amigdas.com

Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor

Descrierea rasei de câiniCâinii maltezi sunt considerați drept animalele cele mai amuzante. Ele sunt mici, elegante, cu un păr alb de zăpadă. În unele țări, limba malteză este un indicator al statutului proprietarului și, din acest motiv, este foarte apreciată într-o societate laică.

Istoria acestei rase de câini este veche și foarte bogată în evenimente neobișnuite. Câinii maltezi trăiesc alături de om timp de mai multe secole. În același timp, rasa nu a pierdut popularitatea. Până în prezent, ea este un animal de companie râvnit în multe case. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece această rasă a fost creată pentru adorarea altora.

Istoria originii malteze

Din surse documentare se știe că câinii de talie malteză sunt unul dintre cei mai vechi câini care trăiesc lângă o persoană. Acest lucru este confirmat și de numeroasele descoperiri arheologice. Pe multe obiecte de artă antică găsite, puteți vedea imagini ale maltezilor Bolonok. Cea mai veche dintre ele datează din secolul al VII-lea î.Hr.

Există trei puncte principale de vedere despre originea maltezilor.

 • Cum să ai grijă de un balonPotrivit primului, este imposibil să se stabilească istoria originii acestei rase, deoarece toate dovezile au fost pierdute.
 • Al doilea punct de vedere se bazează pe faptul că acești câini au fost scoși pentru prima dată pe insula Melita din Grecia. Aici au fost găsite referințele documentare câinilor, conform descrierii foarte asemănătoare cu cea a maltezilor. În plus, există dovezi materiale că, în acele vremuri străvechi, pe această insulă exista un mare oraș comercial, ale cărui locuitori își puteau permite să cultive o astfel de rasă de câini.
 • Conform celui de-al doilea punct de vedere, cîinii maltezi au o origine și mai veche. Faptul este că în izvoarele vremii Egiptului Antic există referiri la animale asemănătoare în descrierea bolonei malteze. Egiptenii consideră că acești câini sunt foarte valoroși. Puii acestor animale au fost evaluate la fel ca pietrele prețioase, țesăturile scumpe și condimentele.

Malteză a fost diseminată activ pe lume cu mult înainte de a fi luat într-o rasă separată. Primii lapodogi au apărut în China în primul secol î.Hr. Aceasta este o dovadă a faptului că deja în acele zile, acești câini au tolerat cu ușurință călătorii lungi și au fost vii. Există dovezi care indică faptul că comercianții au schimbat malteza de la chinezi la mătase.

În Scoția, cîinii maltezi au apărut după ce francezul galantar ia prezentat-o ​​pe Maria Stewart.

În Anglia, în timpul domniei reginei Victoria, au apărut bătăuși maltezi. În țară au fost aduse de căpitanul Luki. Inițial, urma să prezinte câinilor drăguți un dar pentru regina, dar și-a refuzat intenția, pentru că în timpul călătoriei pe mare animalele au pierdut un aspect atractiv. În loc de un dar pentru Majestatea sa, câinii de talie maltezi au fost dați fratelui Lukia. El a fost angajat în reproducerea mastiffov. Noii câini îl interesau, așa că a început să-i înmulțească. Acestea sunt lapodii au devenit fondatorii rasei malteze din Anglia.

În istoria Bolonocului maltez, există vremuri întunecate. E vorba de primul război mondial. În acest moment, oamenii nu erau la câini miniaturali, iar maltezii au dispărut complet în Europa. Abia după război, câțiva câini au fost adusi înapoi în Anglia.

De data aceasta nu i sa permis să meargă singur. În anii `30, a fost fondat primul club al rasei malteze. Animalele sale au devenit strămoșii multor alte creșe europene.

A doua oară, sub amenințarea unei dispariții totale, maltezii au ajuns în timpul celui de-al doilea război mondial. Cu toate acestea, entuziaștii au reușit să salveze bolonokul tribal individual, în ciuda tuturor dificultăților din timpul războiului. Datorită acestei rase a fost posibilă salvarea a doua oară.

Populația malteză a fost restaurată la nivelul dinainte de război abia în 1965. În același an, prima expoziție profesională a maltezilor a avut loc în Europa, la care au participat peste 60 de crescători.

În Statele Unite, maltezii au apărut în 1888. Au fost aduse din Anglia. Până în 1927, numărul de animale înregistrate în America a ajuns la 30 de ani. Apropo, datorită câinilor americani, în viitor a fost posibilă restaurarea populației malteze în Europa postbelică.

Descrierea rasei

Pedigree malteză cainii de caini indeplinesc urmatoarele cerinte:

 • Organism proporțional.
 • Lână mată de culoare albă.
 • Șef de formă obișnuită.
 • Miscari netede.

Punga malteză acasăUn alt parametru important, care, totuși, depășește cerințele pentru rasă, este un temperament calm. În același timp, maltezii sunt foarte veseli.

Caină albă de zăpadă perfect combinate cu ochii negri și o gură neagră de animale. În timpul spectacolelor demonstrative la expoziții și concursuri, spectatorii evaluează nu numai conformitatea unui câine de talie specific cu standardele rasei, ci și reproducerea unui animal. Și acesta este meritul amelioratorului.

Câinele mijlociu maltez cântărește nu mai mult de 4 kg. Creșterea animalului nu depășește 25 cm. Datorită combinației dimensiunilor și a acoperirii lungi de lână, câinele arată foarte elegant.

