amigdas.com

Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire

Ulcerul în tratamentul guriiUlcerații în gură sunt patologii destul de comune care provoacă multe inconveniente. De regulă, în timpul bolii și stresului

, Cu toate acestea, au motive diferite pentru educație, prin urmare, și pot apărea în orice moment.

Din fericire, de la rănile din gură, în majoritatea cazurilor, puteți scăpa fără efort prea mult acasă. Cu toate acestea, dacă toate încercările de a vindeca ulcerele din gură nu dau rezultatul adecvat, atunci este necesar să vizitați imediat cabinetul stomatologic.

Clasificări în gură: cauzele educației

Poate că cea mai frecventă cauză a inflamației mucoasei bucale este stomatita. Această boală este condiționată de stomatită traumatică, alergică, fungică, herpetiformă și aftoasă. Boala poate avea o formă cronică sau acută.

 • Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireStomatita aftoasă este o patologie, a cărei evoluție însoțită de inflamație mucoasa orală, caracterizată prin formarea de răni dureroase la pupa - albicios, care au contururi clare.
 • Stomatita aftoasă recidivantă este o boală cronică cu perioade de exacerbare repetate. În timpul unei leziuni minore a mucoasei gurii, apar mici ulcere - aphthae.
 • Stomatita herpetiformă este însoțită de formarea mai multor ulcere mici în cavitatea bucală, care se aseamănă vizual cu herpesul. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, această boală afectează femeile sub vârsta de 30 de ani.
 • Stomatita fungică este o patologie cauzată de o infecție fungică, care este însoțită de o acoperire de membrane mucoase cu o acoperire albicioasă.
 • Periadenita necrotică recurentă sau Settona aphthae se caracterizează prin formare sigilii în strat submucosal cavitatea orală, cu evoluția bolii în acest loc, se formează leziuni dureroase cu marginile umflate și ridicate și, de asemenea, însoțite de un infiltrat inflamator.
 • Stomatita ulcerativa este o consecinta a stomatitei netratate catarala sau obisnuita.
 • Gingivita ulcerativă este însoțită de formarea de răni multiple în papile.
 • Radiații sau daune chimice. În cele mai multe cazuri, ca urmare a expunerii la radiații la nivelul mucoasei cavității bucale, se formează răni dureroase de culoare roșie. În ceea ce privește deteriorarea chimică, efectul asupra membranelor mucoase ale gurii determină arsuri cu manifestări de ulcere.

Și, de asemenea, este de remarcat faptul că un motiv destul de comun pentru formarea de răni în gură sunt traumatice ulcere. Acestea sunt formate ca urmare a:

 • o intervenție dentară de slabă calitate;
 • periajul excesiv al dinților și al limbii;
 • având un obicei prost, în mod constant mușcă limba și obrajii;
 • leziuni rezultate din consumul de alimente solide.

Cauza formării rănilor în cer la copii este obiceiul de a suga un deget mare. Ulcerul se caracterizează prin culoarea galbenă și afectează membrana mucoasă a cerului.

Răni în gură: simptome de boli comune

Trebuie remarcat faptul că un număr mare de boli ale cavității bucale sunt însoțite de formarea de ulcere pe membranele mucoase. Printre cele mai frecvente patologii se numără:

 1. Ulcerații în gurăCancer. Odată cu apariția cancerului, ulcerele se caracterizează prin margini îngroșate și neuniforme. De regulă, ele nu provoacă senzații dureroase, dar nu se vindecă mult timp.
 2. Gingivostomatita în formă necrotică acută se dezvoltă ca urmare a intrării în cavitatea bucală infecții virale. În cele mai multe cazuri, rănile apar în zona glandelor, palatului moale, gingiilor și obrajilor.
 3. Sifilisul. Aceasta durere în gură este însoțită de formarea de ulcere rotunde, nedureroase multiple pe membranele mucoase ale cavității orale, care sunt colorate în roșu, iar durerea are un strat de culoare gri închis.
 4. Tuberculoza mucoasei orale. Primul clopot de alarmă al dezvoltării bolii este colinele miniatură, după un timp, în locul lor se formează ulcerații multiple, care cresc treptat în dimensiune. Inflamația însăși este superficială, baza acesteia fiind formată din celulele hemoragice ale epiteliului. Sindromul de durere este cronic și acut. Adulții își pierd rapid greutatea, temperatura corpului crește treptat, glandele sudoripare abundă sudoare secretă, iar limba este acoperită.

Tratamentul plăgii poate necesita terapie pe termen lung, mai ales dacă utilizați medicamente fără minte. Luați act de faptul că fiecare boală are o cauză proprie, care trebuie identificată fără întârziere.

Stomatita aftoasă: simptome

În majoritatea cazurilor, pe părțile mobile ale gurii se formează ulcerații în gură cauzate de stomatita aftoasă, de exemplu: baza gingiei, suprafața interioară a obrajilor și a buzelor sau limba. Încă de la început, leziunile vor arăta ca mici tumori roșii sau ovale roșii, care, de regulă, apar în timpul zilei.

