amigdas.com

Rase ale celor mai mari iepuri din lume

Iepuri uriașeCei mai mulți oameni din lume la cuvântul "iepure" reprezintă animale mici de blană cu urechi lungi. Această reprezentare a animalului a dezvoltat datorită faptului că cei mai mulți iepuri nu cresc în lungime mai mare de 50 cm. Dar, în lume există iepuri mari, lungimea, care poate fi mai mare de 50 cm, iar unele cazuri individuale de poate ajunge la o dimensiune, chiar mai mult de 1 metru.

Există în jur de zece astfel de specii în întreaga lume. Majoritatea acestor animale gigantice sunt ținute în scopuri industriale: lână, carne. Dar există unii iubitori exotici care păstrează iepurii ca animale de companie.

Rase ale celor mai mari iepuri

În întreaga lume și există aproximativ o duzină de soiuri dintre cele mai mari iepuri, dar unele rase sunt foarte populare.

  1. Gigantul belgian (Flandra). Rasă de iepureÎn plus față de cele două nume ale acestei rase, există oa treia - Riesen. Această rasă de giganți nu este numai cel mai popular ameliorator, ci și cea mai veche, deoarece primii săi reprezentanți s-au născut în Belgia în secolul al XVI-lea. Lungimea medie a corpului iepurelui poate ajunge la 70 cm, iar urechile pot crește până la 18 cm. Lungimea torsului persoanelor individuale poate ajunge la un metru. În plus față de lungimea lungă, giganții belgieni au o pondere semnificativă, care, în medie, poate varia între 6 și 8 kilograme. Dar există unele persoane care pot cântări chiar și mai mult de 12 kilograme. Reprezentanții belgieni sunt foarte des înființați ca animale de companie, deoarece sunt inteligenți, trăiesc bine copiii și iubesc îngrijirea și mângâierea foarte mult. Dar imunitatea la iepuri este slabă, deci necesită îngrijire și nutriție deosebită. Giganți belgieni sunt considerați drept cei mai mari din întreaga lume, deoarece toți titularii de înregistrări care au intrat vreodată în Cartea Recordurilor Guinness reprezentanți ai acestei rase.
  2. Angora Rabbit. Giganții rasei Angora provin din Turcia, iar pe teritoriul Europei au apărut la mijlocul secolului al XVIII-lea. La început o astfel de rasă a fost foarte populară printre oamenii din lumea superioară, care le-au început pentru distracție și divertisment. Dar până acum sunt păstrate în principal pentru vânzarea de lână, care crește până la 25 cm. Greutatea Angora rasa de animale o medie de aproximativ 6 kg, dar, desigur, există unele cazuri de ambele dimensiuni mari și mai mici. O lună de la un adult poate fi pieptănat până la 200 de grame de puf.
  3. The Giant Gray. Greii gigant au fost crescuți prin trecerea cu belgieni în secolul trecut. De la colegii lor gigantii gri au moștenit multă greutate, care la un adult poate ajunge până la 7 kilograme și lungime - în medie până la 66 cm. Giganții gri diferă în ceea ce privește rezistența lor la anumite boli. Crescătorii păstrează aceste animale în principal pentru piele.
  4. Albul gigant. Primii reprezentanți ai giganților albi au apărut în Germania, au fost eliminate de crescatorii germani prin încrucișarea alte trei rase - Flandra (alb), Gray gigant și Chinchilla sovietice. O trăsătură distinctivă a acestor animale este o blană albă de zăpadă și ochi roșii. Iepurii de albinos au un aspect frumos și un caracter calm, astfel încât acestea sunt adesea ținute ca animale de companie. Greutatea unui adult poate fi de până la 6 kilograme.
  5. Sinsilă chinchilla. Această rasă și-a luat numele datorită colorării sale frumoase. Primii iepuri de chinchilla au fost obținuți prin trecerea iepurilor obișnuiți cu giganți albi. În medie, greutatea unui animal adult ajunge la 5,5-6 kilograme. În rândul crescătorilor, chinchilla sovietică este renumită pentru nemulțumirea în îngrijire, rezistență și fertilitate.

Cei mai mari reprezentanți ai rocilor

Cele mai mari iepuri care au intrat vreodată în Cartea Recordurilor Guinness au fost ridicate de englezoaica Annette Edwards. Toți gigantii reprezentanți ai aceleiași rase - flancul. Primul titular este Roberto. Dar, în ultimii zece ani, cel mai faimos dintre cei doi reprezentanți ai giganților belgieni - Darius și Ralph.

Iepurele titularilor de înregistrare

  1. Darius este actualul campion. În fiecare an, reprezentanții Cartii Recordurilor Guinness definesc cel mai mare iepure din lume. Până în prezent, titularul actual de înregistrare este un iepure numit Darius, el se referă la rasa de giganți belgieni. Greutatea gigantului de azi este de 22,2 kilograme, iar lungimea este de 1 metru de 30 cm.
  2. Ralph - fost campion. Care rase de iepuri sunt mai bune pentru reproducere?Titularul recordului mondial anterior de asemenea, un reprezentant al rasei giganților belgieni. În întreaga sa viață, un iepure uriaș, poreclit Ralph, a vizitat de două ori Cartea Recordurilor Guiness. Pentru prima dată, Ralph se afla în cartea Guinness cu o greutate de 19 kilograme, a doua oară când a ajuns deja cu o greutate de 22 de kilograme. Dar astăzi criteriile de intrare în Cartea Guinness au fost revizuite, iar acum principalul criteriu de selecție nu este greutatea, ci lungimea corpului, astfel că Ralph și-a dat primul loc prietenului său Darius.
  3. Jeff - viitorul succesor. În momentul în care deținătorul recordului actual de Darius este deja în creștere un demn succesor pe fiul său Jeff, care astăzi, la vârsta de un an, are deja o lungime de aproximativ un metru și în viitor, poate lua poziția de lider, ca cel mai mare iepure din lume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Angroul iepure este o rasă blanăAngroul iepure este o rasă blană
» » Rase ale celor mai mari iepuri din lume
© 2021 amigdas.com