amigdas.com

Cum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliu

SfaturiRelațiile cu un animal de companie intern începe atunci când catelul traversează pragul apartamentului proprietarului. În timp ce este încă mic și lipsit de apărare, are nevoie deja de îngrijirea și îngrijirea persoanei sale. Dar, fără recomandările corecte, este imposibil să se construiască relația corectă între proprietar și animalul de companie. Deci, de unde începem antrenamentul?

Mai întâi de toate, corect pentru a instrui un câine. Datorită educației și abilității de a recunoaște diferitele echipe, animalul și persoana vor găsi o limbă comună și se vor înțelege reciproc. De fapt, este ușor de învățat, este necesar doar să se desfășoare în mod regulat și în același timp exerciții.

O lume necunoscută

adaptareAdaptarea animalului începe chiar și atunci când apare prima dată în casa nouă. Este important să nu pierdeți acest moment, ci să stabiliți noi reguli pentru animalele de companie. La o vârstă atât de mică, este mai ușor ca animalele să asimileze informații noi. Pentru a înțelege adaptarea unui cățeluș, trebuie să vă imaginați într-o casă necunoscută cu străini. Disconfortul este exprimat în întrebări: cum să se comporte, de ce oamenii nu-i plac și ce să facă? De ce se cer mereu pentru ceva sau laudă? Și este mult mai ușor să te obișnuiești cu un nou teritoriu, unde va fi clar arătat și spus ce trebuie să facă și nu se poate face. În conformitate cu aceste reguli, viața este mult mai ușoară, iar o companie necunoscută devine mai clară și mai apropiată.

Același lucru este valabil și pentru animale. La început au avut o familie la care erau obișnuiți. Dar apoi sa întâmplat neplăcut: animalul se află într-o situație înspăimântătoare, unde fiecare subiect este periculos. Sarcina inițială a persoanei este de a asigura spațiul pentru animalele de companie și de a crea condițiile cele mai confortabile pentru antrenament. O persoană, care antrenează un câine, are o mare responsabilitate pentru comportamentul său ulterior. Dacă, de exemplu, câinele său a atacat pe cineva, atunci cine este vina: câinele sau maestrul? Răspunsul se sugerează.

De unde să încep

Au inceput primele zile de viata a catelului in casa noua. Maestrul ar trebui să înceapă să antreneze catelul din regulile de bază. Aceasta înseamnă că hrana, toaleta și somnul apar în locuri strict desemnate. Regulile sunt puse în aplicare cu ușurință. Dacă totul se face corect, atunci este bine să recompensăm animalul: să-i lăudăm sau să dăm mâncare, pe care o iubește. De-a lungul timpului, câinele va înțelege de ce este lăudat și va căuta să-i placă stăpânului.

Desigur, nu întotdeauna totul merge bine și așa cum doriți. Dacă animalul nu respectă și continuă să o facă în felul său, este introdus un sistem de pedepsire ușoară și apoi unul rigid (dacă este necesar). Acesta din urmă este aproape nefolosit, deoarece puii mici înțeleg rapid cum să efectueze în mod corespunzător un fel de acțiune.

Cum să pregătești bine un catelus

Proprietarul trebuie să repete antrenamentul catelului de 10-15 ori pe zi și mai mult dacă există timp liber. Competențele sunt dobândite pe măsură ce aceștia practică. Lista aptitudinilor de bază:

  1. Puppy training și recompensăEchipa "loc": este necesar să se repete de mai multe ori, în cazul în care catelul vrea să doarmă pe pat cu proprietarul. Acest lucru nu ar trebui să fie permis, deoarece în acest caz autoritatea proprietarului este redusă. Dacă câinele se rupe pe patul proprietarului, care este plin de resturi de păr împrăștiate, atunci trebuie să-l schimbi pe animal în locul unde ar trebui să doarmă. În acest fel, trebuie să vă amintiți să repetați comanda astfel încât în ​​capul animalului cuvântul să fie asociat cu acțiunea.
  2. Comanda "imposibilă": proprietarul este obligat să repete această comandă dacă câinele efectuează acțiunile, capabile să dăuneze asociaților. În cazul în care catelul a mers la toaletă nu acolo unde este necesar sau sa grăbit la oaspeți, este necesar să repetați "este imposibil" și să respingați catelul de la el însuși.
  3. Comanda "pentru mine": o echipă foarte utilă. Un animal de companie în timpul unei plimbări poate alerga prea departe și chiar se poate pierde. Prin urmare, câinele ar trebui să se apropie de persoană, altfel este necesar să se repete "pentru mine". Odată ce câinele se întoarce, trebuie să-l lăudați și să-l lăsați.

