amigdas.com

Bird-bullfinch: cum arată și ce se hrănește

botgrosÎn timpul iernii, pe ramurile copacilor puteți vedea adesea păsări frumoase, cu pene roșii pe piept. Ele sunt cunoscute sub denumirea de bullfinches, care, spre deosebire de multe alte păsări, conduc un stil de viață activ în sezonul rece. Cum arata? Ce mănâncă și unde locuiesc? Ei zboară undeva pentru vară? Detaliile vor fi date mai jos.

Descrierea bullfinches

Adesea, se poate observa cum o turmă de mușchii de boulfinches zboară de la ramură la ramură. Așadar, bullfinch se referă în mod specific la cântătoarele de păsări un fel de bullfinches, o familie de finch.

Descrierea bullfinchBullfinches sunt foarte vizibile și atractive, nu este nimic pentru că fotografiile lor sunt folosite în mod activ pentru a crea cărți de Anul Nou, calendare și alte produse pentru teme de iarna.

Mărimea acestor păsări este foarte mică, ele sunt doar puțin mai mari decât vrăbii obișnuite. Constituirea acestei păsări de iarnă este densă, puternică, dar, în ciuda acestui fapt, greutatea ei este mică - aproximativ 35 de grame. Lungimea corpului este de aproximativ 18 cm, iar anvergura este de 30 cm.

Pentru toate bullfinches dimorfismul este caracteristic, adică diferențele de gen. Pentru a distinge o femeie de un bărbat este foarte simplă aici:

  • penajul pe pieptul femelei este mai palid decât cel al bărbatului, este de culoare gri, cu o ușoară roz;
  • la bărbați, sânul este întotdeauna roșu aprins (așa-numita nuanță de carmină).

Culoarea penajului rămas este identică atât la bărbați, cât și la femei. Pe capul păsării există un așa-numit capac negru, care coboară și formează aceeași barbă neagră clar sub cioc.

Partea din spate a bullfinches este de culoare gri, cu o ușoară nuanță albăstrui. Aripile acestor păsări au doar două culori - alb-negru, dar în același timp sunt foarte strălucitoare, deoarece aceste culori variază între dungi.

Coada de pasăre este scurtă, rotundă la sfârșit, întotdeauna pictată negru. Pene de sub coadă, dimpotrivă, sunt albe.

Pechaya pasăreObrajii, părțile și gâtul păsării au o nuanță gri, intensitatea acesteia variază în funcție de specia de care aparține bullfin. Ca regulă, penajul la pui este întotdeauna mai palid decât la persoanele adulte.

Ciocul unui bullfinch este mic, lat și foarte puternic, negru. Picioarele păsării sunt vopsite în negru, sunt tenace, puternice, au trei degete pe fiecare, pe care, la rândul lor, există gheare ascuțite.

Prin această descriere, va fi ușor să recunoaștem bullfinches printre alte păsări, și, de asemenea, pentru a vedea care dintre ele este o femeie și care este un bărbat.

Cântând bullfinches

bullfinches ușor de învățat prin cântări speciale, deoarece fac sunete dificil de confundat cu sunetele altor păsări. Cântecul bullfinch seamănă cu un fluier sonor practic metalic (uneori seamănă cu o scârțâie).

În special sonor, aceste păsări cântă în sezonul de împerechere și că cel mai interesant lucru nu este numai bărbații, ci și femelele.

Modul de viață și caracterul de bullfinches

Modul de viață și caracterul de bullfinchesDupă cum am menționat deja, este vorba despre bullfinch pasăre de iarnă, și, prin urmare, se stabilește în zona potrivită - acestea sunt păduri mixte și conifere. Habitatul acestor păsări este foarte larg, acestea se găsesc în masivul taiga din Europa și Asia, de la Atlantic până la coastele Pacificului. Apropo, pe teritoriul Rusiei, pot fi găsite și în pășunea stepa.

Uneori păsările pot fi văzute în parcurile urbane, dar aceasta este mai mult o excepție decât norma. Adesea, aceste păsări zboară în cartiere rezidențiale pentru a găsi mâncare. Din același motiv, aceștia vin adesea de la alimentatori pe ferestrele caselor.

