amigdas.com

Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi

Constipația la pisici - ce trebuie făcutSe crede că pisicile au o sănătate bună și, dacă sunt bolnavi, se datorează exclusiv unei supravegheri a proprietarilor. Dar aceste ființe minunate domesticite precum și alte animale sunt adesea supuse unei varietăți de boli. Iar cea mai frecventa problema este constipatia la o pisica, care poate fi cauzata de diverse cauze. Această boală este exprimată în imposibilitatea de golire a intestinului.

Datorită faptului că sunt masele scaunelor deșeuri produsele de digestie, apoi constipatia intr-o pisica poate duce la intoxicarea corpului animalului cu produsele degradarii, care, la randul sau, poate duce la dezvoltarea altor boli mai grave. Pentru a înțelege ce trebuie făcut, dacă pisica are constipație, trebuie să înțelegeți cauza principală a acestei afecțiuni și numai după începerea tratamentului.

Simptomele și cauzele constipației

Determinați prezența constipatiei la animalul de companie, în primul rând, puteți prin comportamentul său. Pisica în această perioadă devine neliniștită și, uneori, agresivă. El intră adesea în tavă, lăsându-l gol. Animalul plânge plâns, are un abdomen tare și umflat. Uneori constipația la o pisică este însoțită de vărsături, o scădere a apetitului. Animale mai des decât el însuși lingere. Lana intr-o pisica in astfel de cazuri devine plictisitoare si fragila. Uneori există o acoperire ușoară albă pe mucoasa orală.

Toate aceste simptome pot indica constipatie la animale, dintre care un tratament depinde de oportunitatea diagnostirovaniya.Esli pentru animale de companie sa nu se poate goli intestinul un timp relativ lung, el începe să experimenteze stres, care se caracterizează prin activitate redusă și jucăuș. Dacă se întâlnesc astfel de simptome, trebuie să contactați întotdeauna medicul veterinar pentru a exclude sau a confirma prezența bolii care a condus la starea animalului. Motivul dezvoltarea constipației poate servi drept următoarele boli:

  • Urolitiază la pisici - ce trebuie să facăinflamația rectului;
  • urolitiaza;
  • hernie;
  • insuficiență renală;
  • tumori cu localizare diferită.

Dar cele mai frecvente cauze ale constipatiei la o pisica sunt erorile in nutritie sau o congestie in intestinul stratului, pe care animalul il linge periodic. Deci, în mod normal, o pisică a lins parțial haina râgâieli, dar, uneori, animalele cu părul lung înghite o mulțime de lână, care este apoi comprimat în intestin. În plus, este posibil să intrați în intestinul unui corp străin, care provoacă, de asemenea, constipație la animal.

De asemenea, animalele de companie pot suferi de constipație, care conduc un stil de viață sedentar. Acesta este un fenomen neplăcut la pacienți și animale vechi. Cel mai adesea există o constipație la o pisică după sterilizare, când după o operație nerealizată cu succes în intestinul spițelor de animale se formează. Motivul pentru incapacitatea de a goli cu ușurință intestinul într-o pisică sau un pisic poate fi stresul transferat.

Ce trebuie făcut dacă pisica este constipativă

Tratamentul unei pisici care are probleme cu mișcarea intestinului trebuie făcut după consultarea unui specialist. În cazul în care simptomele persistă o perioadă lungă de timp, pot apărea alte boli ale tractului gastro-intestinal până la dezvoltarea peritonitei și chiar moartea animalului. Tratamentul se face de obicei în ambulatoriu. Dar, în situații mai dificile, atunci când boala progresează considerabil, este posibilă plasarea animalului într-o clinică veterinară. Sunt mai multe de acțiune, care va ajuta sa scapati de pisica din constipatie:

  1. Enema pentru pisicaEchilibrează alimentele.
  2. Aplicați laxative.
  3. Pentru a pune o clismă.

Este important ca aceste manipulări să fie necesare numai după consultarea medicului veterinar. Dacă neglijezi recomandările unui specialist, poți deteriora în mod semnificativ pisoiul sau animalul adult. Consultarea este deosebit de importantă vet Dacă tratamentul este planificat acasă.

