amigdas.com

Câine de apă portugheză - descrierea rasei

Apariția rasei portughezeCâinele de apă portughez însoțește omul mai mult de un prim mileniu și rămâne un prieten credincios și devotat. Acest câine este un vânător născut. Are un aspect foarte neobișnuit și un nivel foarte ridicat de inteligență, care îi va permite să concureze cu multe rase. În același timp, comportamentul și manierele câinelui combină aristocratismul cu dispoziția veselă și vivacitatea.

După cum sugerează și numele, locul de nastere al acestei rase este Portugalia. Prima mențiune a acestei rase poate fi găsită în documentele medievale. În acel moment, pescarii și marinarii au folosit acest câine pentru a pescui și a livra scrisori către țărm. Câinele are o haină foarte densă care îi permite să înoate perfect.

Câinele de apă portughez este activ și energic și poate lucra ore întregi atât pe uscat cât și pe apă. Această rasă aparține categoriei de mari. Înălțimea câinelui adult la greabăn este de 57 cm, cu o greutate corporală de 25 kilograme.

Descrierea standardului rasei

Reprezentanți ai acestei rase diferă în compactitate, fizic proporțional și coadă foarte puternică.

 1. Dimensiuni de câineCapul animalului este de dimensiuni medii și arcuri superciliare proeminente. Trecerea de la frunte la nas este foarte clară. Fălcile sunt bine dezvoltate, botul se îngustează până la bază. Nasul nasului în culoarea sa este în armonie cu culoarea hainei. Există o brazdă centrală pe frunte.
 2. Ochii animalului de companie sunt de dimensiuni medii și rotunde. Culoarea ochilor este de obicei maro sau negru. Ochii plantați ușor oblice. Pleoapele au pigmentare întunecată.
 3. Urechile câinelui de apă portugheză sunt plantate înălțime și atârnă în jos, dar sunt strânse pe cap. Vârfurile urechilor nu trebuie să stea sub nivelul maxilarului inferior.
 4. Mucarea animalului are forma de foarfece cu dinți canini pronunțați. Buzele sunt dense, membrana mucoasă este acoperită cu un strat de pigment întunecat.
 5. Corpul acestei rase este compact, dar robust. Gâtul este scurt și fără riduri. Greabanul este foarte bine exprimat, pieptul este adânc și coboară la coate. Crupa este oarecum oblică. Linia superioară a spatelui este uniformă și puternică, stomacul este tras elegant.
 6. Coada cusută are o bază groasă și se topește până la capăt. Până la articulația articulației, vârful coada nu atinge. Dacă câinele portughez de apă este vigilent sau nervos, aruncă coada sau îl bate în inel. În timpul vânătorii, coada acestui animal acționează ca un instrument pentru coordonarea mișcărilor.
 7. Membrele anterioare sunt musculare, înclinate. Umerii puternici și dezvoltați, antebrațele puternice. Coloana vertebrală a încheieturilor este masivă. Picioarele rotunjite și ușor aplatizate cu degetele scurte. Între degete există mici membrane. Pe labute crește o grosime densă de lână, ghearele pot fi negre, albe sau maro.
 8. Picioarele din spate sunt foarte bine dezvoltate in solduri si talpi, au tendoane puternice si articulatii articulate dezvoltate. Câinele se mișcă în principal într-un trot.
 9. Lana câinelui de apă portugheză este de un singur strat, fără substrat, nu există guler în jurul gâtului. Părul este bine curat și are un frumos strălucire naturală. Culoarea poate fi negru, bej sau maro. Pot exista diferite incluziuni.

Caracteristicile temperamentului și ale temperamentului

Natura câinelui este apa portughezăO caracteristică distinctivă a câinelui de apă portugheză sunt abilitățile intelectuale fenomenale. Ele se pot compara numai cu inteligența unui cioban sau a unui collie. Cu toate acestea, acest avantaj are partea opusă. PCumpărați un catelus, trebuie să fii sigură că vei avea suficient timp pentru el. În caz contrar, animalul se va plictisi și își va îndrepta abilitățile extraordinare către diverse trucuri murdare.

În plus, această rasă are nevoie de un lider gazdă, căruia îi va asculta fără îndoială. Cu un animal de companie trebuie să înveți în mod constant noi comenzi, care vor fi foarte ușor și rapid de învățat.

Natura acestui animal este foarte versatilă. El combină independența extraordinară cu cea mai mare devotament față de stăpânul său, înfățișarea în el coexistă cu ascultarea și copilăria. Aceste animale se disting printr-un grad înalt de prietenie și sunt foarte dispuse să-și petreacă timpul în compania oamenilor, în special a membrilor familiei.

Câine de apă portugheză întotdeauna urmărește să-i placă pe stăpânul său. Înăbușirea ei este de obicei răutăcioasă și destul de inofensivă. Cu toate acestea, acest animal de companie nu tolerează însușirea copilului față de el însuși, deoarece necesită o atitudine respectuoasă față de el, ca membru cu drepturi depline al familiei. Ridicarea unui câine este necesară cu ajutorul rigorii, dar fără cruzime și violență.

Caracteristicile socializării Apa portugheză sunt după cum urmează:

 1. Animalul alege un singur proprietar printre toți membrii familiei.
 2. Cu alte animale de companie, contactul este stabilit destul de ușor.
 3. Foarte dispus să comunice cu copiii și persoanele în vârstă.
 4. Comunicarea cu un astfel de câine afectează pozitiv persoanele care suferă de depresie. Aceste animale sunt folosite în mod activ în centrele de reabilitare psihologică din țările europene.

