amigdas.com

Ce inseamna atunci cand un hormon TTG special este redus

Pentru ce răspunde hormonul TTGHormonul TSH redus - tireotropic la mulți pacienți este încurcat, creând astfel întrebări. Ce înseamnă asta? Și ce să faci cu asta?

TTG cu hormoni redus vorbește despre tulburarea funcțiilor importante ale glandei tiroide. Este un hormon pituitar, conceput pentru a controla acest organ. Parametrul scăzut înseamnă că nivelul trijodotironinei (T3) sau tiroxinei (T4) depășește norma.

Tirotropină și hipertiroidism

Ar trebui să fie înțeles acest lucru hormon TTG nu poate avea întotdeauna aceeași dimensiune. Nivelul său se schimbă în mod constant, în funcție de sex, vârstă și timp al zilei, noaptea ajungând la valoarea maximă.

De exemplu, la femei TSH = 0,3 - 4,2 μU / ml, când la bărbați TSH = 0,4 - 4,9 μU / ml.

O proprietate importantă acest indicator este faptul că, de cele mai multe ori, devine mai mult decât scăzută. Dar TTG poate deveni mai scăzut, datorită influenței euthyroidismului dezvoltat, hipertiroidismului și hipertiroidismului secundar.

Hipertiroidism el, de asemenea, tirotoxicosis - patologie caracterizată prin producerea unui număr mare de hormoni care conțin iod T3 și T4 de către glanda tiroidă. Aceasta provoacă o scădere a hormonului TSH.

La acea vreme, când glanda pituitară este dificilă echilibrați situația actuală, corpul uman deversează involuntar cu hormonii produși, ceea ce dăunează și munca corpului. Cu toate acestea, este necesar să se sublinieze că comunicarea dintre glanda pituitară existentă a pacientului și glanda tiroidă nu se oprește.

De la disponibil nivelul hormonului TTG un specialist medical va urmări faza bolii.

Cauzele hipertiroidismului pot fi:

 • Tirotul tropical - motivele producerii sale inadecvateGoiter cu proprietăți toxice difuze.
 • Tiroidită cu o direcție autoimună tipică.
 • Creșterea generată a hormonului - gonadotropină corionică.
 • Oncologia glandei tiroide și a altor organe.
 • Consumul excesiv de medicamente hormonale.

Din cauza faptului că creșterea producției de hormoni, conținând iod - T3 și T4 este provocat de anumite afecțiuni este necesar să se consulte imediat un medic calificat la primele semne de patologie. Pentru hipertiroidism manifestare particulară a creșterii apetitului în timp ce scăderea greutății corporale, incontinență, palpitații, tearfulness excesivă, senzație de căldură, și insomnie regulată.

Un simptom special al acestei patologii este genele (mișcarea globului ocular anterior), pielea devine eliptică, cu o structură fină. În plus, boala se caracterizează printr-o funcționare defectuoasă a tractului digestiv, a parametrilor reproductivi până la infertilitate.

Patologia euthyroidismului

O astfel de boală ca euthyroidismul are o proprietate, la care nivelul unui hormon TTG a scăzut, dar simultan indicatorii 3 și 4 au valori normale. Acest lucru poate însemna că există o boală care nu este legată de funcționarea glandei tiroide, de exemplu, în cazul infarctului miocardic.

Hormonul tiroidian TTG - o diagramă vizuală a hormonuluiAcest proces poate fi sărbătorită datorită faptului că glanda pituitară nu este numai implicată în generarea hormonului TSH, ci și alți hormoni care afectează acțiunea altor organe umane. În același timp, patologiile genezei euthyroidice pot fi cauzate atât de scăderea, cât și de creșterea hormonului TSH. De asemenea, în unele cazuri, nivelurile hormonale nu trebuie să depășească valorile acceptabile.

Acest lucru poate însemna un singur lucru - înainte de punerea în aplicare a tratamentului, este necesar să se efectueze toate studiile necesare pentru a determina cauza prezentă.

Hipotiroidism secundar

Hipotiroidismul secundar este o boală mai rară, caracterizată printr-un hormon TSH scăzut, într-o glandă tiroidă complet sănătoasă.

Acest proces observate în patologii glanda pituitară sau controlorul său hipotalamus, în momentul în care celulele importante care distribuie toți hormonii, inclusiv tirotroina dorită, sunt deteriorate. Din cauza a ceea ce nu sunt capabili să-și îndeplinească funcțiile și nu pot controla acțiunile organelor cu ajutorul hormonilor existenți.

Din acest motiv pituitarul își pierde conexiunea tiroidă împreună cu ea și poate semnala necesitatea de a genera hormonul T 3 și T 4 în sine de fier reduce semnificativ producția lor, iar acest lucru dă naștere la formarea de hipotiroidism.

