amigdas.com

Alergiile la pisici - cauze, simptome, tratament

Simptomele alergiilor la pisiciDin păcate, multe boli umane pot apărea la pisici. Unele dintre ele nu sunt fatale, dar pot înrăutăți serios calitatea vieții. Alergia la pisici este obișnuită. Cu alte cuvinte, este vorba de hipersensibilitate la anumite substanțe. Luați în considerare ceea ce se întâmplă alergii la pisici, simptome și tratament, dar, pentru început, vom selecta tipurile de boală.

tipuri

Protecția sănătății pisicilor este imună. Uneori eșuează și atacă substanțele normale. Aceasta duce la dezvoltarea de alergii la pisica. Alocați următoarele tipuri de boli:

 1. Atopic - cel mai adesea dermatoză, alergenii provin din mediul extern, este dificil să se facă un agent iritant.
 2. Nutrițional - se dezvoltă lent sau prea repede, simptomele se manifestă numai după un timp, cu acumularea unui alergen. Cel mai adesea apare pe pui, carne de vită, ouă și altele.
 3. Insecte - reacție la mușcăturile insectelor - viespi, purici, albine etc.

O alergie la o pisică poate apărea pe orice substanță. Excepție - apă potabilă purificată. Există factori de risc suplimentari:

 • Reactia la furaje ieftine, ca si in materiile prime, un numar mare de aditivi.
 • Infestarea cu purici sau contactul cu animalul afectat.
 • Produse chimice de uz casnic.
 • Predispoziția ereditară - în special, se referă la animalele de rasă pură.
 • Praful de casa si polenul de plante.
 • Medicamente.
 • Condiții slabe de mediu.

Aceasta nu este o listă completă a cauzelor alergiilor la pisici. Cel mai adesea iritantul devine mâncare. Opțional, alimente uscate, reacția poate provoca orice produs.

Alimente uscate și derivații acestora

Cum să tratați alergiile la pisiciAstăzi, piața este gata să ofere o gamă largă de alimente pentru pisici. De la cel mai ieftin la cel indecent de costisitor. Din păcate, unele ingrediente din compoziție poate provoca alergii la pisică. Pentru a le transporta - porumb. Aceasta este cea mai ieftină umplutură, este adesea găsită în furaje ieftine. Pe locul doi - fructe de mare și produse din soia. Al treilea este carnea de tauri și berbeci. Al patrulea este un pui.

Produsele din carne provoacă adesea o alergie datorată efectelor animalelor industriale, deoarece animalele sunt perforate cu un curs de droguri înainte de sacrificare. Lista se închide cu grâu și alte derivate.

Mulți producători de alimente tind să reducă costul de fabricație a unui produs, de unde și dorința de a economisi pe componente. Acest lucru afectează negativ calitatea alimentării. Mâncarea uscată ieftină nu este plină de vitamine, ci din abundență - umpluturi alergenice. Proteina prelucrată suplimentară poate provoca o reacție inadecvată a organismului.

Hipersensibilitate alimentară

Principala problemă a alergiilor la pisici - definirea unei boli. Spre deosebire de formele umane, simptomele animalului nu sunt atât de evidente. Chiar mai dificil de determinat alergenul. Deci, simptomul distinctiv al alergiilor alimentare la o pisică este apariția iritațiilor pe piele. Nu dispare nici măcar atunci când utilizați medicamente cu steroizi. Principala dificultate este că alergia nu este imediat evidentă. Anii pot trece înainte de apariția primelor simptome. Acest lucru face dificilă izolarea alergenului.

Cel mai adesea, alergia la pisici se manifestă în alimente scumpe. Astăzi există linii de hrană uscată cu proteine. În ciuda compoziției bune, subprodusele din carne pot provoca hipersensibilitate.

