amigdas.com

Pancreatita la pisici: cauze, simptome, diagnostic, tratament

Simptomele de pancreatită la pisiciPancreasul din corpul pisicii îndeplinește mai multe funcții. Organismul produce insulină, care reglează metabolismul carbohidraților din organism și produce enzime implicate în digestia nutrienților. Încălcarea pancreasului afectează munca întregului corp al unei pisici.

Pancreatita la pisici - o boală inflamatorie a pancreasului, care poate să apară în formă acută sau cronică. O boală care perturbă munca unui organ apare deseori fără a avea semne. Dacă se întâlnesc anumite semne ale bolii, trebuie să căutați ajutorul unui specialist, deoarece această boală este complet incurabilă și o terapie de susținere va fi necesară o perioadă lungă de timp.

Tipuri de pancreatită la pisici

Boala apare în două forme clinice: acute și cronice.

În cazul tipului cronic de pancreatită la pisici, apariția simptomelor nu este observată. În acest sens, tratamentul, ca regulă, întârzie. Pancreatita este tratată atunci când boala devine severă.

În forma acută de pancreatită la pisici, se manifestă toate simptomele, nu este dificil de diagnosticat boala. Tratamentul începe la timp și oferă un rezultat pozitiv.

Cauzele pancreatitei la pisici

Pentru a trata pancreatita la pisiciÎncălcarea pancreasului duce la procese inflamatorii și tulburări metabolice în corpul pisicii, ducând la faptul că animalul se simte slab. Aceasta poate fi cauzată de mai multe motive.

Se dezvoltă pancreatita, Dacă mâncarea animalului nu este echilibrată și include o mulțime de alimente grase, picante sau sărate. Fierul încetează să mai funcționeze pe deplin dacă animalul consumă alimente foarte calde sau reci.

Cu încălcarea dieta și dieta, excesul de greutate este asociat, ceea ce afectează activitatea organismului.

Pancreatita foarte des se dezvoltă în pisici slăbite și epuizate.

Cauzele bolii pot include, de asemenea:

 • colesterol ridicat;
 • excesul de calciu în corpul pisicii;
 • leziuni ale cavității abdominale;
 • otrăvire cu substanțe puternice sau medicamente pe termen lung;
 • înfrângerea de către helminți;
 • diabet zaharat, boli hepatice și gastrointestinale cronice;
 • starea de stres cu o schimbare bruscă a dietei, în timpul sarcinii sau după vaginare;
 • vârsta avansată a animalului.

Pancreatită la simptomele și tratamentul pisicilor

Semne de pancreatită la pisiciSimptomele bolii seamănă cu infecția primară, care se caracterizează printr-o vărsătură constantă puternică, un scaun cu un miros acru, o frecvență rapidă a inimii și o respirație frecventă.

Pisica are o crestere temperatura corpului, abdomenul din intestin devine palpabil atunci cand este palpat.

Suprafețele mucoase la animalele de companie au o nuanță de culoare galbenă. El simte slăbiciune constantă, somnolență și apatie. Haina devine plictisită.

În cavitatea abdominală există o fermentație a gazelor, care este însoțită de sunete puternice.

Simptomele de pancreatită nu pot fi observate simultan sau repetate periodic.

În cazul unor semne repetate de pancreatită la pisici, flatulență, dureri abdominale, tulburări ale scaunelor, trebuie să contactați imediat un specialist pentru ajutor.

Dacă pancreatita este exclusă în timpul examinării, pisica va fi prescris tratamentul de la boala existenta a tractului gastro-intestinal.

Pancreatita acută la pisici se caracterizează prin semne suplimentare. Animalul are un apetit, nevoia frecventă de a vomita, un scaun liber.

Durerea în intestinul unui animal este foarte dificil de diagnosticat, deoarece pielea animalului, evită comunicarea, se află în mod constant într-un colț retras.

O pisică poate avea febră, încălcarea ritmului cardiac și a respirației.

diagnosticare

Prin semne externe, este aproape imposibil să se diagnosticheze o boală. Aceste simptome sunt, de asemenea, caracterizate de alte boli ale sistemului digestiv.

După examinare, medicul veterinar va stabili o examinare suplimentară a animalului de companie care include:

 • Ecografia cavității abdominale pentru umflarea și deplasarea pancreasului;
 • pancreatită biopsie;
 • analiză sanguină biochimică;
 • analiza urinei.

