amigdas.com

Câți câini trăiesc în medie?

Speranța de viață a mongrelor sau a câinilor de rasăPlantarea unui catelus mic, puțini oameni cred că nu va fi prea lung, în comparație cu standardele umane, atunci când animalul dvs. de companie va trebui să-și ia rămas bun.

Pentru animalul trăit cât mai mult posibil, este necesar trata în mod corespunzător și să-i dea dragoste și îngrijire.

Deci câți ani câini vii și ce factori afectează durata vieții lor? Să încercăm să înțelegem asta.

Calculul vârstei câinilor

Longevitatea câinilorDacă vârsta animalului este tradusă în parametri umani, se obțin următoarele date:

 • un cățeluș într-o lună corespunde unui copil de șase luni;
 • două luni canine sunt egale cu 14 persoane umane;
 • la 6 luni, animalul este dezvoltat ca un copil de 5 ani;
 • un an și jumătate din animalul de companie corespunde vârstei de 20 de ani;
 • 2 ani sunt 24 de ani;
 • 4 ani sunt egali cu 36 de ani;
 • la 6 ani animalul este dezvoltat ca om de 42 de ani;
 • 8 ani corespund la 56 de ani;
 • 10 ani sunt 65 de ani;
 • 12 ani este egal cu 75 de ani;
 • în 14 ani câinele este comparabil cu omul de 84 de ani.

Cel mai intens animal se dezvoltă în primii doi ani de viață. Este necesar să ridicați animalul înainte de vârsta de trei ani. De la acea vârstă, maturitatea lui vine. Câinele au format deja personaje și obiceiuri. Această vârstă se caracterizează printr-un vârf de energie și abilități intelectuale.

Bătrânețea câinelui vine la o vârstă 8 - 9 ani. Animalul nu mai este atât de activ, deci trebuie să vă ajustați rutina zilnică. Un câine în vârstă venerabilă preferă să stea pentru o lungă perioadă de timp pe un covor cald. Nu este atât de dispusă să facă comenzi și să joace. Acele animale de companie care s-au întors 14 - 15 ani, sunt considerați ficat de lungă durată. Ei trebuie să fie îngrijiți, respectați și tratați cu grijă.

Factorii care afectează speranța de viață a câinilor

Câți câini trăiesc în medie? Depinde de următorii factori.

Dimensiunea și condițiile vieții

Factorii care afectează speranța de viață a câinilorCâinii de rase mari trăiesc în medie în jur de 10 - 12 ani, dar rasele mici pot satisface proprietarii 14-15 ani. Acest lucru se explică prin faptul că, în cazul animalelor mici, inima se uzează mult mai lent, deoarece pompează o cantitate mică de sânge decât inima animalelor mari.

Când un câine nu are o casă și trăiește pe stradă, are puține șanse să trăiască de foarte mult timp. Animalul este înconjurat de un mediu agresiv, este în mod constant expus la astfel de factori nefavorabili, după cum urmează:

 • hipotermie;
 • supraîncălzire;
 • deshidratare;
 • diverse infecții;
 • lipsa alimentelor etc.

Acasă, câinii trăiesc mult mai mult, mai ales dacă proprietarii au grijă de ei în mod corespunzător.

Caracteristici ale aspectului, greutății și constituției

Speranța de viață a câinilor străzii și a celor domesticeUneori, aspectul neobișnuit al animalului de companie îi afectează speranța de viață. Acest lucru se explică prin faptul că unele trăsături duc la o scurtare a vieții ca rezultat al dezvoltării patologiilor. Pentru astfel de trăsături de aspect, purtați:

 • aplatizat;
 • labe scurte;
 • încălcarea proporțiilor corpului;
 • ochii foarte mari, etc.

Câinele mai gros și mai masiv, cu atât mai repede toate organele și sistemele încep să se uzeze. Greutatea corporală excesivă duce la o încărcătură semnificativă asupra corpului, în special a sistemului cardiovascular și a sistemului respirator care începe să sufere, ceea ce duce la o scurtare a speranței de viață.