Conform descrierii oficiale există următoarele standarde de rasă:

 • Craniul maltezei pedigree este plat, de dimensiuni mari, cu un lob frontal bine exprimat.
 • Urechile au formă triunghiulară. Acestea sunt foarte plantate și se potrivesc bine cu capul.
 • Nasul animalului ar trebui să fie mic, cu nări deschise. Nasul nasului ar trebui să fie mare și negru.
 • Fălcile de câine de talie malteză sunt bine dezvoltate, dar nu au caracteristici brute. Ambele sunt la același nivel. Buzele sunt subțiri și negre. Dinții au o mușcătură de foarfece.
 • Ochii maltezi sunt rotunzi cu o culoare maro închis irizantă. Acestea trebuie să fie plantate profund într-un bob de rasă pură.
 • Gâtul este bine definit. Nu există pliuri pe ea.
 • Partea din spate a câinelui din Malta este dreaptă, dar pieptul este mare.
 • Coada este plantată înaltă. La bază este mai groasă decât la sfârșit.
 • Lăcile frontale ar trebui să se potrivească perfect cu corpul. Mușchii de pe ele nu pot fi numiți puternici, dar oasele lor sunt suficient de puternice. Șepcile de labe și gheare sunt negre.
 • Picioarele din spate sunt paralele și au dezvoltat musculatura.

Culoarea clasică a Bolonocului maltez este albă. Pentru o lungă perioadă de timp, animalele cu o altă culoare a blănii au fost considerate sacrificii. Astăzi, norma este lână palid portocaliu nuanță și fildeș.

Conform descrierii oficiale, această rasă are 3 defecte principale:

 1. Un nas cu bum.
 2. O mușcătură incorectă.
 3. Creșterea este mai mică sau mai mare decât standardul.

Abaterile minore includ:

 • Strabism.
 • Culoare non-standard.
 • Un sfârșit mort.
 • O altă culoare a irisului.
 • O altă culoare a nasului.

Caracterul maltez

Temperamentul unui câineMaltele Bolognese nu numai în exterior minunat. Au un caracter dulce. Sunt foarte afectuoși, jucăuși și se apreciază de stăpânii lor.

Malteză devine din când în când foarte activă. Se manifestă într-o cursă rapidă de-a lungul unor traiectorii diferite.

Maltele caini de talie sunt mari pentru incepatori. La urma urmei, acesti caini sunt foarte usor de urmarit. Aceste animale mici tind să fie în mod constant alături de stăpânul lor.

Devotamentul față de aceste animale nu cunoaște limite. În ciuda dimensiunilor sale mici Maltezii, cu orice risc, se grăbesc să-și apere stăpânii. În același timp, nu contează pentru ei că pericolul poate veni dintr-o ființă care este de câteva ori mai mare decât ei. În caz de primejdie, luptătorii maltezi se grăbesc să vină în inamic și să-și folosească dinții mici, dar foarte puternici. În același timp, ei latră cu voce tare, atrăgând atenția.

Avantajele și dezavantajele conținutului Bologon maltez

Frumusețea rasei malteze este în mare parte meritul oamenilor. Fără îngrijire din partea proprietarilor, acești câini ar arătau dezordonați și nu erau mult mai diferiți de maghiari. Prin urmare, unele dezavantaje ale rasei malteze.

 • Ce mănâncă bastonul?În ciuda faptului că Bolognese malteze sunt de dimensiuni mici, ele sunt foarte tare. Dacă câinele joacă, atunci cu lătratul său sonor îi poate împiedica pe ceilalți.
 • Maltezii câini de talie foarte des se simt ca niște animale mari și iau câini mari. Proprietarii maltezii trebuie să fie foarte atenți la plimbări pentru a preveni slăbirea.
 • Mulți maltezi sunt foarte încăpățânați. Sunt foarte ușor de răsfățat. În acest caz, acești câini încep să producă o mulțime de probleme proprietarilor lor.
 • Câinii maltezi sunt foarte pretențioși în mâncare. Nu este ușor să le hrăniți.
 • Principalul dezavantaj al maltezului este lâna lor. Ele au o lungă durată, astfel încât acestea tind să fie confuze. Proprietarii vor trebui să depună foarte multe eforturi pentru a-și face animalul să arate curat.

Dezavantajele acestei rase sunt multe, dar toate se suprapun cu numeroase plusuri. Iată câteva dintre ele:

 • Frumos maltezăMaltele câini de tânăr trăiesc destul de mult. Durata medie de viață a acestor animale este de 15 ani.
 • Acești câini se înțeleg cu ușurință împreună cu alte animale de companie. Ei sunt perfect prieteni cu pisicile.
 • Malteza este foarte inteligentă și ușor accesibilă la formare.
 • Acești câini au imunitate excelentă, care este foarte rară pentru rasele miniatură.
 • O coloană vertebrală puternică a acestor animale le permite să nu se teamă de fracturi.
 • Un alt plus important este jocul acestor câini. Cu ei nu te vei plictisi.

concluzie

Maltele Bolognese sunt, în primul rând, tovarăși minunați, care sunt conștienți de starea emoțională a proprietarilor. Fiind proprietarul unui câine de rasă malteză, o persoană dobândește un prieten credincios.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Prezentare generală a hranei pentru câini pentru rasele mici din purinăPrezentare generală a hranei pentru câini pentru rasele mici din purină
Descrierea rasei de câini bichon frizeDescrierea rasei de câini bichon frize
Descrierea rasei de câini lapdog rusescDescrierea rasei de câini lapdog rusesc
» » Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
© 2021 amigdas.com