amigdas.com

Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei

Plante TundraLumea tundrei este neobișnuit de gravă în climatul său, dar în același timp posedă o frumusețe atractivă. Bogăția sa de peisaje este incalculabilă, iar animale adaptate la condițiile locale se lovesc cu harul lor. Tundra este un ecosistem natural situat în nordul globului. Zona în care se înflorește viața este în partea centrală a Polului Nord. În timpul iernii temperatura variază în jurul valorii de -35 ° C, iar în timpul verii nu crește peste + 12 ° C.

Totalitatea ecosistemelor tundre (biomes) se dezvoltă activ, în ciuda condițiilor climatice dificile. Fauna acestor locuri este plină de mare varietate. Animalele petrec mult timp în hibernare sau caută regiuni mai calde.

Animalele și plantele din tundră: o listă

Lumea florei de tundră este reprezentată într-un mod foarte puțin:

 • mușchi - un arbust mic, care nu depășește 5 cm înălțime. Planta nu are flori și rădăcini. Moss absoarbe o cantitate semnificativă de apă, care vă permite să mențineți un echilibru fluid în tundră.
 • licheni - rude de ciuperci microscopice și alge. Acestea sunt componenta principală în dieta de cerb, care, datorită unei enzime speciale, le pot digera. Lichenii se hrănesc, de asemenea, cu insecte și nevertebrate.
 • La granițele sudice ale regiunilor tundre cresc pitici de mesteacan si salcie. Vara puteți observa înflorirea butașilor, a mapei și a urechilor. La sfârșitul verii plantele de fructe de padure dau fructe.

Fauna regiunilor nordice nu este la fel de diversă ca în regiunile cu un climat cald, dar este plină de aceeași sete de viață. Toate animalele din tundră sunt perfect adaptate la iernile reci, deoarece au lână groasă. Pentru fiecare dintre ele, natura înțeleaptă a stocat o sursă de hrană, care îi permite să-și mențină propria populație. Ce animale trăiesc în tundră, o lume a frigului și a pericolului?

 • Aici pradă vie: vulpi arctici, lupi tundra, ermine.
 • Puteți vedea mamifere: balena ucigașă, leul de mare, sigiliu.
 • Tundra a adăpostit un număr mare de rozătoare: lemmings, gophers.
 • În această lume rece, fiarele mari se dezvoltă: ursul polar, boul de mosc, los și reni.

Descriim unii reprezentanți ai lumii animalelor din tundră.

ren

În cazul în care reni trăieșteOmul, făcând prieteni cu acest gigant, stăpânea expansiunea extremă a pământului. Renul sălbatic este puțin mai mare decât familia sa domestică. Aceste animale trăiesc în comunități de câteva mii de persoane. Calea lor de migrare rămâne întotdeauna constantă de la o generație la alta. În fiecare anotimp de nomadă, ei depășiți aproximativ 500 de kilometri.

Structura copitelor lor a fost creată pentru a se deplasa de-a lungul stratului de zăpadă. Canturile speciale pe membre, în formă asemănătoare cu o lingură, ajută renii să-și câștige existența (mușchi și yagel). Aceste animale frumoase înot bine și pot face față cu ușurință cu corpuri mari de apă.

În dieta reni pot fi găsite o varietate de fructe de padure, ierburi și ciuperci. Aceste animale mănâncă uneori coarnele triburilor lor pentru a restabili pierderea sărurilor în timpul migrației. Puii cât mai devreme de a doua zi după naștere sunt capabili să rămână în picioare și să suga laptele mamei. Un pericol grav pentru indivizii și nou-născuții slabi este lupul tundric.

Arctic vulpe

Arctica vulpei: descrierea aspectului și modul în care acesta trăiește în tundrăAceste animale se găsesc în întreaga tundră a regiunii arctice. Polar vulpi sunt foarte pasionat de a manca rozătoare mici și ouă de persoane cu pene. În vremuri dificile vulpea arctică nu va disprețui și carne moartă. Ele pot urma urșii polari în speranța de a se bucura de resturile cina lor. Peștele și unele plante medicinale sunt, de asemenea, incluse în dieta acestor vicleni.

Polar vulpi construi găuri pentru adăpost și adăpost. Pentru locul clădirilor, sunt potrivite versanții dealurilor mici sau spațiul de pe malul râurilor. Burrows sunt echipate cu mai multe puncte de desfacere pentru situații neprevăzute. Lioanele sunt înzestrate cu o grosime în jos pe labele și corpul lor, ceea ce îi ajută să nu piardă căldura necesară în condiții meteorologice extreme. Corpul vulpilor are dimensiuni mici, iar coada, dimpotrivă, este colosal. Polar vulpe îl folosește ca o sursă suplimentară de căldură.

