amigdas.com

Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?

Avantajele chinchilelorSe crede că rozătoarele trăiesc acasă pentru o perioadă scurtă de timp, aproximativ 2-3 ani. Dar chinchilele sunt o excepție plăcută de la această regulă. Aceste animale sunt rozătoarele aparținând familiei de chinchile. Habitatul lor natural este deșerturile muntoase din Andes (America de Sud).

De mult timp au făcut obiectul vânătorii necontrolate din cauza blănii, care este foarte apreciată. Acest lucru le-a pus în pragul exterminării complete și a servit drept scuză pentru intrarea în Cartea Roșie. Acum chinchillele pentru industria blanurilor sunt crescute artificial.

Care este speranța de viață a unui chinchillaDeci, câți ani trăiesc chinchilla la domiciliu? Ele sunt longevitatea rozătoarelor. Ei pot ajunge la vârsta de douăzeci și douăzeci și cinci de ani. Merită să țineți cont de cei care au decis să aibă un astfel de animal de companie. Deși perioada de viață poate varia foarte mult în funcție de condițiile de întreținere la domiciliu și de calitatea îngrijirii. Disconfortul poate dăuna atât sănătății fizice, cât și sănătății mintale a acestor animale. Problemele de sănătate pot fi legate de vârstă, la fel ca la om.

Habitatul natural

Chinchillale sunt îndelungate în naturăLocul de nastere al chinchillaselor cu coada scurta este muntii din Bolivia, Argentina si Chile. Chinchilele cu coada lungă se găsesc astăzi numai în Anzi, în nordul Republicii Chile. Chinchillasul trăiește pe versanții de nord ai munților din zonele aride ale unor stanci, la înălțimi de până la 5 kilometri. Din pericole, se ascund în crăpăturile de roci și sub roci, deși, în absența lor, noroiul se săpare bine pe cont propriu.

În general, s-au adaptat perfect la viața din zonele muntoase. Chinchilele sunt monogame, preferă să trăiască în colonii. Ei, ca toți rozătoarele, sunt erbivore, dar uneori consumă și insecte. acestea animalele nocturne se mișcă liber de-a lungul rocilor și pot pătrunde în cele mai înguste crăpături datorită particularităților scheletului lor. Un cerbellum bine dezvoltat permite animalelor să se miște perfect de-a lungul pietrelor. Consecința locului și a modului lor de viață sunt ochi mari, vibrisse lungi și urechi mari ovale.

Chinchilla ciclu de viață

Micile băuturi de chinchilla dintr-o sticlă Chinchilla maturitate este de obicei atins la vârsta de șapte luni, uneori puțin mai târziu. Femelele sunt capabile să aducă, în medie, două până la trei litri pe an, fiecare dintre ele putând fi de la un pui la cinci. Sarcina durează 3,5-4 luni. Abilitatea de a reproduce aceste animale se păstrează până la cincisprezece ani. Odată cu vârsta, numărul de cățeluși din așternut poate crește.

Catelusii apar in lumina cu dinti incizati si sunt pe deplin vizibili si au parul primar. Din a doua săptămână de viață încep să se hrănească cu alimente. Tinerii chinchilla sunt separați de mame când ajung la vârsta de două luni, când cântăresc în greutate de 200-250 de grame. Creșterea și câștigul de greutate chinchillas încetează la vârsta de doi ani, ajungând la o greutate corporală de până la 600 de grame. Cele mai robuste, prolifice și calitative de rozătoare de blană sunt lăsate pentru reproducere. O evaluare cuprinzătoare se realizează cel mai bine la vârsta de șase luni, înainte de debutul maturității.

Chinchillas într-un mediu de acasă

speranţa de viață în totalitate și în întregime depinde de calitatea îngrijirii. Cu întreținerea corectă a casei, durata de viață a animalului poate varia de la 10 la 20-25 ani. Pentru ca el să trăiască cât mai mult timp în captivitate, necesare:

 1. Chinchilla este un animal pentru sufletrespectarea unui anumit regim de temperatură;
 2. potrivite pentru dimensiunea și forma cuștii cu toate echipamentele necesare;
 3. o alimentație echilibrată;
 4. curățarea și îngrijirea regulată;
 5. lipsa stresului.

