amigdas.com

Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle

Descrierea soparlaBaziliscul căști este o șopârlă extraordinară din genul Basilisk. În aparență, este foarte asemănător cu un dinozaur. Shimonosnye basilisks au capacitatea de a rămâne pe suprafața apei și de a alerga destul de repede peste ea. Locuiește în pădurile tropicale, în pășuni lângă râuri sau pe copaci.

Noaptea reptilele dorm, iar dimineata se duc la vanatoare. Pădurea lor poate fi insecte diferite, precum și pui și chiar pești mici, pe care îi smulg direct din apă.

Natura șopârlelor basilisc este destul de timidă. În junglă există multe călăreți glutonoși care îi vânează. Mulți șopârle nu trăiesc până la doi ani, deoarece devin prada lor. Basiliskii sunt mereu în gardă și la cel mai mic pericol imediat încep să alerge.

Sarcina bărbaților sexuali maturi este de a proteja teritoriul. Femeile sunt responsabile de subzistența lor.

Aceste șopârle pot fi ținute în captivitate. Cu o îngrijire corespunzătoare, durata vieții poate fi de aproximativ zece ani. Pentru oameni, bazilicii sunt complet siguri. Nu sunt agresivi sau otrăviți.

Descrierea baziliscului cu căști

Șopârla basilistăAceasta este o șopârlă destul de mare, cu o culoare verde strălucitoare. Pe părțile laterale ale reptilelor sunt incluziuni ușoare. Capul basiliscurilor este mic, cu o gură largă. În spatele capului lor, au o prelungire plană de aproximativ patru centimetri, care seamănă cu o cască. De aici și au primit numele lor aceste șopârle neobișnuite. Pe spatele acestor reptile este o creastă, care este acoperită cu procese vertebrale. La bărbați, este mai mare decât la femele. Limitele anterioare ale basiliscurilor sunt scurte cu gheare lungi. Pe degetele picioarelor musculare din spate există o creastă scalabilă.

Greutatea masculilor poate fi de aproximativ 600 de grame, dar greutatea femelelor nu este mai mare de 400 de grame. Lungimea corpului acestor șopârle uimitoare poate ajunge la 80 cm. Coada necesită două treimi din lungimea întregului corp de șopârlă.

Shimonosnye basilisks sunt remarcabile înotători și scafandri. Aceste animale pot rămâne sub apă timp de aproximativ o jumătate de oră. Pe teren, șopârlele se mișcă foarte repede. Pot dezvolta o viteză de aproximativ zece kilometri pe oră.

Întreținerea și îngrijirea baziliscelor crăpate

Șopârlele pot fi ținute în captivitate, dar pentru aceasta au nevoie de un terariu verticale spațios. Pentru un basilisc adult Este necesar un terrarium, al cărui volum ar trebui să fie de aproximativ 200 de litri. Ar trebui să conțină plante care imită păduri. Și, de asemenea, ar trebui să existe ramuri și diverse pasaje care vor servi drept imitație de copaci.

Pentru iluminarea și încălzirea terariului se utilizează lămpi speciale pentru reptile cu radiații ultraviolete. Ar trebui să lucreze aproximativ 13 ore pe zi. În timpul zilei, temperatura ar trebui să fie de aproximativ 29 de grade, iar noaptea poate fi redusă la 21 grade Celsius.

Din moment ce habitatul basiliscurilor căptușite este pădurile tropicale umede, umiditatea din terariu trebuie să fie ridicată (aproximativ 80%). Pentru ao menține, este necesară pulverizarea terariului cu apă. Să știți, că umiditatea excesivă poate contribui la dezvoltarea de infecții fungice la bazilici.

Caracterul șopârlelor cu căști este nervos, agitat. Este foarte dificil să îmblânzim aceste animale. Împreună, puteți păstra numai șopârlele de sex opus. În nici un caz nu ar trebui să fie păstrate împreună doi bărbați. Ei nu se mai tolerează, vor afla în mod constant relația și vor aranja luptele între ei.

Hrănirea baziliscurilor călite

Shimonosnye basilisks sunt omnivore. Dieta lor poate include:

  • Caracteristicile baziliscului de șopârlăverdeață;
  • legume;
  • fructe;
  • diverse insecte (greieri, viermi de făină, lăcuste);
  • melci;
  • mici broaște.

De două ori pe săptămână este necesar să se adauge vitamine speciale pentru reptile. Și, de asemenea, să nu uitați că alimentele trebuie pulverizate cu calciu.

Sângeți șopârlele tinere de două ori pe zi. Persoanele adulte sunt hrănite de patru ori pe săptămână.

Reproducerea basiliscurilor crăpate

În scopul de a reproduce șopârle a fost necesar să se conțină în mod corespunzător aceste animale. O mare importanță pentru reproducere sunt acești factori:

  1. Temperatura.
  2. Umiditate.
  3. De iluminat.

Baziliscurile sunt considerate mature sexual într-un an și jumătate, doi ani. Ei se împerechează aproximativ 20 de minute. La trei săptămâni după debutul sarcinii, femeile încep să caute un loc potrivit pentru a depune ouă. La ouat, pot exista mai mult de cincisprezece ouă. În timpul sezonului de reproducere, femelele pot pune ouă de aproximativ cinci ori. Perioada de incubație durează aproximativ zece săptămâni. Apoi, în lumină apar mici bazilici. Lungimea corpului de reptile tinere este de aproximativ 11 cm. Baziliscurile cresc destul de rapid. Primele zile ale nou-născutului hrăniți cu conținutul de saculeți de gălbenuș. Când sunt goi, șopârlele tânără ieșesc mai întâi de vânătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
De ce vis de o șopârlă? Interpretarea visuluiDe ce vis de o șopârlă? Interpretarea visului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
» » Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
© 2021 amigdas.com