amigdas.com

Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare

Din abcesul dințilorAbcesul dintelui se numește inflamație acută. Se acceptă să se facă distincția între două forme ale bolii: acută și cronică. Absența tratamentului abcesului dentar acut poate duce la auto-deschiderea abcesului și la trecerea bolii într-o formă cronică. În astfel de cazuri, riscul de complicații, inclusiv formarea fistulei, este ridicat.

Cauze și semne ale bolii

Pentru a incepe un abces dentar, afectarea smalțului sau a gingiilor. Acest lucru poate fi rezultatul unui efect mecanic sau al unei boli dentare care distruge structura dintelui (carii). Patologia produce următoarele simptome:

 • Abces parodontalexacerbarea acută a durerii în timpul mestecării;
 • pierderea apetitului;
 • tulburări de somn;
 • sensibilitate crescuta la rece si cald;
 • temperatura corporală ridicată;
 • durere constanta in regiunea dintelui;
 • roșeața și umflarea gingiilor din jurul dintelui dureros;
 • o creștere semnificativă a ganglionilor limfatici cervicali;
 • apariția unui gust amar în gură;
 • prezența mirosului putrefactiv din gură;
 • pierderea durerii de dinți a pigmentării naturale.

Când apar unul sau mai multe semne ale abcesului dentar, este necesar să faceți o întâlnire cu medicul dentist și să faceți o examinare adecvată. Bolile detectate în timp util și tratamentul la timp au început să evite înfrângerea țesuturilor adiacente și dezvoltarea complicațiilor.

Abcesul acut și cronic

Abcesul pe locul dintelui îndepărtatAbcesul purulen al dintelui este neapărat însoțit de mărirea ganglionilor limfatici și edemul țesuturilor moi în apropierea dintelui afectat. În prima etapă, patologia se poate dezvolta fără un sindrom de durere pronunțat. Treptat, pacientul începe să se plângă de apariția tragerii, trăgând durere. Odată cu dezvoltarea patologiei, durerea devine constantă, câștigând intensitate. Umflarea țesuturilor devine vizibilă chiar și după examinarea externă din cauza umflăturii obrazului. Starea generală a pacientului se înrăutățește semnificativ, simptomele sunt însoțite de dureri de cap și temperatură ridicată a corpului.

Abcesul cronic al dintelui este însoțit de durere moderată, care devine eficientă numai atunci când atingeți zona afectată. Abcesul nu diferă în funcție de dimensiune și este adesea deschis în mod spontan. Dar lipsa tratamentului de calitate permite ca infecția să rămână în organism, ceea ce provoacă recidive. Un abces cronic al dintelui se caracterizează prin conservarea temperaturii normale a corpului. Frecvente abcese de dinți duce la eliminarea treptată a terminațiilor nervoase. O astfel de stare este semnalată de absența durerii cu o patologie pronunțată.

Unii pacienți preferă să scrie o edemă descendentă și nici o durere pentru recuperare. De fapt, procesul inflamator a distrus un dinte și sa răspândit pe un teritoriu nou:

 • pe alți dinți;
 • adânc în maxilar.

Focurile noi de supurație se dau după un timp. Nevoia de a merge la dentist se confruntă cu complicații grave.

Abcesul dintelui de lapte Este periculos să pătrundă infecția la rădăcina dintelui molar, care îi va provoca moartea. Pentru a strânge cu tratamentul abcesului dintelui la copii este extrem de periculos. În plus față de riscul de a pierde dintele molari, există o probabilitate mare de infecție în sânge. Subțirele smalțului dinților din lapte accelerează foarte mult dezvoltarea complicațiilor și a fistulei, ceea ce face ca în viitor micul pacient să fie extrem de vulnerabil la gât, răceală, astm bronșic și alergii. Tratamentul adecvat este în măsură să numească numai un dentist, astfel încât să nu puteți refuza să-l vizitați.

Cazuri speciale

Gumele pe gingiile cu abcesÎndepărtarea unui dinte bolnav aduce pacientului scutire de durere de dinți agonizantă. Procesul în sine apare sub influența anesteziei, dar sfârșitul acțiunii sale nu coincide cu momentul vindecării găurii de sângerare. Medicul dentist oferă recomandări privind igiena și nutriția. Adesea, după separarea de sursa problemei, pacienții consideră conformitatea cu recomandările medicului cu reasigurarea obișnuită. Dar o rană deschisă este extrem de vulnerabilă la agenții infecțioși. Debutul unui abces după extragerea dinților este urmat de:

 • apariția durerii de dinți;
 • mirosul din gură;
 • sângerare prelungită din soclu;
 • formarea unui depozit purulent.