Principalele simptome ale alergiilor alimentare:

 1. De ce pisica are o alergiematreata si caderea parului;
 2. mâncărime constante - pisica se roteste si se freaca de tot;
 3. apatie sau agresivitate completă;
 4. miros neplăcut din blană;
 5. transpirație crescută;
 6. Ulcere și pete roșii;

Problema este că simptomele de mai sus sunt similare cu alte boli. Tratamentul de multe ori nu ajută, pentru că este vorba de alergii, nu de infecții fungice. Un diagnostic precis poate fi stabilit într-o clinică veterinară. Inspectia Cat poate indica natura unei reactii alergice - este vorba despre localizare:

 • Locurile din zona coada - semnal despre mușcăturile de purici;
 • Umflarea picioarelor și a picioarelor picioarelor - iritarea umpluturii;
 • Ulcere pe urechi și creastă - iritații la medicamente;

Semnele de mai sus nu sunt exacte. În orice caz, o pisică bolnavă trebuie prezentată medicului veterinar. Tratamentul se desfășoară în mai multe etape. Primul dintre ele este diagnosticarea.

diagnosticare

Cat nu poate face teste alergice. Pentru astăzi, aceasta este metoda cea mai eficientă de detectare a alergenilor pentru oameni. Există mici seturi de eșantioane pentru animale de companie cu blană, dar acestea nu acoperă întreaga gamă de stimuli. Înainte de începerea tratamentului, medicul veterinar se întreabă cu atenție despre stilul de viață al pisicii, dieta, obiceiurile etc.

Necesitatea examinării de către medic este dictată de îngrijirea animalului de companie. Numai un specialist competent poate efectua diagnosticarea diferențiată a bolilor. Locurile și pleoapele pot fi un simptom al alergiilor, dar și al lipsei. În plus, un medic veterinar va aloca o serie de teste pentru a identifica paraziți.

Tratamentul este prescris pe baza rezultatelor sondajului și a testelor. În cazul în care alergia a apărut ca urmare a unor purici sau acarieni, medicul veterinar prescrie șampoane speciale și picături de paraziți. Este mai dificilă în cazul alergiilor alimentare. Orice proprietar poate efectua sfaturi simple pentru relaxarea starii de companie:

 • efectuarea curățării zilnice umede;
 • îndepărtați sau eliminați complet plantele din interior;
 • Pentru a elimina locurile inaccesibile de produse chimice de uz casnic și articole pentru curățare;
 • Pentru a revizui dieta pisicii;
 • Efectuați regulat tratament pentru căpușe și purici;

Alimente la domiciliu sau alimente uscate?

Semne de alergie la pisiciOrice tratament începe cu stabilirea cauzei bolii. În cazul alergiilor, este necesar determinați stimulul și eliminați-l. Este mai ușor să faci acest lucru cu hrană naturală. Mulți oameni percep în mod eronat hrănirea naturală ca „resturi de la masa“, uitând faptul că pisica nu poate mânca condimente, prăjit, sărat, și așa mai departe. N. Cel mai simplu mod de a urmări reacția prin adăugarea unui nou produs sau tip de carne. Ca urmare, prin experiență, puteți identifica alimentele alergene și non-alergenice. Începe cu 1-2 tipuri de proteine ​​și 1 tip de carbohidrați, fiecare săptămână adăugând un produs nou.

Situația cu alimente uscate este mult mai complicată. Mulți conducători de furaje medicinale au alimente speciale pentru persoanele care suferă de alergii. Este necesar să excludeți complet alimentul care a cauzat boala. Dacă era ieftin, atunci cu siguranță nu poate fi folosit. Dacă proteine ​​scumpe - de asemenea, mai bine pentru a elimina. O dieta detaliata poate fi discutata cu un medic veterinar.

Pentru a ușura folosirea mâncării medicamentele speciale sunt antihistaminice. Pentru a trata cheila și răni, este prescris un unguent de vindecare. De regulă, printr-o abordare integrată a tratamentului problemei, se înregistrează îmbunătățiri treptate. În cazuri grave, medicul veterinar poate aplica vaccinarea antialergică. În câteva săptămâni, un alergen puternic diluat este injectat în corpul pisicii. Aceasta permite stimularea imunității.

Pentru a preveni apariția alergiilor, aveți grijă cu privire la compoziția dietei animalelor de companie, cumpărați produse de calitate. Păstrați medicamentele de uz uman și substanțele chimice pentru uz casnic la îndemâna locurilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se face o alergie la câini, simptome și tratamentCum se face o alergie la câini, simptome și tratament
Alergie la ouă, manifestată la copii și adulțiAlergie la ouă, manifestată la copii și adulți
Alergii la pisici: cum face copilulAlergii la pisici: cum face copilul
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Cum să tratați corect acneea la o pisică acasăCum să tratați corect acneea la o pisică acasă
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Remediu pentru pisici împotriva puricilor și căpușelorRemediu pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
» » Alergiile la pisici - cauze, simptome, tratament
© 2021 amigdas.com