amigdas.com

Australian silky (mătăsos) terrier

Australian Silky TerrierFrumos, blând și mic, dar, în același timp, un câine destul de serios, care poate fi un paznic, un gardian sau un păstor, este un terrier de mătase australian. În exterior, animalele din această rasă sunt foarte similar cu terrierii din Yorkshire

, care sunt plantate doar pentru conținut decorativ, și Silky Terrier este, de asemenea, un câine de lucru.

Istoria originii rocilor de mătase australiene

Lana Terrierului australianÎnregistrările clubului american de kennel arată că a apărut rasa de amețeală australiană la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin trecerea a doi terieri - Yorkshire și australian, care au provenit din terieri importați în Australia. La început acest tip de câine a fost numit Sydney mătăsos, pentru că a apărut în acest oraș.

Până în 1929, aterizatorii australieni, Yorkshire și australieni nu erau împărțiți în rase. Aceste animale au apărut în aceeași așternută și s-au deosebit în timpul creșterii. După 1932, intersecția a fost interzisă și, în 1955, rasa a devenit oficial numită Silky Terrier australian.

Tarife rapide rasa a început să se răspândească peste tot în lume după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, când militarii, revenind în locurile lor natale, au adus cu ei pe acești câini mici. Deci, animalele au ajuns în America, unde au câștigat rapid popularitate, iar cluburi de fani ai terrierilor de mătase australieni au început să se deschidă în toată țara.

Caracteristici de Terry Silky

Descrierea datelor externe

Australian Terrier BreedAcești câini mici au o față fermecătoare, un mic corp și o acoperire de lână roșie, roșie, de culoare roșie argintie. Iar ei au un caracter plin de viață, știu cum să vâneze. Terrierul de mătase australian este o sursă de energie și pozitiv, se întâlnește bine cu copiii. Un animal poate fi un partener minunat și foarte confortabil să se simtă într-un apartament.

Exteriorul Yorkshire și terrierii australieni sunt foarte asemănătoare, însă diferența principală este o lână moale cu o nuanță albastră, care caracterizează rasa de terrier de matase. Câinele are o înălțime de 24-26 cm la greabăn și cântărește aproximativ 3,5-4,5 kg. Speranța de viață este de 12-15 ani.

Reprezentanții rasei Silky Terriers ar trebui să aibă următorul aspect:

 1. Capul cu o frunte plată, lungimea căreia este mai lungă decât podul din nas, este pronunțată trecerea de la frunte la nas. Dimensiunea capului este proporțională cu trunchiul.
 2. Urechile sunt erecte, triunghiulare cu vârfuri ascuțite și capacul de lână, au o potrivire standard.
 3. Partea nazală este neagră, dinții sunt mici și uniformi, mușcătura este un tip de foarfece, pe buze există un accident vascular cerebral neagră.
 4. Ochii mici, întunecate, rotunde. Câinii arată viu, uneori puțin precauți.
 5. Constituția este puternică și musculară, corpul are o formă oarecum alungită, partea din spate este uniformă, gâtul cu coturi mici.
 6. Picioarele sunt drepte și rigide, articulațiile umărului și cotului sunt amplasate armonios.
 7. Coada este acoperită cu păr scurt, este în poziție verticală și se apleacă ușor spre spate și, dacă este oprită, are o poziție verticală și dreaptă.
 8. Silvery Terriers au o lână lungă (până la 15 cm), matasoasă și moale, care acoperă întregul corp al câinelui în spatele gâtului. Culoarea culorii sale argintii, cu o nuanta albastra, devine mai saturata mai aproape de coada. Prin standardele de rasă, dacă stratul lung cade pe față și pe ochi, acest lucru este considerat un dezavantaj.

Caracterul terrierului de mătase australian

Caracterul australian TerrierAcești mici câini de un tip decorativ sunt hiperactivi, energici, au o dispoziție veselă, o minte plină de viață și ascuțită. Silvery terrier doar place să alerge, să sară, să se joace cu copiii. Ei sunt foarte atașați de stăpânul lor, iubiți-l și așteptați întotdeauna. Animalele sunt foarte curioase și inteligente, pot fi tovarăși buni, dar au un caracter temperamental, deci nu dau o bună pregătire.

La crearea unei rase de terrier de mătase australian, oamenii de știință au vrut să obțină nu numai un câine spațios, ci și un bun vânător și gardian. Si ca rezultat, Silky Terriers, in ciuda dimensiunilor lor mici, un instinct minunat de vânătoare și reprezintă o amenințare pentru rozătoarele mici. Câinele se descurcă bine cu protecția teritoriului, se pot îngriji de caprine, porci, gâște.

Silvery terrierii sunt destul de bulvers, ei pot sta în picioare pentru ei înșiși, în plus, ei au o calitate foarte valoroasă - această capacitate de a se adapta la starea de spirit a stăpânului lor. Câinii sunt complet supuși, au un caracter echilibrat, pot arăta atît restrîngerea, cît și dragostea.

Australian terrier de mătase complet potrivit pentru a trăi într-un apartament, deoarece are o dimensiune mică. Trebuie doar să țineți cont de faptul că aceste animale au un temperament violent, în special persoanele tinere, care, de exemplu, pot începe să alerge și să sărind devreme dimineața, îngrozind oamenii, invitându-i să se joace. Pentru a evita aceste probleme, este necesar să scoateți câinele la plimbări lungi, să vă antrenați și nu are suficientă energie pentru răsfăț.

Întreținerea și îngrijirea terrierului de mătase australian

Grijă de Silvery Terrier

Grijă pentru terrierul australianPentru cżine a fost sanatos si frumos, este necesar sa se efectueze periodic urmatoarele activitati:

 • Inspectați zilnic starea ochilor, urechilor, dinților.
 • Îndepărtați ghearele (dacă este necesar).
 • Să ai grijă de păr.
 • În vremea ploioasă, câinele poartă un impermeabil general.

