amigdas.com

Caracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducere

Avantajele iepurilor de reproducereDin ce în ce mai popular printre fermieri este reproducerea iepurilor. Aceste animale frumoase și pufoase foarte repede se înmulțește și se dezvoltă, aducându-le proprietarului delicioasele carne dietetică. În țara noastră astăzi, mai mult de 20 de rase de iepure sunt cultivate. În același timp, jumătate dintre ele sunt în direcția cărnii. Mulți manageri de cafenele și restaurante cooperează fericit cu proprietarii de ferme, în care principala direcție este creșterea iepurelui. La urma urmei, carnea acestui animal pufos este foarte suculentă și gustantă, cu proprietăți dietetice excelente.

Foarte condiționată rasele acestor animale pot fi împărțite în carne, piei de carne și piei. Dar, de fapt, carnea oricărui iepure este consumată cu succes de om, iar piei sunt utilizate pe scară largă în industria blănii.

Necesitatea creșterii produselor din carne de iepure în condiții moderne a dus la o schimbare în procesul tehnologic al iepurilor în creștere. Dacă înainte de a fi luate în considerare numai rasele mari de iepuri, preferăm acum iepurii cu creștere rapidă a cărnii - broilerii. Astfel de rase, în ciuda greutății corporale mult mai mici, împing în mod activ giganți. Creșterea volumului de producție se datorează vitezei de rulare a animalelor în creștere.

După cum vedem împărțirea iepurilor de carne în valuri mari și timpurii, va fi considerată mai exactă decât împărțirea în direcțiile produselor obținute.

Iepuri mari sau giganți

Acestea includ:

 • Care sunt rasele de iepuri?Flandres. Rădăcinile sunt belgian. Are un corp lung, un piept larg, o spate ușor îndoită. Blana este groasă și frumoasă. Culoare - gri închis, galben-gri, iepure. Producția de carne este de 80%. Greutatea specimenului adult ajunge la 12 kg, trunchiul are lungimea de 65-70 cm, la vârsta de trei luni cântărește 2,5 kg. Fertilitatea este ridicată. Femeia din descendență dă de la 7-8 iepuri la 15 ani.
 • Gigantul german (Riesen). Greutatea unui adult este de 12 până la 15 kg. Lungimea corpului este de până la 75 cm. Urechile sunt lungi și drepte. Blana cu strat gros. Culoare - negru, nisip, gri, albastru. Producția de carne este de 83%.
 • Albul gigant. A existat o rasă în secolul al XIX-lea, are rădăcini germano-belgiene. Corp alungit, puternic. Toracele sunt bine dezvoltate. Spatele este lung și drept. Blana este pur alb, densă. Pentru giganții albi, greutatea medie este de 5-5,5 kg, iar unele persoane pot ajunge la o greutate de 8 kg. Femelele, în medie, dau 7-8 iepuri pentru un singur loc. Producția de carne este de 83%.
 • The Giant Gray. Creșterea rapidă a greutății, diferă în ușurința de îngrijire. Trunchiul acestor iepuri este coborât, puternic. Producția de carne de la o carcasă la 83%. Femela se distinge printr-un bun instinct matern, poate chiar să hrănească iepurii altor oameni. Dimensiunile și fecunditatea sunt aproape comparabile cu iepurii rasei gigante albe. Culoare - gri, de ce a fost numită rasa.

Caracteristicile generale ale giganților

Caracteristicile rasei de iepuriReprezentanți ai acestor rase sunt foarte asemănătoare unul cu celălalt. Randamentul mediu al cărnii este de 60%, iar greutatea în viu începe de la 5 kg. Iepurele cu greutate mai mică din efectivul de reproducere sunt aruncate. În general, giganții cântăresc 6-7 kg, dar uneori pot ajunge la 8-12 kg.

Toți giganții au o crupă bine dezvoltată, cu picioare puternice în spate, este în aceste locuri, iar cea mai mare parte a corpului este concentrată. Corpul are o lungime cuprinsă între 60 și 75 cm. Capul este mare și larg, are caracteristici proporționale în raport cu corpul. Obrajii sunt pronunțați, dezvoltați, bine marcați.

