amigdas.com

Cum de a da o pisică o tabletă de viermi: modalități, precauții

Cum sa dati o pastila unui animal de companieÎngrijirea animalelor de companie nu se limitează doar la hrănire, activități igienice și jocuri de noroc. De asemenea, include îngrijirea sănătății unui animal de companie cu patru picioare. Proprietarii de pisici sunt adesea forțați să dea în mod independent preparate antihelmintice pufoase, vitamine sub formă de tablete, precum și medicamente care sunt prescrise de un medic veterinar.

Din păcate, cele mai multe pisici încearcă în orice mod posibil ieșiți afară din pilula amară recepție: începe zgarieturi si lovituri cu piciorul picioarele din spate, și a trimis în gura pilula, imediat încercând să-l scuipe afară. În acest sens, este important să stăpânească tehnicile de bază care permit să se administreze comprimatele de pisici fără complicații inutile. Acest lucru va simplifica foarte mult procesul de tratament și va păstra bunăstarea animalului. Cum de a da o pisica o pastila impotriva viermilor, pentru a nu provoca inconveniente pentru el sau pentru sectia lui?

Ce simptome indică faptul că pisica este prezentată terapie antihelmintică

 • fundamental un semn care indică înfrângerea corpului animalului de către paraziți este larvele în fecale sau vărsături. Observând primele simptome ale invaziei helmintice, trebuie să procedăm fără întârziere la procedura de deparazitare.
 • Viermi la pisiciPentru a fi sigur disponibilitate viermi într-o pisică, trebuie să-i observați cu atenție comportamentul și starea generală. Dacă ea a început să mănânce și bea puțin suspecte sau, dimpotrivă, necesită mai multă mâncare și nu se îndepărtează de un castron de apă, este probabil că corpul animalului se rotește cu viermi.
 • Pisoii nu sunt atât de ușor de recunoscut viermi. Puteți să palpați burta bebelușului. Umflarea și duritatea abdomenului indică indirect prezența paraziților. Ar trebui să luați pisicul la clinica veterinară, unde va lua pastilele de la viermi, având în vedere greutatea corporală și vârsta.
 • Nu toate pisicile trăiesc indispoziție, fiind purtătorul viermilor. Cu toate acestea, schimbarea comportamentului obișnuit ar trebui să avertizeze proprietarul. Dacă pisica a devenit frică, evită lumina zilei, este posibil, avea viermi.
 • Semne explicite de viermi în corpul pisicii: diaree și vărsături severe, cu o adaos de helminți, febră, tuse, apatie violentă.

Reguli pentru tratamentul tabletelor viermi

 • antihelmintic medicamente pisica ar trebui sa ajunga pe stomacul gol.
 • A doua oară când medicamentul este administrat nu mai devreme de zece zile.
 • Fleas la pisiciO dată la trei luni, măsurile preventive antihelmintice sunt obligatorii.
 • Înainte de a da pisicii o tabletă de viermi, trebuie să fii sigur că animalul nu suferă purici. Numai după ce au scăpat de insecte care sugerează sânge, este posibil să începeți expulzarea viermilor.
 • Unii veterinari recomandă terapiei antihelmintice să-și facă animalele de companie o injecție cu o substanță imunomodulatoare.
 • La patru ore după administrarea pilulei, animalului i se administrează câteva sorbent, fie că este carbon activat sau polisorb.

Cum pot să dau o pastilă unei pisici

Multe tablete, cu rare excepții, amar, dar în cazul în care capsula sau pastile nu poate înlocui preparate injectabile, nu este nimic de proprietar ca să se adapteze la modelul de comportament al animalului de companie și de a folosi mijloacele cele mai adecvate prin care tableta va fi în stomac pisica. Pentru încântarea proprietarilor de animale de companie, există multe trucuri dificile și eficiente.

Deghizați-vă ca mâncare

În primul rând, trebuie să vă asigurați că efectul terapeutic al administrării pilulei nu va fi pierdut dacă utilizați această metodă. De obicei, aceste informații figurează în instrucțiunile medicamentelor. înseamnă:

 1. Pre-măcinați tableta.
 2. O cantitate mică de medicament zdrobit este amestecată cu tratamentul preferat al animalului dvs. de companie.
 3. Aveți grijă ca întreaga porție să fie înghițită fără reziduuri. Dacă alimentele nu sunt consumate complet, absența unui rezultat adecvat al tratamentului nu este exclusă.
 4. A împărțit în mai multe părți ale tabletei poate fi ascuns în cârnați sau carne tocată. Bucățile mari ale animalului vor încerca să se roage, iar unele tipuri de medicamente necesită o asimilare mai lentă, astfel încât nu li se recomandă să le zdrobească.

