amigdas.com

Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog

Ce face gnathology?Dinții oamenilor erau bolnavi în orice moment. O persoană cu apariția primelor senzații dureroase din cavitatea orală se adresează mai întâi medicului dentist. Din păcate, chiar și un dentist de înaltă calitate nu reușește întotdeauna să găsească cauza durerii în gură. Atunci vine rândul gnatologului, care este capabil să găsească și să elimine cauza durerii.

Gnathology - ce este?

Există o mulțime de terminații nervoase în gura umană. În plus față de nervi, există o limbă, mușchi, ligamente, oase ale articulației temporomandibulare. Pentru munca corectă a tuturor acestor organe și răspunsuri știința numită gnathology.

gnathology deoarece știința este considerată relativ tânără. Acest focus studiază relația dintre organele situate în cavitatea orală și restul corpului în ansamblu. De exemplu, problemele cu ligamentele temporale ale maxilarului inferior pot provoca dureri la nivelul picioarelor.

Gnathology merge mână în mână cu noi ramuri, cum ar fi neurologie, otolaringologie, osteopatie.

Astfel, gnathology este considerat un fel de instalator armonie între aparatul maxilo-facial și restul corpului.

Sistem dentofacial

Pentru a înțelege suficient principiul muncii unui gnatholog, trebuie să înțelegem structura dentoalveolară sistem Drepturi:

 • Revizuirea TMJTMJ (articulația temporomandibulară) este considerată a fi articulația cea mai de bază și mobilă în cavitatea bucală. Această articulație este responsabilă de mișcarea maxilarului, participă la hranirea mâncării. Este de remarcat faptul că unele probleme în funcționarea articulației maxilarului pot fi dezvăluite sub formă de durere în temple, partea occipitală a capului și durere în urechi. Probleme pot apărea din cauza șocului nervos, deoarece mușchii pot fi în mod constant în stare stresată.
 • Dinții sunt considerați al doilea cel mai important organ al cavității orale. Ele sunt localizate fiecare în locul său, și cel mai mic încordare duce la probleme în cavitatea bucală.
 • Mușchii mușchilor includ patru mușchi:
 • mușchi de mestecat;
 • mușchiul pterygoid intern;
 • musculatura pterygoid externă;
 • temporal;

Mușchii mușchilor sunt considerați cei mai mobili din întregul corp uman. Ele sunt mai des decât alte grupuri musculare în mișcare.

Trebuie reținut că aceste trei linkuri nu pot funcționa separat. Pentru funcționarea corectă a dispozitivului cu fălci, este necesar să participați la toate legăturile: ligamente, mușchi și dinți.

Doctore gnatolog

Gnatologul este un specialist care studiază problemele TMJ, care găsește modalități de a le rezolva. Cel mai adesea doctorul unui gnatolog se confruntă cu astfel de probleme în stomatologie, după cum urmează:

 • Doctorul-gnatologapariția spasmelor dureroase, musculare și ligamentale;
 • structura anormală a TMJ, detectarea patologiilor TMJ;
 • stabilirea relației dintre organele orale și alte organe;

Cel mai adesea un gnatolog în stomatologie aderă la două instrucțiuni de ghidare:

 • diagnosticul funcțional: cu ajutorul acestei direcții medicul relevă gradul de pericol prin diagnosticare. El calculează diferența în munca corpului într-o stare tensionată și într-o stare de liniște.
 • analiză funcțională: cu ajutorul acestei direcții gnatologul încearcă să pregătească corect pacientul pentru tratament și să prescrie tratamentul cel mai eficient.

Munca unui gnatolog în stomatologie este destul de extinsă, necesită disponibilitatea unor cunoștințe fiabile. Trebuie remarcat faptul că mulți medici cooperează cu gnatologii, deoarece pot apărea boli de gât, dureri de cap și gât datorită dezvoltării patologiilor în cavitatea bucală.

Doctorul nu folosește numai echipament special în munca sa. În majoritatea cazurilor, problemele cu TMJ sunt ajutate de kapi, traineri și miogimnastică.

antrenor-Unelte speciale din silicon. Cu acesta, în stomatologie muscatura de multe ori corectă, mai ales în cazul în care există un astfel de fenomen neplăcut al structurii incorecte a mandibulei., Iar formatorul poate elimina problemele cu respirația (rata insuficiență respiratorie, dispnee).

CapaAl doilea dispozitiv, capacul dentar, utilizat în mod activ de către gnatologi în problemele asociate cu curbura dinților. Această patologie poate fi congenitală și dobândită. Capacul este realizat sub forma unei plăci cu o depresiune separată pentru fiecare dinte. Se prescrie un capac în cazul în care pacientul are un dinte așa-numit "inversat" al maxilarului inferior. Cu ajutorul acestuia, dentiția este ușor deplasată, ceea ce vă permite să aduceți dinții în forma corespunzătoare.

Dacă problemele cu TMJ în stomatologie nu sunt atât de grave, gnatologul vă recomandă să aplicați miogimnastiku. Acestea sunt elemente special concepute de terapie fizică, care sunt utilizate ca o metodă independentă de prevenire și un aspect auxiliar al tratamentului principal.

Gimnastica terapeutică este folosită în principal pentru a instrui mușchii maxilarului.

Trebuie reamintit faptul că exercițiile pe care le selectați nu pot aduce nici un rezultat. Faptul este că complexul de exerciții depinde direct de disfuncția TMJ, de aceea numai gnatologul poate selecta corect gimnastica terapeutică.

Dacă o persoană este dăunătoare obiceiuri, în special, cum ar fi: capul plecat, un telefon mobil presat la plechu- scrâșnind zubami- proptesc mână maxilarului, pot să apară în curând migrene, dureri in fata si gat. Chiar și o poziție greșită poate duce la o încălcare a TMJ, adesea gnatologii efectuează tratamentul pacientului împreună cu osteopatii.

Gnatologii observă că procedurile cosmetice, cum ar fi alinierea dinților, nu garantează o funcționare corectă a dispozitivului cu fălci. Toți dinții aflați în maxilarul superior trebuie să intre în contact cu dinții aflați în maxilarul inferior și invers. Chiar dacă pacientul are dinți perfect netezi, acest lucru nu garantează funcționarea corectă a mușchilor și ligamentelor maxilarului.

Trebuie amintit faptul că îmbinarea formează așa-numitul "dinții al șaselea". Acești dinți de mestecat sunt tăiați mai întâi și sunt responsabili pentru dezvoltarea corectă a articulației fălci, astfel că este absolut necesar să se observe, în stadiul inițial, cât mai des posibil creșterea lor adecvată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dentiții înțepați la un copil și la un adult: de ce dinții încep să putrezeascăDentiții înțepați la un copil și la un adult: de ce dinții încep să putrezească
Cauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelorCauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelor
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunereaCofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
De ce durează vârful limbii, ce tratament este necesarDe ce durează vârful limbii, ce tratament este necesar
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
» » Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
© 2021 amigdas.com