amigdas.com

Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuit

Minnow peșteGolanul este mai puțin cunoscut în Rusia decât peștele, cum ar fi crapul, crapul crucian, ide sau stiuca. Dar minnow este de mare importanță pentru reproducerea de alte specii. Păstorul de râu se hrănește cu minunatul, astfel încât în ​​multe rezervoare este crescut în mod artificial pentru a crește populația păstrăvului. În plus, acest pește mic este iubit pentru un gust delicat, care se dezvăluie mai ales într-o formă sărată.

Golful Habitat

Pești trăiesc în râurile nordice ale Europei, Americii și Asiei. În Rusia, această specie este distribuită aproape pe întreg teritoriul. În Uralul mijlociu, locuiește în râul Chusovaya. Atunci când apa este puternic poluată de întreprinderile industriale, peștele se îndreaptă către afluenți. În Siberia, reprezentanți ai acestei specii se găsesc în aproape toate râurile, dar în cea mai mare parte indivizii aleg locuri cu curenți puternici și apă rece.

Râul Golyan locuiește, de asemenea, practic pe întreg teritoriul Rusiei Europene. Se găsește în regiunea Volga, în Caucaz și în Crimeea. Cu toate acestea, această specie nu-i place apa călduță în picioare, astfel încât în ​​vara școlile de pește se grăbesc în râuri mai rapide și mai reci.

În zonele montane specia este foarte comună. Oamenii de știință spun că școli de pește pot merge aproape la sursele râurilor. Deci, în Ural, am înregistrat un minnow în pârâuri pe vârfurile munților.

Pestele preferă să se adune în școlile mari. Locuiesc în locuri de pietre stâncoase. O turmă poate avea câteva mii de pești. Se știe că cei mai mari indivizi încearcă să se țină mai aproape de fund, iar tinerii cresc la suprafață.

Aspectul peștilor

Se știe că în corpurile de apă ale lumii există aproximativ 10 specii de minnow, dar în Rusia se găsesc numai două soiuri. În râuri, râul comun este locuit. Are următoarele caracteristici:

  • Descrierea peștelui de peștegreutatea medie a peștelui nu depășește 15 g, iar lungimea este de 10-12 cm;
  • Un corp alungit cu aripioare rotunde scurte;
  • scări foarte mici, aproape absente pe abdomen;
  • un cap mic, iar gura este foarte mică.

În lacuri și mlaștini se poate găsi un lac minnow. Această specie este similară cu cea a râului, dar are câteva diferențe semnificative:

  • greutatea medie a unui individ este de 100 g, iar lungimea poate ajunge la 17-19 cm;
  • corpul este destul de înalt și gros;
  • Mărimea cântarelor variază de la superficial la mare până la mare pe abdomen.

Ambele specii au o culoare de nisip argintiu. Dar pe partea din spate a peștilor este un bar negru. Partea din spate a lacului este o umbra destul de luminoasă de smarald. În timpul reproducerii, culoarea masculilor variază. Pe cântare apar pete roșii mari. La femele, colțurile gurii devin roșii.

Caracteristici de comportament și nutriție

Golian pește nutrițieGolian este considerat un pește destul de agresiv. Se știe că el poate mușca aripioare la specii mai mari. El este în mod constant gata să atace peștii mai mici. Dacă captura a fost prinsă, peștele îl mănâncă imediat. Acest pește este capabil să observe prada la o distanță mare, deoarece are un bun simț al mirosului și o viziune excelentă.

Minnow este hrănit cu pești mici, viermi și crustacee. În plus, indivizii consumă larve, polen, fragmente de alge și semințe de plante. În vremurile de mori, turme de pește încercau să rămână aproape de ele, pentru că mănâncă praf de făină.

Metode de reproducere

Este cunoscut acest lucru gradul de pregătire pentru apariția puilor apare la această specie cu doi ani. În luna mai, toți cei care se pregătesc să cânte la indivizi merg în locurile unde s-au născut ei înșiși. Peștii se pierd în turmele mici. Bărbații din aceste școli au o jumătate mai mare decât femeile. Procesul de reproducere durează din mai până în iulie. Bărbații înoată la femele și încep să le stoarcă din mai multe părți. Femeia, care nu este încă gata să se înmulțească, înoată. După ce caviarul intră în apă, masculii îl fertilizează. Ouăle sunt lipite de partea inferioară a pietrelor sau de alge.

Se știe că, în timpul reproducerii, fiecare femeie poate renunța la o mie de ouă. Larvele de incubație nu lasă spațiul dintre pietre până la cădere. La începutul iernii se duc și rămân acolo până în primăvară. Lăsați locul de reproducere să se prăjească numai în primăvară. Durata medie de viață a unui minnow nu depășește 5 ani.

Alegerea abordării și a tehnicii de capturare

Alegerea unui joc pe GoljanEste cunoscut acest lucru Pescarii captează un râu minnow în scopul de a pregăti o momeală pentru peștii mai mari. Păstrăvul de râu foarte bine musca pe el. Cea mai ușoară cale de a conduce pescuitul cu un vas din lut, în care sunt forate găuri mici. Suprafața vasului trebuie să fie unsă cu un aluat din interior. Apoi, vasele sunt introduse în apă timp de 30-40 de minute. După aceasta, vasul este scos din apă. În interior vor fi mai multe pești. Și, de asemenea, pentru acest scop puteți folosi o găleată veche obișnuită. Acesta trebuie instalat în apă astfel încât să rămână la cel puțin jumătate de metru la suprafața apei.

Un râu golian este adesea prins pentru a mânca. Ca momeală, puteți folosi un aluat obișnuit sau o pâine rulată în bile. Pescarii aleg tijele de lumină, cârligele foarte mici și linia de pescuit subțire. Astfel de unelte nu vor deteriora peștele în timpul tragerii apei. Goljan bine musca numai în timpul zilei. El înghite repede prada și începe să se rătăcească violent în apă. Pescarul trebuie să acționeze foarte atent, fără să facă mișcări ascuțite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în PrimoryePescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în Primorye
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
Little-cunoscute pește de apă dulce lenokLittle-cunoscute pește de apă dulce lenok
» » Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
© 2021 amigdas.com