amigdas.com

Calcitvirus la pisici: simptome și tratament

Calcitricoza: simptomeCalziviroz (kaltsiviroz) de pisici este o boală virală cauzată de calicivirusul felinei (FCV). Este un virus fără plic, constând dintr-un lanț ARN. Este distribuit în întreaga lume și are multe tulpini. Aceasta afectează în primul rând sistemul respirator, precum și digestiv și chiar creier.

În cazuri avansate, cu un organism slăbit și imunitate, calciticoza la pisici este foarte probabil să aibă un rezultat letal.

Simptomele calciticozei

În funcție de gravitatea efectului tulpinii, imunitatea și starea corpului pisicii, prezența altor boli, vârsta, aceste sau alte simptome se pot manifesta în diferite combinații și grade de severitate. La pisicile adulte, debutul bolii poate fi asimptomatic, la pisoi și vârstnici - pentru a începe în formă acută. Din momentul infecției până la manifestarea bolii poate dura până la o săptămână.

Boala se caracterizează prin următoarele simptome:

 1. Ulcere ale limbii, palatului, membranelor mucoase ale gurii, buzelor, nasului, pe alte locuri cu o piele subțire și delicată. În primul rând sub formă de bule (cum ar fi "blistere"), atunci bulele se sparg. Apare mirosul putred de la gură.
 2. Ulcerații în gură cu calcivirozăAlocațiile din nas și din ochi sunt la început curate, apoi seroase, purulente. Alocările sunt abundente, este dificil de observat. Mai ales la pisoi - ochii doar "înoate" cu puroi.
 3. Apatie generală, slăbiciune.
 4. Refuzul de a mânca și, în parte, de la băut.
 5. Strănut, tuse.
 6. Căldură, febră.
 7. Atacurile singulare de artrită - înfrângerea uneia dintre articulații, apariția limpului unei pisici, care în sine trece fără tratament în câteva zile.
 8. Respirație severă inconsecventă, dificultăți de respirație.

Mai puțin frecvente sunt simptomele de calciviroză la pisici din tractul gastrointestinal sub formă de diaree, urmată de constipație. Aceste simptome apar, de regulă, atunci când sunt afectate de ulcere ale intestinului.

Atunci când calciticoza creierului este afectată, pisica are agresivitate, este în proces de dezorientare în mișcare.

Metode de diagnosticare

Pentru a stabili cu exactitate diagnosticul de calciticoză la pisici, trebuie să vă adresați întotdeauna unui medic.

Diagnosticul de calciticoză a pisicilor se bazează pe semnele (simptomele) externe și pe rezultatele testelor de laborator.

Pentru a identifica virusul, se efectuează două tipuri de teste: PCR și titru de anticorp. Pentru analiza PCR, este suficient să luați o frotiu din gura animalului, dar puteți face analiza și prin sânge. Pentru a determina titrul anticorpilor la virus, se ia un test de sânge.

În paralel, biochimice și analize clinice generale ale sângelui și urinei pentru a stabili gradul de deteriorare a corpului pisicii, răspunsul imun și pentru a identifica deficiența anumitor substanțe din organism, gradul de slăbire a acestuia.

Atunci când există probleme cu respirația și chinul, Examinări cu raze X.

Cel mai greu este calciticoza la pisicile in varsta si la pisicile mici. Imunitatea în ele este extrem de scăzută, precum și pisicile cu boli concomitente. În astfel de cazuri, rezultatul letal este foarte probabil, foarte puțini supraviețuitori.

Este mult mai ușor să tolerați pisicile grefate pentru adulți. Vaccinarea, fără a exclude infecția în sine, facilitează foarte mult cursul bolii și crește șansele de recuperare.

Surse de infecție

Virusul trăiește în mediu de la una la două săptămâni până la o lună. Calcivirozul este transmis în pisici de picături din aer, atât din contact direct cu animalul bolnav, cât și din animalul mediat. Prindeți mai multe șanse la pisicile cu rază liberă, dar pot fi infectate și interne. surse:

 • Este saliva infecțioasă a unei pisici bolnave. Dacă el strănută, apoi saliva, lăsată pe iarbă sau obiecte de uz casnic, devine sursa virusului. Străcatul direct asupra oamenilor, desigur, este, de asemenea, o infecție.
 • Cum este diagnosticată calciticozaContact direct sau indirect cu fecale sau urină de la o pisică bolnavă. Contactul poate fi cauzat de ierburi contaminate, tăvi, articole de uz casnic obișnuite.
 • Prin obiectele de uz casnic ale animalului infectat - boluri, lenjerie de pat, jucării, transport.
 • Prin mâini, haine, pantofi ale unei persoane în contact cu un animal bolnav. În acest fel, chiar pisoii pot fi infectați, animalele fără mers.
 • La împerechere.
 • De la o pisică bolnavă la pisoi. Ca in utero - in timp ce in cele mai multe cazuri, pisoii mor in uter - si cu lapte deja nascut.

