amigdas.com

Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor

Cum se cunoaște conductivitatea termicăMetalele au un număr mare de caracteristici care determină performanța lor și capacitatea de a fi utilizate la fabricarea anumitor produse. O caracteristică importantă a tuturor materialelor poate fi numită conductivitatea termică. Acest indicator determină capacitatea corpului materialului de a transfera energia termică. Tabelul conductivității termice a metalelor apare în diferite cărți de referință, poate depinde de caracteristicile lor diferite. Un exemplu este faptul că mecanismul transferului de energie termică depinde în mare măsură de starea agregată a materiei.

Ce determină indicele de conductivitate termică

Având în vedere conductivitatea termică a metalelor și aliajelor (tabelul a fost creat nu numai pentru metale, ci și pentru alte materiale), trebuie luat în considerare faptul că cel mai important indice este coeficientul de conductivitate termică. Depinde de următoarele puncte:

  1. Cum să învățați despre conductivitatea termicăTipul de material și compoziția sa chimică. Conductibilitatea termică a fierului va diferi semnificativ de indicele corespunzător al aluminiului, care se datorează particularităților reticulului de cristal al materialelor și celorlalte proprietăți ale acestora.
  2. Coeficientul se poate schimba atunci când metalul este încălzit sau răcit. În acest caz, modificările pot fi semnificative, deoarece fiecare material are propriul punct de topire, când moleculele încep să fie reconstruite.

În tabelele pentru anumite metale și aliaje, coeficientul de conductivitate termică este deja indicat în faza lichidă.

Astăzi, practic Nu măsurați indicatorul în cauză. Acest lucru se datorează faptului că coeficientul de conductivitate termică pentru o modificare nesemnificativă a compoziției chimice rămâne practic neschimbat. Datele tabulare sunt utilizate la proiectarea și efectuarea altor calcule.

Conceptul de coeficient de conductivitate termică

Masă de conducere a călduriiPentru a indica valoarea considerată, se folosește simbolul λ - cantitatea de căldură transferată pe unitatea de timp printr-o unitate de suprafață în momentul creșterii temperaturii. Această valoare este utilizată pentru calcule diferite.

Descrierea conductivității termice a multor metale se realizează conform formulei k = 2,5 · 10-8σT. Această formulă ia în considerare:

  1. Temperatura măsurată în Kelvin.
  2. Indicele conductivității electrice.

Acest raport este cel mai potrivit pentru determinarea proprietăților conductorilor în timpul funcționării în timpul încălzirii, dar recent este utilizat și pentru măsurarea gradului de conducere a energiei termice.

Semiconductorii și izolatorii au indicatori de conducere inferiori, care se datorează particularităților structura cristalului lor.

Când este luat în considerare

Atunci când se iau în considerare diferitele proprietăți ale materialelor, se acordă atenție și conductivității termice. Acest indicator este important în următoarele cazuri:

  1. Tipul de conductivitate termicăCând trebuie să scoateți căldura din obiect. Energia termică poate apărea din cauza fricțiunii. În același timp, încălzirea determină o schimbare a proprietăților de bază ale metalelor și aliajelor: rezistența și duritatea suprafeței. Un exemplu este proiectarea unui motor cu combustie internă. În timpul cursei pistonului din blocul de cilindri, elementele principale ale structurii sunt încălzite. Datorită căldurii prea mari, chiar și metalele care sunt rezistente la temperaturi ridicate încep să piardă rezistența și să devină mai plastice. Ca rezultat, dimensiunile geometrice ale elementelor structurale importante se schimbă și se descompun. Conductivitatea termică este, de asemenea, luată în considerare la crearea instrumentelor de tăiere, a avioanelor sau a trenurilor de mare viteză.
  2. Atunci când este necesară transferul energiei termice. Sistemul de încălzire centrală se bazează pe încălzirea mediului de lucru, care este apoi alimentat de consumator și energia este transferată în mediul înconjurător. Pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de conducte care este creat și radiatoarele sunt realizate din metale care pot transfera rapid căldura.
  3. Când să izolați o suprafață. Există o situație în care este necesară reducerea probabilității de încălzire a suprafeței. Pentru aceasta, se folosesc materiale speciale care au calități ridicate de izolare. Unele metale și aliaje au, de asemenea, proprietăți reflexive și nu se încălzesc și nici nu transmit căldură. Un exemplu este numit folie, care este adesea folosită ca ecran reflexiv. Este de asemenea realizat dintr-un strat subțire de metal, care are o conductivitate scăzută.

Cum să învățați despre conductivitatea termicăÎn concluzie, observăm că, înainte de dezvoltarea teoriei moleculare-cinetice, sa considerat transferul energiei termice ca semn al fluxului de căldură ipotetică. Apariția unui echipament modern a permis studierea structurii materialelor și studierea comportamentului particulelor atunci când au fost expuse la temperaturi ridicate. Transmiterea energiei apare datorită mișcării rapide a moleculelor care încep să se ciocnească și pune în mișcare alte molecule care se află într-o stare calmă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola acoperișul casei din interiorCum de a izola acoperișul casei din interior
Proprietăți mecanice ale metalelor și aliajelorProprietăți mecanice ale metalelor și aliajelor
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Usi de intrare in strada cu ruperea termicaUsi de intrare in strada cu ruperea termica
Dependența rezistenței electrice a conductorului pe lungimeDependența rezistenței electrice a conductorului pe lungime
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Electrozi pentru sudare de contactElectrozi pentru sudare de contact
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Tratamentul termic al metalelor și aliajelorTratamentul termic al metalelor și aliajelor
» » Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor
© 2021 amigdas.com