Cu o bucată de unt

untToate încercările de a scuipa tableta lubrifiată se vor dovedi inutile. Produsele lactate datorate consistenței grase vor promova tablete pe gât:

 1. Dacă pilula este mică, se scufundă în unt.
 2. Tableta este plasată mai aproape de baza limbii.
 3. Tableta mare este împărțită anterior în jumătate.

Prin stimularea reflexului de înghițire

Stimularea rădăcină a limbii pisicii, puteți declanșa un reflex înghițitor. ține coboară pisica cu o mână, cealaltă pune pilula, încercând să o împingă cât mai adânc posibil, dar nu apăsând, altfel va avea loc o durere sau vărsături. După ce se află comprimatul, acolo unde este necesar, dați flaps-urile animalului și țineți falcile de ceva timp. De regulă, aceste manipulări sunt suficiente pentru ca pisica să înghită pilula.

Luați pisica de subțire

Dacă apucați pisica de pe margini și ridicați-o ușor deasupra solului, maxilarul inferior se va atârna automat. Principalul lucru este să apuci cât mai multă piele cât poți. Nu vă fie teamă să provocați durere animalului, deoarece această procedură este absolut nedureroasă. În plus, pisica nu este atât de traumatizată psihologic, spre deosebire de aceeași forță de expansiune a maxilarului, care este adesea recomandată de specialiști neexperimentați. puțin aruncă înapoi înapoi capul pisicii, apoi la rădăcina limbii arunca pilula. Cu cât progresează, cu atât sunt mai mari șansele ca animalul să nu-l poată scuipa. După ce își închid gura și își ridică capul, îi înghită animalul de companie în jurul gâtului, ajutându-l astfel să înghită medicamentul.

Cu ajutorul unui pelerin

Piller - un dispozitiv medical care arată ca o seringă obișnuită. Facilitează procesul de introducere a medicamentului în animal.

 1. Cum să dați pastileTableta este fixată cu un vârf din cauciuc.
 2. Deschideți gura pisicii și încercați să împingeți vârful cu drogul mai aproape de baza limbii.
 3. Apăsați brusc pistonul dispozitivului și împingeți pilula în gura pisicii.
 4. Ia-ți un păsărică.
 5. Închideți gura animalului.
 6. Produceți o stimulare a reflexului de înghițire prin mângâierea gâtului.

Folosind o seringă

Dacă pisica refuză sau nu poate înghiți întreaga pilulă din orice motiv, există o opțiune cu o seringă (fără ac). Tableta zdrobită este amestecată într - o cantitate mică de apă și seringă injectați în gura pisicii. În acest caz, pisica trebuie să fie în poziție așezată, iar botul este ascuns în tavan. Seringa este împinsă în spațiul dintre dinții posteriori și substanța medicamentoasă este turnată. Animalul a înghițit medicamentul, botul său este luat și ușor patut în jurul gâtului. O doză nu trebuie administrată cu mai mult de 1 ml de medicament.

Cu ajutorul unei foi

Dacă toate trucurile de mai sus nu vin la îndeplinire, iar pisica refuză să înghită complet tableta de viermi, du-te la măsuri drastice - imobilizeze animalului cu ajutorul foi sau prosoape. O astfel de măsură sa dovedit a fi bună în abordarea încăpățânat pisicile care trebuie să ia o injecție. Fixați cu grijă picioarele din față și din spate, astfel încât pisica să nu se poată aluneca și doar atunci deschideți gura și puneți o pastilă pe limbă. Există șanse ca un asistent să fie necesar, mai ales dacă animalul este mare și agresiv.

Pentru a înfășura pisica va necesita cel puțin un metru pătrat de țesut. Poate fi ca un prosop obișnuit și o foaie.

