amigdas.com

Rasă de câine păsărică regală: aspect, natură

Royal poodles și caracterul lorPudelul regal (standard, mare) este cea mai mare varietate a acestui grup de roci. Numele pudelilor nu erau accidentale. Cu câteva secole în urmă, aceste animale domestice au fost plantate în palatele lor de regi și regine francezi și le-au folosit pentru a vâna păsări de apă. Pentru a reproduce pudelii regali, a fost interzis și pedepsit cu moartea. Astăzi, reprezentanții acestei rase sunt foarte populari nu numai datorită abilităților lor de vânătoare.

Câine de pudel regal pe o plimbarePudelii mari au un nivel ridicat de inteligență și aparțin unor rase ușor învățate. Chiar și un începător le poate pregăti. Un câine imaginativ poate memora până la 250 de cuvinte și gesturi umane și poate învăța cu ușurință comenzi de bază și trucuri non-standard. În plus, în clasamentul oficial al celor mai inteligenți și mai inteligenți câini, pudelii regali ocupă a doua poziție pe dreapta.

În ciuda originii nobile, animalele de companie nu sunt câini decorativi și au abilități excelente de serviciu. Datorită acestui mare pudel sunt folosite pentru serviciul la frontiere și vamale.

În plus, Royal Poodles vor deveni membri cu drepturi depline ai familiei. Reprezentanții acestei rase pot fi numiți câini de familie, deoarece se întâlnesc foarte bine cu copii de toate vârstele și cu alte animale de companie.

Istoricul originii rasei

Pudelii regali de diferite tipuri de lânariUnii experți sugerează că pudelii regali au venit pe teritoriul Europei din Grecia. Dar din moment ce câinii au trecut printr-o muncă de selecție serioasă și suficient de lungă, această presupunere este foarte discutabilă.

Pentru a îmbunătăți calitățile de lucru ale pudelilor mari, crescătorii au trecut cu spanioli și cu alți câini de vânătoare. Cea mai mare contribuție la dezvoltarea acestei rase a fost făcută de crescătorii francezi și germani. De mult timp, germanii au concurat cu francezii pentru dreptul de a deține această rasă de câini, deoarece, conform regulilor Federației Internaționale Cynologice, patronajul a fost atribuit doar unei țări. În cele din urmă, crescătorii din Germania au cedat oponenților și o descriere a rasei create de experți din Franța a intrat în registrul internațional.

Pudel de o tunsoare mare modernePână în prezent, standardul rasei rămâne neschimbat și așa-numitul Pudel cu fir. Cu toate acestea, moda de dresaj era la mijlocul secolului trecut.

Până acum, Pădurile Regale sunt din ce în ce mai mari Folosiți ca câini de companie și câini decorativi. Cu toate acestea, câinii moderni sunt perfect potriviți ca câini de serviciu și nu și-au pierdut abilitățile. Ei își pot însoți stăpânii pe vânătoare cu o pregătire adecvată și chiar pot participa la diferite concursuri, inclusiv la sport.

Descrierea rasei: aspect, culoare

Pudelul regal cu struguri rulează de-a lungul iarbăConform descrierii oficiale a pudel rasei Royal, pentru reproducere sunt permise numai persoanelor ale căror înălțime variază de la 45 la 58 cm. Standardul permite, de asemenea pudel cu o creștere de până la 62 cm, dar animalele de companie sunt eliminate automat în producția de descendenți de calitate scăzută. Greutatea pudelilor mari variază între 18 și 30 kg.

Royal Poodles sunt compuse armonios și au o coloană vertebrală puternică, dar nu puternică. Standardul vă permite să tăiați un animal de companie sau șnur, care este rar folosit în ultima vreme.

Procesul de legare a pudelui regalO lână moale a unui reprezentant al acestei rase poate fi înfășurată, împletită în cordoane groase. Cerințele pentru culoarea pielii rămân, de asemenea, neschimbate de la data aprobării standardului oficial. Culoarea trebuie să fie monofonică. Culoarea stratului poate fi după cum urmează:

 • negru;
 • -Zăpadă alb;
 • argint (gri);
 • caise;
 • ciocolată (fără umbra roșiatică).

Părul curly al unui animal de companie poate fi tăiat. Cele mai populare tunsori sunt Royal Poodles:

 • Brown Poodle pe josleu (spate tăiat scurt, manșete pe picioare, cap acoperit de păr și corp);
 • Engleza (similară cu cea anterioară, dar decorată cu labe sub formă de bile sau constricții);
 • moderne (lâna este tăiată numai pe bot și mâini de labe).

Standardul este valabil 3 opțiuni lungime lână pudel mare: alungit, mediu și scurt.

Caracterul și caracteristicile formării

Pudelii regali albi și negri stau în rânduriUn câine luxos și aristocratic, care, de obicei, este portretizat în postere mândre în portrete foarte activ, curios și mobil. Puii unui pudel mare sunt ușor de învățat și copiați comportamentul nu numai al câinilor, ci și al oamenilor. Formarea echipelor de bază poate începe de la prima zi a șederii catelului în noua casă. Va fi suficient să repetați comanda de câteva ori, pentru ca tânărul să-și amintească de ea.

Pentru că pudelii regali sunt foarte inteligenți și inteligenți, ei pot fi învățați în orice disciplină. Acasă animal de companie fără efort, cu abordarea corectă a formării, va stăpâni cursul de gardă de protecție (ZKS).

Pui de bucate miciSocializarea trebuie să fie la timp, în caz contrar, catelul va deveni agresiv și nesportiv. Atunci când antrenamentul în aer curat pentru câine trebuie să fie atent monitorizat, și este mai bine să nu coborâți lesa, până când ea învață comanda de chemare. Competențele de vânătoare în combinație cu entuziasm și curiozitate pot duce la o evadare neașteptată a unui animal de companie.

