amigdas.com

De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?

Câine în iarbăAdesea, proprietarul unui câine poate observa cum un animal de companie mănâncă iarbă. Acest obicei este caracteristic pentru multe animale de pradă. Adesea, după ce mănâncă iarbă, animalul de companie declanșează un reflex vamal. Proprietarii animalelor sunt înspăimântați și cred că acest lucru se datorează otrăvirii. Cu toate acestea, acest fenomen este destul de natural și nu este neapărat un semn de sănătate precară. Pur și simplu curăță stomacul. Uneori utilizarea iarbului nu duce la vărsături.

Câteva motive pentru consumul de iarbă

Motivele pentru care un câine mănâncă iarbă pot fi după cum urmează:

 1. Când linge, câinele intră în stomacul părului. Consumul de iarbă și declanșarea unui reflex de vărsături curăță corpul animalului de blocaje.
 2. Dacă câinele se mișcă puțin, atunci intestinul său este slab și poate să apară constipație. Iarba intensifică peristaltismul și provoacă un scaun.
 3. Unele animale ca gustul verii.
 4. Un animal poate să nu aibă suficiente vitamine în dieta sa.
 5. Uneori câinele joacă doar cu plante.

Mananca iarba pentru a curata stomacul

Câinele a rupt iarbaIarba nu este digerată în tractul gastro-intestinal al animalelor carnivore. Organismul animalului nu este potrivit pentru prelucrarea acestor alimente. Dar de ce animalele mănâncă verde dacă plantele nu sunt prelucrate? Stomacul animalelor este proiectat în așa fel încât să necesite curățarea periodică. În interiorul corpului sunt particule indigestibile de lână, pene, oase și alte "gunoaie". Verde vă ajută să scapați de ea. Acasă animale de companie sunt deosebit de mândru de a manca urmatoarele tipuri de plante:

 • grâu de grâu;
 • ciulini;
 • bluegrass.

Aceste plante lungi și tari irită stomacul, provocând contracția pereților și eliminarea conținuturilor indigestibile.

Un proprietar de animale experimentat știe de ce un câine mănâncă iarbă și permite animalului să mănânce plante în timp ce merge. Este necesar, în astfel de cazuri, să nu se grăbească acasă, ci să i se dea posibilitatea să curățească stomacul pe stradă. Se întâmplă că, fără acces la iarbă, animalul de companie începe să înghită și să înghită obiecte necomestibile: fire, părți de pungi de plastic taiate. Acest lucru este periculos, deoarece poate duce la umflarea intestinelor. Prin urmare, nu interfera cu animalul, atunci când mănâncă iarbă, și puteți chiar intra în magazin de animale de companie plante speciale concepute pentru acest lucru. Puteți să crească o astfel de iarbă acasă.

Cu toate acestea, ar trebui să se facă distincția între vărsăturile cauzate de curățarea stomacului și semnele de otrăvire. Există plante care sunt otrăvitoare pentru animale. Acestea includ butucul de unt - curățare, picioare de cioară, caliciu. Animalele de companie ar trebui protejate de unele instalații de interior: monștri, oleandri. Vegetația pe stradă poate fi tratată cu pesticide, așa că nu există iarbă care să permită câinilor să trăiască doar în mediul rural. Consultați medicul veterinar dacă apar următoarele simptome la animalul de companie:

 • vărsături prelungite;
 • diaree repetată;
 • letargie;
 • creșterea temperaturii;
 • pierderea apetitului.

De asemenea, trebuie să ne amintim de un alt pericol - iarba și solul pot fi infectate cu ouă de helminth. Prin urmare, pentru a permite curățarea stomacului în acest fel, pot fi vaccinate numai animale.

Gastrointestinala purificare este cel mai frecvent motiv pentru care un caine mananca iarba.

Alte cauze ale consumului de verdețuri

Câinele mănâncă iarbăUnele rase de câini pot alege plante utile și medicinale pentru consum. Aceasta este caracteristică lupilor, malamutelor, huskilor. De ce se întâmplă acest lucru? Strămoșii sălbatici ai câinilor erau prădători, vânau erbivore și mâncau plante împreună cu stomacul victimei uciși. Unele rase au păstrat acest instinct. Dar animalele de companie sunt un mod complet diferit de viață și trebuie să prindă iarba în timpul plimbării. În acest caz, aceste roci sunt capabile să distingă plantele otrăvitoare de plantele comestibile. Cainii preferă să mănânce mai ales rădăcinile de valeriană, de anghinare din Ierusalim, flori de trifoi.

Câinii nu pot primi vitamine atunci când mănâncă verde - astfel de alimente nu este digerată în corpul lor. Dar dacă proprietarul a observat un astfel de obicei pentru animalul său de companie, atunci ar trebui să se gândească la un număr suficient de nutrienți în dietă.

Un alt motiv pentru care câinele mănâncă iarbă poate necesitatea curățării intestinului. Acest lucru este tipic pentru câinii care suferă de constipație. Plantele conțin fibre și umiditate, care sunt prinse în intestine, mase diluate ale scaunelor. După asta, de obicei vine un scaun liber. Prin urmare, dacă un animal de companie are o diaree după mersul pe jos, nu trebuie să sune o alarmă înainte de timp. Poate că acest lucru este pur și simplu eliminat de intestine după ce a mâncat verdele. Dar dacă diareea se repetă sau este însoțită de o stare proastă de sănătate, este necesar să luați animalul de companie la medicul veterinar.

Câteodată un câine mănâncă iarbă, pentru că îi place gustul verii tinere. Calendula flori, urzici tineri, frunze de varza si salate sunt plante preferate de multe animale de companie.

Câteodată câinii joacă doar cu plante, ca și cu jucăriile lor preferate. Acesta este, de obicei, comportamentul căței și al animalelor tinere. Gnaw plante, cum ar fi câinii care au trăit mult timp în cușcă. Dar în acest caz, plantele nu sunt de obicei mâncate. Câinele se poate bucura să despartă vârfurile de flori, să despartă tufișurile și să săpare culturi de rădăcini. Uneori, proprietarul câinelui observă cum s-au rupt flori de lalele sau narcise în grădina sa, toate plantațiile recente au fost săpate și rupte. Proprietarul animalului este nedumerit de ce câinele mănâncă iarbă, pentru că îi place să mănânce carne. Dar aceste cazuri nu se aplică la culoarea verde. Un tânăr de companie doar joacă. Poate că trebuie să cumpere o jucărie nouă.

Unii câini mănâncă verde pentru a îmbunătăți debitul de bilă. Senzație de greutate și disconfort în abdomen, câinele la prima plimbare începe să mănânce plante.

Se poate concluziona că consumul de iarbă este natural pentru câini. Acest lucru este necesar pentru animale pentru a purifica sistemul digestiv. În acest obicei nu este nimic ciudat sau periculos, trebuie doar să te uiți la ce fel de iarbă se bucură animalul în timp ce merge. Este util să cultivați plantele acasă și să le adăugați la regimul câinelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
» » De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
© 2021 amigdas.com