amigdas.com

Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă

Tipuri de lilieciBat

Este un animal care este un reprezentant al unei clase de mamifere, un ordin de bat, o subordonare de lilieci.

În lume există aproximativ 900 de specii din aceste animale înaripate. Liliecii sunt foarte frecvenți pe planeta noastră și asta singurele mamifere capabile să zboare.

Descrierea aspectului liliecilor

Unde locuiesc liliecii și ce mănâncă?Animalele au de obicei o mărime mică. Dintre toți reprezentanții subordonatei, cel mai mic este cel de la Swinebuncher. Ponderea totalului ei 2 grame, lungimea corpului ei variază de la 2,8 până la 3,4 cm, anvergura aripilor ajunge 16 centimetri. Acest animal este considerat unul dintre cele mai mici din lume. Există, de asemenea, destul de mari reprezentanți ai speciei, de exemplu - vampirul fals gigant, având o masă de aproximativ 150-200 grame, anvergura aripilor până la 73-75 cm și lățimea aripilor 14-17 cm.

Corpurile tuturor liliecilor sunt acoperite cu lână scurtă și moale. Culoarea sa poate fi diferită - de la alb la gri închis, maro și maro. Unele animale au chiar și o culoare roșie sau roșiatică. Și, de asemenea, în natură există indivizi care nu au părul deloc. Există două specii de astfel de animale care trăiesc în Asia de Sud-Est și Filipine.

Viziunea la aceste animale este slab dezvoltată, nu este capabilă să distingă culorile. Dar aceasta nu înseamnă că liliecii sunt orbi, unii dintre ei pot vedea destul de bine. De exemplu, Californian Listonos, sub iluminare adecvată, poate urmări pradă cu ajutorul ochilor.

Toți reprezentanții speciei au o audiere unică, în care este organul conducător al simțurilor. Unele animale au o ureche foarte mare aproape de aceeași dimensiune ca și corpul. Multe lilieci, pe baza urechilor, au o creștere cartilaginoasă dermică, sunt destul de înguste și mici și au rolul de a spori și de a percepe mai bine sunetul. Datorită acestor urechi, animalele sunt atât de bine dezvoltate încât pot auzi sunetele insectelor pe fundalul unui zgomot puternic de apă.

Structura craniului și numărul de dinți la diferite specii ale subordonului pot diferi în funcție de nutriția animalelor. Ei, la fel ca toate mamiferele, au un sistem dentar, incluzând: incisivi, colți și molari. De exemplu, dacă o fiară mănâncă un nectar de flori, atunci partea facială a craniului va avea o formă alungită pentru a se adapta limbii lungi cu care este hrană.

Persoanele care mănâncă insecte mari au colți mai lungi și dinți mai mari decât cei care mănâncă insecte mici cu o coajă moale. De obicei, astfel de lilieci pot avea 38 de dinți mici, iar vampirii au doar 20 de ani, pentru că în cele mai multe cazuri au nevoie doar de colți ascuțiți pentru a face o rană pe corpul victimei. Dinții animalelor care preferă să mănânce fructe sunt special adaptate pentru a zdrobi bine fructele.

Aripile de lilieci sunt foarte unice în designul lor. Planurile anterioare ale animalelor funcționează perfect datorită structurii specifice a oaselor carpatice. Degetele lor s-au transformat în oase, iar oasele celorlalte patru degete s-au prelungit, ceea ce este foarte convenabil pentru schimbarea formei aripii.

Oasele din aripi sunt îmbinate printr-o membrană subțire și ușoară. Acesta poate fi ușor deteriorat, dar este cel mai rapid țesut vindecător care poate fi găsit la mamifere. Se recuperează de 10 ori mai repede decât un om. Membrana este acoperită cu un set de fire de păr mici, la baza cărora există celule senzoriale care informează liliacul în timpul zborului de curenți de aer, astfel încât animalul să poată calcula când este necesar să accelereze sau să încetinească zborul.

Corpul animalului este format dintr-un strat dens de mușchi care le permite în timpul zborului să schimbe brusc direcția, să se scufunde în aer sau să se grăbească. Toate aceste lilieci pot face absolut fără a se uita. Pentru orientare în timpul zborurilor de noapte, animalele emit o scânteie de înaltă frecvență, revenind la ele ecou. Acest ecolocația permite liliecii să zboare în jurul valorii de orice obstacole, nu pentru a face față cu ei și de a găsi prada și zbura peste ea la viteze de până la 60 km pe oră.

Unele lucruri interesante despre lilieci:

 1. Unde locuiesc liliecii?Cea mai mare bataie este Foxul de Aur, corpul are o lungime de aproximativ 50 cm, cântărește până la 1600 kg, anvergura aripii este de până la 180 cm.
 2. Basta de porc este cea mai mică, lungimea corpului este de aproximativ 3 cm, iar greutatea sa nu depășește 2 grame.
 3. Liliecii trăiesc până la 17-20 ani.
 4. Din toate mamiferele, doar liliecii și delfinii folosesc ecolocație.
 5. Toți reprezentanții speciei au un metabolism foarte rapid, alimentele pot fi digerate în 20 de minute.
 6. Liliecii petrec mult timp curățând corpurile lor.
 7. Animalele din această specie nu pot rămâne în cap pentru o lungă perioadă de timp.
 8. Persoanele care concurează între ele și pradă aceleiași pradă aleg diferite locuri și ore pentru hrană.
 9. Pe punctul de a dispărea este un număr mare de lilieci, datorită reducerii habitatelor și distrugerii de către oameni.