Unii crescători de iepuri neexperimentați consideră că este mai profitabil să crească giganți din cauza dimensiunilor lor mari. Cu toate acestea, o astfel de opinie este eronată, deoarece aceste iepuri au un număr de deficiențe:

 • Pubertate târzie (cea mai mare parte la 6-7 luni, iar în Flandra chiar la 8 luni).
 • Din cauza greutății mari, există probleme cu afecțiuni ale extremităților.
 • Necesitatea păstrării celulelor spațioase cu podea din lemn.
 • Iubitorii de iepuri sunt mai lacomi. Ei au nevoie de un număr mare de furaje, cu un conținut crescut de proteine.
 • Umbrele de 7-8 iepuri sunt considerate mici în comparație cu reprezentanții altor rase.
 • Apariția unor probleme în socializare datorită greutății mari a iepurilor.
 • Bebelușii sunt adesea născuți cu defecte ale membrelor.

Pentru calitățile pozitive ale giganților este dispunerea calmă, supraviețuirea excelentă a iepurilor, excelente calități materne.

Conținut urias

Ce se hrănește iepurii?Pașii de giganți sunt răi sunt protejate de o lână și, prin urmare, la greutatea lor mai mare, probabil, apariția unei subermatite. Din cauza acestor probleme, giganții de iepuri nu pot trăi în cuști cu sex din rețea.

Varianta optimă pentru păstrarea iepurilor giganți este o incintă de podea, în timp ce dimensiunea zonei utile a unei astfel de incinte ar trebui să fie mai mare decât pentru iepurii obișnuiți. Pentru condiții bune de trai ale animalelor mari, acestea necesită o suprafață de 100 × 110 cm pe iepure, dar pentru un iepure cu copii, suprafața incintei ar trebui să crească de 1,5 ori.

Proprietarii de ferme pentru giganți crescători, păstrându-i în timp ce se află în hale (un anumit număr de celule situate sub formă de baterii cu două straturi) ar trebui să aibă grijă să protejeze ghearele de iepuri de frecare. În aceste scopuri, cel mai adesea podele din lamele de lemn. Pe lângă dimensiunea crescută a zonei celulare, înălțimea acestora ar trebui să fie de cel puțin 60 cm.

Este foarte important să curățați cu regularitate cusca din așternutul murdar și să o dezinfectați, ceea ce ajută la prevenirea bolilor la iepuri.

Mananca giganti

O dietă echilibrată, îmbogățită cu proteine ​​și carbohidrați, este o sursă esențială de nutriție pentru construirea masei musculare la animale. Animalele tinere care sunt cultivate pentru reproducere, îngrășare intensivă nu sunt necesare, astfel încât baza dieta lor este fânul, constând din ierburi bogate în fosfor și calciu. Dar pentru turma de carne este necesar să se includă în dietă concentrate, adică cereale.

Unii fermieri preferă să includă în dietă boabele integrale cele mai bogate în carbohidrați (porumb, orz). Dar mulți crescători de iepuri preferă o hrană echilibrată care poate fi gătită singură. Următoarele componente trebuie menționate în compoziția furajelor mixte:

 • Cum să hrănești iepuriiNu mai puțin de 40% din cereale (ovăz, orz, grâu, leguminoase, porumb).
 • Necesită vitamine și minerale.
 • Substanțe bogate în proteine ​​(făină de carne și oase, făină de floarea-soarelui, tărâțe de grâu, făină de soia).
 • Rădăcini recoltate.
 • Iarba.
 • Sare.

Hay în alimentatorul de iepure ar trebui să fie în mod constant. Calciul este cel mai abundent în fânul de alfalfa.

Reproducerea iepurilor gigant

Toți reprezentanții iepurilor de giganți se maturizează târziu. Prin urmare, nu li se permite să se înmulțească înainte de vârsta de 8 luni. În cazul în care iepurii sunt ținute pentru dezvoltarea turmei de reproducție, acestea ar trebui să fie, de preferință, de la vârsta de 10 luni.

