amigdas.com

Alfa-blocante: medicamente eficiente pentru prostatita

Alpha și transplanturiSistemul nervos uman conține receptori, prin care există o contracție sau relaxare a mușchilor și vaselor netede. În absența bolilor, organele funcționează fără probleme și nu există probleme. Când un om este lovit de prostatită, procesul inflamator poate afecta sistemul nervos. Lucrarea receptorilor este întreruptă. Există un spasm de mușchi neted al vezicii urinare și al uretrei. Aceasta duce la o încălcare a urinării, care este principalul simptom al inflamației prostatei. În acest caz, medicamentele ca alfa-blocanții ajung la salvare.

Efectele medicamentelor

Alfa-adrenoblocantele sunt medicamente care blochează receptorii alfa ai sistemului nervos. Datorită acestui fapt, sunt stimulați și alți receptori, ceea ce duce la relaxarea mușchilor și a vaselor de sânge din organism. Ca urmare, ele scad sau complet se elimină următoarele simptome de prostatită:

 • întârzierea sau dificultatea de scurgere a urinei;
 • durere în glanda prostatică și în zonele adiacente.

Dacă alfa-adrenoblocanții durează mult timp, riscul de reaparitie a exacerbării prostatitei cronice scade. Doar un urologist calificat trebuie să aleagă un curs de tratament, deoarece aceste medicamente nu au efecte selective. Aportul necontrolat al acestor medicamente poate duce la apariția următoarelor complicații:

 • oboseală rapidă, slăbiciune, dureri de cap;
 • angină pectorală, tahicardie;
 • încălcarea fluxului de lichid, care duce la apariția edemelor;
 • disfuncție a mușchiului cardiac.

Înainte de a numi astfel de medicamente cu prostatită, medicul evaluează starea generală a corpului unui bărbat. În absența contraindicațiilor, el recomandă un anumit remediu.

Medicamente care sunt utilizate pentru a trata prostatita

Alegeți alfa-blocanții luând în considerare boala. Există patru grupuri de droguri, care sunt utilizate în tratamentul prostatitei:

 • Utilizarea blocantelorselective cu acțiune scurtă;
 • acțiune selectivă pe termen lung;
 • neselectiv;
 • medicamente uroleptice.

Să le analizăm mai detaliat.

prazosin

Acesta este un medicament selectiv care acționează cu durată scurtă și care este absorbit din tractul gastro-intestinal și este excretat din organism împreună cu bila. Dilate vasele, precum și uretra, permițând urinei să fie în mod natural excretat din organism cu prostatita. Medicamentul nu poate fi luat fără numirea unui medic, deoarece, uneori, în timpul primei admiteri, pacientul poate avea o scădere bruscă a tensiunii arteriale, dar acest lucru nu afectează ritmul cardiac.

Prazosin provoacă următoarele complicații și efecte secundare:

 • leșin;
 • uscăciunea cavității bucale, greață;
 • dureri de cap;
 • slăbiciune;
 • leșin.

Medicamentul cu prostatită trebuie luat de două ori pe zi. Cursul tratamentului și dozajul exact sunt determinate de urolog.

alfuzosin

Acesta este un alfa-adrenoblocator al unui grup neselectiv, care este prescris bărbaților cu prostatită. Acest medicament are o eficiență ridicată, datorită căruia este foarte popular printre mijloacele moderne. Datorită alfuzosinei, există o scădere a presiunii în uretra, urinarea se face fără dificultăți, disuria este eliminată.

Dacă luați pilula, este posibil să prezentați următoarele reacții adverse:

 • diaree, greață;
 • reacții cutanate alergice;
 • amețeli și dureri de cap;
 • slăbiciune, somnolență, durere în abdomen;
 • zgomot în urechi, edem, angina pectorală.

