amigdas.com

Cele mai mici animale din lume

Cele mai mici animale ale planeteiPe Pământ, puteți întâlni multe animale care surprind fiecare persoană prin dimensiunea, aspectul și comportamentul lor. În plus față de gigantii de apă, mamiferele mari și prădătorii acerbași, mici reprezentanți ai faunei trăiesc, de asemenea, în natură. Astăzi, vom evidenția Topul celor mai mici animale din lume.

După cum spun statisticile, multe creaturi miniaturale nu au auzit niciodată, iar când se întâlnesc cu ele, își prinde respirația. clasat pe locul, vom acorda atenție locuitorilor rezervoarelor, pădurilor și stepei, precum și unei clase de amfibieni. Destul de ciudat, dar specimenele unice cu dimensiuni incredibil de mici se găsesc în aproape toate clasele de animale. Să selectăm reprezentanți:

  • lumea organică în ansamblu;
  • amfibieni;
  • reptile;
  • pește
  • mamifere;
  • păsări;

Cel mai mic animal din lumea organică

Animale miciDacă ținem seama de lumea organică a naturii vii studiate, atunci cel mai mic reprezentant al acesteia va fi micoplasma. Deși este în esență imposibil să numim această creație un animal. Aceasta este doar una dintre soiurile de materie vie a lumii organice, care este cel mai simplu microscopic organism unicelular. Studiind structura unei asemenea materii, oamenii de stiinta au stabilit ca in cusca nu exista nucleu. Este greu de imaginat cât de mic este micoplasma.

Potrivit microbiologilor, dimensiunea unui astfel de organism rareori depășește 0,8 microni și variază între 0,3-0,8 microni. Dar, în ciuda acestui fapt, creatura poate dăuna organismului uman în mod semnificativ, devenind agentul cauzator al bolilor sistemului genito-urinar, circulator și imunitar.

Cel mai mic amfibian

Puțini oameni știu despre existența unei mici broaște Paedophryne, a cărei lungime este de 7,7 mm. Cele mai mari persoane rareori ajung la 11,3 milimetri în lungime și, de regulă, sunt femei. Un animal miniatural are o culoare maro, deci este aproape imposibil de observat în sălbăticie, și mai ales pe iarbă, coaja de copaci sau în frunziș. Din cauza mărimii minuscule, broasca a primit vertebre presacrale și un număr redus de degete.

Broasca a fost întâi descoperită de biologi americani în timpul expediției în Noua Guinee. Crearea de mai multe ori mai mică decât o monedă de 100 de cenți a Statelor Unite ale Americii, așa că este ușor plasată pe o astfel de monedă. Amfibianul este considerat cel mai mic animal care aparține subtipului de vertebrate.

Cele mai mici reptile

Cel mai mic animalCel mai mic reprezentant Subordonarea șopârlelor de pe Pământ este brucezia mică a chameleonului. Dimensiunile sale sunt de 1-2 milimetri. Există un cămilă în pădurile Madagascarului, deși este extrem de dificil să-l găsim printre frunziș. Se știe că un astfel de animal are o abilitate unică de a schimba culoarea pielii în funcție de culorile mediului.

De asemenea, în lista celor mai mici reptile se află țestoasa Namaqualand, sau așa cum se numește "Cape Spotted Bull". Dacă cele mai mari țestoase ajung la 200 kilograme greutate, aceste persoane rareori cântăresc mai mult de 160 de kilograme. Greutatea medie a unui adult variază între 95-165 kg, cu o lungime a corpului de 6-10 centimetri. Femelele sunt întotdeauna mai mari decât bărbații.

În timpul împerecherii, reprezentanți ai bărbatului deveni agresiv, în timp ce nu numai la alte persoane de același sex, dar și la femei. Din acest motiv, ele se luptă adesea între ele, mușcă și lovesc marginea din față a cochiliei.

Femela ajunge la câștigător, iar după împerechere se află imediat ouăle mici din fosa excavată. La sfârșitul celor patru luni, un nou-născut apare în lume, cântărind mai puțin de 5-8 grame. Apropo, în greutate, este mai puțin decât un ou prepelic, care ajunge la 10-12 g.

O broască țestoasă miniatura poate fi găsită în regiunile din Africa de Sud, de obicei în păduri uscate și savane de arbuști. În prezent, reptilele sunt enumerate în Cartea Roșie, ca o specie aproape dispărută. Până de curând, triburi, Persoanele care trăiesc în Republica Africa de Sud au folosit aceste animale în scopuri medicale.

Cel mai mic pește din lume

Clasând cele mai mici animale din lume, nu se poate ignora un grup de pești. Conform celor mai recente informații, doi reprezentanți ai grupului se află în Cartea Recordurilor Guinness. Primul, numit Paedocypris progenetica, aparține familiei ciprinide și se găsește în turbării din Indonezia. Al doilea (spiniceps Photocorybus) - în apele tropicale și subtropicale ale oceanelor Oceanului Atlantic și Pacific la o adâncime de 1000 de metri, unde nu există practic nici o lumină solară. Proba adultului atinge 7,9-10,3 milimetri.

