amigdas.com

Tipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucru

Burghiu pentru un burghiu.Pentru a obține găuri, metoda de foraj este de obicei utilizată. Dar pereții lor, în acest caz, pot fi inegali, chiar și atunci când se folosesc uneltele celor mai bune mărci. Și nu numai pereții găurii pot fi departe de ideal, ci și de dimensiunile ei. Aceasta este deja o problemă destul de serioasă. Pentru a obține un rezultat cu precizie optimă, este necesară scanarea manuală. Ce este, vom lua în considerare în acest articol.

Principiul de funcționare

O scufundare metalică este o unealtă de tăiere metalică care are o axă de rotație și este concepută pentru a elimina rugozitatea de la suprafața interioară a găurilor în timpul procesării finale. Cu aceasta, puteți potrivi perfect dimensiunea pentru a se potrivi.

Instrumentul are o gamă de trei până la șaizeci de milimetri și, cu ajutorul acestuia, este posibil să se obțină mult mai multă curățenie a unei suprafețe, decât găurirea. Cursa trebuie să aibă un diametru puțin mai mic decât dimensiunea finală a orificiului tratat. Instrumentul are muchii tăietoare, care, în funcție de soi, pot varia de la patru la paisprezece, ceea ce asigură o calitate superioară a prelucrării. Lucrarea se face prin rotirea sculei în jurul axei sale și în același timp a mișcării translaționale de-a lungul axei găurii.

Soiurile instrumentului

Există trei tipuri de bază Instrumentul de dezvoltare: cilindric, conic și reglabil. Luați în considerare fiecare dintre aceste soiuri.

  1. Cum se alege o scanareCilindrice. Se utilizează pentru găuri având o formă cilindrică. Acest instrument poate fi operat cu un burghiu (la viteză mică) sau o poartă. Este integrat sau reglabil.
  2. Conica. Acesta este împărțit în trei categorii: dur, finisare și intermediar. Tăieturile abrazive se taie cu dinții marginii de tăiere. O astfel de unealtă are dinți de-a lungul liniei. Intermediarul taie taieturile de dimensiuni mai mici, iar lucrarile de finisare cu intreaga zona. Cu ajutorul unei astfel de măturători, gaura din cilindru devine conică.
  3. Reglabil. Există două tipuri principale care se găsesc pe piața modernă - acestea sunt modele de expansiune și alunecare. Ambele funcționează prin principiul deplasării în sus sau în jos, îngustarea sau lărgirea diametrului găurii. Diferența constă atât în ​​tipul de strângere, cât și în gama de dimensiuni. Masina de expansiune are o piulita superioara si una inferioara, cu ajutorul carora diametrul gaurii este schimbat de la 0,25 la 3 milimetri. Măturătoarele sunt echipate cu un șurub, iar când este strâns, se pune în mișcare o minge specială, în interiorul carcasei, care împrăștie piesele de tăiere. Acest tip de construcție este considerat mai precis, permițând creșterea diametrului găurii în intervalul de la 0,15 la 0,5 milimetri. Mătură reglabilă constă dintr-un corp și cuțite, care sunt plăci subțiri inserate din oțeluri de scule. Plăcile de tăiere sunt detașabile, pot fi cusute și apoi înlocuite cu altele noi. Acest tip de scule vă permite să modificați diametrul găurilor cu zeci și sute de milimetri și este mai economic datorită înlocuirii posibile a cuțitelor.

Caracteristici de implementare a găurilor

Tipuri de scanăriEste recomandabil să efectuați etapa plictisitoare pas cu pas, mai întâi printr-o pauză grosieră, apoi printr-o finisare. Înainte de desfășurare, partea finală a orificiului trebuie măcinată pentru a nu bloca scula, mai ales când lucrați cu componente din fontă. În procesul de lucru, nu este neconvenient să urmați principiul "mai silențios veți merge - veți continua", iar mai lent și mai uniform va fi livrarea instrumentului în gaură, cu cât este mai mare calitatea va fi rezultatul. De aceea se recomandă să nu lucrați cu un burghiu, ci cu un guler, pentru a putea controla mai precis procesul de lucru.

Subtilitatea muncii

Una dintre componentele importante ale procesului, de regulă, aplicarea lubrifierii și a răcirii, care are o influență semnificativă asupra gradului de precizie al găurii desfășurate. În caz contrar, găurile sunt neuniforme și dificile, iar ruperea și spargerea măturii nu sunt excluse. Prin urmare, atunci când lucrați cu produse din oțel, cupru și aluminiu, se folosesc diferite lubrifianți:

  • piesele de oțel sunt lubrifiate cu ulei mineral;
  • emulsie de cupru cu ulei;
  • Aluminiu - cu terebentină și kerosen;
  • duraluminiu - ulei de rapiță.

Cum de a alege o scanare pentru metalExcepția este de bronz, fontă - cu aceste materiale puteți lucra "uscat".

Este strict interzisă rotirea scanării în direcția opusă, deoarece aceasta duce la spargerea dinților și apariția scorurilor. Pentru a obține un rezultat mai bun, se folosește așa-numita implementare manuală a mașinii. El a concluzionat că, în funcție de mărimea piesei de lucru din mandrina mașinii de găurit, este instalată o parte sau dezvoltarea în sine.

De exemplu, când fixați curățarea în ax strung, piesele mici în timpul prelucrării sunt ținute în mâini sau dispozitive speciale, și viceversa, părți destul de mari care sunt greu de ținut în mâini, introduse în cartuș, iar dezvoltarea este ținută de mâini.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiuluiCum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiului
Ce este un ghid de foraj, cum se face un suport verticalCe este un ghid de foraj, cum se face un suport vertical
Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atențieCum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
Mașină de găurit cu bază magneticăMașină de găurit cu bază magnetică
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
» » Tipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucru
© 2021 amigdas.com