Stilul de viață al liliecilor

Unde sunt liliecii vii

Ce mănâncă lilieciiO varietate de specii din aceste animale sunt distribuite pe scară largă în întreaga lume, cu excepția Antarcticii, a Arcticii și a unor insule oceanice.

Un număr mare de lilieci trăiesc în țări tropicale și subtropicale.

Reprezentanții ordinii de lilieci sunt animalele nocturne. In timpul zilei se ascund în adăposturi lor, acesta poate fi pesteri, crevase în roci, diverse clădiri, loc confortabil sub pământ, în cazul în care atârnă cu capul în jos, merge la turme mari. Noaptea, pentru ei, începe doar ziua și zboară din casele lor în căutare de hrană.

Liliecii care trăiesc în țări cu un climat temperat și rece, în timpul sezonului rece, se află într-o hibernare, care durează până la 8 luni. Unele persoane pot migra la o distanță de aproximativ 2 mii km, când zboară într-o singură noapte până la 35 km.

Ce mănâncă liliecii

Unde locuiesc liliecii?Baza rației reprezentanților ordinii liliecilor este de obicei insecte. Unii pot prinde gândacii și fluturii în timp ce alții ridică insecte pe frunzele plantelor. Printre animalele care trăiesc în tropice, există și cei care mănâncă numai fructe, nectar și polen din plante. Dar există varietăți de lilieci care mănâncă atât fructe, cât și insecte.

Unele lilieci preferă să mănânce pești și alți locuitori acvatici și există persoane care mănâncă păsări mici și mamifere.

Există și alte specii de lilieci care nu sunt destul de obișnuite - aceștia sunt vampiri care se hrănesc numai cu sângele animalelor, a păsărilor și, uneori, a oamenilor. Alți reprezentanți ai subordonării - pseudo-vampiri, sunt prădători carnivori, dieta lor include păsări, broaște, șopârle și lilieci de altă natură.

Tipuri de lilieci

Principala specie de lilieciÎn natură există un număr foarte mare de reprezentanți ai ordinii de lilieci, aici sunt cei mai renumiți dintre ei:

 • Gustări gigantice. Aceasta este cea mai mare varietate de lilieci care trăiesc în Europa și Rusia. Lungimea corpului ei de la 8,5 la 10,4 cm, greutate - 41-76 ani. Anvergura aripilor ajunge la 42-46 cm. Animalul are o culoare roșie maronie pe spate și o burtă mai ușoară. Pe capul din apropierea urechilor este o culoare mai închisă.

Habitatul liliecilor este în păduri, iar gama lor se întinde de la Franța până la Caucaz. Adesea, această specie de animale trăiește în goluri de copaci cu alți reprezentanți ai subordonării și rareori își formează propriile colonii. Animalul se hrănește cu insecte destul de mari, de asemenea, cu păsări mici de trecere, pe care le prindă în aer la altitudine mare. Acest bat este inclus în Cartea Roșie.

 • Frunze albe. Acesta este un animal mic, cu o lungime a corpului de 3,6-4,7 cm, cântărind nu mai mult de 7 grame, fără coadă. Femeile sunt mai mici decât bărbații. Animalele au culoarea albă pe spate, care apoi trece în sacrul cenușiu. Partea de jos a abdomenului are și o culoare gri. Nasul și urechile animalului sunt galbene și au forma frunzelor.

Plantele cu frunze albe trăiesc în America de Sud și Centrală, preferând să găsească refugiu în pădurile veșnic verzi, urcând nu atât de înalte. Se hrănesc cu fructe și cu unele specii de Ficus noaptea. De obicei, aceste animale trăiesc în izolare sau se stabilesc în grupuri mici, nu mai mult de 5-6 persoane.

 • Piele din două tonuri. Animalul are o lungime de corp de până la 6,5 ​​cm, aripile variază de la 27 la 33 cm, iar greutatea acestuia este între 12 și 24 de grame. Acest bat a primit numele său datorită culorii sale - o combinație de două culori în el. Spatele animalului este vopsit într-o culoare maro închis, cu o nuanță roșie, iar abdomenul este gri sau alb. Botul, urechile și aripile sunt negre.

Habitatele acestor lilieci - pe teritoriul Eurasiei, din Anglia și Franța până la coasta Pacificului. În Europa de Vest, aceste animale se găsesc adesea în orașe mari. Acestea pot coexista perfect în cartier într-un adăpost cu alți reprezentanți ai speciilor de lilieci. Animalele pradă țânțarilor, midges și alte insecte mici pe tot parcursul nopții. Piețele din două culori sunt amenințate și protejate în multe țări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
» » Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
© 2021 amigdas.com