Alfuzosinul nu poate fi administrat împreună cu alți alfa-blocanți, deoarece nu este compatibil cu acestea. În caz contrar, efectul hipotensiv este amplificat și există un risc de hipotensiune posturală severă. Luați drogul fără să mestecați.

doxazosina

Descrierea medicamentelor din prostatităUn astfel de instrument este unul dintre cele mai eficiente alfa-adrenoblocatori, deoarece ajută la restabilirea fluxului de urină, îmbunătățește urodynamica, reduce manifestarea hiperplaziei benigne de prostată. Acest lucru confirmă eficiența ridicată a medicamentului. În plus, doxazosinul nu reduce în mod semnificativ tensiunea arterială și reduce povara asupra sistemului cardiovascular. O astfel de remediu vindecă hiperplazia prostatei și a altor procese inflamatorii în prostată.

Doxazosin provoacă următoarele complicații:

 • insomnie, amețeli, leșin, dureri de cap;
 • vedere defectuoasă;
 • dureri de spate și piept;
 • dificultăți de respirație, astenie, aritmie cardiacă;
 • dermatită, mâncărime.

Supradozajul determină o scădere a tensiunii arteriale. Atunci când interacționează cu alte medicamente, doxazosinul crește sau agravează efectul terapeutic, astfel încât tratamentul cu un astfel de medicament trebuie efectuat sub supravegherea unui urolog sau a unui androlog.

terazosin

Un astfel de medicament este considerat un alfa-blocant neselectiv, dar el nu produce tahicardie pronunțată, ca majoritatea mijloacelor unui astfel de grup. Terazozina cu prostatită scade tonul vaselor venoase și reduce povara asupra inimii. În plus, el normalizează urinarea. Acest medicament blochează adrenoreceptorii musculare netede postsynaptice, rezultând o ieșire urinară mult mai ușoară.

Admiterea alfa-blocantelor cu prostatită trebuie prescrisă numai de către un medic, deoarece doar el calculează doza corectă. Acest lucru reduce riscul de efecte secundare și vă permite să obțineți un efect terapeutic maxim. Luați terazosină începând cu o doză minimă de 1 mg, crescând treptat. Medicamentul se administrează imediat înainte de culcare, pentru că după aceea ar trebui să se afle într-o poziție mincinoasă timp de mai multe ore.

Complicații și efecte secundare:

 • pierderea viziunii clare;
 • există umflarea extremităților inferioare;
 • există o tahicardie, o colapsare;
 • puterea scăzută.

tamsulosin

Numiri cu prostatităAcest alfa-blocant afectează în mod selectiv părțile prostatice ale gâtului vezicii urinare și ale uretrei, reducând astfel tonul mușchilor netezi, ceea ce duce la un flux normal de urină. În plus, simptomele proceselor inflamatorii și obstrucția scad. Rezultatul devine vizibil la două săptămâni după începerea tratamentului. În ciuda acestui fapt, medicamentul este considerat cel mai bun dintre alfa-blocanții în prostatită.

Este de remarcat faptul că acest medicament nu poate fi administrat la bărbații care suferă de hipotensiune arterială, afectare gravă a funcției hepatice și sensibilitate crescută la un astfel de medicament. Luați-o o dată pe zi după micul dejun.

Astfel, deși alfa-adrenoblocanții s-au dovedit eficienți în tratamentul prostatitei, ele nu sunt întotdeauna percepute în mod normal de către organism, contribuind la dezvoltarea complicațiilor și a efectelor secundare. Este interzisă implicarea în auto-medicație, prin urmare, astfel de medicamente ar trebui să fie prescrise numai de un medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Alfa blocante: tipuri și descriereAlfa blocante: tipuri și descriere
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Antibiotice pentru prostatita cronicaAntibiotice pentru prostatita cronica
Medicamente pentru tratamentul adenomului prostatic fără intervenție chirurgicalăMedicamente pentru tratamentul adenomului prostatic fără intervenție chirurgicală
Cel mai eficient remediu pentru prostatităCel mai eficient remediu pentru prostatită
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Simptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populareSimptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populare
Boli masculine de urologie: tratament și simptomeBoli masculine de urologie: tratament și simptome
» » Alfa-blocante: medicamente eficiente pentru prostatita
© 2021 amigdas.com