amigdas.com

Cum să înveți un pisoi să se zgârie

Micul pisoi ascuțește gheareleUn pisoi în casă nu este doar un animal jucăuș, care îi iubește pe proprietari cu comportamentul său răutăcios, ci și o mare responsabilitate care se încadrează pe umerii proprietarilor. Când pisica crește, începe să se revărs, iar întregul apartament este acoperit cu lână, iar mobila suferă de labele câinelui. Pentru a vă asigura siguranța interiorului, trebuie să achiziționați un sculptor pentru gheare.

Pisica vrea să ascuțească ghearelePentru toate pisicile se caracterizează printr-o dorință naturală de a se trezi după un vis, întinde și începe ghearele. Când un animal de companie își strânge ghearele, își pune corpul în ordine, scapă de pelerine sau gheare excesiv de lungi. Dacă pisica nu are capacitatea de a-și ascuți ghearele, începe să le gălească, ceea ce duce la spargere sau stratificare, precum și la inflamația falangiei.

Din punctul de vedere al instinctelor pisicii, el marchează teritoriul cu gheare, urme indică faptul că acest sit este ocupat, iar terenul are un maestru.

Pisicuță neagră cu mustață albăPentru ca pisica sa nu isi ascuieasca ghearele despre tot ce este in casa, trebuie sa o inveti sa o faci in locul alocat. Va dura multă răbdare și răbdare înainte ca animalul să se obișnuiască cu locul rezervat lui. Pisicile sunt mult mai ușor de antrenat decât un adult de companie. Pisoii sunt în mod natural curioși, învață rapid informații noi. Pisicile adulte, dimpotrivă, au propriile obiceiuri și nu au dorința de a le schimba.

Tipuri de scribi

În zilele noastre există un sortiment vast de diferite tipuri de unghii. Pentru casa pe care o puteți cumpăra gata, ele sunt destul de ieftine și convenabile, și poate fi făcută singură.

Piața de vânătoare poate fi sub forma:

  • Varietate de scribi ai pisicilorcoloane;
  • Case moi;
  • joc de complexe.

Și, de asemenea, ele sunt împărțite în agățat și orizontal.

Kogtetochka post pozaCiorne - cele mai comune modele. Ele sunt prezentate sub forma unei coloane verticale de diferite diametre în lățime, precum și în înălțime. Aceste gheare realizează mai multe funcții, care includ nu numai răsucirea ghearelor, ci și o încălzire pentru animalul de companie.

Pisicile iubesc să se agațe de înălțime la post și să se întindă, întinzându-și corpul. Aceste casă conduc un stil de viață pasiv, își petrec cea mai mare parte a timpului într-un vis și au nevoie de exerciții fizice. Pe cele mai multe dintre ghearele sunt atașate frânghii și pisoi petrec mult timp cu ei, ceea ce afectează pozitiv sănătatea animalelor de companie.

Casa de pisici cu zgarieturiCând cumperi casă puteți omorî două păsări cu o singură piatră. Animalul folosește un loc pentru a dormi și pentru a răsuci ghearele. Cu toate acestea, nu toate pisicile preferă să cumpere case. Fii pregătit pentru faptul că pisica preferă să doarmă într-o cutie de sub casa moale și nu în ea.

Cea mai scumpă opțiune este complexe achiziționate. În ea, o pisică își poate ascuți ghearele, se joacă, poate dormi și poate trece prin scări și pasaje. Acesta este un fel de teren de joaca pentru animale. Complexul are tot ce aveți nevoie pentru o recreare activă și distracție activă pentru animalele de companie. Pisicile își pot petrece tot timpul în ea, doar pentru a mânca și a merge la toaletă.

Distribuitor vertical de asemenea, un model bun. Se potriveste pisicilor care le place sa-si ascuteze ghearele pe usa. Există forme diferite - chiar și curbate. O pisică poate deveni ea și se poate întinde după ce dormește.

Materiale pentru zgarieturi

Opțiunea cea mai accesibilă este modele de carton kogtetochek. Este minunat pentru pisoi, deoarece adulții o rupe repede.

Modele de iută mai puternici și îi plac pisicile mai mult decât alte opțiuni.

Iuta este un material care este extras dintr-o plantă malviană. Este ideal pentru țesutul de tot felul de produse. Pisoii se agață bine în acest material, în timp ce este destul de puternic și nu este atât de ușor să-l rupă. O coloană de iută poate servi mai mult de un an.

Modele Sisal De asemenea, includeți în compoziția lor materiale naturale. Ele diferă de la nuanțe mai deschise la iută, iar structura sa este foarte asemănătoare cu coaja copacilor.

de lemn marca din lemn lustruit, precum si placi. Acesta este un material durabil, cu toate acestea, în cazul în care zgârieturi este ieftin și a făcut prost, pisoiul poate fi rănit sau adus într-o alunecare.

