amigdas.com

Balena este un pește sau este un mamifer?

pește sau încă un mamiferÎntrebarea despre cine este încă o astfel de balenă - un pește sau un animal, omenirea a început să întrebe cu mult înainte de formarea științelor naturale moderne. Fiind cea mai mare dintre toate creaturile care trăiau sub apă, acest gigant pur și simplu nu a putut ajuta să admire pe oricine îl văzuse vreodată.

O balenă este un pește sau un animal?

Desigur, astăzi, grație cunoștințelor moderne și a structurii cetaceelor ​​și a originii lor, nu mai este greu să dai un răspuns exact la această întrebare, atât de mult timp bărbat torturat. Deci, cine este el la urma urmei? Acesta este un mamifer al cărui strămoși o dată în timp, dintr-un anumit motiv, s-au întors din țara sub apă. Ceea ce le-a motivat să facă acest lucru este dacă competiția altor specii de animale sau o scădere accentuată a alimentelor în habitatul lor este, cu siguranță, necunoscută. Cu toate acestea, în cele din urmă, au găsit o nouă casă acolo și s-au adaptat cu succes, devenind eventual în forma în care știm astăzi aceste creaturi.

Din animalele terestre care locuiesc pe planetă în momentul de față, rudele cele mai apropiate ale cetaceelor ​​sunt hipopotami, foarte asemănătoare cu ele în multe privințe prin comportamentul lor și prin iubirea reciprocă față de apă.

Cetacee - fapte generale

În familia lor, balenele sunt singurii reprezentanți ai acesteia. Cu toate acestea, acești delfini și porpoizi aparțin, de asemenea, mamiferelor marine. Ce face posibilă distingerea exactă a balenelor într-o familie separată? Principalele diferențe sunt următoarele:

  • Spre deosebire de pește, cetacee cu sânge cald. Prin urmare, pentru a menține temperatura internă a corpului au nevoie de un strat gras subcutanat foarte gros.
  • A doua caracteristică este incapacitatea balenelor de a primi oxigen direct din apă. Pentru a-și reface stocul, trebuie să se ridice periodic la suprafață.
  • Toate mamiferele cetaceene. Și, deși procesul de hrănire a puiilor cu lapte și a suferit schimbări în cursul evoluției, esența sa a rămas aceeași.

Familia de cetacee este împărțită în trei grupe:

  • Butelii dințatedințat (Odontoceti) - în mare parte prădători, hrăniți cu pești mici. Au capacitatea de a ecoloca cu orientare în spațiu.
  • os de balenă (Mysticeti) - include majoritatea reprezentanților familiei de cetacee. Principala caracteristică distinctivă este prezența așa-numitei "balene" - organul responsabil pentru filtrarea planctonului din diferite particule în exces.
  • anticii (Archaeoceti) - nu există un singur reprezentant al acestui grup în timpul nostru, din păcate, nu există.

Balena este cel mai mare mamifer din lume. Probele sale adulte pot avea o lungime de până la 25 de metri. El cântărește în medie de la 90 la 110 tone. Își hrănește aceste animale practic cu toate oceanele de pe Pământ, totuși, datorită sângelui lor cald, sunt predispuse la migrații frecvente. Iarna rece preferă să aștepte mai aproape de tropice.

Albastru și cenușii

Băuturi griPrin culoarea pielii, balenele sunt împărțite în albastru și cenușiu. Gri, probabil, mai vechi. Judecând după câteva rămășițe ale acestor animale, reprezentanții lor au populat planeta cu aproximativ 30 de milioane de ani în urmă. Apoi, acestea au fost răspândite aproape pe tot globul, acum cea mai mare balenă cenușie poate fi văzut în partea de nord a Oceanului Pacific. Preferă să trăiască în grupuri mici de mai mulți indivizi. Există, de asemenea, balene unice, dar aceasta este mai degrabă o excepție. Balenele au legături de familie incredibil de puternice, iar comunicarea cu alți reprezentanți de acest gen este foarte importantă pentru ei.

Bomboanele de dimensiuni mari depășesc griul, ca, într-adevăr, orice alte mamifere de pe planetă. Prin mărimea lor, ele sunt un memento viu pentru acei giganți care au locuit odată pe pământ. Nu le place foarte mult pe oameni, preferând să rămână departe de coastă și să rămână în cea mai mare parte a oceanului deschis. Așa cum se potrivește unui astfel de gigant, balena albastră este destul de lentă. Viteza medie a mișcării sale este de aproximativ 10 km / h, totuși, în cazul unei amenințări la adresa animalului, acesta poate crește de trei ori.

Reproducerea balenelor

pești sau mamifereNumărul de animale a atins de multe ori un nivel critic scăzut. Adesea vina a fost servită de un om care ia exterminat nemilos pentru carnea și grăsimea lor. Dar însăși specificitatea reproducerii cetaceelor ​​nu contribuie la restaurarea rapidă a populației. Progena, ca regulă, se naște nu mai mult de o dată sau de două ori pe an. În acest caz, femelele dau naștere unei singure balene, uneori se întâmplă că există două. Durata sarcinii poate varia de la 9 la 18 luni, în funcție de subspecii.

Firește, cu o astfel de vulnerabilitate, femela protejează puiul ca măr de ochi. Puii cresc, de asemenea, foarte repede - în doar șase luni pot ajunge deja la 14 metri lungime și cântăresc până la 25 de tone. Maturitatea sexuală a balenelor apare la vârsta de cinci ani, însă un adult cu adevărat este considerat a avea numai 15 ani.

Ce hrănește balena

Deci ce mănâncă balenele? Mâncarea lor este foarte specializată și depinde în întregime de specii. Ei pot fi planctonofagi și se hrănesc cu plancton, teutofagi și mănâncă moluște, ihtiofagi (folosesc pește ca sursă de hrană) și sakrophagami (mănâncă alge). Extracția de către animale este absorbită în întregime, fără mestecare prealabilă. Cu balenele cu bule, fie o apucați și o țineți cu ajutorul dinților, fie folosiți o limbă pentru a suge mai multe pești la un moment dat. Măștile de balene preiau porții mari de alimente printr-un filtru - "balena". Singurul reprezentant al cetaceelor, alimentat în mod regulat de animale cu sânge cald - balene ucigașe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuiaSambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia
Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
» » Balena este un pește sau este un mamifer?
© 2021 amigdas.com