Lupul

Fiara are o rezistență incredibilă: poate să trăiască o săptămână întreagă fără mâncare și să treacă prin ea pe zi, aproximativ 20 de kilometri. Dar când acest animal din tundră își depășește prada, nu va lăsa o gheare. Vânătoare lupi într-un pachet, iar rolul beaters și cei care atacă este strict distribuit. Lupii sunt înzestrați cu un miros excelent, un aparat auditiv și sunt bine văzuți la o distanță considerabilă. Un pachet mare vânează puișori sau pe indivizii lor slabi.

Lupii au o rezistență de neegalat și viclenie. Această fiară încearcă să evite persoana. Femeile și bărbații se găsesc o singură dată, în sezonul de împerechere (începutul-mijlocul primăverii). Cu toate acestea, ele nu se schimbă niciodată.

Killer Whale

Ce arata o balena ucigasa?Acest animal al tundrei se referă la familia delfinilor, unde este cel mai mare reprezentant. Predatorul de mare este perfect adaptat pentru a trăi în condițiile dure ale Arcticii.

Killer balena se distinge printr-o minte mare și spirit. În ciuda faptului că aceste mamifere trăiesc în toate oceanele planetei, ele preferă în continuare apa rece.

Bomboanele ucigașe încep să migreze, dacă se găsește o lipsă de hrană în lumea tundră. Bomboane ucigașe ucigașe au nevoie de abundență în nutriție, deoarece stratul gras permite păstrarea căldurii în organism. Dieta include:

 • sigilii mari;
 • delfini;
 • balene și rechini de dimensiuni mici;
 • squid, caracatiță și broaște țestoase;
 • rozătoare care trăiesc în mări și râuri.

Lungimea trunchiului unui adult ajunge la opt metri, greutatea este de aproximativ șapte tone. Criminalii uciși sunt uniți în familii care numără aproximativ cincizeci de indivizi. Sunt capabili să lase hrana pentru rudele lor și să nu abandoneze turma pentru mult timp.

Lemmings

Acești rozătoare cu o dimensiune foarte mică au devenit cunoscuți datorită fecundității lor extraordinare, pe care o fac pentru exterminarea permanentă a propriei populații de către prădătorii tundrei. Lemmings sunt foarte voracious și mănâncă cantitatea de alimente de două ori mai greu ca greutatea lor. Ele diferă într-o energie de neclintit și nu intră deloc în hibernare. Douăzeci de ore de mâncare rozătoare, restul timpului este rezervat pentru un somn scurt.

Acolo, în cazul în care aceste animale sunt abundente, populații uriașe de alte animale tundra turma. Lemmings înșiși umbla la noi locuri în cazul în care speciile overpopulated zona. O locuință pentru ei este o nurcă mică, cu mai multe ieșiri.

Leul de mare

Mamifarul este caracterizat de urechi mici, o forma larga si lunga a aripioarelor din fata, care sunt principalele instrumente pentru a se deplasa intr-un mediu acvatic. Corpul leului de mare acopera o acoperire din lana groasa. Speranța de viață a animalului este de la 20 la 30 de ani.

Pentru a supraviețui, leii de mare au nevoie de o cantitate considerabilă de hrană. Sunt gustoase cu pești, reprezentanți de cefalopode și bivalve. Aceste animale pot vâna la profunzime datorită particularităților fiziologiei. Pe pământ, leii de mare se odihnesc, se înmulțesc în soare și se înmulțesc.

Vom salva lumea tundrei

Flora și fauna din regiunile nordice sunt extrem de vulnerabile, astfel încât sarcina umană este de a asigura siguranța reprezentanților latitudinilor arctice. Astăzi sunt create mai multe rezerve, unde sunt expediate animalele trimise la Cartea Roșie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Piticul mesteacan - în cazul în care un copac creste, soiurile sale popularePiticul mesteacan - în cazul în care un copac creste, soiurile sale populare
Pătrunjelul alb. Unde locuiește. Caracteristicile speciilor și vânătoareaPătrunjelul alb. Unde locuiește. Caracteristicile speciilor și vânătoarea
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Principalele tipuri de mușchi, aplicarea lor în designul peisajuluiPrincipalele tipuri de mușchi, aplicarea lor în designul peisajului
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Lacul Taimyr: geografie, climă, floră și faunăLacul Taimyr: geografie, climă, floră și faună
Plantele din taiga: reprezentanți ai lumii plantelorPlantele din taiga: reprezentanți ai lumii plantelor
» » Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
© 2021 amigdas.com