Cum să înveți un pisoi să se zgârie

Pisicul sa urcat în vârful cuiuluiEste mult mai ușor să obișnuiești un pui mic la un pisic decât un adult de companie. Pisicile nu au încă obiceiuri și, prin urmare, este ușor de antrenat. Pisoii își vor ascuți ghearele în orice loc convenabil, pot fi mobilier, usi, tapet, precum și perdele.

Ei nu fac asta pentru că pisoii s-au trezit cu un instinct de vânătoare, dar pentru igiena banală. Unii proprietari decid cu privire la operațiunea de a elimina ghearele de la labele animalului de companie, cu toate acestea, dacă pare prea crudă, puteți recurge la instruire și obișnuiți cu zgârierea.

Kitten vrea să urce pe un tampon de zgâriereSe recomandă să cumpărați o gheară orizontală de iută sub forma unei plăci. La o vârstă mică, nu se recomandă să cumpărați modele din lemn, deoarece acestea sunt prea greu pentru labele moi ale unui pisoi. O bună opțiune este de a cumpăra un model de perete, zgarieturi posturi, ca o creștere pisoi poate fi agățată un pic mai mare, se va ocupa putin spatiu, iar animalul de companie va veni mereu înapoi pentru a transforma ghearele.

O bună metodă de a obișnui pisoiul până la punctul de a se răsuci va fi stimulente sub formă de hrană pentru animale. Barele verticale pot fi plasate în apropierea locului de hrănire, apoi pisica se va obișnui cu faptul că după răsucirea ghearelor o vor alimenta. Nu striga la animal, dacă scarpină mobilierul, poate să o facă cu scopul de a atrage atenția.

Cum să înveți un pisoi să se zgâriePisicile pot fi obișnuiți să scarpine cu ajutorul mirosului unei pisici de altcineva. Pisicile nu tolerează mirosul unei alte persoane pe teritoriul lor și, prin urmare, vor încerca să eticheteze o astfel de zgârietură, zgâriind-o cu ghearele.

În cazul în care pisoiul nu dorește să folosească gheara, dar a crescut de la un alt loc, poate fi acoperit cu polietilenă. Pisicile nu-i plac polietilena, pentru că o vor apuca, indivizii adulți o pot rupe, dar pisoii nu pot și vor abandona în curând acest loc.

Toate locurile la care pisoiul va pierde accesul, este necesar să găsiți un înlocuitor. Poate fi o zgârietură la care pisicul este obișnuit prin încurajare.

Obișnuiți o pisică adultă unui pui

Înainte de a începe să antrenezi o pisică la zero, trebuie să știi câteva reguli:

  • Nu poți să speri și să bați pisica pentru a zgâria mobila. Aceste acțiuni sunt fixate în subconștient ca o modalitate de a atrage atenția. Pisica incepe sa zgarie lucrurile din plictiseala, astfel incat maestrul va veni.
  • Dacă luați de la animalul de companie un loc pentru ascuțirea ghearelor, acesta va găsi unul similar, deci ar trebui înlocuit în timp util sub forma unui tampon de zgâriere.
  • Este întotdeauna necesar să se încurajeze inițiativa pisicii dacă începe zgârierea cuiului.

Pisica se afla pe propriul pad de zgarieturiPrimul lucru pe care trebuie să-l amintiți este că nu puteți să bateți o pisică și să strigeți la el dacă verifică puterea agățată a mobilierului. Ar fi mai bine să-i spui cu strictețe "Nu poți!" Și, în același timp, atrage atenția asupra bumbacului pe podea sau în mâini.

Animalul de companie nu va fi înspăimântat în același timp, dar va fi distras de zgârieturi și va acorda atenție și altceva. Pisicile sunt animale răzbunătoare, dacă-i puneți mânie pentru că a zgâriat pereții sau mobilierul, îl va repeta cu siguranță când va deveni furios sau plictisit.

Puteți să stropiți o gheare mică cu o cantitate mică de catnip. Din mirosul ei, pisicile sunt într-o stare bună și doresc să se joace. Trebuie să încurajați animalul de companie mai mult pentru acțiunile corecte și nu ar trebui să-l certați dacă este o provocare.

Pisicile nu-i plac aroma de lamaie, daca le imprastie in mod regulat cu zone in care pisica scarpina lucrurile, se va opri sa o faci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințeCum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Învățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentăÎnvățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentă
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Gheare monter pentru alpinism pe stâlpiGheare monter pentru alpinism pe stâlpi
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
» » Cum să înveți un pisoi să se zgârie
© 2021 amigdas.com