1-3 luni care merită să știe despre cățeluș

jucărie Voznagrazhdenie;A trecut mult timp și animalul de companie a început să se obișnuiască cu noul mediu din jurul poporului său, a devenit atașat proprietarului. Vârsta de la 1 la 3 luni este foarte importantă pentru memorarea comenzilor de bază. Dar și catelul trebuie să se obișnuiască cu gulerul și cu lesa, percepându-i în mod neutru, tratând calm procedurile de apă și curățarea. În plus, proprietarul trebuie să învețe catelul să comunice corect cu ceilalți câini. De exemplu, dacă catelul începe să urle sau să arunce asupra rudelor sale, trebuie să strigați comanda "imposibil", "fu", "pentru mine". Dacă animalul face totul după pronunțarea comenzii, proprietarul trebuie să-și exprime aprobarea.

Aprobarea gazdei în timpul antrenamentului este foarte importantă pentru câine. La urma urmei, este atașată de proprietar și tratează cu respect, iar părerea lui pentru ea devine primordială în timp. Aprobarea poate fi exprimată în mai multe moduri:

  • laudă (cuvinte afectuoase pe care le spune gazda în momente de bună dispoziție);
  • aprobarea fizică (bătăi de cap, mângâiere, însoțite de cuvinte afectuoase);
  • recompensa (da o jucarie noua, trateaza).

Cum să vă obișnuiți cu gulerul unui câine

Cum să tren la gulerGulerul este neplăcut și dureros, dar este foarte necesar pentru câine. Și gulerul este foarte convenabil pentru a fi folosit în timpul antrenamentului, dezvoltă auto-control și va fi atunci când este purtat corespunzător. Unii proprietari vă permit să mergeți liber la animalele de companie. Aceasta este o abordare greșită: un cățeluș poate deveni interesat de orice și poate fugi, se poate pierde atât de mult încât comanda "pentru mine" nu va mai fi auzit.

În plus, un animal de companie poate fi ușor prins de un trecător, mai ales la o vârstă mică, când nu este atît de atît de atașat de proprietar, de sub masină, de interferență cu bicicliștii și de joc prea mult. Cu un guler de astfel de probleme nu pot apărea, pentru că animalul de companie este întotdeauna sub supraveghere strictă.

Gulerul trebuie asociat cu ceva plăcut, nu cu durere și inconveniente. Pentru aceasta, gulerul ar trebui să fie însoțit de o încurajare plăcută a proprietarului. Când catelul fuge 10 pași de proprietar, trebuie să-l suni "la mine", să-l pui pe guler și să-i dai un tratament. În fiecare zi acest exercițiu trebuie repetat de 4-5 ori, eliminând treptat mâncarea până când gulerul devine familiar.

Gulerul poate fi folosit și ca pedeapsă. Dacă câinele nu răspunde la nici o comandă, este ușor să trageți gulerul, ceea ce va determina asociații neplăcute în câine și va înceta să efectueze acțiunea nepotrivită proprietarului.

Cum să antrenezi un câine timp de până la 6 luni

După ce animalul de companie intern a învățat comenzile de bază în timpul antrenamentului, este posibil să-l predați comenzilor mai complexe "da", "апорт", "minciuna", "stai". Comenzile "Aport" și "Dai" sunt ușor de învățat. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o jucărie preferată a catelului, care ar trebui aruncată, strigând "aport". Dacă catelul ajunge la jucărie, ar trebui să-i spui "pentru mine". Când animalul de companie aduce o jucărie în dinți, trebuie să spui "da" și ridica jucăria. Ce ar trebui să fac dacă catelul nu reacționează la aruncarea jucăriei? În acest caz, proprietarul după aruncare trebuie să spună "aport", du-te pentru o jucărie și să-i dea un cățeluș. De îndată ce vine la proprietar cu o jucărie, spune "da" și ia-o. În timp, câinele va începe să asocieze echipa cu acțiunea.

Comanda "culcat" este ușor de învățat. Pentru a face acest lucru, câinele trebuie să fie în guler și leșcă, cunoscând comenzile de bază. Când câinele va sta lângă proprietar, va trebui să-i arăți tratamentul preferat, arătându-ți mâna în jos. De obicei, un câine pune și miroase un tratament. În acest timp, proprietarul trebuie să spună "întinde-te". Acest exercițiu se repetă de 3-4 ori pe zi, până când câinele înțelege ce este necesar.

Comanda "stai" cel mai simplu. După cum puteți vedea, este efectuată de aproape toți câinii, de câte ori este foarte necesar. De exemplu, dacă gazda trebuie să aștepte afară. Trenul trece pentru un tratament care este adus la nasul câinelui și ridicat. Când câinele sta jos, trebuie să spui "stai" și să-i oferi un tratament.

În timpul antrenamentului catelului, este mai bine să nu repetați comenzile de 2 sau mai multe ori, deoarece în acest caz câinele nu le va efectua imediat. Dacă câinele își execută propriile comenzi, trebuie să fie pedepsit, nu încurajat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să pregătești un câine acasăCum să pregătești un câine acasă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un anCum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un an
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Cum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradăCum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradă
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
» » Cum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliu
© 2021 amigdas.com