Tratamentul pancreatitei la pisici

Simptomele de pancreatită la pisiciDacă boala este pancreatită pisica este diagnosticată la stadiul inițial, este suficient să elimine cauzele care au cauzat aceasta și să prescrie un curs de tratament și să aleagă o dietă.

În caz de boală severă, o pisică poate primi numeroase medicamente care să îi faciliteze starea. De regulă, acestea sunt enzime pentru îmbunătățirea digestiei, eliminarea inflamației corticosteroizilor, agenți antibacterieni pentru suprimarea infecției în organism. De asemenea, este necesar să se ia medicamente, a căror acțiune vizează normalizarea sistemului digestiv și respirator și a inimii, eliminând simptomele diabetului.

Pentru tratamentul pancreatitei Analgezicele sunt utilizate pentru a reduce sindromul durerii, antiemeticele și medicamentele anti-deshidratare.

După terminarea tratamentului, se repetă examenul cu ultrasunete și examenul de laborator al sângelui și urinei.

Pentru tratamentul pancreatitei, se folosește adesea medicina populară. Se recomandă utilizarea taxelor coleretice, care includ sunătoare, o coada calului, marsh cudweed, succesiune, salvie, musetel, galbenele, radacina de brusture si pelin.

În scopuri preventive și de calitate terapiei de întreținere i se administrează o dietă specială.

Nutriție terapeutică în pancreatită la pisici

Pentru a preveni agravarea bolii, pisicile numit un regim alimentar special care include bulion scăzut de grăsimi, carne de pui sau de curcan fiert, peste slab fiert, terci bine fiert de orez sau fulgi de ovăz. Permite utilizarea unei cantități mici de morcovi, dovlecei și cartofi fierți.

Pentru a menține animalul în stare normală, sunt necesare mai multe reguli simple de hrănire:

 • Pisica ar trebui hrănită adesea în porții mici;
 • Excludeți utilizarea alimentelor reci sau calde;
 • Carne și pește utilizate numai în formă fiartă, sub formă de carne tocată sau bucăți mici;
 • asigurați-vă că animalul este în permanență accesibil pentru apă;
 • Pentru a elimina din utilizarea legumelor crude, a alimentelor grase și sărate, a produselor lactate acide și a ouălor;
 • Nu hrăniți animalul cu alimentele rămase din masă, alimentele trebuie gătite separat.

profilaxie

Cum se manifestă pancreatita la pisiciDupă inflamația transferată, pancreasul nu va putea să funcționeze pe deplin. Boala poate apărea periodic.

Pentru a preveni reapariția bolii trebuie să respecte cu strictețe dieta terapeutică prescrisă, exclude suprapunerea.

Uneori, animalului i se pot atribui enzime digestive pentru a menține activitatea pancreasului.

În caz de exacerbare a bolii ar trebui să adere la următoarea dietă.

În prima zi a bolii, pentru a limita consumul de alimente, este de dorit să oferim pisicii un terci bine gătit. În cazul reapariției atacurilor voma consumul de alimente este anulat. Utilizarea medicamentelor se efectuează numai în conformitate cu prescripția medicului.

În cea de-a doua zi puteți folosi o omeletă obținută din proteine, o cantitate mică de suc de morcovi.

În câteva zile, puteți folosi brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir. Dacă nu există atacuri de vărsături, se recomandă utilizarea de pui fiert, de iepure, de curcan sau de pește de mare cu conținut scăzut de grăsimi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum suferă pancreasul: natura durerii și a simptomelor boliiCum suferă pancreasul: natura durerii și a simptomelor bolii
Unde este pancreasul la omUnde este pancreasul la om
Pot să beau pancreatină în timpul sarcinii?Pot să beau pancreatină în timpul sarcinii?
Durere în pancreas, simptomeDurere în pancreas, simptome
Produse dăunătoare și utile pentru pancreasProduse dăunătoare și utile pentru pancreas
Insuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteiaInsuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteia
Modificări difuze în parenchimul pancreasuluiModificări difuze în parenchimul pancreasului
Simptomele unui atac al pancreasului și dezvoltarea unei pancreatiteSimptomele unui atac al pancreasului și dezvoltarea unei pancreatite
Ce trebuie să faceți dacă echogenicitatea este crescută?Ce trebuie să faceți dacă echogenicitatea este crescută?
Diaree și vărsături la pisică: cauza și tratamentulDiaree și vărsături la pisică: cauza și tratamentul
» » Pancreatita la pisici: cauze, simptome, diagnostic, tratament
© 2021 amigdas.com