Sursă de alimentare

Când rația animalului este echilibrată, el primește toate substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea completă și funcționarea normală a corpului. Dacă un câine trebuie să caute mâncare pe stradă sau să mănânce ceea ce rămâne după masa proprietarilor, atunci adesea are un deficit de vitamine, minerale, macro și microelemente. Speranța de viață a câinilor este redusă semnificativ datorită consumului de dulciuri, alimente prăjite, făinoase, grase. Prezența lor în dietă în număr mare poate provoca dezvoltarea unor boli cum ar fi obezitatea sau diabetul.

Stilul de viață și mediul psihologic

Efectul stilului de viață asupra speranței de viață a câinilorCâinele ar trebui să fie activ. Pentru a face acest lucru, este necesar să mergem cu ea în mod constant și cât mai mult posibil și pentru a instrui corpul și mintea. Aceste animale de companie care experimentează activitatea fizică zilnică trăiesc mult mai mult timp decât reprezentanții aceleiași rase.

Dacă animalul de companie trăiește într-o familie a cărei membri se iubesc unii pe alții, atunci se simte calm. Dar, dacă oamenii apropiați în mod constant se ceartă și chiar furie aerisire pe câine, acesta este în mod constant într-o stare de stres, care afectează în mod negativ sistemul cardiovascular și nervos, reducând în mod automat speranța de viață.

Sarcina și îngrijirea

Atunci când un câine dă naștere prea des, atunci corpul începe să se uzeze rapid. Pentru ca organismul să se descurce complet, este necesar cel puțin o jumătate de an. Datorită restructurării frecvente a sistemului hormonal, sănătatea animalului este slăbită.

Cu o îngrijire corespunzătoare și completă, animalul trăiește mult mai mult. În acest caz, se înțelege nu numai o alimentație adecvată, ci și alte acțiuni, de exemplu, vaccinări în timp util, utilizarea profilactică a preparatelor de vermifuge etc.

Educație și ereditate

În cazul în care animalul este rău, el se comportă adesea inconsecvent. Acest lucru poate duce la un accident, de exemplu, dacă sunteți lovit de o mașină sau rănit în timp ce vă luptați cu alte animale. Dar dacă animalul este bine crescut, atunci el va asculta mereu de stăpân și va înțelege limitele a ceea ce este permis, asta îi va permite să trăiască mult mai mult.

Dacă părinții câinelui erau ficat de lungă durată, atunci animalul însuși probabil va trăi mult timp. Dar dacă tatăl și mama aveau boli, atunci sunt capabili să fie transmise puilor la nivel genetic. Prin urmare, atunci când alegeți un catelus, este necesar să aflați particularitățile sănătății părinților săi.

Cine trăiește mai mult: cățeluși sau câini de rasă pură?

Câți câini trăiescCâți câini vii sunt măgărițe și animale de rasă pură? Este general acceptat faptul că mongrele sunt mai adaptate la viață și, prin urmare, sunt mult mai adaptate trăiesc mai mult. Dar medicii veterinari nu observă diferențe speciale.

Potrivit medicilor, mongrele în medie trăiesc la fel de mult ca și câinii acasă. În plus, animalele fără adăpost suferă de condiții nefavorabile de viață.

Ei mănâncă alimente inadecvate, de cele mai multe ori supracolezează, suferă de stres cronic, nu primesc ajutor de la un medic dacă este necesar și sunt întotdeauna în pericol. Cu acest mod de viață călugărițele fără adăpost rar trăiesc la părul profund gri.

Câți câini trăiesc în casă? În medie, speranța lor de viață este aceeași cu cea a animalelor pure. De fapt, mongrelul este un amestec de rase diferite. Din fiecare rasă organismul animal a luat ceva de-al său. Dar acest lucru nu este neapărat un avantaj. Chiloți, de asemenea, suferă de dezavantajele unei anumite rase. Singura diferență este că, datorită amestecării mai multor rase simultan, mongrele au mai multe slăbiciuni. Deci, vârsta medie a unui mongrel care trăiește acasă, este de 10 ani.

Astfel, întrebarea câți ani trăiesc câinii, puteți răspunde la aceasta: durata de viață a animalului este individuală. O multime de factori influenteaza acest lucru. Dar fiecare proprietar este capabil să facă viața animalului său fericit și suficient de lung, indiferent de rasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliuCum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliu
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Un ham pentru câini și cățeluși din diferite raseUn ham pentru câini și cățeluși din diferite rase
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
» » Câți câini trăiesc în medie?
© 2021 amigdas.com