În medie, pentru o specie de iepure, 10-12 iepuri sunt aduse de aceste rase. Atunci când iepurele de curte creează carne pe podea, este necesar să se pună un strat gros de fân, deoarece din fân este construit cuibul iepurelui pentru reproducerea puiilor. Opțiunea ideală este o așternut mixt, când stratul de fân sau paie se întinde pe stratul de rumeguș.

Iepuri de rasă gigantă gri sau gigantul alb sunt mai adaptate vieții în condițiile climatului rusesc. Și, deși rasele europene sunt mult mai mari, trebuie să luați în considerare când le creșteți nevoia de a crea condiții mai confortabile de detenție, ceea ce, firește, afectează creșterea costurilor. Rasele europene sunt mult mai rau tolerate de frig.

Broiler de iepuri

Ratele de broilerii includ direcția exactă a iepurilor. Puii de pui sunt foarte ușor de ras și astăzi - acestea sunt cele mai bune rase de carne de iepure.

Puii de găină includ:

 • Carne de iepuri de carneNoua Zeelandă (albă și roșie). Această rasă a fost crescută ca urmare a trecerii flancului gigantului cu iepurele belgian. Culoare - alb și roșu. Reprezentanții acestei specii au un piept larg, un trunchi cilindric cu spate rotunjit, labele puternice drepte și o crupă musculară. Botul și urechile pot avea o margine întunecată. La vârsta de 3 luni, tinerii cresc până la o greutate de 3 kg.
 • California rasa. Pentru a reproduce această rasă de iepuri în Europa a început acum 40 de ani. Trei rase de iepuri (Noua Zeelandă Albă, Chinchilla și Himalaya) au fost folosite în traversări pentru a obține această rasă. Costumul alb este principalul pentru iepurii californieni. Perfect se potrivesc animalelor din această rasă pentru creșterea industrială, pentru că pot trăi liniștit chiar și în condiții proaste. Cu o alimentație bună, tinerii pot ajunge la o greutate de 2,2 kg până la vârsta de două luni.
 • Pannon alb. Această rasă a fost obținută ca urmare a traversării a trei pietre: rasa californiană, albul Noua Zeelandă și albul gigantic. Pannon are o piele albă pufoasă. Această rasă include toate calitățile pozitive ale raselor de carne de iepure.

Caracteristicile conținutului și al dietei de iepuri de rase de pui de carne

Cum sa alegi o rasa de iepuri pentru reproducerePuii de carne de pui pot trai in orice conditii climatice. Acestea sunt considerate rezistente la îngheț, astfel încât acestea pot fi păstrate în aer liber într-o cușcă.

Rase de broiler pot avea anual câte 3 - 5 carate, în timp ce aducând 8-10 iepuri în fiecare circumferință. Femelele au un instinct matern bine dezvoltat. Prezența unei cantități mari de lapte, pentru hrănirea animalelor tinere, permite rasele de pui broiler să crească și iepuri străini.

Iepurii de rase de pui de carne sunt nerăbdători la furaje. Dar, pentru a-și satisface calitățile de carne, dieta ar trebui să fie echilibrată. Ar trebui să includă hrana completă, fânul și apa. Și fânul ar trebui să fie folosit pentru alimente pe tot parcursul anului, pentru a exclude tranziția de la un feed la altul în afara sezonului. O astfel de dieta vă permite să evitați bolile gastrice frecvente. Sub formă de aditivi la hrana pentru animale, trebuie să oferiți mese de ulei, torturi, carne și făină de pește.

Broastele iepuri sunt excelente pentru reproducere în țară. Opțiunea optimă de reproducere dacă aveți o femelă de Noua Zeelandă sau roșie californiană și un gigant mascul alb sau gri. Fiecare femelă din sezonul de vară este capabilă să dea două litri. Un tânăr, în trei luni de la naștere, poate fi deja permis să măcelărească.

Reține că achiziția de iepuri pentru reproducere este de dorit să se efectueze în ferme de creștere specializate sau de la crescători experimentați de iepuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Iepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metodeIepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metode
Cum se taie un iepure: tăierea în bucățiCum se taie un iepure: tăierea în bucăți
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Caracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteiaCaracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteia
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
» » Caracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducere
© 2021 amigdas.com