Nutriția corectă a pisicii cu constipație

Mai întâi de toate. este necesar să scapi de cauza care a cauzat apariția constipației la pisică sau pisoi. De ce este necesar să oferiți un animal de companie echilibrat produse alimentare. În dieta unui animal care suferă de constipație ar trebui să existe o cantitate mare de fibre (legume, produse lactate). O atenție deosebită trebuie acordată regimului alimentar al pisicilor - în alimentația lor, pe lângă supă de carne și lapte, ar trebui să existe întotdeauna o cantitate mare de apă proaspătă. Dar din alimente uscate este mai bine să refuzi. Cel puțin până în acel moment, până când scaunul este normal. Puteți adăuga mai multe picături de ulei de măsline la pisică. Dar, în acest caz, este de asemenea important să se respecte doza, deoarece uleiul poate afecta negativ ficatul animalului.

Terapia de medicamente pentru constipatie la o pisica

vetCu o atenție specială la domiciliu, trebuie să tratați pisica cu laxative. De regulă, un medic veterinar prescrie un medicament care facilitează restaurarea rapidă a microflorei intestinale. Când o lungă perioadă de timp nu trece prin constipație la o pisică, tratamentul la domiciliu poate fi ineficient. Prin urmare, ar trebui să căutați cu siguranță ajutor la veterinar, care va ajuta la calcularea corectă a dozei de laxative. Întrucât unele medicamente pot avea contraindicații, atunci acestea ar trebui să fie utilizate singure acasă numai strict după consultarea medicului veterinar.

Tratamentul constipației la o pisică cu clismă

De multe ori proprietarii de animale de companie cu blană se bazează pe experiența existentă de combatere a constipației la oameni și într-o grabă de a pune animalul care are dificultăți în a avea o mișcare intestinală, notoriu clismă. Trebuie remarcat faptul că o astfel de metodă de control al constipației poate fi foarte eficientă, dar numai dacă este sigură condițiilor. O clismă plasată în mod necorespunzător poate provoca disconfort animalelor și poate provoca dureri. Este la fel de important să calculați cu exactitate cantitatea și temperatura lichidului care trebuie injectat.

Adesea există constipație la pisoi. Este cauzată cel mai adesea de inexactități în nutriție. Instinctul natural al animalelor ajută cu prudență la rezolvarea acestei probleme. Mama pisică linge burta bebelușului, stimulând astfel peristaltismul intestinal. Astfel de acțiuni ajută la rezolvarea problemei constipatiei și contribuie la normalizarea flatulenței în pisoi.

Prevenirea constipației la pisici

Phytomine pentru pisiciPentru a evita o mișcare intestinală dificilă, trebuie respectate o serie de măsuri simple, dar foarte eficiente. Pentru a evita formarea părului în intestine, pisicile cu părul lung trebuie pieptate în mod regulat. Dacă nu reușiți întotdeauna să vă împletiți zilnic, vă puteți limita la achiziționarea unui agent special în magazinul de animale de companie - fitomine, care promovează resorbția stratului în intestinul animalului și îmbunătățirea a tractului gastro-intestinal.

De asemenea, în scopuri preventive, este necesar să se adauge un dovleac fiert la hrană pentru animale de companie, care este un laxativ ușor în proprietățile sale. Dacă pisica consumă multă hrană uscată, atunci trebuie făcută astfel încât un castron de apă să fie întotdeauna plin. Important pentru prevenirea întârzierii scaunelor la un animal și a acestuia activă activitate. Este necesar ca animalele de companie să fie prevăzute cu un loc în care să poată sări și să alerge liber. O pisica ar trebui sa aiba jucarii diferite. Una dintre cele mai importante măsuri preventive este o vizită regulată la medicul veterinar pentru examinare generală. Dacă se iau toate măsurile de mai sus, animalul poate evita problemele de defecare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapidCum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapid
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
» » Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
© 2021 amigdas.com