amigdas.com

Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții

Caracteristicile de albire a dintilorUn zâmbet alb zăpadă este un fel de carte de persoană. Albirea dintilor a devenit una dintre cele mai populare proceduri estetice din domeniul stomatologiei.

Deseori, pacienții cer medicului dentist cum să obțină cea mai eficientă albire a dinților. Există diferite metode de înălbire, iar pe trăsăturile fiecăruia dintre ele vom trăi mai în detaliu.

Metode de albire rapidă a dinților

Descrierea metodelor de albire a smalțului dințilorUn zâmbet alb-zăpadă este un semn de sănătate și de succes. Posesorul unei astfel de comori se simte încrezător într-o societate de prieteni, colegi, străini. Din păcate, nu toți au dinții albi prin natura lor, iar în timp, smaltul dinților se estompează și are o nuanță gălbuie.

Cauzele decolorării dinților sunt: ​​vârsta, alimentația, obiceiurile proaste, bolile cronice. Îmbătrânind, dentina devine din ce în ce mai subțire și ca rezultat, țesutul dintelui se întunecă. Multe produse conțin coloranți care afectează culoarea smalțului dintelui: băuturi dulci cu conținut de carbon, cafea, ceai, vin roșu. Culoarea galbenă oferă tutun dentin.

Există numeroase modalități de albire rapidă a dinților, dintre care principalele sunt:

 • intensivă albire - efectuată de un dentist;
 • preparate de albire - utilizarea fondurilor speciale numai;
 • pastă de albire;
 • folk remedies.

Intensivă albire

Descrierea metodei de albire intensă a smalțului dințilorÎnălbirea intensivă se referă la metode profesionale, efectuate numai de către un specialist într-o clinică dentară. Printre metodele profesionale de albire, aceasta este cea mai populară, din moment ce cea mai rapidă.

Metoda se bazează pe aplicarea gelului de clarificare. Gelul conține oxigen. Substanța este aplicată pe dinți. În timpul procedurii, se iau măsuri speciale pentru a proteja gingiile.

Medicamentul nu ar trebui să se aplice pe gingii. Apoi, un fascicul de lumină puternică este îndreptat spre gel. Lumina provoacă o reacție chimică, oxigenul devine activ și albirea perfectă a smalțului dinți. Timpul procedurii este de aproximativ 60 de minute.

Preparate pentru albire

Produse eficiente pentru albirea dintilorCâteva produse profesionale pentru email albirea dinților pot fi folosite acasă. Respectarea instrucțiunilor este sigură.

Gel de albire. O recunoaștere specială este folosită pentru toate gelurile de albire posibile din cauza ușurinței utilizării și a efectului rapid manifestat. Achiziționați ușor medicamente în farmacii și clinici stomatologice.

Benzi de albire. Moda a intrat ferm în benzi de albire, care includ un gel special. De obicei, procesul de albire se efectuează timp de o săptămână, folosind benzi de două ori pe zi. Utilizarea mai frecventă a benzilor în timpul zilei nu accelerează procesul, dar poate dăuna dentinei.

Pericolul este că utilizarea frecventă a gelurilor diminuează smalțul și face suprafața dinților mai sensibilă. Sensibilitatea smalțului poate fi o problemă serioasă, deoarece provoacă durere atunci când consumă alimente calde și reci.

Email creion de albire. Un creion este o altă metodă de aplicare a gelului. Cu un creion este ușor să acoperiți și locurile greu accesibile, ceea ce face ca metoda să fie mai atractivă printre altele.

Lacul de albire pentru email. Lacul seamănă cu un fluid de corecție clericală. Cu ajutorul ei, puteți "patch" unele părți ale smalțului.

Fiecare dintre produsele oferite are avantajele sale. Pentru a le cumpăra este recomandată pe baza stării dentinei și a scopurilor utilizatorului.

Albirea pastelor de dinti

Pasta de dinți cu efect de albire conține substanțe care lustruiesc smalțul, îndepărtând astfel zonele întunecate. Metoda este mai economisitoare decât utilizarea gelurilor. Momentul negativ se manifestă prin faptul că efectul nu apare la fel de repede ca în timpul tratamentului cu gel. Pentru 1-2 utilizarea unui efect persistent nu este atins.

Remedii populare pentru albire

Descrierea remediilor eficiente pentru albirea dințilorÎn plus față de produsele speciale, sub formă de geluri și paste de dinți, există multe metode populare dovedite în practică pentru a obține un zâmbet alb zăpadă.

Soda de coacere. Acasă remediu pentru albirea dinților, care este întotdeauna la îndemână. De la bicarbonat de sodiu și apă face o masă groasă, cu o periuță de dinți aplicată pe dinți. Apoi, cu grijă, fără să vă grăbiți, spălând dinții. Cea de-a doua modalitate de utilizare a sifonului este mai economisitoare.

Soda este presărată cu pastă de dinți, înainte de a vă peria dinții. Procedura se desfășoară nu mai mult de o dată pe săptămână. Coacerea sifonului ca smalț de albire atrage un preț scăzut. Ar trebui să ne amintim că infatuarea excesivă cu utilizarea de bicarbonat de sodiu va duce la deteriorarea smalțului.

Peroxidul de hidrogen. Un tampon de bumbac înfundat în peroxid se tratează cu smalț dintelui după periaj normal cu pastă. Apoi, petreceți clătirea abundentă a cavității bucale cu apă. Este necesar să se țină seama de posibilitatea apariției unor senzații neplăcute, deoarece în cavitatea bucală pot apărea micro-crăpături pe gingii și pe obraji, limba. Mucoasa deteriorată va reacționa în mod necesar la peroxidul de hidrogen. Metoda este eficientă, rezultatul se manifestă în două săptămâni.