Pe ulcerul deteriorat apar filme de culoare albă sau galbenă, care în jurul marginilor sunt înconjurate de un cerc roșu. Tratamentul patologiei nu este de obicei cauzează dificultăți, Rănile se vindecă în decurs de două săptămâni, fără a avea nici o urmă de cicatrici. Cursul bolii este rareori însoțit de o creștere a temperaturii corpului și, de asemenea, nu este asociat cu alte afecțiuni ale cavității bucale.

În majoritatea cazurilor, cu manifestarea acestei patologii, o persoană dezvoltă mai mult de două ulcerații la un moment dat.

Stomatita herpetiformă: simptome

Când boala progresează, pacientul dezvoltă multiple răni mici. Din punct de vedere vizual, ulcerele seamănă cu răni formate cu herpes. Așa cum am spus mai devreme, boala apare la femeile cu vârsta sub 30 de ani și tratamentul nu provoacă dificultăți speciale.

Practic, această formă de stomatită afectează suprafețele inferioare ale limbii. Baza ranii este albă, dar nu are limite clare. Tratamentul patologiei trebuie să fie de cel puțin 7 - 10 zile.

Ulcer traumatic: stomatită

Cum să tratezi răni în gurăÎn cele mai multe cazuri, această formă de patologie se manifestă ca urmare a impactului fizic. Destul de des, rănile se formează ca urmare a unei mușcări neintenționate a mucoasei orale. Și, de asemenea, probabilitatea de deteriorare a periuței de dinți este posibilă.

Ulcerele traumatice pot provoca tratament dentar în cazul utilizării inexacte a instrumentelor.

Răni în gură: manipulare preventivă

Pentru a minimiza tratamentul rănilor în mucoasa orală, să adere la unele recomandări, ceea ce va minimiza probabilitatea apariției acestora:

 • Cum se trateaza stomatitaevitați situațiile stresante;
 • monitorizați cu atenție igiena orală, utilizând produse de calitate;
 • încercați să nu permiteți rănirea cavității bucale;
 • să se abțină de la consumarea unor alimente și băuturi excesiv de calde;
 • este necesar să se ia periodic medicamente imunostimulante și complexe de vitamine;
 • efectuați în mod regulat vizite la cabinetul stomatologic la un medic bona fide.

Se întâmplă destul de des răni în gura oamenilor, dar nu acordă atenție patologiei. Adulții trebuie să înceapă imediat să trateze rănile, astfel încât forma neglijată a bolii să nu poată da naștere la sănătate în viitor.

Cum să tratați ulcerele orale?

Nu neglija medicina populară, deoarece au fost inventate un număr mare de rețete care permit adulților să fie tratați acasă fără utilizarea chimiei. Să ne uităm la cele mai obișnuite:

 1. De ce apar jazvochki pe limbă?Pentru a trata ulcerele sau depunerile albe din gură, puteți utiliza sifon, adăugând o cantitate mică de apă în apă și aplicând în zona afectată. În plus, sifon poate fi adăugat în apă și clătiți gura de mai multe ori pe parcursul zilei.
 2. Se recomandă pentru igiena orală să se utilizeze un decoct de flori de calendula, decoctul de râs cal, peroxid de hidrogen sau suc de morcovi. Este necesar să începeți utilizarea ceaiurilor multivitamine din prima zi de tratament.
 3. Tratați acoperirea albă și răni în gură pot fi utilizați comprimate furatsilina, sare și sifon, dizolvate în apă. Pentru două pahare de apă fiartă, trebuie să pregătiți o linguriță de sare și sifon și 5 comprimate de furatsilină.
 4. Zonele afectate ale mucoasei sunt recomandate pentru a lubrifia smântână cu adăugarea de ceapă sau usturoi, o alternativă excelentă este uleiul de cătină.

În cazul în care toate metodele de mai sus nu au avut succes, atunci este necesar să se utilizeze modalități medicamentoase de tratare a rănilor:

 • Este necesar să se ia în interiorul organismului desensibilizatori sau antihistaminice;
 • Este obligatorie tratarea zonelor afectate cu geluri cu lidocaină, geluri care conțin dexametazonă;
 • Pentru igiena orală se recomandă antiseptice;
 • Dacă se diagnostichează herpesul, se vor folosi pastile și unguent "Acyclovir".

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa trateziStomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa tratezi
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
Cum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratamentCum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratament
Cum să scapi de carii acasăCum să scapi de carii acasă
Stomatita aftoasă: cauze, simptome și tratamentStomatita aftoasă: cauze, simptome și tratament
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Stomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugariStomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugari
Stomatită ulcerativă necroticăStomatită ulcerativă necrotică
Ce fel de tratament este necesar pentru combaterea stomatitei la un copil?Ce fel de tratament este necesar pentru combaterea stomatitei la un copil?
» » Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
© 2021 amigdas.com