Această afecțiune se referă la fiecare organ prezent și este însoțită de următoarele simptome:

 • Depresie și letargie.
 • Impiedicarea memoriei și a activității mentale.
 • Edemul degetelor si degetelor de la picioare, precum si fata.
 • Ritmul cardiac mai scăzut.
 • Încălcarea funcției auditive.
 • Scăderea temperaturii corpului.
 • Constipația și alte afecțiuni ale tractului gastro-intestinal.

provocator hipotiroidism secundar există formațiuni oncologice precum glanda hipofizară și nu mai puțin hipotalamus și direct creierul. De multe ori rezultatele cercetării relevă scăderea TSH, T 4 și T 3, ca urmare a unei leziuni cerebrale traumatice, proprietate intervenții chirurgicale aproape de glanda pituitara.

Există cazuri când hipotiroidism secundar se formează după efectuarea iradierii suprafeței cortexului cerebral prin raze ionizante speciale. Din patologiile genezei autoimune și efectele nocive infecțioase asupra creierului slăbit.

Care sunt normele TTG la bărbați și femei?pentru ce această afecțiune ofensiva șei turcești. În acest caz, glanda pituitară se modifică în dimensiunile sale, în scădere pentru a umple șaua turcească cu țesutul osos. De asemenea, un lichid cu o direcție specială a coloanei vertebrale din cavitatea subarahnoidă, în același timp cu carcasa care acoperă creierul, intră în el.

În momentul completării spațiului disponibil, toate aceste componente începeți să mutați glanda hipofiză de la locația obișnuită, apăsând-o cu suprafața șei turcești. Această acțiune împiedică forma zidurilor sale, determinând formarea unui număr de boli, de exemplu, dureri de cap.

Examinarea și tratamentul

Într-o situație în care o persoană Constată prezența simptomelor, caracteristic pentru patologia glandei tiroide, de regulă, caută ajutor de la un medic.

Specialist calificat atribuie de obicei un diagnostic. Acest studiu și studiul compoziției sângelui pe TSH și a hormonilor glandei tiroide examinate, precum și analiza anticorpilor.

În plus, se efectuează ultrasunete și, într-o situație în care sunt necesare clarificări suplimentare, se recomandă utilizarea unor metode suplimentare de examinare.

Ar trebui să fie înțeles acest lucru a examinat porțiunea de prelevare a probelor de sânge se efectuează dimineața și pe stomacul gol. Pentru a obține valori mai exacte, este necesar să renunțați la alimentele grase și să reduceți efortul excesiv de exerciții fizice cu câteva zile înainte de testare. Este important să fii conștient și să nu mănânci timp de 8-10 ore înainte de colectarea planificată a sângelui. Consumul de apă este acceptabil.

De ce apare glanda tiroidă și de ce este atât de importantă?Tratamentul patologiei se reduce la activitatea de viață persoană. Aceasta înseamnă că există o nevoie specială de încărcare de jumătate de oră de dimineață, înot sau terapie de exerciții (terapie de exerciții). Deoarece modul de viață inactiv devine adesea baza pentru manifestarea unei TSH scăzute.

Ca a medicamente în acest caz, cu o lipsă, precum și prevenirea deficienței de iod, este nevoie să se utilizeze medicamente specializate în tratament și să se utilizeze sare iodată în gătit.

Sunt tipic în asta situația este numirea unei mese speciale dietetice care include fructe de mare și unele fructe care au iod în compoziția lor. În același timp, sunt prescrise produse cu un nivel ridicat de seleniu. De exemplu, file de pui, sparanghel, usturoi, ovăz și creveți.

În acest scop important de refuzat din carbohidrații de stadiul rafinat și din anumiți aditivi alimentari care provoacă o scădere a iodului din corpul uman.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sindromul Cushing la câini, cum să lupți?Sindromul Cushing la câini, cum să lupți?
Care este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilorCare este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilor
De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbațiDe ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați
Sterilitatea în timpul sarcinii, cum să luați supozitoareSterilitatea în timpul sarcinii, cum să luați supozitoare
Tabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstăTabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstă
Medicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbațiMedicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbați
Estradiol: ce este, descrierea și scopul hormonuluiEstradiol: ce este, descrierea și scopul hormonului
Lista de produse care cresc testosteronul la bărbațiLista de produse care cresc testosteronul la bărbați
Libido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățeascăLibido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățească
Norma testosteronului hormonal la bărbați în funcție de vârstăNorma testosteronului hormonal la bărbați în funcție de vârstă
» » Ce inseamna atunci cand un hormon TTG special este redus
© 2021 amigdas.com