Pudel are un simț impecabil al mirosului și pot găsi drumul lor de origine pe cont propriu, dar sunt într-un oraș mare au fost de așteptare pentru o mulțime de pericole și de aceea este cel mai bine să arate bine pentru el în timpul plimbari fara lesa, pentru a preveni tragedii în viitor.

Formarea Pudelului Regal poate fi de încredere de către un copil care a împlinit vârsta de 12 ani. Câinii vicleni, spre toate celelalte lucruri, sunt manipulatori excelenți și pot "învârti corzi" de la copii.

Îngrijirea și întreținerea Pudelului Regal

Tunsul de vară pentru un pudelRoyal poodles, a căror formare și instruire nu provoacă dificultăți nici pentru începători, destul de complexe în îngrijire. O atenție deosebită în grija Pudelului Regal va trebui să i se acorde părului luxos cret. Blana pudelui regal, indiferent de culoare, este destul de specifică. Textura nu este deosebit de moale și totuși nu este rigidă, este supusă confuziei. Buclele atrăgătoare protejează blănurile de o încurcătură puternică.

Animale active și curioase dragostea de a te zgârci în noroi și a alerga în jurul valorii de bălți, astfel încât este recomandabil să cumpărați un pudel în avans pentru a vă proteja blana de contaminare.

În ciuda faptului că lână de animale de companie, în lipsa de subacoperire, nu este predispus la molot, aceasta trebuie să mai tinker cu ea. este de dorit tăiați regulat un animal de companie, recurgând la serviciile unui îngrijitor profesionist, astfel încât îngrijirea blănii sale să fie redusă la minimum. Îngrijire simplificată și haine speciale pentru câini.

Aveți nevoie de un animal de companie plimbări regulate și lungi în aerul proaspăt, indiferent de locul de detenție. Plimbarea pudelui regal este necesar nu numai pentru a face față nevoii naturale, ci și pentru a arunca energia acumulată. În prezența timpului liber, este de dorit să se angajeze cu un sportiv pentru animale de companie.

Royal poodle în apartamentApropo conținutul unui pudel mare: un reprezentant al acestei rase poate fi depus într-un apartament în oraș sau într-o casă de țară. Este de dorit ca apartamentul să fie spațios, deoarece animalele de casă decorative ale acestei rase nu se pot lăuda de dimensiuni modeste și au nevoie de mult spațiu liber.

Înotând un animal de companie ar trebui să se efectueze după cum este necesar, dar trebuie avut în vedere că procedurile frecvente de apă sunt dăunătoare părului câinelui. Urechile unui reprezentant al acestei rase ar trebui să fie inspectate în mod regulat pentru contaminanți, tratându-le cu soluție antibacteriană, dacă este necesar. În absența unei tendințe la apariția otitei, urechile unui câine pot fi curățate cu tampoane de bumbac înmuiate în ulei de bebeluși sau apă la temperatura camerei.

Pudelul regal cu periuță de dințiOchii unui animal de companie ar trebui, de asemenea, să fie inspectați în mod regulat nu numai pentru prezența contaminanților, ci și pentru prezența celor mai mici simptome de inflamație și de încețoșare a lentilei. Unii reprezentanți ai acestei rase au o lacrimare abundentă și acești câini trebuie să ștergă pleoapele în fiecare zi.

Dinții animalului de companie pot fi inspectați zilnic pentru pete, chipsuri și fisuri. Ghearele sunt abrazate mult timp în moduri naturale.

hrănire

Fotografie poza cu poodul regalPoți să hrănești Pudelul Regal alimente naturale sau hrana industriala, nu amestecându-le în nici un fel. Furajul industrial pentru un reprezentant al acestei rase, în același timp ar trebui să existe cel puțin o clasă superpremium. O dietă bazată pe o dietă echilibrată este cea mai preferată pentru membrii acestei rase. Proprietarii de pudeli de zăpadă albă vor trebui să cumpere pentru animalele lor de companie o hrană specializată pentru câini, cu un strat de culoare albă.

Puppy Royal poodle în primele câteva zile după achiziție trebuie să fie alimentat de alimentele pe care le-a mâncat în pepinieră de la ameliorator. Atunci când alegi un aliment natural, trebuie să-ți hrănești animalul cu suplimente de vitamine pentru a-ți compensa deficiența.

sănătate

Speranța medie de viață a reprezentanților acestei rase este de 12-15 ani. Royal poodles sunt considerate lungi ficat și chiar dacă există patologii congenitale sau orice boli, animalele de companie trăiesc până la 10-12 ani.

Pudelul mare are mai mult sunet de sănătate, spre deosebire de rudele lor pitic, dar, în ciuda acestui fapt, este încă înclinată la unele boli de rasă și la boli ereditare. Cel mai adesea reprezentanții acestei rase suferă de următoarele boli:

 • Examinarea preventivă a unui câine de la un medic veterinardiabet zaharat (zahăr și non-zahăr);
 • o reacție alergică la anumite alimente;
 • epilepsie;
 • probleme cu sistemul cardiovascular;
 • afecțiuni oftalmice (atrofie retiniană, creșterea lacrimării);
 • congenital surzenie;
 • otita media;
 • sensibilitate la mușcăturile unor insecte;
 • pierderea timpurie a parului și saturarea nuanței.

Examinările preventive la medicul veterinar sunt necesare pentru câine 1 dată pe an.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristiciRasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Pygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținutPygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținut
Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuriToy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
» » Rasă de câine păsărică regală: aspect, natură
© 2021 amigdas.com