amigdas.com

Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au

Insecta verde acoperiCâte picioare are o muscă? Poate toată lumea să răspundă la această întrebare simplă imediat? În majoritatea oamenilor, toate creaturile mici, bâzâitoare, care zboară sau se târăsc provoacă nerespectarea. Unde este acolo pentru a arăta observația și pentru a număra numărul de picioare. Și acest lucru este în cel mai bun caz. Și în cel mai rău caz, ei intră în panică

. Pe de altă parte, ce fel de panică poate fi la vederea unui astfel de obișnuit pentru noi toți obiect ca o zbura. Da, poate strica serios starea de spirit în vacanță, mai ales în luna august. Da, poate întrerupe dimineața somnul. Dar aceasta este doar o insectă.

Agenți infecțioși

Miscarea este griCu toate acestea, este un purtător al multor infecțioase și departe de bolile inofensive. Și dacă ea, zbura, se așeză pe tavan, fără nici un rău. Dar dacă pentru alimente pe care nu ați spălat-o după vizita unui oaspete neinvitat, aceasta este o poveste complet diferită.

  • În primul rând, dacă vă înghițiți ouăle, vă puteți infecta cu entomoză - o boală provocată de larvele muștelor.
  • În al doilea rând, agentul cauzator al multor boli se răspândește, purtând labe.

Și câți dintre ei? Fiecare individ are 3 perechi, adică 6 bucăți, fiecare dintre acestea putând fi văzută cu gheare mici, și între ele, în schimb, sunt fire de păr mici sau chiar fire de păr. Astfel, pentru microorganisme există spațiu, Pentru a "alege" un adăpost temporar, care va servi ca un transport convenabil pentru reinstalare în spațiul nostru. Insectul, zboară din loc în loc, va lăsa urme de "pasageri".

De ce nu cad din tavan?

Suckers pe labe aproape de mușteÎn ceea ce privește zbura în sine, pe fiecare picior are există micro-fraierii rotunzi, care emite substanțe lipicioase, care asigură de fapt atașarea firelor de păr la orice suprafață, chiar și pentru a netezi sticla, ca să nu mai vorbim de plafon. Un rol semnificativ aici joacă capacitatea ghearelor de a se agăța de neregularitățile suprafeței.

Câte picioare sunt implicate în mișcare? Practic totul. De aceea nu cădea dintr-un geam fereastră verticală, nici de la plafon. Toate datorită labei unice 6, formate din fiecare dintre cele cinci articulații. Și picioarele posterioare sunt mai mari decât celelalte.

Cum se spală muștele?

Cum se spala muștele cu labeObservant și, mai important, calm (adică acele muște care nu duc la panică sau supărare), oamenii probabil au observat că foarte des mustele lungi își freacă labele unul împotriva celuilalt, și, de asemenea, "șterge" ochii.

De ce fac asta? Atunci când picioarele freaca reciproc o muscă curata fraieri lipicios care colectează praf și murdărie, atunci când o insectă merge pe tavanul produselor alimentare și a altor suprafețe, sau chiar bucăți de piele, atunci când accesează cu crawlere pe un om. Prin urmare, trebuie să le curățați tot timpul pentru a nu întrerupe posibilitatea unei aderențe puternice la suprafață și să puteți deplasa pe orice suprafață în orice plan spațiu. Este, de asemenea, foarte important să eliminați tot ce intră pe ochii voștri.

Ce rol joacă încă în viața unei insecte?

Picioarele zbura pe corpCâte labe au numărat deja "chiriașii" noștri. Chiar și-au înțeles semnificația. Dar asta nu e tot. Paws pentru un insect - este, de asemenea, o oportunitate de a gusta. Da, da, ei simt la început gustul mâncării cu ajutorul picioarelor, și numai atunci cu proboscis lor și cu lamele de muștiuc.

O analiză a modului în care sunt delicioase aceste sau alte produse este de sute de ori mai bună decât o persoană cu ajutorul unei limbi. La capătul picioarelor există seturi speciale, care acționează doar ca gusturi, precum și organe de atingere.

Corpul muștelor este, de asemenea, acoperit cu fire de păr mici. Distinge astfel de departamente ca abdomenul, pieptul și capul. Pe capul insectei există mici antene care înlocuiesc organele olfactive. Ca organe tactile, ca și alte insecte, nu se aplică muștelor. Abilitatea de a detecta alimente prin miros permite muștelor să găsească rapid locuri pentru acumularea lor. Acest lucru explică de ce muștele sunt atât de rapide. În plus față de mișcarea cu picioarele, după cum se știe, muștele sunt încă capabile să zboare foarte repede și foarte rapid, dezvoltând o viteză mai mare de 20 km / h.

Cei care s-au înspăimântat de informațiile despre muște ca purtătoare de infecție ar trebui să știe că pentru a proteja spațiile de la intruși din lumea celor șase picioare, vor ajuta la diferite măsuri preventive și exterminatoare:

  • este necesar să se elimine în timp util toate impuritățile care servesc ca hrană pentru muște;
  • utilizați insecticide pentru a preveni reproducerea acestora,
  • În arsenalul de combatere a insectelor nedorite, inclusiv muștele, există diferite Velcro și bandă.

"Și de ce nu distrugem toate muștele odată pentru totdeauna?" - va fi întrebat foarte iritabil și impresionant. Acești oameni trebuie să înțeleagă că nu există legături inutile în lanțul alimentar natural. Larvele muștelor, care mănâncă tot felul de lucruri, inclusiv mizeria și deșeurile, purifică mediul. Și cât de multe animale și păsări insectivore, precum și alte insecte, pot servi și ei ca mâncare. Deci, aceste creaturi drăgălășuitoare duc numai la persoana rău enormă și, în ansamblu, în natură, ele sunt o legătură necesară. Nu este de ce există o astfel de diversitate - mai mult de 30.000 de specii ale acestor insecte, cu excepția Antarcticii și a Arcticii, toate continentele.

Durata medie de viață a unei muște este de aproximativ două luni. Descendența unei femei atinge aproximativ o sută de ouă pe zi. Aproximativ 40 de ore de la incubație din pupa, indivizii sunt considerați adulți (imago) și se pot reproduce. Se pare că, pentru un an într-o cameră, dacă normele sanitare nu sunt respectate, până la 10 generații din aceste insecte se pot schimba.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Cum să scapi de muștele muștei de fructeCum să scapi de muștele muștei de fructe
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Când poate fi pus un copil pe picioare? Consiliile medicilorCând poate fi pus un copil pe picioare? Consiliile medicilor
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
» » Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
© 2021 amigdas.com