Bullfinch este sedentar de familie cu pene reprezentative, dar, după cum se știe, este prezentat doar în timpul iernii. În vara în care nu se găsesc, mulți cred că bomboanele zboară spre iarna în alte țări. Această părere este eronată, deoarece aceste păsări zburau adânc în păduri și își așezau cuibul acolo.

Ce hrănește bullfinch

Ce hrănește bullfinchDeoarece acestea sunt păsări de iarnă, nu este de mirare că lor gustare preferată este rowanberry roșu. Apropo, este vorba despre ramurile rowan care sunt cel mai adesea descrise în diferite fotografii și poze. Atunci când o întreagă turmă a acestor păsări se află pe o ramură de cenușă de munte, puteți observa cum se comportă rațional bărbații: trec femeile înainte și le permite să aleagă fructele cele mai mari și suculente.

Apropo, dacă vă uitați mai atent, puteți vedea că ei nu mănâncă carnea de fructe de padure rowan și alegeți doar semințe de la ei.

În afară de cenușa de munte, aceste păsări mănâncă și arin, bătrân, arțar, carpen, cenușă și din nou aleg semințele acestor copaci.

În vara, aceste păsări zboară pe câmpuri și găsesc semințe de râs cal, brusture, quinoa și alte iarbă de câmp.

Destul de des Nu disprețuiește și insecteși. Apropo, agil si vioi in natura, bullfinches devin destul de lent în timp, care pot fi periculoase dacă acestea vin în linia de sărbătoarea satului de alimentatoare hrănire: Aceste păsări cad adesea la pisici labe domestice, care pot beneficia de stângăcia prada lor.

Reproducerea bullfinches

Reproducerea bullfinchesÎn perioada nupțial, snowshares cântă melodic, și acest lucru se face de către bărbați pentru a supune femelele, iar ei, la rândul lor, îi răspund cu un fluier mai liniștit. Până în martie, se formează deja perechi. Este interesant faptul că în familia de bullfrogs rolul principal este jucat de femela.

Cuiburi, aceste păsări se așează în principal pe copaci de conifere, la o înălțime de cel puțin 1,5-2 m și departe de trunchi. Cuiburile în sine sunt țesute în întregime: păsările, cu labele și ciocul lor, împletesc delicat crengile delicate și iarba uscată. Partea inferioară a acestui cuib este acoperită cu lichen, frunze uscate de copaci și chiar păr de animale.

În luna mai, femelele își găsesc ouăle albastre în margini maronii (aproximativ 4-6 bucăți), apoi le scot în jur de 2 săptămâni. Puii nou-născuți sunt incredibil de voraci și necesită în mod constant mâncare, astfel încât părinții lor cu pene să zboare fără pauze pentru fructe de padure și insecte.

Nestlings cresc foarte repede:

  • la vârsta de două săptămâni puii fac primele încercări de ieșire din cuib și chiar să învețe cum să zboare, dar continuă să se hrănească cu ceea ce îi aduc părinții lor;
  • deja la vârsta de o lună, tânărul devine complet independent.

În sălbăticie, bullfinches trăiesc aproximativ 15 ani, dar de multe ori mor mai devreme. Acest lucru se datorează temperaturilor insuportabile și, de asemenea, din cauza lipsei de alimente.

Bullfinches și omul

Bullfinches și omulÎn mod surprinzător, o pasăre care sa obișnuit să trăiască în sălbăticie se poate simți foarte bine în apropierea persoanei, cu condiția să fie îndeplinite toate condițiile necesare de detenție. Aceste păsări calme și echilibrate nu sunt deosebit de active în prezența oamenilor, mai ales în cazul femeilor. Dar dacă îi tratați cu un delicios tratament, ei vor fi foarte recunoscători și vor începe să mănânce cu plăcere.

Dacă a existat o idee de a începe o astfel de pasăre ca un animal de companie, merită să ne amintim că nu tolerează temperaturile ridicate, prin urmare este necesar să se asigure un loc confortabil de ședere, unde se va menține aerul rece.

Interesant este faptul că aceste păsări sunt destul de prietenos și cu o manipulare atentă, acestea să fie rapid domesticit, și pot să placă un om prin onomatopee simplu și fluierând melodii memorabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Bird-bullfinch: cum arată și ce se hrănește
© 2021 amigdas.com