amigdas.com

Noua Zeelandă iepure: caracteristicile rasei

Conținutul iepurilorCreșterea iepurilor este o activitate populară a fermierilor din multe țări. Sunt cultivate pentru a produce carne dietetică sau blană valoroasă. Unele rase de animale combină ambele direcții. Iepurele din Noua Zeelandă este un reprezentant al rasei de păsări de carne pe scară largă, care a reușit să obțină rădăcini în țara noastră.

Istoricul originii

Originea și dezvoltarea iepurilor din rasa Noua Zeelandă se datorează fermierilor californieni. La începutul secolului XX rasa a fost înregistrată oficial. O versiune susține că, înainte de stadiul de domesticire, iepurii roșiați de jumătate sălbatică au fost adusi din Noua Zeelandă în Statele Unite. Crescatori cu succes Ei și-au dezvoltat calitățile de carne prin trecerea cu astfel de rase ca flanul și iepurele de argint. Ulterior, reprezentanții rasei au ajuns în Europa, unde au primit rapid recunoașterea de la specialiști. În țara noastră, noii zeelandieni au apărut în anii `70 ai secolului trecut și s-au îndrăgostit imediat de iepurii ca animale productive și nepretențioase.

Descrierea rasei

Aceste animale se disting prin urechile carnoase scurte (până la 12 cm). Corpul dens cilindric are o musculatură bine dezvoltată. Un cap mic este conectat la corp cu un gât scurt. Bordura scurtă, nasul cu o mică ciocnire. Membrele sunt groase și puternice. Regiunea lombosacrală este largă. Persoanele fizice sunt înzestrate cu o dispoziție stabilă și prietenoasă. Ei încet încet mișcări și sunete neașteptate.

Există următoarele subspecii Noua Zeelandă care are anumite diferențe.

  • Cum să hrăniți un iepure din Noua ZeelandăIepuri roșii. Noua Zeelandă iepure roșu sau NZK este de culoare frumoasă de la roșu aprins la maro roșcat. Subacoperirea este de asemenea roșie. Preferată este o culoare roșie închisă uniformă. În acest caz, zona din jurul ochilor și gurii, stomacului și labei este puțin mai ușoară decât culoarea principală. Ochii sunt maro, ghearele sunt întunecate. Nou-născutul iepure roșu poate câștiga până la 5 kg de greutate.
  • Albii iepuri. Noua Zeelandă iepure alb sau NZB este derivată prin selectarea indivizilor albinoși din subspecii roșii. Iepurele NZB au blană moale, moale, de nuanță de zăpadă. Animalele au o culoare roșie sau roz caracteristică albinoasă. Claw-urile sunt de culoare bej sau de culoare albă. Greutatea unui adult poate ajunge la 4,5 kg. Noua rasă de iepure de iepure din Noua Zeelandă în ceea ce privește fertilitatea și maturitatea timpurie este mai mare decât rasa roșie, ceea ce contribuie la distribuția ei mai largă.

Principalii indicatori ai sacrificării

  1. urechi mai mari de 13 cm;
  2. slăbirea urechilor;
  3. proeminent bărbie dublă;
  4. lână cu pete călduțe;
  5. greutatea în exces - mai mare de 5,5 kg.

Caracteristicile de producție

Descrierea rasei de iepuriPrimul lucru pentru care sunt crescute aceste animale sunt carnea alimentară, care este apreciată în special ca hrană pentru copii. Vârsta de sacrificare apare relativ devreme - în 4-6 luni. În această perioadă, tinerii cresc până la 3 kg. Carcasele au o producție mare de carne - aproximativ 60%. Al doilea produs este piele frumoasă de calitate. Iepuri roșii au o culoare frumoasă naturală de blană. Piele de iepure alb Noua Zeelandă sunt folosite în natură, și, de asemenea, potrivite pentru colorarea în diferite culori. Din acestea se coase blănuri, pălării, mănuși, pungi de modă și alte produse.

Particularitățile culturii

Albii și roșii Noua Zeelandă sunt nerăbdători, lipsiți de importanță condițiilor de detenție, nu au nevoie de îngrijiri speciale. Cu toate acestea, ca orice animal de casă, ei au nevoie de îngrijirea proprietarilor. Rezultatul așteptat va fi Garantați cu abordarea corectă a animalelor în creștere.

Întreținere și îngrijire

Reprezentanții acestei rase pot fi păstrați în celule speciale pe tot parcursul anului. Echipate cu alimentatoare și apă, celulele sunt, de obicei, plasate în niveluri. Picioarele animalelor sunt acoperite cu blană densă, așa că se simt bine pe podelele din plasă. Temperatura optimă pentru păstrarea iepurilor este de la 18 ° la 20 ° C. În cameră este de dorit să se asigure o bună ventilație, dar fără curenți. În timpul verii, animalele pufoase pot fi plasate în cuști portabile fără fund. În ciuda faptului că psihicul animalelor este destul de stabil, expunerea prelungită la sunet puternic sau lumină puternică poate duce la boală. Bărțuielile valoroase dacă este necesar, ar trebui să fie pieptănat, pieptănate disponibile tăiat cu atenție, încercând să nu deterioreze pielea animalului.

hrănire

Animale blânde trebuie să aibă acces neîntrerupt la pupa. Pentru a vă asigura o alimentație variată și completă în dietă, este necesar să includeți iarbă proaspătă în funcție de sezon, cereale, fasole, ramuri, culturi de rădăcini cu vârfuri, fân. Bine pregătit de Noua Zeelandă gata uscat hrana. Atunci când se recoltează iarbă proaspătă sau fân, trebuie avut grijă ca plantele otrăvitoare să nu intre în alimente. În recipientul de apă ar trebui să existe întotdeauna apă proaspătă fără apă.

reproducere

Noua Zeelandă rasă de iepuriPentru a creste si procreate este mai bine sa cumperi indivizi de linii independente. Aceste animale sunt de obicei oferite de ferme sau ferme mari. Ideal pentru animalele tinere vârstă 3-4 luni. La iepurii mai puțin de două luni de imunitate încă slabă. Atunci când alegeți, trebuie să fiți atenți la absența defectelor externe și a conformității greutății și vârstei. Copiii ar trebui să arate activi și sănătoși. Dacă un animal are ochi roșii sau înghițitori, o față umedă, o coadă murdară sau semne de răceală, nu se recomandă cumpărarea acestuia.

Acoperirea femelelor poate fi de la vârsta de 5 luni. În medie, iepurele aduce 7-8 pui pe timp. Laptele pentru hrănirea tuturor nou-născuților este suficient.

Noua Zeelandă iepuri perfect adaptate condițiilor climatice rusești. Își încântă proprietarii cu fertilitate ridicată și creștere în greutate, calitate bună a blănii și adaptare rapidă la noul mediu. Creșterea acestei rase este extrem de economică și rapidă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Gigantul alb de iepure: caracteristicile raseiGigantul alb de iepure: caracteristicile rasei
Caracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducereCaracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducere
Rasă de iepure crescut: descriere și conținutRasă de iepure crescut: descriere și conținut
» » Noua Zeelandă iepure: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com