Condiții de temperatură

Chinchilla: reguli de conținutTemperatura are, de asemenea, o influență puternică asupra numărului de ani de viață a chinchilelor. Cel mai potrivit pentru aceste rozătoare va fi o temperatură care să nu depășească 22 de grade. Nu așezați cuștile în apropierea încălzitoarelor și a bateriilor de încălzire centrală, cu atât mai bine dacă aerul condiționat este instalat în încăperea unde sunt ținute chinchillele. Fluctuațiile puternice ale temperaturii aerului pot provoca daune grave sănătății lor și chiar duc la moarte. Evitați și schițele și lumina directă a soarelui.

Spațiu de locuit

Așa că animalul se simte calm și confortabil și trăiește perioada maximă de care are nevoie cușcă spațioasă. Ar trebui să fie mare și să aibă dimensiuni minime în termeni de 60 cu 60 de centimetri. Înălțimea cuștii conferă chinchilei un spațiu pentru lasagna, care este necesar pentru a menține o formă fizică sănătoasă. Rezistența celulei afectează în mod negativ speranța de viață a animalului de companie. Colivia trebuie să fie bine fixată, astfel încât animalul să nu-l poată lăsa necontrolat. Următoarele echipamente ar trebui să fie amplasate în interiorul:

 1. Echipament pentru celule de chinchillahală de alimentare;
 2. capacul de băut;
 3. adăpost pentru odihnă;
 4. container pentru fân;
 5. cochilii pentru alpinism (rafturi, ramuri puternice, scari etc.);
 6. pietre speciale pentru rozătoare;
 7. umplere particleboard;
 8. roată pentru rulare;
 9. hamac pentru dormit și odihnă din material durabil.

Ar trebui să alegeți echipamentul din lemn, dar să evitați speciile de conifere și stejarul - animalele încearcă să roade totul în cușcă și astfel de lemn este periculos pentru sănătatea lor.

Mâncare echilibrată

Sicchilă de baie și îngrijirea păruluiAlimentele sunt principala sursă de plăcere pentru rozătoare și unul dintre cei mai importanți factori care afectează cât de mult chinchille trăiesc acasă. Crearea automată a amestecurilor de furaje este un proces responsabil și consumator de timp care necesită anumite abilități. Pentru persoanele care au chinchilla ca animale de companie, cea mai convenabilă opțiune este de a cumpărarea de amestecuri și tratamente gata de utilizare în magazinul de animale de companie. Ca un supliment de top-dressing, mere uscate, pere și diverse fructe de padure sunt potrivite. De asemenea, animalul trebuie să aibă acces constant la senin proaspăt.

Pentru a menține rezistența osoasă și sănătatea dentară nevoie de o piatră minerală. Furajele, delicatesele, vitaminele și alte produse trebuie achiziționate la magazinele de animale de companie și farmaciile veterinare - ceea ce va împiedica infectarea animalelor cu diferite boli. Este necesar să fiți atenți la schimbările bruște ale dietei și a tipului de hrană. Acest lucru poate duce la tulburări digestive și la distrugerea ireversibilă a sănătății.

îngrijire

Chinchilla într-o cușcăCelula are nevoie de curățare regulată, Cu toate acestea, curățarea generală nu trebuie efectuată mai mult de o dată pe săptămână. Foarte bine dacă este posibilă dezinfectarea cu ultraviolete. Baia trebuie umplută numai cu nisip de înaltă calitate, necontaminat de la companii de încredere. Efectul benefic asupra animalelor și absența situațiilor stresante. Având în vedere că chinchillele sunt animale nocturne, în timpul zilei în cușca ocupată camera trebuie să fie liniștită și calmă.

Pentru sănătatea lor, zgomotele puternice sunt dăunătoare: țipetele, muzica sau zgomotul unui televizor de lucru. Pentru a învăța chinchilele în mâinile tale, trebuie să te descurci treptat și foarte atent, evitând mișcările bruște. Este inacceptabil să păstrați acesti rozătoare la domiciliu într-o zonă liberă: multe lucruri din apartament reprezintă un pericol serios pentru acestea (de exemplu fire electrice).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți cobai trăiesc acasăCâți cobai trăiesc acasă
Baie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitateBaie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitate
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Ce să hrăniți chinchilla acasăCe să hrăniți chinchilla acasă
Chinchillas: îngrijire și întreținere la domiciliuChinchillas: îngrijire și întreținere la domiciliu
Cât ar trebui să trăiască un șoarece?Cât ar trebui să trăiască un șoarece?
Câți cai trăiesc în medieCâți cai trăiesc în medie
» » Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?
© 2021 amigdas.com