Lemon Cake. Una dintre cele mai sigure metode de albire. Se bazează pe acțiunea acizilor fructici conținuți în lamaie. Cu ajutorul cojii de lămâie nu va fi posibilă realizarea unei transformări fabuloase, smalțul va ușura doar câteva tonuri. Dar riscul de deteriorare a emailului este minimizat.

Carbon activat. Cenușa a fost folosită pentru albirea dinților pentru o lungă perioadă de timp. Carbonul activ este echivalentul modern al cenușii. Tabletele de cărbune trebuie zdrobite, adăugați puțină apă. Amestecul rezultat peria dintii. Efectul se realizează rapid. Utilizați cărbune de trei ori pe săptămână.

Ceai verde. Ceaiul verde conține fluor, care ajută smalțul să rămână alb. Rezultatele imediat după consumul de ceai nu vor fi realizate, dar este foarte posibil să se mențină smalțul într-o stare de sănătate.

Berărie albire. Sucurile de căpșuni și căpșunile au un efect minunat de albire. Este suficient să țineți carnea fructului pe smaltul dinților. Se prepară și fructe de pădure de fructe de pădure, tratate cu dentină. După albirea boabelor, nu puteți face fără curățarea pastei de dinți cu fluor. Este necesar să se elimine acizii naturali conținute în pasta de fructe de padure.

măsuri de precauție

Albirea dinților seamănă cu esența decolorării părului. Procedura nu poate fi numită utilă. Singurul scop al procedurii este acela de a obține un aspect frumos al dinților. Este necesar să se minimizeze efectele negative ale albinării. Opriți complet procedura de albire a smalțului ar trebui să fie în astfel de cazuri:

 • Contraindicații pentru albirea dințilorExistă o sensibilitate crescută a dinților.
 • Există mici crăpături pe smaltul dintelui.
 • Sunt instalate coroane sau sigilii din exteriorul dinților. Sigiliile și coroanele nu sunt albe, ci, dimpotrivă, ca urmare a acțiunii substanțelor chimice, ele se pot întuneca.
 • Emaila de dinți gri. Culoarea gri a smalțului indică probleme serioase cu țesutul dentar și o ocazie pentru accesul imediat la dentist.
 • Se stabilește prezența cariilor, inflamația gingiilor, parodontită sau parodontită. Înainte de înălbire, trebuie să vindecați carii, să urmați cursuri adecvate de tratament, să primiți recomandările medicului responsabil.
 • Există o alergie sau o intoleranță individuală la substanțele care alcătuiesc agenții de albire.
 • Sarcina și alăptarea.
 • Bolile oncologice.
 • Diabet zaharat.
 • Vârsta este sub 18 ani.
 • Sunt instalate șuruburi.

Recomandări dentare și măsuri de prevenire

Înainte de a clarifica smalțul dinților, se recomandă să verificați următoarele:

 1. Descrierea măsurilor preventive pentru prevenirea întunecării dințilorDinții sunt complet sănătoși. Dacă o vizită la medicul dentist a fost mai mult de șase luni în urmă, merită să vizitați un medic înainte de înălbire.
 2. Gura este complet sănătoasă. Nu trebuie să existe ulcere, zgârieturi, fisuri, leziuni infecțioase și virale ale mucoasei (aftoasă, herpes).
 3. Nu există reacții alergice la componentele substanțelor de înălbire. Dacă este necesar, efectuați un test. Amestecul de albire se aplică pe suprafața interioară a mâinii într-o cantitate mică, așteptând aproximativ 10-15 minute. Dacă nu există manifestări alergice, se poate folosi înălbitor.
 4. Alergia se manifestă ca roșeață a pielii, mâncărime, erupție cutanată, edem. Dacă există o predispoziție generală a organismului la alergii, trebuie avut în vedere că reacția poate veni mult mai târziu. Pericolul persistă în următoarele 48 de ore.

Este importantă nu numai să albiți smalțul dintelui, ci și să mențineți efectul mult timp. Pentru a menține efectul de albire, se recomandă acest lucru, cel puțin pentru o perioadă de timp, din alimente și băuturi care au culoarea smalțului: ceai, cafea, băuturi carbogazoase cu coloranți, unele legume (de exemplu sfecla).

Susține efectul de albire aplicarea de paste de dinți sau pulberi cu agenți de clarificare. Dinții albi pot fi salvați, dacă se fac, după cum urmează:

 • Clătiți gura cu apă după ce ați mâncat sau cu ajutorul unui agent special de clătire. Lichidele se clătesc prin reziduuri alimentare, acizi de fructe, coloranți.
 • Adunați saliva în gură. Saliva conține substanțe care protejează în mod natural smalțul. Se recomandă colectarea de saliva în gură după o masă de 2-3 minute. O modalitate simplă va menține smalțul dintelui alb chiar și după ce mănâncă alimente și băuturi cu un efect de colorare.

O serie de situații de viață ne încurajează să aplicăm albirea rapidă a dinților. O invitație bruscă pentru o vacanță, o întâlnire, o viitoare petrecere de absolvire, o nuntă, o zi de naștere - toate acestea sunt o scuză pentru a arăta grozav. Când decideți să vă albiți dinții, luați în considerare întotdeauna posibilele consecințe negative și respectați precauțiile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Albirea fâșiilor creastă 3d whitestrips albAlbirea fâșiilor creastă 3d whitestrips alb
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Albirea dintilor: avantajele si dezavantajeleAlbirea dintilor: avantajele si dezavantajele
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Plăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicațiiPlăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicații
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
Sisteme de albire a dinților la domiciliuSisteme de albire a dinților la domiciliu
Cât costă albirea dinților laser?Cât costă albirea dinților laser?
» » Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
© 2021 amigdas.com