amigdas.com

Baie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitate

Chinchilla-îngrijire și conținutBaia de chinchilla este o intrebare foarte interesanta. Acest lucru se datorează faptului că ea este reprezentantul câtorva animale care preferă curățarea chimică a blănurilor. Un număr mare de păsări și animale cu plăcere face o baie în praf, producând aceleași mișcări ca în apă. Cu Chinchilla există o situație puțin diferită.

În mediul sălbatic, nu se scaldă în apă și se explică prin următoarele cauze:

  • gama habitatului;
  • absența transpirației și a glandelor sebacee;
  • structura de lână.

Cu toate acestea, acest animal sunt foarte curate, și foarte îndrăgit de înot. În schimb, scăldatul are nu numai un aspect igienic, ci și emoțional: ridică dispoziția spiritului atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietar. Acasă, un nisip special este folosit pentru a înota chinchilele, alegerea cărora trebuie abordată responsabil.

Alegerea nisipului pentru chinchilele de baie: recomandări și opțiuni

Mai întâi de toate, trebuie să vă amintiți că nu puteți folosi categoric nisip de cuart. Particulele de cuarț sunt destul de mari și au margini foarte ascuțite, ceea ce nu va oferi ocazia de a curăța blana animalului calitativ, ci va aduce rău numai sub formă de blană. De asemenea, este interzisă scăparea cu un analog de râu din acest motiv. Proprietarul trebuie să învețe că este vorba despre calitatea prafului de nisip, destinat îmbăierii animalului, care afectează atractivitatea aspectului său lână acoperi.

Determinarea prezenței cuarțului în nisip pentru chinchilele de baie este o procedură destul de simplă. În primul rând, este necesar să toarnă o cantitate mică de pe palma și să studiați cu atenție sub o lampă fluorescentă sau lângă o altă sursă de lumină. Dacă s-a găsit strălucirea, acest lucru confirmă faptul că particulele de cuarț sunt prezente în nisip. Și dacă vedeți că este plictisitor, atunci acest tip este potrivit pentru chinchilla "proceduri de baie". În al doilea rând, este posibil să frecați nisipul dintre palme - de la cel de calitate ar trebui să rămână un raid ușor, de la cretă și de la cuarț - sentimentul unei piele "zgâriată".

Proprietăți de nisip de înaltă calitate

Atunci când alegeți o vizualizare de calitate, următoarele parametrii:

  • prezența unor proprietăți bactericide intense;
  • absorbția umezelii, mirosurile neplăcute, substanțele nocive care sunt conținute în materiile fecale ale animalelor;
  • Nisip pentru înotinhibarea dezvoltării fungilor, a bacteriilor.

Materialul de a face nisip pentru înot ar trebui să fie un mineral natural natural, care va fi prietenos cu mediul, netoxic și nu va provoca o alergie pe piele. Opțiunea ideală poate fi praful vulcanic, în care chinchillele se scaldă în mediul natural.

Sinclarea corectă în nisip: principiul, frecvența, durata

Pentru procedura de scăldat, o cantitate mică de special nisip pentru chinchilla, pentru ao acoperi cu o înălțime de 5 cm, apoi puneți o baie sau alt recipient adaptat într-o cușcă.

Frecvența procedurii nu trebuie să depășească 3 ori pe săptămână, cu o durată de o jumătate de oră până la o oră. Un astfel de run-up mare este asociat cu activitatea chinchillei în timpul procesului. De exemplu, dacă se află într-o baie timp de 20 de minute, atunci o jumătate de oră este suficientă, iar în cazul în care pentru toată ora se urcă în ea timp de două minute, atunci timpul ar trebui extins. Cu toate acestea, merită să fii atent, deoarece, de prea multe ori, efectuând procedura, pielea se poate usca și începe să se spargă, ceea ce va cauza mâncărime și disconfort constant la animal. Desigur, acest lucru are un impact negativ atât pe plan extern, cât și pe cel intern stat chinchilla.

Utilizarea nisipului pentru chinchilla: durata și interacțiunea cu alte substanțe

Dezinfectarea nisipuluiDupă finalizarea băii, praful de nisip trebuie să fie curățat de resturile care au fost acolo, prin cernerea printr-o sită fină. După un timp, trebuie înlocuită. În cazul în care baia nu este plasată în cușcă pentru tot timpul, dar este plasată numai pentru perioada de îmbăiere, praful special poate fi înlocuit la fiecare trei luni. Când băile sunt ținute într-o cușcă, acestea trebuie schimbate după 15 băi. Praful de nisip, care a fost folosit de mai multe ori, urmează lunar decontamina prin calcinare timp de trei minute într-un cuptor cu microunde sau cuptor.

Pentru scopuri terapeutice sau preventive din cauza bolilor fungice de blană în nisip, puteți turna pudră de sulf sau fungistop, care conține sulf purificat medical și talc. Doza fahistopa calculată pe un costum de baie cu un chinchilla, și este o linguriță. Medicamentul este excelent dezinfectatorului.

Astfel, achiziționarea unui animal fermecător, viitorul proprietar ar trebui să știe că chinchilla este scăldată într-un nisip special care afectează frumusețe și structura blănii ei. Datorită nisipului, are capacitatea de a curăța bine pielea de murdăria colectată. Dar, în măsura în care orice nisip este potrivit pentru aceste scopuri, noul proprietar trebuie să învețe nuanțele de alegere a nisipului de calitate și să cunoască caracteristicile procedurii de scăldat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să spăl o pisică acasăCum să spăl o pisică acasă
Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se faceCage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face
Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?
Izolația pentru baie: cele mai bune materiale, sfaturi privind alegereaIzolația pentru baie: cele mai bune materiale, sfaturi privind alegerea
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Cage pentru chinchilla de mâini propriiCage pentru chinchilla de mâini proprii
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Baie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitate
© 2021 amigdas.com