amigdas.com

Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume

iepureÎn toate diversitatea naturii vii nu este atât de ușor de înțeles. Pentru fiecare specie de animale, există anumite standarde. De exemplu, se consideră că creșterea maximă a unui iepure sănătos adult este de 50 cm, însă în orice fenomen există excepții. În lumea animală, această regulă nu încetează să existe. Există animale care sunt de multe ori mai mult sau mai puțin decât rudele lor. Și există iepuri, care de multe ori depășesc alți reprezentanți ai speciei lor în dimensiune. Iepurii mari sunt reprezentanți specifici de acest gen și, prin urmare, necesită o atenție deosebită.

Cea mai mare rasă de iepuri

Toată lumea știe că, de exemplu, chinchilla sau angorka mult mai mare decât un iepure normal. Dar acestea nu sunt toți reprezentanți majori de un fel. În total, există mai multe rase în lume, care sunt mult mai mari decât rudele lor. Aceste rase includ:

  • angora;
  • chinchilla;
  • gigantul belgian;
  • gri gigant.

Gigantul belgianCele mai mari iepuri de pe planeta Pamant sunt reprezentanti ai unei astfel de rase Gigantul belgian. Al doilea nume al acestei rase este flandra. Creșterea unui astfel de animal poate ajunge la 75 de centimetri, iar greutatea unui individ sănătos, de regulă, nu este mai mică de 8 kilograme. Lungimea urechilor reprezentanților acestei rase poate ajunge la 18 cm. Numele acestor iepuri a fost obținut din locul de origine - Belgia. Secolul al XVI-lea este considerat a fi momentul eliminării lor.

Astfel de animale de companie sunt excelente pentru reproducere acasă, deoarece sunt calm și nemodificat față de condiții. Ei au o piele foarte frumoasă și invariabil atrage atenția copiilor, care sunt foarte prietenoși. Minusul acestei rase este acela că indivizii sunt greu de trăit în condiții climatice dure.

Continuând din acest motiv, în epoca sovietică, o rasă a fost scoasă, ocupând locul al doilea în tabelul de dimensiuni. Acest lucru a fost făcut prin trecerea unui iepure belgian și obișnuit, având dimensiuni medii. Experimentul a avut succes și astăzi aceste animale se numesc "gigant gri". În ciuda numelui, există reprezentanți ai unei rase de culori complet diferite - alb și negru. Lana lor este calitativ inferioară lâna belgiană din punct de vedere al calității, însă persoanele fizice au o imunitate excelentă și se adaptează perfect condițiilor climatice severe.

Chinchilla imaginiO altă rasă mare este Chinchilla. Bumbacul lor este apreciat în întreaga lume și are o culoare albă, cu o nuanță albăstrui. Aceste animale nu sunt capricioase în îngrijire, foarte prolifice și foarte populare în rândul crescătorilor de iepuri. Reprezentanții rasei câștigă rapid greutate și percep foarte ușor diferite condiții climatice. Carnea acestei rase este foarte moale și gustoasă.

Și, în cele din urmă, iepurele Angora își ia poziția în clasamentul animalelor mari de acest gen. Acești "copii" sunt ca o minge, deoarece lâna lor poate ajunge la o lungime de 25 de centimetri. Este demn de remarcat faptul că iepurele Angora au un număr mare de soiuri și cu adevărat mari pot fi numite numai rasa, numită iepure gigant Angora. Greutatea unui adult ajunge la 6 kilograme. Aceste animale au o blană moale de culoare albă pură, fără impurități. Această rasă pare foarte specifică nu numai datorită lungimii stratului, ci și datorită capului disproporționat față de corp - pare prea mic. Cu toate acestea, reprezentanții rasei vor evoca sensibilitatea.

Cele mai mari iepuri din Cartea Recordurilor Guiness

DariusCampionul absolut în mărimea iepurelui este un iepure numit Darius. A crescut în Anglia, iar amanta lui este Annette Edwards. Cel mai mare iepure din lume cântărește mai mult de 22 kilograme, iar lungimea lui aproape atinge 1,5 metri. Hostessul îl hrănește pe Darius cu o varietate de alimente - în rația zilnică include 1 kilogram de mere și 2 kilograme de morcovi și varză. Caracterul campionului este foarte sociabil. El este foarte fericit când vorbește și se joacă cu el. Darius își petrece toată ziua în mișcare - el conduce foarte mult.

Principalul concurent al lui Darius este fiul său, numit Jeffie. În ciuda vârstei tinere a "copilului", lungimea lui ajunge deja la 1,2 metri. Darius și Jeffie trăiesc în canini ca niște canini.

Marele Rabbit RalphUn alt deținător record în competițiile dimensionale de iepure - Rabbit Ralph. El este cel mai gros iepure din lume și locuiește în Marea Britanie. Ralph poate fi în mod sigur numit titular ereditar, deoarece părinții săi au fost considerați cei mai grei reprezentanți ai speciei sale. Pentru a-ți hrăni animalul, familia lui Grant cheltuiește aproximativ 50 de lire sterline pe săptămână. Ralph este un reprezentant foarte popular din acest gen și este un favorit nu numai al familiei în care trăiește, ci al tuturor prietenilor maestrilor săi. Într-o vizită la Granturi, oamenii vin adesea să vadă campionul. Toți îi aduc lui Ralph daruri delicioase.

Merită să începeți un iepure gigant

Iepurii mari sunt creaturi atrăgătoare. Proprietarii de blană moale și urechi lungi devin foarte repede favoriți ai adulților și copiilor. Este deosebit de plăcut să avem un animal de companie care să se deosebească de rudele sale. Cu toate acestea, este foarte important să înțelegem responsabilitatea unei astfel de decizii, ca o încercare de a obține un iepure gigant. Datorită dimensiunii lor, va fi foarte dificil pentru animalele de companie să trăiască într-un apartament urban obișnuit. În plus, nu ar fi absolut adecvat să trăim un astfel de animal într-o familie în care există copii, la urma urmei, în ciuda calmului general extern, Iepurii nu pot fi instruiți și vă puteți aștepta la ceva de la ei.

Înainte de a vă decide să cumpărați un astfel de animal de companie, trebuie să vă rezolvați câteva întrebări:

  • un scop specific (reproducere pentru un scop sau altul ca animal de companie);
  • locul în care va locui animalul (apartament / vivieră etc.);
  • prezența copiilor în familie;
  • decât să hrăniți un animal de companie și cât de mult este gata să aloce de la buget pentru îngrijirea unui iepure).

Numai după ce toate aceste întrebări au fost examinate cu atenție, este posibil să se ia o decizie. Trebuie să ne amintim că, potrivit faimosului scriitor Antoine de Saint-Exupery, noi suntem responsabili pentru cei care au fost imitați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Angroul iepure este o rasă blanăAngroul iepure este o rasă blană
Câine de rasă de rasă: descriere și conținutCâine de rasă de rasă: descriere și conținut
» » Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
© 2021 amigdas.com