În cazuri rare, cauza patologiei este lipsa procesării sterile adecvate a instrumentelor chirurgicale.

Abscesul periapical sau deteriorarea rădăcinii dintelui apar ca urmare a cariilor adânci. Agentul cauzal este în proximitate periculoasă față de vasele de sânge, care de multe ori se transformă în răspândirea acestuia în întregul corp. Simptomele patologiei sunt pronunțate: edem pronunțat, durere severă de foraj, care tinde să crească noaptea. Îndepărtarea unui astfel de abces este complicată de particularitățile locației sale.

Adesea, dentistul trebuie să crească povara traumatică asupra zonei afectate prin zdrobirea unui dinte bolnav. Este nevoie de mai mult timp pentru a vindeca o astfel de rană decât pentru ceea ce rămâne după o îndepărtare standard. Lipsa de ușurare după 3 zile înseamnă re-infectare, deci aveți nevoie de un tratament imediat pentru dentist.

Cum arată abcesul parodontal?Abcesul parodontal este o inflamație în interiorul buzunarului dentogingival. Conținutul purulent se simte ca o mică minge strânsă în gingie. Reducerea imunității generale în combinație cu igiena slabă promovează reproducerea activă a bacteriilor. Odată cu acumularea de puroi în buzunarul parodontal promovează dezvoltarea abcesului parodontal. Procesul este agravat de prezența tartrului sau a corpului străin în zona afectată, ceea ce împiedică scurgerea naturală a puroiului. Inflamația în buzunarul parodontal afectează țesuturile moi, provocând o slăbire a dintelui.

Complicații ale patologiei

Cele mai periculoase complicații ale abcesului dentar sunt penetrarea infecției la țesutul osos al formării maxilarului și fistulei. Infecția, care a afectat integritatea structurii osoase a maxilarului inferior, are acces liber la membranele creierului, înfrângerea sa amenință un rezultat fatal rapid. Un scenariu similar este posibil în absența tratamentului calitativ. Dezvoltarea patologiei distruge mai întâi rădăcina dintelui, în timp ce simptomele bolii sunt reduse semnificativ, dar relieful este imaginar. În timp ce pacientul este mulțumit de absența durerii, infecția afectează țesuturile moi și osoase.

Printre alte posibile patologii capabile să se dezvolte pe fundalul unui abces, există:

 1. Sepsis.
 2. Pericardită purulentă.
 3. Osteomielita.
 4. Deformarea oaselor faciale ca rezultat al înmuiere.
 5. Eșecuri în activitatea sistemului respirator.

Ruptura spontană a abcesului (sau ca urmare a tratamentului mecanic) necesită asistență medicală imediată. Spălarea cu antiseptice nu este suficientă pentru a scăpa complet de infecție. Ca urmare, patologia trece într-o formă cronică, iar pacientul trebuie să se descurce destul de des cu abcesul.

Principiile terapiei

Scopul terapiei este de a purifica zona afectată de puroi și de a suprima procesul inflamator. În cazurile standard, dentistul efectuează o procedură de drenaj. Aceasta constă în forarea părții afectate a dintelui, pentru a curăța puroiul prin gaură și pentru a-l trata cu soluții antiseptice.

Drenajul abcesului dinteluiÎn cazurile în care inflamația afectează numai gingia cu un dinte sănătos, se face o mică incizie pentru drenare. Posibilitățile de medicină modernă vă permit să faceți o tăiere cu un laser. Această abordare reduce riscul de aderare la o rană deschisă.

Abcesele mari, care nu permit îndepărtarea tuturor puroiului într-o singură procedură de drenare, necesită un dentist instalarea unui tub special pentru îndepărtarea acestuia. O mică incizie este făcută pentru a introduce tubul. Până când întregul conținut al abcesului este complet eliminat, pacientului i se alocă un tratament suplimentar, inclusiv fizioterapia și tratamentul cu soluții antiseptice. În majoritatea cazurilor, inciziile pentru tuburi sunt minime și nu necesită terapie specifică, necesitatea suturii apare numai în situații foarte rare.

Abcesul dentar necesită tratament obligatoriu sub supravegherea unui specialist. Tratamentul precoce și auto-medicația pot provoca complicații grave sau pot duce la deces.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face răuCum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Absces în gât - ceea ce este, tipurile, simptomele și tratamentulAbsces în gât - ceea ce este, tipurile, simptomele și tratamentul
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Purpuriu abces: semne, fotografii și tratamentPurpuriu abces: semne, fotografii și tratament
Ce trebuie să faceți dacă gingia este inflamată în apropierea dinteluiCe trebuie să faceți dacă gingia este inflamată în apropierea dintelui
» » Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
© 2021 amigdas.com