În fiecare zi trebuie să fie uita-te la ochii unui animal de companie, astfel încât acestea să nu aibă un strat coeziv. Dacă este necesar, ochii pot fi tratați cu o bucată de vată de bumbac înmuiată în apă curată. Urechile ștergeți cu ulei la fiecare 7 zile. Dacă câinele mănâncă în mod corespunzător, dinții acestuia rămân întotdeauna albi, iar pentru a preveni placa, puteți utiliza bastoane speciale de curățare. Prezența tartrului de la terrierii de mătase australieni de peste 10 ani este considerată normală.

Silki în traducere înseamnă mătăsos și irizat, aceasta se referă la descrierea acoperirii de lână a acestor animale și că stratul animalului dvs. de companie corespunde descrierii, este necesar să aveți grijă de ea.

Principalul lucru este că un câine trebuie să fie pieptăn în fiecare zi pentru a menține elasticitatea acoperirea părului. Pentru aceasta, este mai bine să cumpărați o perie de masaj. Terp terrier ar trebui să fie scăldat o dată la 2-3 luni cu utilizarea de șampoane bune și clătire. Animalele sunt predispuse la răceli, deci trebuie să aveți grijă ca animalele de companie să nu fie bolnave în timpul procedurilor de apă. Este recomandabil să vizitați salonul de înfrumusețare pentru tăierea părului și ghearele de tăiere.

Acești câini au nevoie de plimbări lungi și ouă active. Locul ideal pentru aceasta este o pădure de pădure sau un parc. Dacă locuiți într-o casă cu un teren privat, gardul din jurul său trebuie să fie puternic și ridicat, deoarece Silky Terrier este foarte iubesc să săpăm pământul și să sară suficient de înalt.

Hrănirea terrierului Silky australian

Feed pentru un animal de companie australianAnimalul de companie trebuie să fie echilibrat. Animalele pot fi hrănite cu produse alimentare pregătite, destinate câinilor activi și câinilor mici. Este necesar să cumpărați numai hrana super-premium, care include carnea naturală. Mătasele din terieri pot fi hrănite și alimente naturale de bună calitate, care conțin proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine.

Iată o listă aproximativă de produse care pot fi date unui animal de companie:

 • Carne de miel, iepure, curcan, numai că nu a fost gras.
 • Ouă.
 • Brânză brută.
 • Brânză.
 • Fructele, legumele, verdele.

Terrierii australieni nu pot fi hraniti cu alimente marinate, grase, afumate. Și, de asemenea, sunt oase contraindicate de la păsări, pâine, cartofi, dulciuri și ciocolată. Este util pentru câinii de un tip decorativ să ofere aditivi alimentari specifici pentru animale cu păr lung. Nu este de dorit să hrăniți animalul de companie din masa generală. Dacă câinele se hrănește în mod corespunzător, se simte foarte bine și se poate observa prin activitatea sa.

Silky Terrier Sănătate

Inspectarea animalului de companie de către un medic veterinarTerrierii de mătase australieni - o rasă de câini foarte sănătoși printre toate speciile miniatură. Acestea provin din animale puternice și sănătoase și nu suferă de boli genetice, cu excepția cazurilor foarte rare.

Silvery Terriers sunt predispuse la răceli și, dacă câinele se culcă des, se poate îmbolnăvi chiar și cu o imunitate puternică. Trebuie să avem grijă cu atenție pentru cavitatea orală a animalelor de companie, deoarece pierderea timpurie a dinților în ele este o problemă destul de frecventă.

Boli care pot afecta reprezentanții acestei rase:

 1. Displazia la nivelul șoldului (afecțiune genetică).
 2. Bolile discurilor intervertebrale.
 3. Necroza capului femurului.
 4. Diabetul zaharat.
 5. Colapsul traheei.
 6. Bolile ochilor (cataracta, displazia retiniană, membrana pupilară).

Puppies silky terrier, trăsături de îngrijire și educație

Pui de terrier australianPoți începe bebeluși când au 3 luni. Lâna căței va rămâne neagră timp de un an și jumătate, iar apoi se va schimba. În întreținerea animalelor de companie mici sunt de nerăbdare, de îngrijire a părului de înaltă calitate, o alimentație bună, toate vaccinările sunt necesare. În primul rând, un mic terrier trebuie să fie învățat să meargă la toaletă pe tavă, câinii miniaturali o pot face destul de convenabil.

Pentru a creste un catelus Silky terrier nu este dificil. Cu copilul, desigur, este necesar să se angajeze în formare, astfel încât să memoreze treptat comenzi simple, să le îndeplinească. Comunică cu catelul și-l învață să fie o persoană calmă și bună. În nici un caz nu trebuie să bați și să jigniți un mic animal, în caz contrar câinele va deveni agresiv sau laș. Un copil ar trebui adesea să fie lăudat, să vorbească cu el cu voce binevoitoare, încurajată de tratamente.

Atunci când achiziționează un catelus australian Silky Terrier sigur să acorde o atenție la părinții lor - culoarea părului lor, expresie botnițe, sănătate, deoarece copilul va moșteni o mulțime de la ei. Catelul ar trebui să fie în mișcare și vesel, blana de blană ar trebui să strălucească, toate acestea vorbește despre o nutriție adecvată și o stare bună de sănătate. Vedeți că catelul nu se teme și veni calm la voi. Asigurați-vă că pentru a cere amelioratorului să-ți spun despre caracterul părinților copilului, înregistrările de imunizare pe care le-a făcut, cum să se adapteze mici Silky Terrier la un nou gazdă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
» » Australian silky (mătăsos) terrier
© 2021 amigdas.com