Pisica este înfășurată într-un prosop, astfel încât labele din față sunt presate strâns pe corp, iar cele din spate nu sunt lipite de sub țesătură. Pentru a evita rănirea animalului, trebuie să fiți extrem de atent, împachetând corpul animalului. în mod necesar lăsa un spațiu mic în jurul gâtului pisicii, astfel încât să poată înghiți tableta fără obstacole.

Cum sa dati o pastila unei pisiciÎn cazul în care pisica se luptă pentru a ieși dintr-un fel de îngrădire, atunci este mai bine să amânați procedura până la momente mai bune, altfel încercarea va eșua.

Deci, animalul este așezat cu spatele la persoană, iar proprietarul cu o mână nu permite animalului să scape, mâna a doua va rămâne liberă.

un important remarcă. O persoană nu apasă pisica cu corpul său, ci îngenunchează, creând o fixare suplimentară.

Treceți la cel mai important moment. Luând un comprimat cu mâna liberă și ridicând capul pisicii cu cealaltă mână, i-au aruncat un deget mare în gură. Principalul lucru nu este să exagerăm, împingând pilula în gura pisicii. De asemenea, nu deschideți prea mult gura pisicii.

act operativ, deoarece este puțin probabil ca un animal de companie intern să fie imobilizat. În încercările de a obține liber, el își va întoarce în mod activ capul.

Imediat ce gura este deschisă, partea superioară a capului este trasă înapoi și pilula este turnată pe partea centrală a bazei limbii. Este strict interzisă împingerea pilulei în gât cu degetul. Dacă comprimatul este aproape de vârful limbii, gusturile trebuie să determine întotdeauna gustul neplăcut, iar pisica va dori să scuipă medicamentul amar.

În cele din urmă, închideți rapid gura și țineți-o cu mâna, coborâți-vă capul, altfel va fi dificil să înghițiți.

Puțin umflat în nările pisicii, puteți pentru a stimula înghițire.

măsuri de precauție

 • Proprietarul pisicii ar trebui să știe adevărul adevărului: procedura de dezmorțire se realizează numai atunci când sunteți sigur că animalul este absolut sănătos. Înainte de a vă alătura animalele de companie cu pastile, trebuie să măsurați temperatura folosind un termometru rectal. Dacă animalul are febră, merită să-i arăți medicului veterinar. Specialistul fie diagnostichează patologia, fie o exclude. În caz contrar, utilizarea comprimatelor de la viermi nu poate decât să dăuneze sănătății animalului.
 • Din păcate, piața farmaceutică este supraaglomerată calitate inferioară preparate anthelmintice. Dacă da peste producătorii fără scrupule și pastile de animale otrăvit, care se manifestă sub formă de vărsături, diaree, greață, pierderea poftei de mâncare, trebuie să luați animalele de companie la medicul veterinar, așa că a petrecut spălarea tractul gastro-intestinal și derivați compuși toxici, care se formează în timpul descompunerii paraziți.
 • Una dintre condițiile principale în care este permis tratamentul invaziei helmintice cu tablete este data ultimei recepții. Dacă nu vă amintiți când ultima dată când animalul de companie a primit medicamentul, atunci este mai bine să nu vă grăbiți cu tratamentul, deoarece o supradoză a corpului puternic substanța este plină de complicații. De asemenea, luați în considerare greutatea, vârsta și sănătatea pisicii. Pisicile gravide și care alăptează nu primesc comprimate decât după examinarea de către un medic veterinar.
 • În cazul în care un medicament de calitate este cumpărat, de regulă, efectele secundare ocolește partea de animale de companie. Viermii sunt distruși complet pentru prima dată, astfel că este necesară o utilizare repetată a medicamentelor în cazuri rare.
 • Tabletele care au un efect întârziat sunt stocate intacte, fără a se descompune în părți. Există un număr de capsule care posedă încetinit (substanța activă se dizolvă lent în tractul gastro-intestinal, intră treptat în sânge) și dacă integritatea lor este încălcată, ele vor înceta să fie utile. În această privință, urmați recomandările medicului veterinar.
 • Dacă obișnuiți copilul să înghită comprimate de la vârsta de pisoi, atunci în viitor acest lucru va fi mai puțin probleme, pisica nu va fi atât de frică de capsule sau picături și fără efort suplimentar înghiți pilula necesară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Prasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizarePrasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizare
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Cum de a da o pisică o tabletă de viermi: modalități, precauții
© 2021 amigdas.com