amigdas.com

Punctul de topire al metalului în grade

Punctul de topireMetalele și multe alte materiale pot fi într-o stare solidă sau lichidă. Atunci când se aplică o anumită temperatură, se transformă rețeaua de cristal a metalului, ceea ce duce la o creștere a ductilității și a scăderea durității

. Datorită acestei forme sunt produse diferite aliaje și produse turnate. Cu toate acestea, nu întotdeauna un punct de topire scăzut este o calitate materială pozitivă. În unele cazuri, produsul care trebuie fabricat trebuie să reziste la căldură în timpul funcționării. Să ne gândim ce punct de topire al unui metal poate fi în grade și de la care depinde un astfel de parametru.

Starea metalică solidă și lichidă

Care este punctul de topireMulți sunt familiarizați cu metalele și aliajele în stare solidă. Sunt practic în toate sferele activitate. Numai în metalurgie și în magazinele de producție, metalul se găsește în stare lichidă. Acest lucru se datorează faptului că pentru transformarea rețelei de cristal este necesar să se încălzească materia primă pentru a înregistra temperaturile.

Starea solidă se caracterizează prin următoarele calități:

  1. Structura își păstrează forma. Oțelul este cunoscut pentru capacitatea de a rezista unei sarcini serioase pe o perioadă lungă de timp.
  2. Fiecare material se caracterizează prin indicatori proprii rezistența și duritatea, vâscozitatea.
  3. Compoziție chimică constantă. Suprafața oțelului sau a altor aliaje poate reacționa la substanțe chimice, se oxidează sau devine corozivă, dar compoziția chimică rămâne neschimbată.
  4. Posibilitatea de prelucrare prin tăiere. Cu o ductilitate crescândă, chipsurile nu se formează la momentul prelucrării, ceea ce complică în mod semnificativ procesul.

În stare lichidă sau vâscoasă, metalul dobândește proprietăți destul de diferite:

  1. mare ductilitate este posibilă realizarea turnării în formă, forjare sau alte procesări asociate cu deformarea plastică a pieselor de prelucrat.
  2. Este posibilă schimbarea compoziției chimice prin adăugarea de elemente de aliere. Datorită rețelei cristaline mobile, este posibil să se satura structura oțelului cu crom, nichel, titan și multe alte substanțe.
  3. Tratamentul termic se efectuează, de asemenea, la o temperatură care duce la restructurarea rețelei cristaline. Cu toate acestea, la stingerea unui metal își păstrează forma, adică structura rămâne solidă.

Există aliaje care pot fi încălzite până la o stare lichidă și acasă. Un exemplu este staniu, utilizat în fabricarea de lipit. Punctul de topire al staniu este de 250 de grade Celsius. Această rată de încălzire poate fi obținută prin aplicarea fierul de lipit convențional.

Din punctul de vedere al punctului de topire

Pentru diferite materiale, temperatura la care rearanjarea completă a structurii are loc într-o stare fluidă este diferită. Dacă luăm în considerare oțelul și diferitele aliaje, observăm următoarele relații:

  1. În formă pură, metalele sunt rare. În multe privințe, indicatorul punctului de fierbere depinde de compoziția chimică. Un exemplu este staniu, în care pot fi adăugate zinc, argint și alte elemente. Impuritățile pot face materialul mai mult sau mai puțin rezistent la căldură.
  2. Există aliaje care, datorită compoziției lor chimice, pot ajunge într-o stare lichidă la temperaturi de peste 150 de grade Celsius. În plus, există aliaje ale căror structuri pot rezista la încălzire până la 3000 ° C și mai mult. Având în vedere faptul că atunci când se schimbă rețeaua de cristal se schimbă toate proprietățile fizice și mecanice și condițiile de funcționare pot fi caracterizate de temperatura de încălzire, putem spune: punctul de topire al metalului este o proprietate fizică importantă a substanței. Un exemplu este fabricarea pieselor pentru echipamentele de aeronave.

Tratamentul termic, ca regulă, practic nu schimbă stabilitatea structurii la încălzire. Singura modalitate de a crește rezistență la căldură putem numi schimbarea compoziției chimice, pentru care se efectuează alierea oțelului.

Importanța indicatorului examinat

Galiul - metalul se topește în mână.Punctul de topire al materialelor este luat în considerare practic în toate sferele aplicării lor. Un exemplu este faptul că, în momentul nașterii, aviația nu putea folosi aluminiul obișnuit, deoarece sa încălzit rapid datorită frecarii și a pierdut dimensiunile sale liniare. Apariția duralinei a schimbat semnificativ lumea aviației. După deschiderea sa, toate aeronavele și avioanele au început să fie fabricate cu utilizarea extinsă a acestui aliaj.

Datorită proprietăților sale speciale (greutate ușoară, moale și o serie de altele), el a găsit o aplicare largăMulți alții sunt expuși la căldură părțile responsabile diverse mecanisme. De exemplu, arborii principali ai diferitelor mecanisme, pinioane și roți dintate, care, datorită contactului direct, își pierd și duritatea, ceea ce duce la o uzură sporită.

Există un număr destul de mare de directoare care indică punctul de topire pentru toate metalele și alte aliaje. Atunci când se ia în considerare acest indicator, trebuie luată în considerare compoziția chimică. Chiar și o ușoară modificare a concentrației unuia dintre ele va conduce la o creștere sau scădere a temperaturii de restructurare a rețelei de cristal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
La ce temperatura se topeste cuprul, topindLa ce temperatura se topeste cuprul, topind
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelorConductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Punctul de topire al staniu și plumbPunctul de topire al staniu și plumb
Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicateTopirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
» » Punctul de topire al metalului în grade
© 2021 amigdas.com