Caracteristici de îngrijire și conținut

Îngrijirea câinelui de apă portughez include pregătirea fizică regulată, îngrijirea părului, urechile și hrănirea adecvată:

 1. Ce hrănește câinele portughezUmblați câinele de mai multe ori pe zi, faceți plimbări timp de cel puțin o jumătate de oră. Plimbarea este întotdeauna necesară în același timp.
 2. Este necesar să se schimbe locurile de plimbare mai des ca câinele să descopere ceva nou pentru el însuși.
 3. Vizitarea obligatorie a parcurilor cu platformele pentru câini - pentru a alerga cu obstacole și instruiri cu bariere.
 4. De câteva ori pe săptămână, animalul de companie trebuie să pieptească părul, astfel încât să nu formeze bobine. Cu ajutorul unui pieptene și a unei perii, este posibil să eliminați părul mort și particulele de piele. Acest câine practic nu are o perioadă de moliție, astfel încât acesta poate fi pornit și de persoanele cu alergii.
 5. Câinele cu apă portugheză trebuie să fie extrem de rar, în caz de urgență. Frecvența maximă este de 1 dată pe trimestru. Pentru spălare, trebuie folosite șampoane speciale moi. Laptele de companie are un grăsime gras care respinge apa și, când este spălat, poate fi spălată.
 6. Taierea ghearelor câinelui poate fi o dată în câteva luni.
 7. Dinții sunt curățați la intervale de 1 dată pe săptămână.
 8. Urechile sunt curățate numai din exterior, pentru a nu deteriora interiorul cochiliei. Pentru curățare se utilizează tampoane de bumbac.
 9. Picioarele animalului de companie examinează câmpul fiecărei plimbări. Dacă este necesar, îndepărtați particulele aspre, resturile, spălați murdăria.

Este cel mai convenabil pentru a obține un astfel de câine într-o casă de țară. Cu toate acestea, nu ar trebui să plece ei pe tot parcursul anului pe stradă este o greșeală. Animalul este foarte slab tolerat de grăsimi puternice și înghețuri severe, poate afecta negativ sănătatea. Puteți păstra un câine într-un apartament oraș, dar cu acesta va trebui să faceți plimbări mai lungi.

Este foarte important ca un câine să contacteze constant proprietarul și alți membri ai familiei, pentru a fi în permanență vizibil. Dacă o lăsați mult timp singură, apa portugheză poate deveni treptat agresivă și agitată. În cazul în care câinelui i se oferă ocazia de a-și stropi energia pentru o plimbare, acasă se va comporta foarte liniștită.

Pentru a evita deteriorarea mobilier și alte proprietăți, trebuie să faceți stoc pe un set de jucării pentru câine, deoarece îi place să mestece totul.

Reprezentanții acestei rase sunt foarte îndrăgostiți de mirosuri noi, iar în timpul meselor de familie se vor învârti în mod necesar în jurul mesei și vor cere delicatese. Pentru a rupe obiceiul, este nevoie de mult timp și răbdare.

Cum să hrănești apa portugheză

Experții recomandă hrănirea acestei rase de câini cu hrană pentru câini gata preparată. Dacă hrana este de înaltă calitate, echilibrează toate substanțele nutritive necesare pentru câine. Dacă vă decideți să rămâneți următoarele produse pot fi incluse în dieta câinelui:

 1. Descrierea raseiCarne de vită fiartă sau carne de pui, poate joc de hrană. Aceste produse ar trebui să reprezinte aproximativ 40% din întregul meniu animal.
 2. Aproximativ 30% din dieta trebuie să fie compuse din porridge și legume, fierte sau fierte.
 3. Produse din lapte acru si oua de pui.
 4. fructe de mare

Hrăniți animalul dvs. mai bine în loturi divizate de 3-4 ori pe zi. Este foarte important să nu se mănânce prea mult, deoarece câinele este foarte mobil și excesul de alimente poate afecta negativ starea de sănătate a acestuia.

Sănătate portugheză de apă

Speranța de viață a câinilor din această rasă este în medie de la 12 la 15 ani. Deoarece aceste animale sunt vesele și energice, adesea ascund de la proprietari starea lor proastă de sănătate. Chiar experiență durere sau disconfort, Câinele de apă portughez va merge pentru plăcere cu plăcere într-o plimbare sau va lucra pe terenuri de antrenament.

Având un astfel de câine, este foarte de dorit să mențină contactul cu amelioratorul pentru a putea obține întotdeauna informații despre sănătatea și conținutul câinelui. Periodic, câinele trebuie verificat pentru profilaxie. În reprezentanții acestei rase pot dezvolta următoarele boli:

 1. Câine de apă portughezăDisplazia articulațiilor de șold - se dezvoltă în principal la vârste înaintate.
 2. Acnee - blocarea porilor pielii pe spate sau bot.
 3. Diverse boli ale pielii, în special atunci când se utilizează produse cosmetice și de igienă de calitate ieftină.
 4. Foarte rar posibil epilepsie.
 5. În stadiul creșterii active, sunt posibile tulburări neurologice - paralizie bruscă sau ticuri. În cea mai mare parte, toate aceste boli sunt condiționate genetic.

Este, de asemenea, posibil să infectați un animal de companie cu purici sau căpușe. Toți acești paraziți ai pielii diferă în ceea ce privește sensibilitatea la medicamentele insecticide. Este foarte important să se ia măsuri preventive care vizează distrugerea helminților și a paraziților care suferă de sânge. Riscul de infecție cu helminți poate crește dramatic ca rezultat al înotării în rezervoarele necontrolate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Hungarian vyshla: istoria rasei, natura și îngrijireaHungarian vyshla: istoria rasei, natura și îngrijirea
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
» » Câine de apă portugheză - descrierea rasei
© 2021 amigdas.com