Bărbații se disting prin puncte unice între ochi și pe vârf. Este important de observat că, până în secolul 21, oamenii de știință nu au studiat fauna turbăriilor, referindu-se la aciditatea ridicată a apei, care împiedică formarea oricărei forme de viață. Cu toate acestea, în 2006 au reușit să facă o descoperire incredibilă sub forma unui pește mic din familia crapului. O astfel de surpriză din natură a devenit un fenomen real al lumii subacvatice. Lungimea corpului femelei ajunge la 5-7 centimetri, iar masculii - 6-9 milimetri.

După maturizare completă, bărbați începe să caute femela. Atunci când găsesc o "victimă" potrivită, ei înfruntă literalmente în ea cu crawturile lor ascuțite. Ca rezultat, masculul devine parazit și începe să se hrănească prin vasele de sânge ale femeii. Acest comportament se numește "parazitism sexual", deoarece bărbatul este saturat cu un reprezentant al sexului mai slab.

Cele mai mici mamifere

Cel mai mic presmykkayuschiesyaÎn lista celor mai mici mamifere există animale unice care pot părea ca o copie miniaturală a fraților lor mari sau personaje dintr-un film fantastic despre alte lumi. Datorită dimensiunilor uimitoare ale acestor animale se urcă în mod liber pe plante, ramuri subțiri de copaci și captura insecte în cele mai mici depresiuni. Adesea dimensiunea lor este comparabilă cu dimensiunea unei bondari.

Deci, să selectăm cele mai mici mamifere care se găsesc în lume.

Cuscusul pitic

Și, deși cuscusul pitice arată mai mult ca chinchilele mici, el se referă la familia de marsupiale și este comparat cu cangurii. Lungimea unui specimen adult de cuscus variază în intervalul 5-10 centimetri, cu o greutate de 10-45 grame.

Ca și alte rude, aceste creaturi mici au condus o viață nocturnă. Folosind o coada flexibila, ele atarna incet din ramurile copacului cu capul in jos. Zona principală este Australia, Papua Noua Guinee și insulele Indoneziei. Odată cu apariția frigului de iarnă, animalul formează o încurcătură densă și închide ochii cu urechi, intră în hibernare. În detrimentul reducerii metabolismului, nu este nevoie de nutriție. Pentru iernare, există suficiente substanțe nutritive colectate în timpul sezonului cald, care se găsesc în depunerile de coada sebacee.

Ciobanesc american

Lungimea acestui mamifer este de 6 centimetri, în timp ce coada creste la 2,5 cm. Mica păsăricile se găsește în pădurile din nord-vestul Statelor Unite și Canada, în locuri cu umiditate ridicată.

Animalul are o botă lungă caracteristică altor căprioare, cu capăt plat și gheare ascuțite, care îi permit să rupă rapid tunelurile adânci sub pământ. La anularea de la rudele care conduc un mod de viață subteran, aceste mlaștini miniatură merg adesea pe suprafața pământului în căutarea hranei. Adesea vânează insecte, scrâșnind peste tufișuri și plante.

Etruscan mouse-ul shrew

Dimensiunea celui mai mic mamiferGreutatea unui adulți adult de etrusceni este de 2 grame. Lungimea corpului este de 3,5 centimetri, iar coada atinge 1/3 din lungimea corpului.

Mouse-ul iese în evidență cu un apetit impresionant; ea este în măsură să mănânce o mulțime de alimente, aproximativ de două ori greutatea ei. Și asta în fiecare zi. De asemenea, pentru miez se caracterizează o frecvență cardiacă crescută, aproximativ 25 batai pe secundă sau 1500 bătăi pe minut. De exemplu, inima omului are 72-80 de bătăi pe minut.

Cel mai adesea, șoarecele Etruscan se găsește în câmpurile umede din Europa de Sud, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Cele mai mici păsări

Printre cele mai mici păsări în lume pot fi identificate următoarele tipuri:

  • Cubaneză de albine de păsări - colibri. Este considerată cea mai mică pasăre din lume și cel mai mic animal cu sânge cald. Lungimea bărbatului adulți de la cioc la coadă ajunge cu greu la 5 centimetri. Femelele sunt puțin mai mari, deși, dacă le comparăm cu fluturii sau cu gândacii, ele încă par a fi niște fâșii reale. păsări puțin mai mare decât dimensiunea de albine, ca urmare a ceea ce colibri a fost numit „pasăre-albine.“ Caracteristici distinctive ale colibri este viteza incredibila de aripi aripi, care este de 80 de ori pe secundă, de culoare vie și strălucitoare cioc ascuțit Peryshkov - un instrument pentru producția de nectar de flori.
  • Korolki. Ele se găsesc în pădurile din Federația Rusă și sunt considerate cele mai mici păsări cântând în lume. Ei pot trăi numai în sălbăticie, astfel încât orice încercare de a păstra în cușcă duce la moartea puilor. Păsările au nevoie de o căutare constantă a alimentelor sub formă de larve, insecte mici și ouăle lor. Hrăniți regele tot ce nu puteți, pentru că. dieta sa trebuie sa fie echilibrata. Lungimea corpului regelui ajunge la nouă centimetri, iar masa este de 5-6 grame.
  • Wren - un alt tip de păsări mai mici din lume, care are o lungime de 10,7 centimetri. Din regii menționați mai sus, aceste păsări diferă numai în funcție de greutatea corporală. Hrăniți cu acești paianjeni și alte insecte mici. Locuiesc în Rusia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce va face mâncarea la domiciliu?Ce va face mâncarea la domiciliu?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
» » Cele mai mici animale din lume
© 2021 amigdas.com