Odată ce o pisică este bolnavă, ea devine un purtător de viață al virusului și se răspândește în mediu, devenind o sursă de pericol pentru cei care nu sunt bolnavi și pisici nevaccinate.

Un animal adus în casă poate fi un purtător al unui virus sau pisicile domestice pot infecta un nou-venit. Prin urmare, nici un începător bolnav și neinvocat nu este adus în casă bolnavilor, iar un pisic necunoscut ar trebui să fie ținut în carantină cu două săptămâni înainte de a se întâlni cu familia. În timpul perioadei de carantină, puteți vedea dacă există simptome sau teste pentru noul pacient.

După recuperarea pisicilor și a pisicilor, trebuie să fie îndepărtate de la reproducere, deoarece, în calitate de purtători, vor răspândi virusul atât la partenerii lor de împerechere, cât și la pisoi.

Cea mai mare probabilitate de infectare și tratamentul cel mai dificil la pisicile care trăiesc în grămezi sunt în pepiniere și adăposturi.

Tratamentul calciticozei

În cazul unui curs sever cu complicații sub formă de pneumonie și febră, este necesară tratamentul în spitalul unei clinici veterinare. Medicii din aceste cazuri efectuează o terapie de urgență "agresivă".

Dacă evoluția bolii este stabilă, necomplicată, nu a început, atunci este ușor să tratați calciviroza acasă.

Tratamentul, deși acasă, ar trebui să fie cuprinzător și cuprinzător, în funcție de simptome.

Nu există medicamente direct de la calcituroză la pisici, deci este aplicată terapie menită să mențină corpul, sporind rezistența la virus, imunitatea, atenuarea simptomelor și tratarea co-infecțiilor.

 1. Cum să tratați calcitrozaUtilizarea antibioticelor. Contrar opiniilor greșite, "dense", sunt necesare. Antibioticele nu scapă virusul, ci scapă de infecțiile bacteriene secundare care afectează în mod activ virusul slăbit de virus. Se aplică medicamente cu un spectru larg de acțiune: Flemoxin, Sinulox, Ceftriaxonă, Baytril, Tilosin, Tetraciclină. Medicamentele se utilizează în dozele indicate în instrucțiuni timp de 7-10 zile. În cazuri grave, până la două săptămâni. Cel mai bine ar fi dacă medicul veterinar va indica dozarea și pregătirea pentru examinare, iar apoi proprietarul îi va da în mod competent animalului. Medicamentele sunt disponibile sub formă de tablete și preparate injectabile. Medicul și proprietarul decid ce formă să aleagă.
 2. Nasul și ochii trebuie spălați de supurație. Pentru acest salin este potrivit. Nasul este picat, ochii sunt spălați cu tampoane. În plus, perfuziile de mușețel și salvie sunt potrivite. În nas pot fi instilate până la 4 ori pe zi picăturile de naftizină pentru a reduce scurgerea. În ochii cu inflamație se introduce un unguent oftalmic tetraciclinic (1%).
 3. Ulcerele din gură și de pe alte mucoase sunt spălate cu soluții antiseptice. De exemplu, cum ar fi Miramistin. Gura poate fi îngropată cu gel Metrogil denta. Clorhexidina este mai bine să nu folosească, deoarece alte medicamente sunt amare în gust. Pisicile mai rele decât oamenii au amărăciune, astfel încât, în plus față de rezistența activă din partea animalului de companie, puteți obține o salivare puternică și chiar vărsături, care va spăla întregul medicament, fără să-i permită să acționeze. Și pentru orice altceva, o astfel de tortură pentru o pisică este un mare stres, agravarea bolii și crearea fricii de la un fel de proprietar de îngrijire.
 4. Imunitate crescută, medicamente antivirale: Immunofan, Cycloferon (Human) Fosprenil.
 5. Consolidarea corpului cu vitamine și suplimente de vitamine: Gamavit, Dufalight. Preparatele din vitamine pot fi adăugate în alimente sub formă de tablete pulverulente.
 6. Dacă este necesar, puteți seta antipiretic. aplica Loxicom, Ketofen 1%. Preparatele sunt dozate conform instrucțiunilor. În nici un caz nu poate da pisicii antipiretice umane, deoarece majoritatea pentru pisici sunt otrăvuri.
 7. În stadiile incipiente ale bolii, introducerea de seruri de tip Vitafel și Immunofel.
 8. Dacă o pisică mănâncă și bea puțin, există o deshidratare severă. În astfel de cazuri se utilizează perfuzii perfuzabile. Sub formă de injecții sau picături sunt administrate subcutanat soluție salină, soluție Ringer, Ringer-Lock, soluție de glucoză. Atât separat, cât și în combinație. Din punct de vedere fizic, acest lucru este destul de fezabil și acasă, medicul veterinar ar putea arăta proprietarului cum se face acest lucru. Acele sunt inserate în pliul de piele pliat de pe greabănul pisicii. Din soluția de picături, picăturile sunt scăzute, nu rapid. Deci, este cu injecții. Injecțiile în aceste cazuri sunt mai problematice, ele sunt folosite în principal pentru pisoi.
 9. O atenție deosebită trebuie acordată nutriției.

Deoarece o pisică are apatie în timpul unei perioade de boală și gura ei este afectată de ulcere, mâncarea devine tortură. În această perioadă, alimentele ar trebui să fie la fel de atractive pentru miros și gust pentru pisică, în timp ce acestea ar trebui să fie moi sau chiar semi-lichide.

Ce să hrănești pisica cu calciurăComponentele alimentare naturale trebuie să fie măcinate într-un blender la starea de paie, diluat cu bulion sau apă (fără lapte!).

Pisicile, obișnuite cu alimentele finite, trebuie să se traducă în pate, conservă moale și cele mai bune dintre conducătorii alimentari. Este necesar să alegeți alimentele pentru animalele slăbite, cu un conținut nutrițional și caloric crescut. Furajele veterinare ale diferiților producători (Royal Canean, Farmina, Purina, Hills) au marcatori diferite, însă un medic veterinar sau un consultant la un magazin de animale de companie vă va spune ce aveți nevoie.

Dacă pisica nu se poate mânca singură, atunci se folosește hrana obligatorie. Pofta de mâncare se poate îmbunătăți, inclusiv pe fondul utilizării picăturilor. Pentru alimentația forțată, alimentele moi diluate sunt stocate într-o seringă fără ac și sunt introduse în gura pisicii în porții mici, astfel încât să nu se înnebunească. O seringă trebuie să fie înfășurată în spatele obrajii, adică să introduceți o scurgere între dinți la baza mandibulei.

În timpul tratamentului și nu numai necesitatea de a monitoriza starea sanitară a casei.

Locurile trebuie ventilate, aerul trebuie umezit. Vasele, tăvile și așternuturile trebuie curățate și dezinfectate în mod regulat. Tăvi și obiecte de uz casnic pot fi spălate bine cu ajutorul agenților care conțin clor pentru a preveni mirosul. Bowls pentru alimente și apă ar trebui să fie spălate bine și clătite cu apă clocotită.

Nu creați condiții pentru recircularea virusului în cameră. Trebuie să fie aruncat.

profilaxie

Cel mai bine este, bineînțeles, să nu permiteți infecția și bolile decât eroic și nu întotdeauna să le luptați cu succes. Și pentru sănătatea animalelor de companie, este necesară prevenirea:

 • Primul și cel mai important lucru este vaccinarea. Pentru vaccinarea pisicilor cu vaccinări complexe, inclusiv anticicviroză, începeți cu 6-8 săptămâni de viață. Re-vaccinarea pisicilor se efectuează în 2-4 săptămâni, apoi o dată pe an. Numai pisicile și pisicile sănătoase pot fi vaccinate. Preliminar timp de 10-14 zile conduce la încheierea de viermi și purici. Acești paraziți afectează și slăbesc corpul, aduc infecția. Prin urmare, lupta împotriva lor este, de asemenea, importantă.
 • Nu permiteți cât mai mult posibil traiul îngust al pisicilor.
 • Respectați măsurile de salubritate și igienă. Ansamblurile ar trebui să fie întotdeauna ventilate, tăvile regulate, cel puțin o dată pe zi, curățate. Articolele de uz casnic trebuie spălate, curățate, ventilate în mod regulat.
 • Calciviroza: prevenireaCarantină pentru începători și pisoi mici. Începători două săptămâni de carantină, pisoi - înainte de vaccinare.
 • O alimentație sănătoasă și de înaltă calitate, care conține vitamine și minerale, este un angajament de bună sănătate și imunitate ridicată: hrană calitativă de calitate sau un aliment natural natural echilibrat și echilibrat. Banii, care nu sunt investiți acum în hrana pentru pisici, se vor dovedi a fi de mai multe ori mai mari decât cheltuielile pentru tratament ulterior.
 • Dacă un animal de companie a murit de la animalele de companie calciviroza, atunci cel puțin o lună nu poate fi adus în casa unui nou. Articolele de uz casnic dintr-o pisică învechită sunt mai bine înlocuite cu altele noi sau vechi dezinfectate temeinic și lung.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratareConjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
Epilepsia la pisici: simptome și tratamentEpilepsia la pisici: simptome și tratament
Bolile Cat: cum o persoana trateaza diareea unei pisici, fotografieBolile Cat: cum o persoana trateaza diareea unei pisici, fotografie
Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratamentBoala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament
Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratamentPisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
Vaccinări pentru pisoi pentru prima datăVaccinări pentru pisoi pentru prima dată
» » Calcitvirus la pisici: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com